lexa wrote:Turija,
Odlican post,i slazem se s tobom u potpunosti.
Jedan Gvozdenovic nije smeo biti doveden jer od njega Vojvodina nema ama bas nikakve koristi.
Kao prvo,vec je stariji,dakle,ne moze se vise nigde prodati.
Kao drugo,njega ne samo da nije htela Zvezda,nije ga hteo niko i u ovom slucaju me uprava Vojvodine negativno iznenadila.
Kao trece,on je vec igrao u Evropi,verovatno uhvatio neku paru i sad igra,sto bi mi rekli,cisto da se odigra.
Krivica ide na dusu vase uprave jer je boljih resenja sigurno bilo.
E sad,mozda nekome odgovara dovodjenja skart igraca. Nisam sklon nekim teorijama zavere ali kod nas je sve moguce.
Medjutim,zasto je ova rasprava uopste i pocela?
Pocela je zbog malog Lazevskog koji je susna suprotnost od Gvozdenovica.
Lazevski ima 21 godinu,dakle,decko ima itekako puno razloga da se dokazuje,da gine na terenu jer mu o tome ovisi karijera.
Niti se on kome dokazao,niti se finansijski obezbedio,dakle,nema nikakve slicnosti sa Gvozdenovicem osim sto igraju na slicnim pozicijama.
Ne vidim razlog zasto bi neki bili protiv njegovog dovodjenja.
Ja razumem neku vrstu rivaliteta izmedju Vojvodine,Zvezde i Partizana ali to treba staviti po stani kada su ovakvi slucajevi u pitanju.
Vec smo razjasnili,novca za extra igrace nema,osloniti se samo na svoju omladinsku skolu je nemoguce.
Dakle,kompromis je jedino resenje.
Nije to nista cudno u Vojvodini,pa i puno veci klubovi se "krpaju" na nekim pozicijama jer nisu u mogucnosti dovesti boljeg igraca.
Zaboravljaš samo jednu činjenicu i to bitnu,a to je da je ovde reč o našem,to jest srpskom fudbalu u kojem je sve moguće.
E pa u tom srpskom fudbalu za igračevu dobru prodaju uopšte nije bitno kako je igrao u nekom klubu već koliko dobrog,moćnog i uticajnog menadzera(a i nešto više od toga,mnogi imaju i takozvane gazde) ima.
Pa svedoci smo da su se mnogi naši fudbaleri koji su bili totalni škart dobro prodali napolju,naravno posle su igrački nestali(neću da kažem propali ako ionako nisu mnogo toga znali ovde ih je bar bilo jer su bili forsirani),ali to njih baš briga kada su dobro zaradili i ugovorno se obezbedili.
Čak i največi evropski klubovi sve više nasedaju lažima naših ljudi,gazda i menadzera i kupuju svašta ovde kod nas,a kasno uvide da su pogrešili.Eto primera i sa Tošićem i Ljajićem.Za Tošića su se pošteno prešli,a kod Ljajića su imali sreće što je ostao godinu dana u Partizanu i još standardno igrap zbog tog bonusa pa su mogli da uvide o kakvom se promašaju radi.Da ne spominjem i ostale primere,spisak je toliko dugačak da bi pola dana mogao da navodim imena.
Ne treba zaboraviti da mi imamo najviše tih menadzera u Evropi,da su izuzetno moćni,da drmaju evropskim fudbalom,naravno sve radi svoje zarade,a da su i povezani sa raznoraznim mafijaškim krugovima,što domaćim,što stranim.
Poenta je u tome da taj Lazevski može da u Vojvodini izigrava i najgoreg lezilebovića,svejedno će ga posle njegov menadzer negde solidno prodati.
Ne treba nam blizanačko smeće,imaju Sremčicu i Kaluđericu pa nek ih šalju tamo.Verujte mi da je tako najbolje za Vošu.