1. kolo: Hajduk (Kula)-Vojvodina 0:3

Prvenstvo otvaramo...

trojkom
35
88%
kecom
4
10%
nulom
1
3%

Total votes: 40

Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Ko ne bude bio u Kuli,prenos meča ima na RTS 2 (nedelja,17:25h)
Mare

Post by Mare »

13. avgust 2009. | 14:25 | Izvor: Sportske.net, Sport
Mrđa o ambicijama Vojvodine: ''Sve ispod drugog mesta biće neuspeh''

Centarfor Vojvodine Dragan Mrđa pred početak Superlige najavljuje da će njegov tim igrati napadački fudbal u novoj sezoni. Ambicije su najveće, a mnimum je ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata, kada je osvojeno drugo mesto.

U Vojvodini mnogo očekuju od nastupajuće sezone. Predsednik Butorović je isticao tokom leta da će klub imati šampionske ambicije u novoj sezoni, što bi bio korak napred u odnosu na prethodni šampionat, kada su Novosađani na kraju zauzeli drugo mesto, ali sa velikim zaostatkom u odnosu na aktuelnog šampiona Partizan.

I centarfor Dragan Mrđa ima slična očekivanja, ali je i postavio donju granicu - ponavljanje prošlosezonskog rezultata. Sve ispod toga smatraće neuspehom.

''Hoćemo li ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone, videće se na kraju. Najvažnije je da imamo ambicije i postavljen cilj. Do toga ćemo stići korak, po korak. Ne treba da se obaziremo na eventualne kikseve, kojih će biti, ali u svaki meč moramo da ulazimo sa pobedničkim ambicijama'', poručio je Mrđa.

Vojvodina pre početka šampionata ima odigrana dva evropska meča u nogama. Nažalost, Novosađani nisu uspeli da eliminišu Austriju, ali Mrđa smatra da su iz tih mečeva izvučene pouke, koje će ekipi mnogo značiti u domaćem šampionatu.

''Imali smo sve. Iznenadili smo Bečlije presingom od prvog minuta. Delovali smo moćno u revanšu u kome domaćin nije imao rešenja u prvom delu. Završilo se, nažalost, našim greškama i neiskustvom, ali pouka iz tog meča biće nam od velike koristi'', zaključio je centarfor Vojvodine.
Mare

Post by Mare »

13. avgust 2009. | 09:32 | Izvor: Sportske.net, Sportski žurnal
Bogdan Korak: ''Ne bih imao ništa protiv da na kraju budemo osmi''

Trener Hajduka par dana uoči starta nove sezone smatra da Kuljani imaju ekipu na nivou prošlosezonske, kada su završili na šestom mestu, pa, obzirom da je liga proširena, ponovo očekuje plasman u sredinu tabele, oko osmog mesta.

Iako su u Kuli ranije najavljivali da će ove sezone napraviti korak napred u odnosu na prošlu, trener Hajduka je pred sam start Superlige prilično uzdržan, verovatno zbog neefikasnosti svojih pulena tokom priprema, o čemu je otvoreno govorio prethodnih dana.

''Ne bih imao ništa protiv da na kraju prvenstva budemo osmi. Ne radi se ni o kakvoj odstupnici, već o realnom stanju kada je reč o igračkom kadru.

Imamo dvanaest fudbalera koji ravnopravno konkurišu za najbolji sastav. Kad bi svi oni mogli da igraju celu sezonu, skoro bih garantovao plasman od petog do sedmog mesta, ali za njih nemamo adekvatne zamene'', iskren je trener Kuljana Bogdan Korak, koje u prvom kolu na svom trerenu očekuje vojvođanski derbi protiv Vojvodine.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Stepanović za B92: Od dobrog starta ka još boljem cilju

U izmenjenom igračkom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, sa novim trenerom i Ratkom Butorovićem ponovo na mestu predsednika, ekipa Vojvodine najavljuje borbu za prvo mesto domaćeg fudbalskog prvenstva.

Dragoslav Stepanović debitovao je na klupi Novosađana u Ligi Evrope, takmičenju u kojem je Vojvodina ispala, a sada će u nacionalnom šampionatu morati da opravda razlog svog dolaska u Novi Sad.

Bez obzira na priliku propuštenu u Austriji, Stepanović smatra da na raspolaganju ima fudbalere koji mogu da ostvare cilj koji im je zadat još u pripremnom periodu.

" U oba susreta proti Bečlija videlo se da ekipa ima karakter, ambiciju, ali i igru koja bi mogla da nas dovede do dobrog plasmana u prvenstvu", rekao je trener Stepanović, i dodao:

"Problem su nam golovi. U prve dve takmičarske utakmice pokazali smo da smo se dobro uigrali, stvarali smo šanse, samo nam je efektna završnica nedostajala. Očekujem da se i to vremenom popravi. Kada govorim o ofanzivnoj igri, mislim da je to jedan od elemenata igre u kojem smo bolji"

U letnjem prelaznom roku Vojvodinu su pojačali bivši igrači Javora koje je iskusni stručnjak posebno pohvalio:

"Dolaskom Ađurua i Vulićevića naš tim dobio je na kvalitetu, jer su obojica tehnički oformljeni igrači, dok će Stojki trebati još vremena da se u potpunosti uklopi. Ali, svi su se obavezali klubu na više godina, ima vremena da se prilagode", kazao je Dragoslav Stepanović.

Iskusni stručnjak koji je u Srbiji bio i na klupi Čukarički Stankoma, izjavio je da će insistirati na ofanzivnom fudbalu:

"Golovi, to je ono što najviše volim u ovom sportu, na tome ću insistirati. U ekipi imamo dosta igrača koji mogu da pripreme šansu, ali malo onih koji to mogu da realizuju. Na tome treba da poradimo. Aleksić je pravi mladi golgeter, ne treba mu još mnogo da to pokaže i na terenu, a i od Tadića očekujem mnogo."

Crvena zvezda i Partizan su, naravno, prvi kaonkurenti za osvajanje titule o kojoj treba razmišljati već na startu šampionata:

"Partizan se pojačao, ali mislim da je trenutno u manjoj krizi, dok će Crvena zvezda sigurno biti snažnija nego prošle godine, posebno zbog uspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kao Javor prošle sezone, očekujem da će neki od, uslovno rečeno, slabijih timova, dobrim rezultatom iznenaditi i u ovom prvenstvu.

Cilj mi je da u prvom delu osvojimo između 23 i 26 bodova, u decembru podvučemo crtu i precenimo učinak igrača, a posle toga govorimo o eventualnim pojačanjima", ocenjuje trener Stepanović.

U prvom kolu Jelen Superlige Novosađani igraju vojvođanski derbi u Kuli:

"Dobar početak je osnova, dobar temelj, a nadam se da ćemo mi tako startovati protiv Hajduka. Očekujem neizvesnu utakmicu u kojoj će presuditi nijanse, momenat, raspoložen pojedinac", zaključio je Dragoslav Stepanović.

U prvom kolu ove sezone Vojvodina igra u Kuli protiv Hajduka u nedelju od 17.30, a sa večiti večitim rivalima se sastaje petog, odnosno šestog vikenda Jelen Superlige.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
masta_ace

Post by masta_ace »

Danijel Aleksić: ''Želim silovit start u Kuli''

Jedan od najtalentovanijih fudbalera, koje ćemo imati prilike da gledamo u predstojećoj superligaškoj sezoni, fudbaler Vojvodine i mladi reprezentativac Danijel Aleksić ističe da će Vojvodina igrati atraktivan, napadački fudbal, a posebno ističe važnost dobrih igara u uvodnim mečevima.

Danijel Aleksic vecaPred premijeru u Kuli, Aleksić ima malih problema sa povredom, koju je ''zaradio'' na utakmici mlade reprezentacije Srbije protiv Izraela u Novom Sadu, ali veruje da će pomoći ekipi da dođe do prve pobede u novom šampionatu.

''Bilo je bolno, ali sam juče lagano trenirao i mislim da ću biti spreman za nedeljnu utakmicu u Kuli. Važna je prva utakmica, jer smo prethodnih sezona upravo na startu šampionata padali. Zato mi je želja da u Kuli krenemo silovito i održimo ritam, obzirom da imamo dobar raspored u prva četiri kola'', objašnjava Aleksić.

Osamnaestogodišnji fudbaler, koji već sada izaziva veliko interesovanje evropskih klubova ističe da mu najviše odgovara uloga polušpica, gde je, kako kaže, u centru pažnje, obzirom na stil igre Vojvodine.

''Vojvodina će i naredne sezone igrati napadački fudbal. Igraćemo bez kalkulacija, u svaki meč ulaziti sa namerom da ga dobijemo. Smatram da je tako najbolje, pa ćemo videti dokle ćemo stići'', poručio je Aleksić.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Konferencija za štampu,SC "Vujadin Boškov",Veternik.
Pred utakmicu prvog kola Jelen super lige.
FK Hajduk (Kula) – FK VOJVODINA,nedelja 16.avgust,17:30h.
Prisutni-trener Dragoslav Stepanović,igrači Alin Stoica i Dejan Karan.

Konačno počinje!Nakon prošlogodišnjeg osvajanja vicešampionske titule u domaćem prvenstvu,ovo novo,za naš voljeni klub,počinje u nedelju,gostovanjem na uvek neugodnom stadionu u Kuli.Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope,pred fudbalere VOJVODINE je dokazivanje u dva domaća takmičenja,u kojima,a to svi u klubu napominju,će se pokušati uraditi korak više u odnosu na prošlu sezonu!

Već na startu nas očekuje protivnik protiv koga,tradicionalno,uvek teško izlazimo na kraj,ali je sasvim jasno,da ako žele stepenicu više,fudbaleri moraju pokazati odmah koliko vrede i svoje znanje,umeće,borbu i htenje moraju usmeriti na to,da pored imena kluba za koji igraju,već od nedelje oko 19:30h,na tabeli koja će se formirati nakon odigranog prvog kola,stoji broj 3!

Informacije u vezi sastava:
Na ovom meču sasvim sigurno za VOJVODINU neće nastupiti Janko Tumbasević i Vlatko Grozdanoski (obojica zbog žutih kartona koja su zaradila na poslednjoj utakmici prethodne sezone na Banjici,za šta je Herr Stepi rekao da je takvo pravilo fudbalskog saveza potpuno nerazumljivo),kao i najbolji fudbaler u prošloj sezoni po izboru ovog sajta Joseph Kizito (nije potpuno zalečio povredu,pa u želji da se još ne forsira jer je izgubio 4 nedelje treninga,mada može biti da će zbog iste,naš Kiza,preskočiti i sledeći meč).Novopridošlica Ajuru je,takođe,pod znakom pitanja jer ima povredu koju duže vuče,pa je bolje da je sanira u potpunosti (Stepanović je za njega dodao da će biti jedan od važnijih igrača tima i da ga zato treba čuvati).Sam Dejan Karan je prekjuče na treningu u duelu sa Plechom iskrivio zglob,pa će konačna odluka o tome da li će nastupiti biti doneta sutra nakon treninga (na današnjem je sve bilo OK)!Za samog Pletcha,Stepanović je istakao da je vratio kilažu na preko potreban nivo,da je pravi profesionalac sa ogromnim iskustvom,da se sjajno uklopio (bolje od Stoice),da je jako pozitivan čime inspiriše i ostale saigrače i da će biti od značajne pomoći u borbama koje predstoje!To faktički znači,da će u nedelju na mesto levog beka Peković (nema ni Kize ni Vlatka),a na mesto halfova Lovrić i Karan,a ako Dejan ne bude bio 100% spreman,videćemo po prvi put na zvaničnoj utakmici našeg tima,Marcella Pletcha.Odmah da napomenem da je i sam Alin Stoica bio pohvaljen od strane šefa stručnog štaba za ono što prikazuje u poslednje vreme na treninzima,da je sanirao manje povrede koje su ga mučile i da se vraća u onu formu koja ga je i nametnula na mesto najvećeg pojačanja (bar na papiru) u prethodnom prelaznom roku!Kako reče Herr Stepi,za to je ipak bilo potrebno vreme,pa bi Alin mogao biti prava "bomba" u našoj ofanzivi!Kako je ona (ofanziva),značajno bolji deo igre našeg tima,tu je takođe,pohvalio i igru Slavena Stjepanovića kao drugog špica,koju je ovaj prikazao u prethodnom periodu,za koga je dodao da je sjajan individualac!Od ovog meča,uvodi se i jedna novina za igrače-i veče pre i veče posle svake utakmice,isti će biti u karantinu u hotelu "Park".Dodao je na kraju da se očekuje vrlo brzo da nam se,KONAČNO,pridruži i Kamerunac Džekson Nguamele,koji će po dolasku biti stavljen na probu!!!Na kraju-kapitensku traku će i ubuduće (pa tako i u Kuli) nositi Dragan Mrđa!!!

Šef struke je napomenuo da je početak svakog prvenstva najvažniji,da su očekivanja velika,pogotovo kad u klub dođe novi trener i nekoliko kvalitetnih pojačanja,da se na ovakvim utakmicama (apostrofirao prva tri kola i timove sa kojima se susrećemo) i osvaja prvenstvo,jer ako dođe do kiksa,onda je teško juriti onoga koji je ispred tebe na tabeli.Cilj će biti osvojiti što je više moguće bodova do zimske pauze,a onda još pojačati ekipu i obaviti kvalitetne te druge pripreme,koje su jako važne za finiš prvenstva!Rekao je i da će prvih 4-5 kola biti potrebno da se formira kostur tima i igra i da će se taktika menjati ukoliko to bude potrebno,a u skladu sa onim što igrači budu pružali.Istakao je da dosta očekuje od mlađih (Medojević,Smiljanić,Mitošević,Tadić,Aleksić),ali da na njih ne sme da padne glavni teret borbi,već njega moraju na svojim leđima nositi stariji i iskusniji igrači.
Istakao je i da očekuje težak meč u Kuli,da Hajduk uvek teži da skine skalp najvećim timovima lige,ali da ukoliko se sprovede na terenu dogovor iz svlačionice i eliminišu kardinalne greške iz Beča,treba očekivati trijumf,jer će VOJVODINA igrati na svakoj utakmici da postigne gol više od protivnika!Naravno,odmah se osvrnuo i na činjenicu da nam škripi u realizaciji i da se na tome mora dosta raditi u narednom periodu!Ono što apostrofira kao najvažnije je i rad na stvaranju pobedničkog menataliteta i pobedničke atmosfere,koji još nisu onakavi kakvim ga on želi i hoće (naveo je primer da su igrači sami sebe bodrili na poluvremenu bečkog duela,uprkos činjenici da su primili gol u najgorem mogućem momentu i da je to model kojem treba težiti)!
U Kuli očekuje da svaki igrač da 101% svojih mogućnosti i da naročitu pažnju moraju usmeriti na pas i duel igru,na čemu će jako insistirati!Utakmicu je nazvao "DERBIJEM" i istakao da će prvih 15 minuta iste biti najvažniji!

Alin Stoica je rekao da je tim dobar,mlad i perspektivan,ali da će mentalitet biti najvažniji i da svi moraju u glavi verovati da mogu puno toga uraditi ove sezone!Zadovoljan je time kako se snašao u klubi i gradu i da zaista želi da se skoncetriše samo na fudbal.U Kulu se ide po trijumf,jer se to od VOJVODINE i očekuje!
Dejan Karan je dodao da su se igrači maksimalno pripremili za početak prvenstva,da je atmosfera dobra,da su svi igrači jako motivisanii da sezonu otvore pobedom i kući u Novi Sad se vrate sa osvojena tri boda!

Kad je tako-SVI U KULU!
Ko ne bude mogao to učiniti,direktan prenos meča ima na javnom servisu (RTS 2,17:25h)!

Moja lična zapažanja:
Pletch izgeda kao mladić naspram onoga kada sam ga prvi put video i za malo pao u nesvest-evidentno je da je skinuo nekoliko kilograma,pa tog viška istog ima sve manje!
Svi govore da je Stoica briljirao na poslednjim treninzima-to je dokaz da on zaista fudbalski može puno toga i da mora da otkloni sve ostale barijere (psiha+sprema),pa da u njemu dobijemo onakvo pojačanje kakvo svi očekujemo!
Ovaj Kamerunac,kanda je sve bliže Novom Sadu,pa se nadam da se jedino sada neće izgubiti u nekom obližnjem selu na jednoj od mnogobrojnih seoskih slava!
Konferencija za štampu,a u odnosu kad je na istoj govorio Marić,zahvaljujući Stepijevoj elokvenciji i htenju da mnogo toga pojasni,traje sedam puta duže!
budababa

Post by budababa »

Image

Da li ce i posle utakmice u Kuli imati isti izraz lica? Nadajmo se 8)
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
šumar

Post by šumar »

Aj sad ovako.
Mada je situacija čini mi se po mnogo stvari zbrda-dola/zadnji primer, u Žurnalu pre dva dana čitav članak o Tadiću kao kapitenu, danas Mrđa kapiten/, imamo takav potencijal da bi u ovoj ligi MORALI da se borimo za prvo mesto i za kup.
I zato, ajmo svi lepo mi u Kulu da ih podržimo na početku.Da vide da neko stoji iza njih.Blizu je, lepe su one kafanice pored stadiona i treba doći obavezno malo ranije na jedno ladno.
Pa onda, ako krenu kako treba ići ću svuda da ih gledam, ako ne...
Nek ih gleda ko hoće.
umbro

Post by umbro »

Pocetak je prvenstva,trebalo bi svi da se iscimamo i odemo u tu Kulu.Ako od igraca ocekujemo maksimum i visoke ciljeve,moramo da im pokazemo koliko smo ozbiljni.Za nedelju je najavljeno lepo vreme,svi preduslovi ispunjeni da svako od nas povuce drugove za rukav i pomogne u osvajanju jako bitnih bodova.Pozdrav i vidimo se tamo
Marcello

Post by Marcello »

Ako neko ima problem sa prevozom, a želi da ide u Kulu, nek mi se javi na PM. Naravno, za "dž", pošto ja, svakako, idem kolima, sam ili u društvu...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Владика
Administrator

Post by Владика »

Ево нешто за дизање расположења пред меч у Кули. Овако би ваљало да изгледа сваки ајнфорт.
Image
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

E Djuro nabijem te na moj!
Commendatore

Post by Commendatore »

Gotovo je sa ovom utakmicom...Debil dobija crveni nije ni pocelo!

Jedva uspeo da nadjem vreme da pogledam sad mi se i ne gleda....
van der iV a.k.a Totti

Post by van der iV a.k.a Totti »

O,nedodirljivi kapitenu,jel treniras ti nekad sa loptom?
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
Qr0nJa

Post by Qr0nJa »

E moj Dragane Mrdja,kukala ti majka....3 1000%-tne sanse... :oops: :oops:
...i nikad ne shvatiti to,sto volim tebe ja ludo jer srce moje vecno za tebe kucace znaj....
Locked