UEFA Europa League - sezona 2009/10

tulip

Post by tulip »

ssnigd wrote:
ps. Brka kapiten i pored svega :!:
Podržavam 100%
DAJ GOL!!!
Владика
Administrator

Post by Владика »

tulip wrote:
ssnigd wrote:
ps. Brka kapiten i pored svega :!:
Podržavam 100%
Turija

Post by Turija »

Dejan wrote:
Zahvaljujemo se na pohvalama i sugustijama koje ste nam uputili, a menadžerski i uređivački tim Javnog servisa RTV uzeće u obzir sve vaše primedbe i izaći Vam u susret kako bismo i ubuduće bili Bliži Vama!

Srdacno,

---
Služba za odnose s javnošcu
Radio - televizija Vojvodine
Ignjata Pavlasa 3
21000 Novi Sad
Srbija

Tel/fax: +381(21) 420.132
Tel: +381(21) 42.55.88 lok. 392
E-mail: pr@rtv.rs
www.rtv.rs
Mislim da bi bilo lepo da im se svi zahvalimo uz dobronamernu sugestiju za promenu komentatora :wink:
Zaista, veliko hvala RTV za uvažavanje zahteva navijača Vojvodine :!:
Nadam se da će i Televizija Vojvodine krenuti dobrim putem Radija, koji zaista imaju dobre emisije, zahvaljujući, pre svega, odličnim voditeljima (Đorđe, Siniša, Zoran..) zbog kojih sam posle dugo, dugo godina počeo ponovo da slušam Radio Novi Sad, jer je vratio prepoznatljivost.
Međutim, Sportska Readakcija je i ovde najgori segment Radija, kao i na Televiziji.
Tu ne bi trebalo vršiti nikakve popravke kadra, već kompletnu zamenu, sa mladim obrazovanim ljudima, motivisanim i zainteresovanim za svoju profesiju.Sve te dugogodišnje zabušante, što pre, skloniti što dalje od mikrofona i kamera.
Radio je na dobrom putu, nadam se da će i Televizija, uskoro, napraviti veliko kadrovsko spremanje.
Ovaj uslišeni apel za prenos iz Beča, daje nam nadu.
Još jednom, hvala RTV što smo imali uživo sliku iz Beča (eh, da je još Voša pobedila...)
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ice

Post by ice »

Mene raduje sto su se Djurovski i Grozdanoski malo doveli u red i konacno cene dres koji nose.Ipak ima nade za nas.Ali dovedite STOPEREEEE!
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Mare

Post by Mare »

Brane wrote:Vidim svima je half linija skrivila bar dva gola (prvi i treci) ali meni se bas ne cini tako.
Kao prvo, od spoljneg odbrambenog igraca se ocekuje da udje u sredinu ako je lopta na drugoj strani odbrane. Drugim recima da pomogne u markiranju igraca pocevski od lopte. Ako nas stoper izadje van svoje pozicije ili se jednostavno pojavi visak protivnickih igraca u nasem sesnajstercu, bek je taj koji markira igraca ostavljajuci svoj spoljnog igraca kao manje opasnog po gol.
Kod prvog gola, Grozdanoski je markirao Juna sa pogresne strane. Bolje reci zaboravio ga je pa nije stigao da ga markira i ostao mu je za ledjima umesto izmedju njega i gola.
Kod treceg gola Pekovic je izasao za svojim napadace van sesnajsterca a drugi igrac austrije je usao na centarsut. Vulicevic je ostao spolja sa svojim igracem a srce sesnajsterca sa dva plava igraca ostavio Karanu.
Generalno, oba igraca (Grozda i Vule) su odlicni ofanzivni bekovi s tim sto u defanzivi bas i ne stimaju. Za Vuleta je pre svega neiskustvo u pitanju jer verovatno nikad nije ni igrao protiv kvalitetnijeg napadaca u zivotu. Grozda i nije bek.
Da ponovim, ne zameram nikome. Bice bolje jer sam siguran da ce Stepi da ih nauci.
Odlično primećeno, ali ja opet mislim da su halfovi najveći krivci kod ta dva gola. Kod prvog gola Grozda nije zaboravio tog igrača, već ga prati i pušta da bude bliže golu kako bi ovaj ostao u ofsajdu, pogledaj još jednom snimak, kako Grozda stoji u liniji sa našim igračem koji čuva Okotija koji upućuje šut prema golu,a pogledaj kretnju Pekovića, da je i on malo razmišljao ne bi bilo gola nego ofsajd, a da ne govorim o tome da mu je lopta bila na nozi i on je promaši, pogledaj Brkinu reakciju posle tog gola, kako se okreće prema njemu sa obe ruke,i Brka i Grozda su mislili da će ovaj uspeti da izbaci loptu.
Kod drugog gola najveća krivica je Karanova, Peković je izleteo za igračem, lopta ide na stranu, tamo je Grozda, Peković staje iza njega, a Karan se postavlja iza Pekovića i ostaje mu njegov igrač koji kasnije i daje gol sam, a iza tog njihovog igrača se nalazi još jedan igrač Austrije gde Vule radi ono što treba, ulazi u sredinu da pokrije tog na drugoj stativi, kreće prema njemu sa malim zakašnjenjem, što nije ni bitno zato što gol ne postiže taj igrač nego ovaj ispred njega koga treba da čuva Karan. Znači teoretski što ti kažeš je sve tačno ali krivica je isključivo od halfova kod ta dva gola. Da rezimiram, Peković kod prvog - ne postavlja se u liniju sa igračem i zbog njega nema ofsajda + promašuje čitav fudbal. Karan kod drugog loša procena leta lopte, tj. loše postavljanje, lopta ga preleće i njegov igrač daje gol.Evo ovde možeš još jednom da pogledaš snimak golova, ima i usporeno pa ćeš tačno videti ovo o čemu pišem. http://www.sportal.rs/news.php?id=7477
Alan Ford

Post by Alan Ford »

Turija wrote: Još jednom, hvala RTV što smo imali uživo sliku iz Beča (eh, da je još Voša pobedila...)
Zahvalnost nasoj RTV i u moje ime. :hurray:
shecky

Post by shecky »

I ja se pridruzujem pozdravima za RTV uz nadu da ce sledeci put portir u RTV-u komentarisati mec :)
A pre svega bih zeleo da se IZVINEM Zeljku Brkicu (s obzirom da ako se ne varam posecuje ovaj forum) ,bio sam grub prema njemu ,nadam se da ako je Brka citao komentare , da ce videti i ovaj.

ps posto ovde ima njuskala koji znaju sta se desava u klubu mislim da bi bilo dobro da se TACNO zna zbog cega Aleksic nije ni putovao u Bec?! jer jednostavno stvar ne sme ostati na samoj cinjenici da nije putovao

Kakav crni umor? Sta mislite kako bi se Kacar poneo u toj situaciji?
Mada ako se ne varam ne postoji izjava Aleksica povodom ovog slucaja?
masta_ace

Post by masta_ace »

много нас је исхвалио Аћимовић на СОСу, делио је комплименте за наш тим, одушевљен што се нисмо бранили већ све време нападали и напомиње да су они прошли само захваљујући стадиону и искуству.
budababa

Post by budababa »

Na kraju, mozemo reci da su nijanse odlucivale o prolasku u cetvrto kolo kvalifikacija, jer da je sudija kojim slucajem odsvirao cist penal ili da je usla ona Tadiceva iz slobodnjaka... juce bi mi uzivali u "groznici" zreba u Nionu. I pored svega, jesam malo razocaran, ali nisam deprimiran, jer smo odigrali muskih 180 minuta i ostavili mnogo bolji utisak od proslogodisnjeg dvoboja sa Hapoelom. Austrija je tim koji ima visestruko veci budzet od nas, moramo i to uzeti u obzir. Falilo nam je i malo sportske srece, pun stadion "Karadjordje", objektivniji kriterijum sudija, ... Pa opet smo bili tako blizu. Po meni, Stepi je ispunio svoje obecanje da se Vosa nece obrukati u Evropi, mada znam da je vecina Vojvodinasa ocekivala prolaz u naredno kolo (i sam sam medju njima). Neki elementi "sire slike" se naziru, ali ima tu jos puno posla, i za trenera i za upravu. Na medijskom planu smo napravili veliki iskorak, pise se dosta o Vosi i otvorenom fudbalu protiv Austrijanaca, cini mi se da tek sada javnost pocinje da nas shvata ozbiljno. Sigurno je da iz ovog dvomeca sa Beclijama mozemo da izvucemo mnogo, te se nadam da cemo priliku i iskoristiti. Idemo dalje, show must go on, da li pod reflektorima neke evropske prestonice, da li u Kuli...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Turija

Post by Turija »

Ja sam od tih navijača koji smatra da je Vojvodina morala proći u sledeće kolo, jer joj je žreb bio izuzetno naklonjen (a, takođe sam i od onih koji smatra da moramo, već za 7 dana, nadigrati Hajduka u Kuli).
To što Austrija ima višestruko veći budžet, nije glavni argument o kvalitetu njihovog tima.Evo zašto.
Uzmimo da je prosečna plata kod nas oko 200 evra, a da je prosečna plata fudbalera 5-10 puta veća.U FK Vojvodini, znači neka je oko 2000 evrića.Šta se događa u Austriji?
Tamo je prosečna plata radnika oko 2000, a fudbalera, uzmimo isto tako, 5-10 puta veća, što je oko 20.000E.Ako njihov kluba, recimo, ima 20 igrača sa platom od po 20.000 to je 400.000 mesečno, puta 12 meseci, to je oko 5 miliona evra samo za plate fudbalera.Pa, onda trener i svi drugi troškovi su višestruko veći tamo, nego ovde.
Dakle, oni od te sume pola potroše na goli život, a možda nekih 5 miliona na pojačanja.Za te novce i mi prodajemo naše najbolje igrače inostranstvu (za koje ih npr Austrija kupuje).Znači, radi se o istom kvalitetu igrača, što opet znači da budžetska stavka ne igra ulogu u kvalitetu igrača.Igra nešto drugo: obaveze i odgovornost.
Mi možemo i sa našim nivoom plata fudbalera da postavimo istu takvu obavezu u međunarodnom takmičenju, jer će im to biti plaćeno, kao i Austijancima, nešto kasnije, tj kad ostvare evropski transfer. Pošto se danas nesmetano, i brzo, ide u inostranstvo, to može biti već sledeće (polu)sezone.Ako to našim fudbalerima nije dovoljan motiv za zalaganje i rad, onda, zaista, o njima ne treba ni pričati.
Ako oni to već ne shvataju, morala bi na to da ih primora uprava i trener.A, ako i oni to ne shvataju, i ne žele, onda, zaista, i o njima ne treba ni pričati.
Posle, svega, ja još jednom ponavljam, da će za mene sadašnja FK Vojvodina vredeti jeda, radovanja, i navijanja samo ako u domaćem prvenstvu budemo egal sa blizancima i dominantni u igri sa ostalim prvoligašima.Svaka druga priča je prodaja magle.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ice

Post by ice »

Ja sam misljenja da jos ovaj put treba da progutamo rano ispadanje iz Evrope.Inace,ja nekako i nemam neka ocekivanja tamo sve dok imamo ovakav stadion bez reflektora.
Ali prvenstvo i KUP su druga prica.Zelim pokusaj osvajanja duple krune.Prva stanica je Kula.Necu da budem lazno skroman,sve osim rutinske pobede od bar dva gola razlike bi me razocaralo.Moramo SILOVITO startovati.Valjda ce se i Aleksic prikljuciti,a mozda i Kiza.Vulicevic da se oporavi.Ostaje i dalje pitanje stopera otvoreno.Ocekujem da ce nas biti dosta u Kuli,pa da sve to osmotrimo na licu mesta.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
chinaman

Post by chinaman »

Treba gledati pozitivne strane dvomeca sa Austrijom:

- konacno smo poceli da igramo fudbal
- nasa deca dobijaju sansu u sve vecem broju
- ostvarili smo znacajan medijski prodor
- protivnicki igraci govore o nama sa respektom

Sve u svemu mislim da idemo u pravom smeru.
Turija

Post by Turija »

Gradjanski List
Stepi: Izgubismo, ali biće ovo sezona radosti

Novinar: M. P., Fotoreporter:

Vojvodina je u Beogradu počela, a već u Beču završila svoj ovogodišnji evropski pohod. Poražena je u revanš susretu od Austrije sa 2 : 4, dok je u prvom meču bilo 1 : 1, ali Novosađani nemaju razloga da se stide utiska koji je ostao za njima. Na "Marakani" su nadigrali suparnika, u Beču se dobro nosili s domaćinom, dvaput bili u vođstvu, ostala je kraj znaka pitanja situacija u kojoj je Aleksanar Dragović igrao rukom u kaznenom prostoru ljubičastih pri rezultatu 3 : 2...

Šef struke Novosađana Dragoslav Stepanović ne želi da se zadržava na tom momentu, što ne znači da ne žali za tim što arbitar nije odlučio da pokaže na belu tačku... Ipak smatra da je najpre problem u Vojvodini, jer onaj ko da dva gola na strani, mora da prođe dalje...

– Jednostavno, mora. Bila je ovo izvanredna utakmica, u kojoj smo dvaput imali nešto o čemu samo maštaju gostujuće ekipe. Međutim, i pored poraza sam zadovoljan prikazanim u 180 minuta, tokom kojih smo bili bolji. Zato čestitam svojoj ekipi, od koje nisam očekivao da ovako zaigra na početku sezone. Ovde sam od svojih momaka i video nešto novo i veliko. Lagano smo izneli teret i mogli smo se komotno izboriti da idemo dalje, a ovo nam je tek druga takmičarska utakmica. Imamo kvalitet, srce i dušu i garantujem da ćemo se u novoj sezoni i te kako radovati. Ostaje nam da žalimo što ih u Beogradu nismo dobili s 2 : 1, jer nam se rodila ekipa koja može da napravi mnogo više nego što se i pretpostavlja. Imamo visok nivo igre i rekao sam ekipi da ispod ovog nivoa ne sme da se odigra nijedna utakmica, ma ko da nam bude s druge strane.

Stepanović iza ovog dodaje kako sve nije za hvalu:

– Recimo, Mario Đurovski i Dragan Mrđa mogli su bolje da rade, jer smo igrali presing. Primili smo i dva veoma naivna i jeftina gola, ali i to je fudbal. U njemu se svašta dešava. Evo, Željko Brkić koji je skrivio drugi gol svojom nespretnošću, sada mi je mnogo nesrećan, sebi ne može da oprosti grešku, ali sam mu rekao sam da se smiri. Pa golovi i padaju zbog grešaka, što znači da se moramo truditi da ih ne ponavljamo. U Brkićevom slučaju tog neće biti. Dobar je golman, radan, vredan i ubeđen sam da će sve to ispraviti i da će izrasti u jednog od naših najboljih čuvara mreže, možda i najboljeg.

Podvlači Stepanović da su ova dva susreta pokazala i da je nedostata iskustva jedna od osnovnih manjkavosti ekipe Vojvodine:

– Radi dužeg opstajanja u Evropi treba mnogo uložiti. Sezona pred nama je šansa da se to učini. Naravno, u nama je danas mnogo gorčine i razočaranosti, ali u profesionalizmu se nema remena za to, niti se ima milosti, kao što nema ni povratka da se ispravi propušteno, već se mora gledati samo napred. Imamo osnov, veoma sam zadovoljan prikazanim, ali moramo biti gladni golova, s odbranom još mnogo treba raditi, duel igra nam nije tava da sve puca kada se uđe u okršaj... Ali, ponavljam, temelj je napravljen, sada treba dalje graditi.

Nadam se da će ovde izgovoreno (i ono ranije) sprovoditi mnogo hrabrije, (i istrajnije nego do sada).
Jako je dobro pohvaliti kad treba, ali bez kritike lošeg nema napredka, kao i bez samokritike.2:1 u Beču nisu imali samo igrači.Imao ih je i trener.
Dva veoma neugodan pitanja za našeg trenera mogu biti zašto su Peković (kojem je onomad saopšteno da je prekobrojan, odjednom postao No1 naše odbrane) i Karan (debitant) bili ispred uvek odgovornog i solidnog Lovrića?Drugo, zašto se naše izmene igrača vrše tek u beznađu ( u 83 minutu)?
Ne mora se, i ne treba na sva pitanja javno odgovoriti, ali se moraju, radom i delom (u tišini), uočene greške otkloniti.Bilo čije.Naravno, niko nije bezgrešan.Ljudski je i pogrešiti, jer ko radi taj mora i da pogreši.
Nadam se da ćemo u prvenstvu, ipak, videti Vojvodinu koja (svakog dana) napreduje i da će svaki njen igrač dobiti zasluženu minutažu ( a ne po 5 minuta pre kraja utakmice, kad je glavno pitanje za njega da li će uopšte pipnuti loptu u uopšem rasulu ili već rešenoj utakmici - u okolnostima kad ostatak tima jedva čeka kraj meča i odmor)?
Krle

Post by Krle »

chinaman wrote:Treba gledati pozitivne strane dvomeca sa Austrijom:

- konacno smo poceli da igramo fudbal
- nasa deca dobijaju sansu u sve vecem broju
- ostvarili smo znacajan medijski prodor
- protivnicki igraci govore o nama sa respektom

Sve u svemu mislim da idemo u pravom smeru.
:!: :!: :!:
Minja
Administrator

Post by Minja »

Slazem se sa svim gore napisanim, ali sada je Kula nas Bec. Da ne preteramo sa hvalospevima, da se igracima ne podignu nosevi.

Nista ovo nije valjalo, u Kuli mora i bolje i konkretnije :wink:
Locked