Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
shecky

Post by shecky »

Ne razumem..firme su uglavnom ili drzavne ili privatne, ako su ovo drugo onda one imaju svog gazdu kome je to biznis i na taj nacin "zaradjuje" pare.
Posto je ovde rec o FK malo mi je nejasno ko je ovde gazda i ko zaradjuje u tom biznisu,i na kraju gde je u svemu ovome fudbal???
Ako mi prodajemo igrace da bi klub mogao da funkcionise a nemamo nikakve rezultate onda ne treba ni da postojimo ,ne?
Ako neko ima firmu koja nema zaradu on ce ili zatvoriti firmu ili prodati posao nekoj drugoj.
Dakle nama treba neka firma/sponzor koji ce nam davati 1-2 mil e godisnje da NE bi prodavali Medu Kacara Danija.., da bi mogli biti sampioni , i sto da ne usli u LS.
Ali meni se cini da to i ne odgovara nekom da nema transfera ,jer ako pare stizu od sponzora on HOCE da ima uvid gde i na sta se te pare trose.
ice

Post by ice »

Ako se živi od prodaje igrača,onda da vidimo gde tačno ide sav taj novac koji pristigne nakon toga u klub?Dakle,tačno koji se sve aspekti bitisanja kluba čime pokrivaju?Zašto nikada ne znamo da se klub kreditno zadužio kod neke banke,već to čujemo samo kada je vreme da se kredit otplaćuje?

I uostalom,ako se igrači već prodaju,onda neka se prodaju kako valja,a ne da Aleksić tobože vredi 12 miliona eura,a da na kraju ode za 2,5.

Zatim,ako su svi igrači isti,zašto ne prodamo i Mrđu,Tadića i Đurovskog,već hoćemo Medu,Vuleta i Ađurua koji su tek zakoračili u naš prvi tim i čiji će odlazak ozbiljno okrnjiti sam kostur naše ekipe?
Možda će neko reći,niko ih neće,ali ako je i tako zar ne znači to onda da su Vule,Meda i Ađuru,pa donedavno i Aleksić bolji igrači od Mrđe,Tadića i Đurovskog?A ako su oni bolji igrači,kako to da u klubu celokupno gledano,a i u vezi konkurisanja za startnu jedanaestoricu ova zadnja trojka ima apsolutnu prednost(što se tiče mesta u startnoj ekipi sa Vuletom je drugačija situacija zbog pozicije na kojoj igra)?Zar nisu svi igrači u istoj situaciji i zar nema povlašćenih?
Znamo svi u kakvoj državi živimo,ali da ona nije takva možda nesposobni tipovi poput Rabrena ne bi mogli da budu na radnom mestu na kojem jesu,već na nekom drugom i mnogo neudobnijem mestu.Ne vidim kako neki pojedinci iz našeg kluba imaju razloga da se žale na situaciju u zemlji.A žreb za kup,pa zar je i dalje to naš glavni problem?Ako su nam usta puna osvajanja kupa,pa zar je toliko bitan naš budući protivnik?
Znam i ja da će i Meda i Vule i Ađuru i Brkić morati kad-tad iz kluba i da je to neminovnost,ali nije svejedno kada će otići.
Zašto da Meda odmah ode kada će sigurno već za godinu dana vredeti mnogo više?
Možda zato što se neko neočekivano isprsio sada u prelaznom roku pa ne može da čeka duže nego do leta da bi odmah popunio te rupe u svojim dzepovima?Da ne pričam o tome kolika bi to bila šteta za naš prvi tim.

A Vule i Ađuru?Možda idu na leto zato što je takav bio dil prošlog leta,a ovamo su nam predstavljani kao velika pojačanja koja će ostaviti trag u našem klubu i pomoći da osvojimo titulu i uz to su eto debelo plaćeni i oteti ispred nosa Zvezdi?Pa kakav će to oni trag ostaviti onda u klubu?

Ajde da prodajemo igrače,eto imamo Mrđu prvog strelca,pa Tadića supertalenta i godinama stuba mlade reprezentacije,pa Đurovskog koji je čarobnjak sa loptom,pa Slavena koji može svašta,zar to nije dovoljna reputacija za njih?
A možda su oni malo i nazadovali u svojoj karijeri uprkos talentu pre svega zato što im je u Vojvodini dozvoljeno da se ponašaju i rade šta hoće i kako hoće?Možda su to i drugi načuli pa ih sada neće?

Niko ovde ne želi nikoga da tera niti opanjkava po svaku cenu,mi svi samo želimo da klub postane jedna ozbiljna,transparentna i zdrava sportska ustanova koja će da u lepom svetlu predstavlja naš grad i sve nas.U svrhu toga pozdravićemo i svaki dobar potez uprave,ali svakako nećemo dozvoliti da se od nas prave magarci i nojevi koji bi kao svetina u starom Rimu trebala da bude presrećna kada joj prirede po koju gladijatorsku borbu i udele po veknu hleba.
Mi smo ovde uz klub odavno,dok su pojedinci koji vode klub bili negde daleko,bavili se nekim drugim stvarima i čak zdušno bodrili neke druge klubove,većinom nama omražene.Itekako imamo pravo da tražimo i zahtevamo mnoge stvari(kao i mnogi drugi navijači u Evropi i svetu),a sve u cilju dobrog funkcionisanja Vojvodine kao kluba i postizanja dobrih rezultata na terenu kao i zdrave,sportske atmosfere.

Da se razumemo,napravljeni su neki pozitivni koraci,ali to je tek početak,a i dok ne vidimo i neke pozitivne i konkretne rezultate,rano je za neke generalne ocene.Ono što je još vaznije,samo da ne vidimo i nove negativne poteze,u tom smislu,leto će za nas biti ključno jer smo po običaju tu uvek najviše brljali.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Turija

Post by Turija »

Siva Eminencija wrote:FK VOJVODINA je firma koja zivi od prodaje igraca. Nema prodatih ulaznica, nema TV prava, nema drugih prihoda. Kao i svaki drugi klub u ovoj jadnoj drzavi. Zato ce Medojevic, Adjuru, Vulicevic ili bilo ko drugi biti prodat u junu ili januaru. Budi uveren u to, to je neminovnost. Mozete vristati, zapomagati, vikati "napolje iz kluba ovaj ili onaj", uzalud trosite energiju. Sto pre shvatite realnost zemlje u kojoj pijani Dragan Bjelogrlic organizuje izvlacenje parova polufinala Kupa...bice Vam svima lakse u zivotu.
A joooj, kako bi se tek ponašali da ste nešto od trofeja osvojili :?: ( ali zato i nećete, jer jedna lasta ne čini proleće. Za trofej treba da Mrđa, Đurovski, Tadić, Stjepanović i Adams daju blizancima gol, a to će desiti Limburga meseca).
Bolje da se zamislite zašto nema prodatih ulaznica, TV prava i drugih prihoda, a ne da svakih 6 meseci prodajete najbolju i najtalentovaniju decu FK Vojvodine.Prodajte te vaše vedete.Odmah će biti i rezultata i svega ovoga za čime kukate.
A što se naše energije tiče, hvala na pravovremenom i dobronamernom savetu.Poslušaću i čuvati je za bolja vremena i ljude.
Pozdrav.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Siva Eminencija

Post by Siva Eminencija »

Pitanje: Koji klub u Srbiji ima prosek 5000 prodatih ulaznica na domacim utakmicama, a da je cena istih makar 5 evra?
Koji klub u Srbiji ima prihod od prodatih TV prava makar da pokrije jednomesecno poslovanje?
Koja firma ili kompanija ulaze NOVAC (ali novac) u fudbalske klubove kao deo nekog sponzorskog ugovora?
Da li ste spremni da ulaznicu za fudbalsku utakmicu Vojvodina-Mladi Radnik, platite 5 ili 10 evra ili cete ttaj novac potrositi u prodavnici ili placajuci neki racun? Ja cu platiti racun ili ce zena skuvati rucak.

Da li ste spremni da samo o svom trosku, odete u Jagodinu po najgorem mogucem vremenu da navijate za voljeni klub? Nisam propustio ni jedno gostovanje-sve o svom trosku.
Zasto ne izadje 5000 ljudi na ulice Novog Sada i trazi od Pajtica, Pavlicica i Novakovica da ispune obecanje i renoviraju stadion.
Hocete li opet u BG rupu da gledate utakmicu Vojvodine protiv nekog evropskog kluba? Pa posle toga vikati "UPRAVA NAPOLJE"
Da li znate da je mesecno za plate, pre svega igraca ( zaposleni primaju Republicki minimalac-za informaciju), grejanje, ishranu, telefone, struju, treba izmedju 150000-180000 evra.
Kako se obezbedjuje taj novac ? Odgovoricete NADJITE SPONZORE...
HAJDE MAJSTORI NADJITE IH VI, PLATITE KARTU 10 EVRA, KUPITE GODISNJU ULAZNICU ZA 100 EVRA, UNAJMITE AUTOBUS ILI KOMBI ZA SVOJE PARE, PA U CACAK DA BODRITE VOSU.
shecky

Post by shecky »

Sivi majstore sve je to meni jasno ali mene to ne zanima!!!
Ja da nadjem sponzora??! xaxaxa pa to je VAS posao GOSPODO!
Ja sam samo navijac koji moze imati samo nervni slom zbog VAS!!! i nista vise ,ja ne uzimam pare od Vose a dao sam bog zna koliko u ovih 20tak godina...
Tako da ako niste sposobni da nadjete sponzore onda bezte nek dodje neko drugi koji JE sposoban.
A sto se tice Pajtica Bore Igora yess.. tu si donekle u pravu ali opet je to VAS posao a mi smo tu da vas podrzimo u tome u bilo kom smislu!
A veruj mi da cu dati 100e za godisnju ali kad necu kisnuti na stadionu ,kad cu gledati fudbal koji vredi toliko para , kad necu razmisljati dal ce sa ulice da uleti nek cigla koja ce mi razbiti vugla i sl.
Siva Eminencija

Mi kao da ne zivimo na istoj planeti. Sponzora koji ce dati novac-NEMA. Na zalost ne radi se tu o sposobnosti ili nesposobnosti. Ni Partizan ni Zvezda nemaju novac od sponzora. Oni su bili, jesu i ostace drzavni projekat, nekada komunisticki, a sada "srpski brend". Oni dobijaju novac iz BUDZETA, prijatelju. Ti ih placas koliko i ja. Kako objasnjavas da klub koji je u minusu 20 miliona evra ne bankrotira. Jer nije Proleter iz Zrenjanina, nego "brend". U FK Vojvodinu poslednjih 20 godina nije usao novac od sponzora ( ne racunam sponzorstvo u naturi). Tako da ne stoji ta predizborna floskula "nek dodje neko drugi ko je sposoban" Daj mi definiciju sposobnosti i DOKAZ da neko moze...
Kada jednom shvatite da poluge vlasti stanuju u Beogradu, a sve stranke koje su upravljale i upravljaju Novim Sadom imaju sediste na istoj lokaciji, onda ce vam biti jasno zasto kisnete na stadionu, ne mozete da pisate u wc-u i NIKADA necete gledati UEFA utakmicu na Karadjordju.
ZIVELA SRBIJA
shecky

Post by shecky »

Sivi tu se slazem skorz ovo ja odavno znam.....sto se politike tice..
A novac?.. pa npr sto ne probate da se dogovorite sa CSKA iz Moskve ili ne znam ni ja vec nekim jakim klubom oko saradnje koja podrazumeva i recimo neko finansiranje? Sta je za njih 1mil e? A imace prednost prilikom nekih transfera nasih igraca npr.
I ovo za stadion si u pravu..ali vi ste ti koji treba da smaraju dosadjuju i sta sve ne...tim pajserima u j... BG.
Vi ocekujete da mi navijaci donosimo sponzore i da pravimo stadion?
Siva Eminencija

Naravno da niko ne ocekuje da navijaci dovode sponzore i grade stadion. Samo sam izneo neke cinjenice kako to funkcionise na zapadu, kome svi tezimo. Tamo bez obzira koliko volis klub moras da platis i kartu i prevoz i kalendar sa obelezjima. Nema nista dzabe. Druga je cinjenica da u ovoj zemlji 95 % ljudi zivi na ivici egzistencije, da nam ta ista drzava 20 godina prica o "svetskoj zaveri" protiv "nebeskog Naroda". Ko ce da plati kartu da gleda RAD, MLADI RADNIK i CUKARICKI ?
Budi uveren, mladi prijatelju, da je klub zaista poceo da radi na resavanju nagomilanih problema. Stadion, sponzori, marketinske akcije u cilju priblizavanja kluba mladjoj populaciji...To je rudarski posao i treba vremena. Evo pozivam te da ides sledece subote u Sombor, gde smo osnovali klub navijaca Vojvodine i sada ga omasovljavamo.
Krle

Post by Krle »

Turija wrote:Prodajte te vaše vedete.Odmah će biti i rezultata i svega ovoga za čime kukate.
:!: :!: :!:

Da je bilo rezultata, bilo bi i gledalaca, a bogami i sponzora. Za to, već, navijači nisu krivi. Toliko.
Koral

Post by Koral »

JA ne razumem posle jako uspešnog prelaznog roka i priprema, šta nam treba ova diskusija. Kao prvo trebamo da budemo svi zadovoljni onim što se trenutno dešava u našem klubu. Ekipa napreduje i imamo zaista tim koji obećava. Većina stvari koje je naveo Eminencija potpuno stoje. Naravno da će klub morati da na leto ponovo nekog proda, pa šta ste očekivali da će Medojević ili Tadić završiti karijeru kod nas? Klubovi iz Austrije, Slovačke, Poljske, gde je izvršena privatizacija i koji stoje mnogo bolje od nas, takođe da bi preživeli prodaju igrače, to je realnost svih slabije razvijenih zemalja u Evropi. Slabije u odnosu na Nemačku, Italiju, Englesku itd. sa kojima ne možemo da se merimo..

Ono što je bitno je da prodajemo planski i da za prodatog igrača imamo alternativu i plan koji igrač može da ga zameni. Uprava treba da se izbori za završetak svih neophodnih detalja na stadionu za UEFA utakmice i reflektore. Da nam cilj bude igranje u Evropi gde se zarađuju pare za svaki meč! Dobija se novac za sam nastup, a tu je i marketing, TV prava, siguran sam i ulaznice. Neko reče da ćemo publiku da imamo ako osvojimo titulu. Ja i dalje stojim kod stanovišta da od domaćih trofeja nemamo puno koristi. Evropa je prava stvar. Publiku će vratiti na stadion Liga Evrope, kasnije Liga Šampiona. Publiku će vratiti na stadion Verder, Udineze, Everton a kasnije Barselona, Inter, Bajern..
Last edited by Koral on Mon Feb 15, 2010 1:37 pm, edited 1 time in total.
shecky

Post by shecky »

Sivi eto vidis ja npr. ne znam nista o tome sta se u klubu radi u vezi stadiona? Pa ako ima nekih poteza molio bih da se to i objavi da znamo kako stoje stvari kakav je plan itd itd..
Ja samo znam da je Bora reko da ce se rusiti kucica srusiti istok i napravati mnogo veci sa 8500 sedista , zatim sledi krov i na isti reflektori.
To je ono sta ja znam da je "plan"....
A sto se Sombora tice svaka cast za to ..eto vidis to nisam znao , a nisam bas mlad lol a nema sanse da idem posto radim Subotom.

@Koral
Ne radi se o tome da dozivotno igraju kod nas , nego da ne odu posle 1 sezone nego da odigraju bar 3-4 u nasem dresu ,pa onda nek beze...
Zamisli da je Kacar jos uvek tu..?? Despot ,Dani...pfff..
A poenta mi je bila da verovatno nekima odgovaraju transferi jer onda moze da se cape pare..
Ako nema transfera 2-3 godine posto se pare dobijaju od sponzora onda nece da moze da se cape pare posto sponzor hoce da zna gde te pare idu.
Msm ko razume shvatio je.
vladans

Post by vladans »

Siva Eminencija wrote:A koliko je samo ruznih komentara i uvreda napisano na racun uprave kluba pre samo par dana...
U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi.
Ti nas pitas gde mi zivimo,a gde ti druze zivis?!Verovatno u nekoj iluziji,tu si verovatno od onog dana kada si krocio u klub,al dobro to je ljudima sa ovog podneblja svojstveno,nesto kao dobar dan,doveli su igraca kojeg ja iskreno nikad nisam ni gledao,verujem ti na rec da je dobar ali zar ja sad zbog toga treba da kazem "ziveo Rabren","Bato care" i da zaboravim na sva sranja,taj film neces gledati..
Siva Eminencija wrote:Cita uprava forum, ali svoje poteze ne moze prezentovati zato sto bi mi hteli da cujemo ono sto zelimo. Igraci koji su dovedeni ( tu mislim na Adamsa, Bilbiju, Mojsova i Marebasvilija)praceni su mesecima. Pregovori su teski i komplikovani. Novca nema na bacanje, a vecina vas prica o "dresenju kese", fudbal u Srbiji je skupa pasija. Ne donosi dobit, a trosi mnogo.
KAPA DOLE UPRAVI VOJVODINE, A POSEBNO PREDSEDNIKU...taj covek bez obzira na sve VOLI VOJVODINU.
Ajde majketi mi reci koja je to mudra glava pratila ova cetiri igraca mesecima kao sto kazes,pa da i ja ovde aplaudiram,ime i prezime to nadam se nije tajna,zasluzio je covek da ga po dobrome upoznamo,narocito kada se zna kako se u zemlji Srbiji dovode igraci..
Znam ja da nas predsednik voli Vojvodinu,ali ako nije tajna,sta si mislio pod ovim "bez obzira na sve.."?!
Siva Eminencija wrote: Zato ne pricajte o onome sto ne znate.
Necemo vise obecavam..
Siva Eminencija wrote:SAVET STARIJEG I ISKUSNIJEG: Nemojte sebi pridavati veliki znacaj u politici dovodjenja igraca. Nemate ama bas nikakav uticaj na to.
Dobro da si nam rekao,narocito nama mladjima i ne iskusnijima..
Siva Eminencija wrote:FK VOJVODINA je firma koja zivi od prodaje igraca. Nema prodatih ulaznica, nema TV prava, nema drugih prihoda. Kao i svaki drugi klub u ovoj jadnoj drzavi. Zato ce Medojevic, Adjuru, Vulicevic ili bilo ko drugi biti prodat u junu ili januaru. Budi uveren u to, to je neminovnost. Mozete vristati, zapomagati, vikati "napolje iz kluba ovaj ili onaj", uzalud trosite energiju. Sto pre shvatite realnost zemlje u kojoj pijani Dragan Bjelogrlic organizuje izvlacenje parova polufinala Kupa...bice Vam svima lakse u zivotu.
Da li si i ti do nedavno samo vristao,zapomagao..kao i mi obicni smrtnici,pa si naglo progledao,angazmanom u klubu..mislim da se i mi nekako uguramo u klub,pa da naprasno shvatimo neke stvari?!
Dragan Bjelogrlic?!Sto pre ti shvatis realnost da jedan bivsi korumpirani sudija vedri i oblaci klubom sa skoro stogodisnjom tradicijom,Tebi ce biti lakse u zivotu!
Siva Eminencija wrote:Pitanje: Koji klub u Srbiji ima prosek 5000 prodatih ulaznica na domacim utakmicama, a da je cena istih makar 5 evra?
Koji klub u Srbiji ima prihod od prodatih TV prava makar da pokrije jednomesecno poslovanje?
Koja firma ili kompanija ulaze NOVAC (ali novac) u fudbalske klubove kao deo nekog sponzorskog ugovora?
Da li ste spremni da ulaznicu za fudbalsku utakmicu Vojvodina-Mladi Radnik, platite 5 ili 10 evra ili cete ttaj novac potrositi u prodavnici ili placajuci neki racun? Ja cu platiti racun ili ce zena skuvati rucak.

Da li ste spremni da samo o svom trosku, odete u Jagodinu po najgorem mogucem vremenu da navijate za voljeni klub? Nisam propustio ni jedno gostovanje-sve o svom trosku.
Zasto ne izadje 5000 ljudi na ulice Novog Sada i trazi od Pajtica, Pavlicica i Novakovica da ispune obecanje i renoviraju stadion.
Hocete li opet u BG rupu da gledate utakmicu Vojvodine protiv nekog evropskog kluba? Pa posle toga vikati "UPRAVA NAPOLJE"
Da li znate da je mesecno za plate, pre svega igraca ( zaposleni primaju Republicki minimalac-za informaciju), grejanje, ishranu, telefone, struju, treba izmedju 150000-180000 evra.
Kako se obezbedjuje taj novac ? Odgovoricete NADJITE SPONZORE...
HAJDE MAJSTORI NADJITE IH VI, PLATITE KARTU 10 EVRA, KUPITE GODISNJU ULAZNICU ZA 100 EVRA, UNAJMITE AUTOBUS ILI KOMBI ZA SVOJE PARE, PA U CACAK DA BODRITE VOSU.
Mi na mestu predsednika imamo coveka,koji ima kako kazu"neverovatan ugled u evropskoj kuci fudbala",coveka broj jedan u gradu,koji drzi dva ekskluzivna hotela i ko zna sta jos i ti od nas "majstora"ocekujes da nadjemo sponzora?!Stvarno,gde mi to zivimo?Pitam se ja kao majstor?!

Evo da ja tebi postavim jedno konkretno pitanje,s obzirom da si ne tako davno organizovao prodaju diskova "Sampionski put FK.Vojvodine 1989"
koje sam i ja sa zadovoljstvom kupio bez razmisljanja jer smatram da svaki navijac ili simpatizer treba da ih ima,da li si sredstva od prodaje uplatio na racun FK.Vojvodine i tako volonterski pomogao njen rad ili ne?!
Vuke

Post by Vuke »

Da nije klub otkrio i pratio Bilbiju! A niko sa foruma ga nije primetio i doprineo da se "otkrije" i vrsio konstantni pritisak? Prelistaj forum i nemoj da se brukas i nekom kacis tudje lovorike! Da li si takvog misljenja bio dak nisi poceo da dobijas platu od kluba? Ovde svi znaju realnost, zato nemoj da nas farbas!

Prelazni rok ce moci da se oceni tek nakon prvenstva, a narocito kupa! Rano ste poleteli, a zna se kako zavrsi ko visoko leti! Za sada samo pohvala uz konstantaciju da su sa zaradjenim parama Bilbija u Merbisshvili mogli da budu 100% u vlasnistvu kluba i da su propustene sanse za dovodjenjem Covica, Golica i Joksimovica. Nestorovic nije ozbiljna prica, za ozbiljni klub!
ssnigd

Post by ssnigd »

Moj savet svima je da se spusti lopta. Da sacekamo malo prvenstvo, polufinale kupa i duele sa blizancima pa da stvaramo zakljucke.

Eminencijo sam si rekao za nas navijace:"U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi."
A ja cu ti jos jednom reci, ovo vazi i za upravu :!:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Friend

Post by Friend »

Siva eminencijo ODLAZI iz kluba :!: :twisted: :furious:
Post Reply