Milan wrote:Da li je saopšten sastav upravnog odbora?
Nije.
Da li se zna ko su kandidati za novi upravni odbor i sto je najvaznije koliko para ima na racunu i gde su nestali 5 miliona
Do kada je rok za formiranje upravnog odbora ili je mozda tajno vec formiran i kada ce se znati finansijsko stanje na racunu? Na skupstini je usvojeno nesto, sto niko ne zna sta je, ali para nema! Ko je odgovoran za sklapanje ugovora sa ljigavim Maricem i otkud njemu para od procenta prodatih igraca i kojih?
Koliko smo dobili od prodaje Djurica? Ko nam je potpredsedniK? Da li se bar nesto zna Mnogo pitanja bez odgovora, moze alxandar bar nesto da nam rasvetli?
Vidim da su svi poleteli i svi su nerealni u ocekivanjima! Jedna informacija za sve da se se vrate u realnost, igraci dva meseca nisu primili plate, a o obecanim premijama se vise ni ne spominje Razbacujemo se sa strancima i kao parama, a kako ce se to odraziti na nase igrace koji uvek imaju najslabije ugovore!
Nemamo upravni odbor, ne znamo koliko je Gajic pokrao miliona, odnosno jos smo u minusu i to ko zna kolikom. Ne zna se gde su pare, sem da ih nema!
Butorović: Niko u Zvezdu, niko u Partizan!
Ponedeljak, 20. jul 2009. 10:15
Mislili su da se šali kada je prvi put izgovorio: "Dok sam ja predsednik Vojvodine, igrači mog kluba neće prelaziti u Crvenu zvezdu i Partizan".
Ovog leta, u svom drugom mandatu na čelu novosadskog kluba, Ratko Butorović je jasno ponovio izrečeno. I stoji iza toga...
Butorović, koji se vratio u fudbal iako čeka sudski epilog posle spektakularnog hapšenja krajem januara 2008. godine, radi punom parom i od Vojvodine namerava da napravi šampionski tim za sezonu 2009/2010. To podrazumeva i da igrači, po staroj dobroj navici, ne mogu da prelaze u redove beogradskih rivala. Mogu da odu eventualno u inostranstvo, u slučaju izrazito dobre ponude.
Tako je Butorović, poznat i kao Bata Kan-Kan, regovao kada su u Novi Sad danima dolazili čelni ljudi uprave Crvene zvezde da kupe Gojka Kačara, tako reaguje i danas, kada se rukovodstvo Partizana interesuje za mladog bisera, Dušana Tadića.
"Tadić je potreban Vojvodini. Mislim da će on ove godine biti hit sezone. Uz sve uvažavanje i Partizana i Crvene zvezde, kao zaista velikih klubova, ponoviću da, dok sam ja predsednik, nijedan fudbaler Vojvodine neće ići da ih pojača. Nama mnogo znači to što oni traže naše igrače, ali će i oni, siguran sam, iz prethodne rečenice prepoznati šta to za njih znači", kaže Butorović u intervjuu za "Novosti".
Tadić će dakle ostati u Voši, a pitanje da li će najbolji mladi fudbaler naše zemlje, Danijel Aleksić. Predsednik bi to voleo, ali ne želi da krši obećanje koje je dao mladom asu...
"Ispoštovaćemo njegovu volju, jer sam mu to lično obećao još pre godinu i po. Neću pogaziti datu reč. U Ukrajini, gde je sa omladinskom reprezentacijom, prate ga Milan, Mančester Siti i još neki klubovi. U svakom slučaju, biće onako kako on bude želeo, mada mi u klubu, i dalje, mislimo da bi odlazak već ovog leta možda bio njegova greška", kaže Butorović, vlasnik novosadskih hotela "Park" i "Leopold I".
"Za pojačanja dato 1.570.000 evra"
Dok očekuje astronomsku ponudu za Aleksića, kada su naši uslovi u pitanju, Butorović "mic po mic" kompletira tim jači od onog, koji je prošle sezone razdvojio Partizan i Zvezdu na tabeli, a ove sezone trebalo bi da ih ponovo "spoji".
Na drugom i trećem mestu na tabeli.
Rukavica je bačena potpisivanjem "bukiranih" Ivanjičana Miroslava Vulićevića i Naemeke Ađurua.
"To su, realno, u tom trenutku bila dva najjača i najtraženija igrača našeg prvenstva. Znamo, naravno, da su oni bili želje i naših sportskih rivala iz Humske i Ljutice Bogdana. Možda smo mi bili samo malo brži", ne želi Butorović da likuje zbog svog i uspeha sportskog menadžmenta Vojvodine, na čijem je čelu od skoro Miodrag Pantelić, bivši as kluba.
Vulićević i Ađuru odjeknuli su u Srbiji, ali transfer Rumuna Alina Stojke čuo se i dalje...
"Kada su, uprkos tome što smo ih brižljivo čuvali, procurile prve informacije o Stojki, zvalo me je mnogo ljudi, uključujući i naše prijatelje iz Partizana i Zvazde. Priznajem, govorio sam da je to nemoguća misija, mada je on već bio u Novom Sadu. To je, posle one sa Vulićevićem i Ađuruom, na neki način bila naša druga pobeda nad 'večitima'. Biće ih, daće Bog, još", optimista je biznismen rođen u Nikšiću, inače brat od ujaka crnogorskog premijera Mila Đukanovića.
Koliko su koštala nova pojačanja?
"U sva pojačanja, uključujući Brazilca Marsela Pleča, koji je došao u međuvremenu i mladog štopera iz Kameruna Džeksona Nguemalea, koji bi trebalo da stigne ovih dana, uložili smo, brojkom i slovima, 1.570.000 evra", transparentan je Butorović.
A, koliko ste zaradili?
"Za Đurića smo dobili milion evra. Proletos, iz meni zaista neshvatljivih razloga, on je bio udaljen iz ekipe, nije igrao tri meseca i cena mu je pala za trećinu, iako je pre toga bio reprezentativac. Stošić je, kao slobodan igrač, otišao bez obeštećenja, pošto mu niko, što je takođe neshvatljivo, nije na vreme ponudio produženje ugovora. Slično je i sa Vladimirom Buačem, kojeg sada pokušavamo da zadržimo", negoduje Bata nad odlukama prethodne uprave na čijem je čelu bio predsednik Vojislav Gajić, sa kojim se Butorović nije najbolje slagao i zbog kojeg je marta ove godine napustio poziciju potpredsednika kluba za sportska pitanja...
Da bi se 1. juna ove godine na velika vrata vratio na mesto predsednika, posle pisma 45 od 55 delegata u Skupštini upućenog Gajiću u kojem je traženo da se povuče i ustupi mesto za svog prethodnika.
"Ne gubimo više derbije kad pređemo Bešku"
Postaje prilično očigledno da srpski fudbal Vojvodinu više neće doživljavati kao "uvek nezgodnog, ali nikad dovoljno jakog rivala" da se suprotstavi Partizanu i Crvenoj zvezdi.
"Inferiornost Vojvodine u odnosu na bilo koga je - prošlost. Vojvodina, pokazale su to i poslednje dve, tri sezone, više ne gubi utakmice sa Partizanom i Zvezdom, čim, kako se to obično govorilo, na putu za Beograd pređe most kod Beške. Taj kompleks više ne postoji. Ne želim, zaista, da sve ovo zazvuči prepotentno, jer mi želimo samo jedno: da nam dozvole da igramo i na terenu pokažemo ko je bolji. Pa da, onda, onom ko je stvarno bolji, džentlmenski pružimo ruku. Ili da je primimo", ističe biznismen, koji je navodno u sport prvi put ušao kao vlasnik i predsednik Košarkaškog kluba PAOK iz Soluna, ali ova informacija gotovo nigde se ne navodi kao zvanična.
Umeren ton kojim Butorović govori u ovom intervjuu odrazio se i na pitanje o šampionskoj tituli. Ne želi da je obećava.
"Ta reč je u klubu, trenutno, zabranjena. Više volimo da kažemo da imamo najviše ciljeve. U prošloj sezoni smo razdvojili 'večite', sad je Partizan prvi, pa ćemo mi biti prvi, pa... Uh, izlete mi ovo 'bićemo prvi', nisam mislio to da kažem, ali daj Bože da tako bude. U svakom slučaju, mislim da smo napravili tim za respekt, rekao bih čak i na evropskoj sceni. Zato smo, najzad, doveli i trenera evropskog formata", zadovoljan je Butorović što je brigu o igračima preuzeo Dragoslav Stepi Stepanović.
Stepi nije još bio ni preuzeo Vojvodinu, a već je u kuloarima počelo da mu se savetuje kako neće sastavljati tim i kako će biti marioneta.
Butorović (54) ističe da ima odličnu saradnju sa novim trenerom.
"Veoma korektno. Tačno je da ni gospodin Stepanović, ni ja, ne podnosimo prosečnost. U startu smo mu saopštili koje su ambicije kluba i on ih je prihvatio. Doveli smo pojačanja koja je tražio i sada je sve na njemu i igračima. Ekipa je kompaktna, funkcioniše savršeno i, zasada, ne vidim nijedan problem".
"Ne stidim se prošlosti, sve bih opet isto"
Vojvodina namerava da postane veliki klub i to, za sada, dobro radi, ali bez uspeha u Evropi to i nije baš moguće. Prolazi li Voša bečku Austriju?
"To, u fudbalu, nikada ne možete unapred sa sigurnošću da tvrdite, ali u to morate da verujete. I pre žreba sam, mada su me mnogi slušali sa skepsom, govorio da želim najjačeg protivnika, berlinsku Hertu, recimo... Jer, bez pravih izazova nema ni puta ka zvezdama. 'Osvajanje' Beča je baš takav izazov", raduje se Butorović starta u trećoj od četiri runde kvalifikacija za Ligu Evrope.
Da li je Batina prošlost prepreka na putu da Vojvodina, "Stara dama" srpskog fudbala, postane evropski klub?
"Čovek bez prošlosti nije čovek i ja nemam čega ni da se stidim, ni da se odričem. Kada bih se ponovo rodio, opet bih bio ponosan na svoje poreklo i svoju porodicu, na šest rođenih sestara i njihovo dvadeset četvoro dece... Uzgred, oni momci koje često viđate sa mnom nisu, kako se to obično misli, moji telohranitelji, sve su to moji sestrići".
Neizostavna "sitnica" kada je Butorović u pitanju je njegov nesvakidašnji stajling. Da li su kombinacije u kojima se Bata pojavljuje u javnosti delo stiliste ili?
"Sve biram sam, naravno! Stalno sam na Internetu i pratim sve modne novitete, svi najpoznatiji svetski proizvođači mi šalju najnovije kolekcije, a ja samo biram ono što mislim da mi odgovara".
Bata je ipak dodao.
"Pa, dobro, ponekad se i 'unakazim', ali to radim sebi, a ne drugima, zar ne?", sa osmehom dodaje Butorović.
Bilo bi odlično kada bi neko mogao da postavi tekst iz današnjeg Žurnala. Rabren govori o klupskim finansijam. Vrlo zanimljivo da se tekst na tu temu pojavljuje u trenutku Aleksićevog boravka u Engleskoj...
Milan wrote:Bilo bi odlično kada bi neko mogao da postavi tekst iz današnjeg Žurnala. Rabren govori o klupskim finansijam. Vrlo zanimljivo da se tekst na tu temu pojavljuje u trenutku Aleksićevog boravka u Engleskoj...
Evo teksta nisam imao ranije vremena da ga skeniram,a ni skener nije profi pa sam otcvikao naslov
Naime ja bih pre ovakav naslov povezao sa Kizinim oporavkom nego sa Aleksicevim transferom IGRACIMA NI DINARA DUGOVANJA Vojvodina anulirala dug od 21 milion na ime poreza,zaposlenima u radnoj zajednici isplacena septembarska plata
Drago mi je sto se ljudi iz uprave konacno ponasaju transparentno i sto ne kriju informacije kao zmija noge.Eto,na taj nacin cemo ih mnogo vise ceniti.Zaista su me obradovale ove neke informacije iz teksta,a naljutilo me to sto vidim kakvu su nam stetu Gajic,Dubroja i Cvetko napravili.Hvala Bogu da su na vreme oterani!Neka gledaju i dalje utakmice,ali od finansija i funkcija u klubu neka drze dalje ruke.
Da li se konacno zna ko nam sacinjava upravni odbor? Sada karantin traje dva dana, a znamo kako je bata naplatio za hotel park poprlicno para kada je onomad odlazio... Da li je to zloupotreba sluzbenog polozaja, da li ima jeftinijih resenja? Toliko smo pljuvali po cvetku, a sada je mozda i gore??
U "Dnevniku" je izasla informacija da je Upravni odbor kaznio trenera Stepanovica sa 40 hiljada evra zbog losih rezultata u kvalifikacijama za Ligu Evrope i domacem sampionatu. Takodje, njemu je ponudjen sporazumni raskid ugovora (ne preciziraju se detalji).
Pored toga, kapiten Mrdja je istupio ispred igraca i dao predlog da svi prvotimci budu kaznjeni sa po 4500 (mislim da sam dobro video) evra zbog slabih igara i rezultata na pocetku sezone.
Odluke ce biti donesene danas tacno u podne.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
budababa wrote:
Pored toga, kapiten Mrdja je istupio ispred igraca i dao predlog da svi prvotimci budu kaznjeni sa po 4500 (mislim da sam dobro video) evra zbog slabih igara i rezultata na pocetku sezone.
Интересује ме Кизина реакција кад види цифру од 4500 за казну а није играо 2 утакмице свега
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Jeste da je fudbal kolektivna igra, i kada tim pobedi svi su zasluzni za to, odnosno kada izgubi, svako snosi deo krivice. Ali besmisleno mi je staviti momke, koje su dobro odradili svoj deo posla ( Plec, Vule, Brka,.. ), u isti kos sa manekenima i rekreativcima. Prvi put u zivotu cujem da igraci sami odredjuju kolika ce im biti kazna. Pa sta je sledece ? Oce mozda Mrdja da zameni Stepija na klupi ? Umesto da im je "neko" uleteo u svlacionicu i pristojno ih naribao, oni sami poceli da odredjuju politiku kluba. A taj "neko", prethodnih dana optuzuje sve i svakog za posrtanje kluba. A nisam cuo da je preuzeo deo krivice. Panta je znao da se sepuri na predstavljanu Vuleta i Djure, kada ih je preoteo blizancima. Isto tako i kada je dovodio Stojku i Pleca. I jos sav ponosan rece kako je sa Songom sve bilo sredjeno, al' su ipak odustali posto je malo mator za nase ambicije. A kad smo ispali iz Evrope i kad su krenuli losi rezultati u domacem prvenstvu, nema ga nigde. I tako sve do juce, kada se gospodin javio da kaze da je za smenu Stepanovica. A ja opet nisam cuo da je neko preuzeo deo krivice. I tako u krug, iz godine u godinu, iz prvenstva u prvenstvo,...
Све мање имам стрпљења за управу, а познато је да сам им увек давао времена и разумевања на овом форуму.
- План развоја маркетинга?
- Бизнис план на 4 године?
- Цене улазница за криминалце мања него она на западу, мајчински однос према беогрдској публици?
- Семафор неће подесити за 100 година?
- Потпишу уговор са Степановићем на 2+1 година и кажу да му се неће мешати у рад?
- Гурање играча отпадака из титових близанаца?
- ШТА ЈЕ СА 5 МИЛИОНА ЕВРА ОД КАЧАРА???
- Маћехински однос према симпатизерима, зашто се претплатне карте не могу купити из кеца на благајни стадиона?
- Сврха довођења играча на пробу?
- Косановић, Крчмаревић...?
- Утакмице по жеги без рефлектора?
- Увек вам је крив неко други, а где је ваша одговорност за толико глупих потеза према клубу богате традиције?
- ДОКЛЕ
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
DA LI U OVOJ SRBIJI POSTOJI NEKO KO CE DA PREUZME ODGOVORNOST ZA SVOJE GRESKE
Muka mi vas je svih.
Kakvi blanko cekovi za pobedu nad ciganima, ma do kraja prvesntva ima da mi igrate bez dinara. Gde nam je sada Dubroja da ih kazni sa mesec dana bez plate, kao onomad posle poraza u Smederevu. Kakve sada kazne od 4500 evra, jedite go**a svi vi a i ja izgleda sto idem da vas gledam i da navijam iz sveg srca za ovaj klub, koji je sve samo ne nas.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.