Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Siva Eminencija wrote:Stojka treba da se javi na pocetak priprema 09.januara.
Ako bude našao tako nešto za shodno. :roll:
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
ice

Post by ice »

Ajmo da uzmemo par igrača na probu pred put u Antaliju,taman da ih sve tamo lepo nahranimo i relaksiramo.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Red Marquis wrote:...17 miliona+Huan Rikelme u suprotnom pravcu, no Rabren kaze da su Maria spremni pustiti samo u najvece evropske timove :lol:...
:lol:
lexa

Post by lexa »

Pozdrav svima od novajlije! :wink:

Procitao sam par stranica ove teme pa odlucih da vam se priljucim.
Da li ima nekih konkretnijih informacija oko pojacanja?
Na prethodnim stranicama ste uglavnom pisali svoje zelje u vezi pojacanja
ali osim vesti o Tanasijevicu nisam video nijednu konkretniju za nekog
drugog igraca.

Iznecu neko svoje objektivno misljenje oko Vojvodine i igraca koji je
trenutno cine.
Inace,ne navijam za Vojvodinu ali je izuzetno cenim i raduje me da pored
"vecitih" imamo jos jedan klub koji ima velike ambicije.

Naime,mislim da Vojvodina u ovom trenutku ima previse igraca na platnom
spisku i da to Bata mora resavati sto pre.
Mozda finansije nisu problem u ovom trenutku,ali mogle bi biti u
buducnosti ukoliko se nastavi sa bacanjem para na igrace od kojih klub
i nema neke koristi.

Dalje,previse stranaca je trenutno u ekipi,ne znam da li su ljudi u klubu
culi za novo pravilo koje uvodi FSS.
Resiti se nepotrebnih stranaca poput Khutsishvilija,Alina,Vlatka i nekog od
crnogorskih igraca. (Tumbasevica mozda)
Stranac mora biti bolji od domaceg igraca,mora donositi prevagu a dosta
stranaca u nasoj ligi,pa tako i u Vosi,ne ispunjava te kriterijume.

Pruziti vise sanse igracima iz omladinske skole. Nastaviti gurati Medojevica
jer je decko pokazao da zaista vredi i da ce biti veliki igrac.
Aleksica ne prodavati ni pod koju cenu. Decko nije dobio pravu sansu u
Vojvodini i mislim da bi odlazak u inostranstvo za njega bio izuzetno koban.

Izvinjavam se na duzini posta.
Anakin Skywalker

Post by Anakin Skywalker »

Red Marquis wrote:Mario Djurovski prelazi u Boku, u izgledu najveci transfer argentinskog fudbala, 17 miliona+Huan Rikelme u suprotnom pravcu, no Rabren kaze da su Maria spremni pustiti samo u najvece evropske timove :lol:
a da ovom prelaznom roku pošaljemo Rabrena u Boku?ne morojaju nikog da nam daju, valjda će nam krenuti?
od Ratka Svilara do Vuka Mitoševića sve je to Vojvodina koju pamtim i volim.
shecky

Post by shecky »

Ja bih najvise voleo da se Alin oporavi i da bude ono sto se od njega ocekuje ,znam da deluje kao nista posebno na terenu ali ipak mislim da nam znaci kao igrac ..valjda ce se i prilagoditi nasem fudbalu i ako bude sve kako treba bice najvece pojacanje.
A na zalost mislim da od Mputu nema nish naravno..a eto vidim da smo opet rezerva za igrace (Tanasijevic) a Davidov verovatno kosta 3-4 mil.e
...pa ga ne mozemo kupiti..
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

shecky wrote:Ja bih najvise voleo da se Alin oporavi i da bude ono sto se od njega ocekuje ,znam da deluje kao nista posebno na terenu ali ipak mislim da nam znaci kao igrac ..valjda ce se i prilagoditi nasem fudbalu i ako bude sve kako treba bice najvece pojacanje.
A na zalost mislim da od Mputu nema nish naravno..a eto vidim da smo opet rezerva za igrace (Tanasijevic) a Davidov verovatno kosta 3-4 mil.e
Davidov KOŠTA, to je već problem. Jer nije besplatan. Mi ne kupujemo ako moramo i obeštećenje davati, pa makar to bilo 1000 evra. A stvarno bih Jovu voleo da vidim ponovo ovde...
Io odio Belgrado
lexa

Post by lexa »

shecky wrote:Ja bih najvise voleo da se Alin oporavi i da bude ono sto se od njega ocekuje ,znam da deluje kao nista posebno na terenu ali ipak mislim da nam znaci kao igrac ..valjda ce se i prilagoditi nasem fudbalu i ako bude sve kako treba bice najvece pojacanje.
Uz duzno postovanje prema Alinu,mislim da njega u zivotu drzi jos samo
slavna proslost.
Ubedjen sam da u nasoj ligi ima igraca koji su jeftiniji ali su u ovom trenutku
u mogucnosti pruziti vise od Alina.

Sto se tice Davidova (ako mislis na onoga iz Kule),ne kosta ni priblizno
onoliko koliko si napisao.
Dzomba ce ga dati za manje od 500.000€ ali ne isplati se toliko platiti tog
igraca. Ne samo da se Vosi ne isplati,ne isplati se bilo kojem klubu.
I to je za mene promasena investicija.
Davidov ima 26 godina,i neka se recimo u vasem klubu zadrzi dve sezone,
i sta cete onda?
Kome cete uvaliti igraca od 28 godina?
Jedino efikasno resenje je dovesti jeftinog mladjeg igraca,pruziti mu sansu
i onda ga prodati za vece pare.
Da se razumemo,Vojvodina sigurno finansijski najbolje stoji u nasoj ligi,
ali treba pametno raditi jer kod nas je tanka linija izmedju finansijski
stabilnog i finansijski ugrozenog kluba.
ice

Post by ice »

Lexa,dobrodošao na forum,već u startu si ostavio veoma kvalitetne postove. :wink:

Vojvodina ma šta mi mislili nije finansijski jača od blizanaca.Imamo mnogo manji budzet od njih,osim par stranaca svi naši igrači imaju manje plate,a i troškovi su nam manji i još pritom nismo spremni da platimo obeštećenje za nekog igrača.Jeste da je Zvezda na primer u dugovima,ali oni i pored toga funkcionišu i za to izdvajaju i više nego solidan novac.Za Partizan važi slično,s tim što su kod niuh još veće pare u pitanju.

Što se tiče Stojke,treba o goniti odavde i još možda i platiti za to,samo da ga ne gledamo više.Mada mislim da za to i neće biti potrebe,on sam nije više u stanju da igra i neće nam praviti probleme.
Ja sam već pisao koga treba dovesti,a to je sledeći profil igrača.Jedan mlad,ali dokazan štoper po mogućnosti iz naše lige za kojeg treba platiti obeštećenje.Zatim spremati se polako i za još jednog štopera koji će da zameni u budućnosti Pleča,taj ne mora da bude mlad niti domaći igrač.Levi bek obavezno da zameni Kizu,može da bude i srednjih godina,ali nikako star.I onda,treba nam robusni napadač,srednjih godina koji zna da igra glavom,domaći igrač koji će biti tandem sa tim Adamsom(ako valja).Ako ode Aleksić,uzeti umesto njega nekog mladog polušpica.I to je to,nema tu mnogo mudrosti.
Što se tiče stranaca,da probamo da ih izbrojimo pet.Ađuru,Adams,Pleč,Tumbasević i može taj levi bek recimo da bude stranac da nastavi gde je Kiza stao,tako bar za ovu polusezonu.Pripremati time polako tim i za sledeću kada stupa na snagu pravilo o strancima.Hucišvilija držati kao dzokera,a ako ga već teraju,dovesti obavezno još jednog napadača kao rezervu.Nadam se da Mrđa ide.Za njega,Đurovskog,Stjepanovića,Stojku,Lovrića,Pekovića,Maksimovića,Gvozdenovića i Lakića,pa i Tadića(njega najbolje prodati za neke pare) nema mesta u timu.
Ali dzaba ja ovo pišem kada to niko neće da uradi.A da smo deficitarni na pomenutim pozicijama i detetu je jasno.
lexa

Post by lexa »

ice,hvala puno na dobrodoslici! :wink:

Ne slazem se s tobom oko finansija,tj.samo jednim delom se slazem.
Partizan trenutno solidno stoji u tom segmentu,ali pazi sta ti kazem,nisi ni
svestan sta ih ocekuje u skorijoj buducnosti.
U fudbalskim sam vodama i veruj mi u ono sto pisem.
Zvezda se jos nije oporavila od dugova i nece jos sigurno par sezona,veruj
da ni oni sami ne znaju kako su uspeli osvojiti jesenju titulu.

Hajde da ne skrecemo sa teme,ipak je ovo vas forum. :wink:

Vojvodini upravo treba ono sto si ti napisao.
Jedan stoper na kojeg odmah mozete racunati,i jedan koji bi u skorije
vreme trebao zameniti Brazilca Pleca.
Nadam se da vasa uprava i trener ozbiljno racunaju na Karana i on bi mogao
biti taj drugi koji ce za sezonu-dve biti standardan.
E sad,problem je u stoperu koji moze odmah da odgovori zahtevima i
ambicijama Vose. Spominje se Tanasijevic mada ga ja ne bih dovodio.
Vec je stariji i uz to stranac.
Mozda pokusati sa Danijelom Mihajlovicem iz Jagodine ili recimo Danijelom
Gasicem iz Napretka!?
Levi bek? Bojan Neziri je trenutno u Madjarskoj ali verujem da bi se rado
vratio u Srbiju.

Jos jedna bitna stvar,mislim da Vojvodini nedostaje jedan pravi plejmejker
koji bi kroz sredinu uposljavao napadace.
Igra Vojvodine je,koliko god to mozda grubo zvucalo,jako providna.
Uglavnom se svodi na prodore po krilima preko Tadica i Stjepanovica i
zbog toga iole ozbiljnijim trenerima nije problem postaviti igru protiv vas.
Bas zbog toga treba jedan plejmejker koji ce imati slobodu u igri i u tom
slucaju bi protivniku bilo puno teze jer bi Vojvodina imala jednu dimenziju
vise u napadu.

Sto se tice napada. Ukoliko Aleksic napusti klub,idealna zamena bi bio
mali Covic iz Proletera.
Uz to,treba dovesti i napadaca stranca jer u nasoj ligi,nazalost,nema
ozbiljnijih igraca na toj poziciji.
ice

Post by ice »

Pošto treba uskladiti broj stranaca,od ta dva eventualna pojačanja,levog beka i napadača,jedan ne bi smeo biti stranac.
Problem je u tome što u upravi izgleda smatraju da su dovođenjem Adamsa rešili problem napada,a i Mrđa će i dalje kako stvari stoje oststi i biti nedodirljiv.A smatram da je on bez obzira na svce jako poguban za našu igru,pogotovo za neku buduću,bolju,a jako slabo igra glavom dok pritom ne treba zaboraviti Adamsovu visinu,on glavom neće moći igrati.Tu je dakle najveći problem,pre svega zato što ga ljudi iz uprave i stručnog štaba nisu svesni izgleda.
A ako bi nekoga ipak dovodili,ne bi bilo loše rešenje i neki naš igrač povratnik pod uslovom da nije tipa Mrđe,što igrački,što po zaleđini koju ima iza sebe.
Bar se u upravi slažu da je štoper neophodan.Ali pominju Tanasijevića koji je kako je Lexa spomenuo i STRANAC(mada on ima i srpsko državljanstvo pa bi se onda ipak mislim tretirao kao domaći igrač),ali pre svega mator.Mislim da bi se tu mogao naći dobar mlađi štoper iz naše lige,ali taj će i da košta.Ne smemo imati tandem matorih štopera.Karan će biti prva rezerva,trenutno još nije sazreo da bude standardan na tako ipak odgovornoj poziciji.
Za levog beka se zna da mora biti doveden ako Kiza ode(a verovatno hoće) i tu mislim da je najmanje dilema i mesta za greške.
Što se tiče plejmejkera,smatram da nam nije potreban,ako se negde već može uštedeti,onda je to ova pozicija.Mali Mitošević je spreman da već sada bude gurnut u vatru,zna sve sa loptom,sigurno u početku neće sve biti idealno,ali treba ga istrpeti,uostalom neće to ni dugo potrajati.Zatim,i Medojević ume sa loptom i on će sve više napredovati i bazirati svoju igru tako da bude sve bliže golu,to se i videlo u zadnjim mečevima,a takođe i da ume da pošalje maestralan pas.Njegove mogućnosti su neverovatne,zna sve,nema slabog elementa u igri i samo nebo mu je granica.Neverovatno kako je do sada ipak bio u nekoj senci.Uglavnom,mislim da će Meda i Vuk u veoma bliskoj budućnosti nositi naš vezni red i biti prave vedete našeg tima.Nadam se da će samo imati sluha za njih.Po boku posao bi im mogli olakšavati svojim prodorima i Vule,Smiljanić i mladi Stevanović.

Poenta svega je,trebaju nam štoper ili čak dva,levi bek,napadač umesto Mrđe,a ako Hucišvili ode a Mrđa ostane svejedno opet nam treba,zatim ako i Aleksić ode,zamena na toj poziciji i za njega najbolje u vidu nekog mlađeg igrača.Voditi računa o broju stranaca,kako stvari stoje nema potrebe više od jednog dovoditi.
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Stoji sve receno osim da nam ne treba kreator igre. Cini mi se da Medojevic, a pogotovo Mitosevic jos uvek nisu dorasli poziciji glavnog kreatora igre i da nam je neophodan izuzetno jak igrac na ovoj poziciji uz koga bi i ova dva mlada igraca vise napredovala.
Krle

Post by Krle »

Koliko ja znam, Tanasijevic nece da se vraca iz Rusije. Zasto Smiljanic ne bi mogao levo da igra, ako vec Lakic moze (mislim, da egzistira na toj poziciji :roll: ), a i pltu za to mesto dobija i Gvozdenovic? Zasto ne uvesti Mitosevica, i konacno zaigrati 4-4-2? Muka mi je bre, od ovog sistema nasledjenog od Rajevca, koji je imao jednog Despota, a mi sada Mrdju? Zasto Tadica ne bi prodali, sa Stjepanovicem, i onima koji nisu zasluzili ni ime da im pomenem? St abi falilo da igraju u liniji Meda, Djura, Tumba(Stojka) i Vuk? Napred Adams i Aleksic(Mrdja)? NAzad Vule, Gazda, STOPER, i BEK? Doveli smo i Mojovica, tu je i Stevanovic. Hoce li oni dobiti sansu? Hocemo li mi dobiti odgovore pred pripreme? Puno je pitanja.
Siva Eminencija

Post by Siva Eminencija »

Puno igraca treba da ode,pa zatim da dovedemo kvalitetne i napravimo pravu, zdravu konkurenciju. Igrac koji zna da na njegovom mestu nema pravu konkurenciju, igra lagodno i nezainteresovano.
Ne mora Joca Tanasijevic da dodje ( mada ga licno veoma cenim ), imamo alternativu za to mesto iz nase lige.
ice

Post by ice »

Ostaje da vidimo kako će proći prelazni rok i kako će ga uprava odraditi,mislim da imamo lepu šansu da ipak sve napravimo kako treba da bude,ali treba to i da se realizuje i da ne bude brljotina.I nadam se da će nas biti što manje po medijima i novinama.
Post Reply