14. kolo: Vojvodina-Javor 0:1

kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Bez obzira na sve ja sam sa utakmice otisao puna srca. Na stadionu se skupio navijacki krem, mislim da je ovo mozda bila i najbolja atmosfera na zapadu u ovoj sezoni. Dozivanje sa severom: "Vojvodina, Novi Sad", "Kad te nase ruke dohvate...", "Igrate ko p...", i na samom kraju kad smo onako iz ocaja svi zajendo zapevali "Samo jedan klub na svetu volim ja". Nema reci koje to mogu da opisu.

Remont u klubu je neophodan na pauzi, i sve mi se vise cini da cemo morati prvo da remontujemo upravu pa tek onda igracki kadar.
One and only

Post by One and only »

Slozio bih se sa postom "021". Jedino ne bih pohvalio Aleksica jer imam osecaj da decko igra za sebe a ne za tim. Danas su najbolji pojedinci bili Meda i Vule. Sudjenje katastrofalno, igraci Javora su sami padali po terenu, kao da su dobijali napade epilepsije, uz to niko nije kaznjen kartonom. Sjajno su sprecavali svaki nas pokusaj, pogotovo onaj njihov celavi kapiten. Sve u svemu gledali smo 50 minuta "aktivne" igre, sve ostalo je bilo izlezavanje i lukavo cuvanje vremena drvoseca iz Ivanjice.
United of Vojvodina
budababa

Post by budababa »

Evidentno je da ne umemo da igramo sa ekipama koje su sklone "bunkerici", a takvih je 60% koje dolaze u Novi Sad. Recept je isti kao i protiv Borca - das dva komada u prvih pola sata, a posle bude zabave i atrakcije i za plebs na tribinama. Da se ne lazemo, ovakav fudbal kakav je danas igrao Javor igrali smo i mi pre samo par godina, na svakom gostovanju u Crnoj Gori. Sa razlikom sto mi tamo uvek dobijali sut u dupe. Vecini igraca ne mogu da zamerim nista, ali pojedince bi rado video sa koferima u rukama, neka sami biraju destinaciju. Rekoh i danas posle utakmice, nama ne trebaju jedan ili dva, vec tri napadaca, a od toga barem jedan visoki koji zna da igra glavom (ne mora da bude inteligentan, nisam na to mislio). Takodje, i uprava je zrela za generalni remont, neko mora da snosi odgovornost za ovo sto vidimo na tabeli.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

shecky wrote:Jooj kakav shamar xaxa ..igraci bacili dresove navijacima a ovi im iste vratili! potez veka, svaka cast!
Da, da bravo i za onog jadnika, onog seljaka koji je uzeo NAS dres, dres Fk Vojvodine za koju i taj pajser navija i poceo taj dres da cepa, i pocepao bi ga da nije bio sprecen od strane drugih...A ako je to tebi potez veka onda smo stvarno otisli u k...
shecky

Post by shecky »

Za to ne znam ali ja to nisam ni spomenuo nego cisto vracanje dresa nazad odakle je dosao ..sve u smislu ovakva Vojvodina nam ne treba...i dalje tvrdim da je potez veka.
Ali isto kao sa decom...mozes da pretis i da zabranjujes nesto koliko hoces... ali kad dodju batine oma se dete raspameti....ko razume shvatio je.
Sad ce neko reci..neeee mojne po igracima itd itd...msm boli me ko je kriv ,treba da dobiju batine i igraci i uprava pa nek se onda oni medjusobno dogovore ko je kriv!
ssnigd

Post by ssnigd »

KADA PRIMAS KIKS GOLOVE(AUSTRIJA, ZVEZDA, RAD, JAVOR,....) I KADA NE MOZES DA STVORIS PRILIKU ZA GOL, A I KADA JE STVORIS TI JE PROMASIS,........... PRICA JE GOTOVA :!:
Aleksic ako ce ovako da igra, neka lepo ide gde god on hoce, jer nam ovakav NE TREBA. Setkanje po terenu, uz dva do tri dobra poteza kriminal.
Ali ne brinite se oko ovog poraza, dolazi prelazni rok, za navijace Vojvodine najbolja zurka. Lupetanje je zagarantovano, uz nezaboravni KUP JE NAS i juris na titulu.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ice

Post by ice »

Mislim da je za većinu stvari kriva uprava(za ova posrtanja),ja sam bar konačno progledao što se toga tiče.
Naš predsednik jeste uložio neke pare,nije to za njega puno,ali ipak jeste,međutim deo toga će mu se verovatno skoro vratiti,najviše od prodaje Aleksića.Zatim,treba se zapitati zašto on daje onako pompezne i nebulozne izjave po novinama,najviše u vreme prelaznog roka,počevši svojevremeno još od Nađa,Kralja,Baste,pa sve sada do Adamsa?Setite se takođe i pre imenovanja Babića kada je izjavio da razgovara sa ni manje ni više nego šest stranih trenera.Smejurija.A doveo je najjeftinijeg.
Ja znam zašto to on radi.Jednostavno dospeva u centar pažnje,ima ga u medijima i u svemu tome se on provlači kao sportski radnik,a to je ODLIČNA REKLAMA za njegove hotele i još neke objekte.Oni rade punom parom bolje nego ikada,i u proteklom periodu mnogi stranci su bili njihovi gosti,pogotovo sportisti.A ne tako davno,iako je na primer hotel Park bio renoviran,mnogi su svejedno odsedali u beogradskim hotelima pa putovali posle ovde.Zatim,to upinjanje da mlada reprezentacija igra svoje utakmice u Novom Sadu.Pa da je tu isključivo sportski motiv u pitanju,poradilo bi se nešto i na animiranju mase da dođu da gledaju utakmice.Ali ne,na poslednjim utakmicama stadion je zvrjao poluprazan,i više od toga.
Da ne pričam o tome koliko se drugih ekipa tu i tamo pripremalo na kratko u našem sportskom centru.
Dakle,ima tu i određene koristi po predsednika i tek će je i biti.A sve ovo mu je i neka vrsta zabave i želja da bude društveno priznat.
A od ozbiljnog ulaganja u klub i želje da se nešto uradi na sportskom polju izgleda nema ništa.Ali razumem čoveka,nije sad on tu neki mesija spasilac.Klub se održava i to je to,ko zna šta je moglo tu sve biti kakve su se stvari dešavale i kakvi su kobci pustili kandze na Vošu.
Ne znam da li bi neko drugi klub vodio bolje,ja razumem zašto je to tako,niko nije lud da se rasipa svojim parama,nije to ni poenta,ali ljudi nemojmo se zanositi nekim stvarima,lepo je shecky napisao mi smo samo jedan prosečan klub sa možda malo ozbiljnijom tradicijom.A niko nam neće pomoći zato što je ludo zaljubljen u naš klub,takvih nema,osim nas mučenika ovde.
Last edited by ice on Sun Dec 06, 2009 12:51 am, edited 1 time in total.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
sever-jug

Post by sever-jug »

Čitao sam komentare svih vas koji ste jako razložno obrazložili dešavanje na ovoj i poslednjim utakmicama.
Uglavnom se slažem sa onim što je ovde iskomentarisano, a posebno onih koji su bili da tako kažem na terenu.

Moje mišljenje se bazira na renoviranju tima.
Tim je jako spreman za renoviranje, a neki od vas su pomenuli da se treba dotaći i uprava kluba.
Ja lično, naravo ja se ne pitam, trenera Sosu Babića nikako ne bih dirao, jer je po mom mišljenju on jedan od najzdravijih elemenata u klubu.
Problem je jako prisutan u igračima. Ne znam koji su razlozi, ali voleo bih da se tim renovira i da u timu dresove nose igrači koji će da ginu za taj dres.
Najveća sramota za igrača je kad baci dres navijačima, a oni ga vrate. To je jako veliko poniženje, ali i opomena. Jer, fudbal se prvenstveno igra baš zbog tih navijača, zbog publike.

Dakle sa Sosom Babićem i sa renoviranim timom, podmlađenim sastavom koji će uneti novu energiju u predstojećem vremenu.
Anakin Skywalker

Post by Anakin Skywalker »

Želja,nada, tuga,nemoć,jad, dostojanstvo

To je sve danas bilo na stadionu
Želja je bila velika da se pobedi Javor(koji je danas dobio najvišu ocenu na temu cilj opravdava sredstva).Nada je i postojala bar u prvom poluvremenu gde su bar sam takav utisak stekao trudili svi da se postigne gol.Tuga Nemoć Jad to je drugo poluvreme i stvarno je jadno sve izgledalo i ne mogu da verujem da jedna ekipa koja igra nazovimo to i vrhunski fudbal može sebi da dozvoli takav pad odnosno igrački sunovrat.
Stekao sam utisak da bi Javor dao gol i bez Pekovićevog kiksa ne zato što je bio bolji nego zato što je trebao da nas kazni.
I opet isto tuga nemoć jad do poslednjeg zvižduka
A onda Dostojanstvo publike koja iako neki kažu malobrojna zaslužuje bolji tim koji će voleti i navijati za njega vraćanje dresova je pravi potez jer njihovi dresovi očigledno nisu oni koje mi volimo i koje želimo.
O i gračima je dosta napisano i u globalu se slažem
Mislim da je danas publika pobedila i pokazala da voli Vojvodinu više od onih za koje navijaju
od Ratka Svilara do Vuka Mitoševića sve je to Vojvodina koju pamtim i volim.
Владика
Administrator

Post by Владика »

021 wrote:Tragikomična predstava na „Karađorđu“. Javor je najseljačkija ekipa na svetu. Šta reći za Kahrimana koji krade vreme pri svakom ispucavanju lopte, kojim rečima opisati igrače koji se izležavaju svakih 5 minuta i trenera koji ih za to obučava, zato što mu odugovlačenje predstavlja deo taktike, i naravno sudiju koji je sve to tolerisao.
Bas tako! Nisam video odvratniju i prljaviju ekipu od Javora. Jos nas pobede.... e moja Vojvodino....
Igracima se nema sta zameriti. Veci deo njih je posteno odradio posao. Ponovo u timi Djurovski, Tadic i Stjepanovic. Blizi se zima, a budjelari su prazni?
Protiv tima koji je veci deo meca proveo u svojih 30 metara, mi igramo sa jednim spicem?
Klupa nam je tanka, da tanja ne moze biti. Ko je kriv za to? Sosa Babic? Sve ce to narod pozlatiti......
Владика
Administrator

Post by Владика »

Пропустио сам прилику, да и ја похвалим јучерашњу атмосферу на западу. Сјајни и биртки повици и 100 процентно бодрење НАШЕГ клуба.
Још једном се доказало на делу да за фудбалске утакмице наше лиге не треба наплаћивати улаз.
Image
MotleyCrue

Post by MotleyCrue »

Kao gledalac koji cesto prisustvuje utakmicama FK Vojvodine i FK Proleter hteo bih da izdvojim dva igraca koji bi pored ovih primadona iz prvog tima FK Vojvodine mogli komotno da igraju jer to svojim kvalitetom i zasluzuju.
1. Sekulic Danilo
2. Kovacevic Sava
Sto se tice Sekulic hteo bih da kazem da je trenutno jedan od najboljih zadnjih veznih u Prvoj ligi Srbije.Na prvom mestu bih istakao njegovu sigurnost i samouverenost iako ima 19 godina,odlikuje ga veoma precizan i istancan pas koji je u mnogome i pomogao proleteru da bude druga najefikasnija ekipa u PLS ,takodje ima i veoma dobar dugi pas kojim cesto menja pravce napada FK Proleter,odlikuje ga odlican sut ali zbog taktickih zamisli trenera Ristovskog jos uvek nije imao pravih prilika i da ga demonstrira,sto se tice odbrambenih zadataka solidan je u skoku solidne brzine i odlicnog klizeceg starta kao i mogucnosti da procita protivnikovu nameru.Zakljucio bih da bi pored Medojevica u timu dobili izvanredan par zadnjih veznih koji bi mogao da ostavi dubok trag u nasem klubu,uostalom njih dvojica se odlicno i razumeju igrajuci zajedno u svim mladjim kategorijama.
Sava Kovacevic je trenutno najbolji strelac FK Proleter i jedan od najboljih strelaca PLS ,igra na poziciji levog ili desnog krila vrlo cesto se ubacujuci u sami napad,odlikije ga sjajan sut i izuzetan dribling kao i osecaj za prostor i pravovremeno postavljanje u napadu sa sjajnom zavrsnicom sto mu je izmedju ostalog i donelo epitet najboljeg strelca kluba sa Slane bare ,najlosiji segment njegove igre je brzina koja nije na nekom ekstra nivou ali on to sjajno nadomescuje izvanrednim driblinzima posle kojih cesto zna i da sutne sa distance sto bih jako pohvalio jer u nasoj ligi ima malo igraca koji sutaju iz daljine a to je u savremenom fudbalu od iscrpne vaznosti.Kao zakljucak bih rekao da ovaj momak ima mesta u nasem klubu i da bi nam doneo neku novu dimenziju u napadu koji tako skripi da ne bih ni da govorim o tome.

Na kraju se izvinjavam zbog duzeg teksta ali mislim da ova dva igraca to i zasluzuju.Hvala
Владика
Administrator

Post by Владика »

šumar

Post by šumar »

Slobodno došetajte 25 metara od gola.Možete i po bokovima da prolazite, do ivice šesnaesterca da dođete,kornere izvodite koliko god hoćete,centrirajte do mile volje.
Tako je Javor odigrao drugi puta za šest meseci u NS, gola primio nije a zahvaljujući našem kiks majstoru Pekoviću/nije mu prvi put/ čak su jedan i dali.
Smem se kladiti da igramo za nedelju dana opet bi isto bilo.Niti znamo da centriramo, niti da šutiramo sa distance, a i taktika nam baš nije jača strana, njihovih u kaznenom deset a naših pet a ovih ostalih pet čačka nos na centru i čuvaju jedan drugog čak i kada gubimo pet minuta pre kraja.
Ne osporavajući određeni kvalitet koji odbrambreni igrači Javora imaju kao i njihovu uigranost/deset u glavu za našu odbranu, zamislite da je neko protiv nas imao ovoliko centaršuteva pet komada bi popili/, dobro bi trebalo da se zamisle Dani,Tadić,Mrđa, Stjepanović kakvi su to oni bajni napadači i kakav oni kvalitet imaju kada ispolje takvu nemoć ne jednom nego dva puta.
Posle ove utakmice komotno je ceo naš tim mogao da stane u red i očisti kopačke komletnoj odbrani Javora a posebno onoj ćelavoj dvadesetici u Javoru.
Locked