Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Siva Eminencija

Post by Siva Eminencija »

I VI SEBE NAZIVATE NAVIJACIMA VOJVODINE ?
Drugacije misljenje u vama izaziva nagon za pljuvanjem...ne razumem.
Nemam nameru da se bilo kome pravdam i dodvoravam. To je samo moje misljenje, koje ne mora da bude tacno, i nista vise. Ako ono u vama izaziva negativna osecanja, TO GOVORI SAMO O VAMA.
Ako ce vam biti lakse, ETO PRIZNAJEM, NAJVECU I PRESUDNU ULOGU U DOVODJENJU ADAMSA, BILBIJE, MEREBASHVILIJA I MOJSOVA SU IMALI POSETIOCI FORUMA SAJTA FKV, JEL SAD LAKSE U SRCU...
ssnigd

Post by ssnigd »

Uprava sama sebi daje kontradiktorne izjave.

Finasijski smo stabilni, ne moramo da prodajemo igrace. Na leto mi vec prodajemo Medu, Vuleta, Djuru.
Aleksic predvodnik nove sampionske generacije. Aleksic prodat.
Cetvorogodisnji plan trajao dva meseca.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ZmagoNS

Post by ZmagoNS »

"Cetvorogodisnji plan trajao dva meseca." :rolll: :rolll: :rolll: :rolll:
legendarno! :D
vladans

Post by vladans »

Siva Eminencija wrote:I VI SEBE NAZIVATE NAVIJACIMA VOJVODINE ?
Drugacije misljenje u vama izaziva nagon za pljuvanjem...ne razumem.
Nemam nameru da se bilo kome pravdam i dodvoravam. To je samo moje misljenje, koje ne mora da bude tacno, i nista vise. Ako ono u vama izaziva negativna osecanja, TO GOVORI SAMO O VAMA.
Ako ce vam biti lakse, ETO PRIZNAJEM, NAJVECU I PRESUDNU ULOGU U DOVODJENJU ADAMSA, BILBIJE, MEREBASHVILIJA I MOJSOVA SU IMALI POSETIOCI FORUMA SAJTA FKV, JEL SAD LAKSE U SRCU...
Jbt.jel si Ti preko noci postao politicar,kad Ti je glavni argument zamena teza?!Pljuvacina?!Koja pjuvacina,to su bila konkretna pitanja druze na koje ti nemas odgovor jer sve sto si napisao u poslednje vreme svodi se na jednu puku demagogiju,kojoj izlgeda nema kraja..
Jel to FK.Vojvodina postao masonsko drustvo,tajna organizacija kada mi od Tebe koji si zapolsen u njoj ne mozemo dobiti nijedan odgovor na konkretno postavljno pitanje osim saznanja da smo nikakvi navijaci-hvala Ti na tom saznanju u svakom slucaju,bitno je samo kada ste Vi svi kvalitetan kadar!
Evo posto si sva moja pitanja okarakterisao kao pljuvacinu,imam jos par takvih "pljuvacina",na koje naravno neces odgovoriti..

Imenom i prezimenom mi nabroj clanove upravnog odbora FK.Vojvodina i koja su njihova prava i obaveze u smislu obezbedjenja finansijskih sredstava?
Koju funkciju u klubu zauzima sin naseg predsednika s obzirom da je prisutan na sednicama upravnog odbora kao i prilikom potpisivanja ugovora sa igracima?
Koje je tvoje licno misljenje o gospodinu Rabrenovicu?
Koju Ti funkciju zauzimas u FK.Vojvodina?
Unapred hvala na odgovorima iako pretpostavljam da ih necu dobiti kao i one prosle...
shecky

Post by shecky »

Dobro ne treba sad da se ubijamo ovde i sl. ....
Ja se ne slazem da se zivi od prodaje igraca jer mora da se nadje drugi nacin finansiranja.
Sivi kaze da je to ne moguce a ja se ne slazem.
A ranije sam naveo primere kako bi to moglo da se izvede tj da se proba kao i po mom misljenju zasto to mozda nekom ne bi odgovaralo.
Na ovo nisam dobio odgovor.
Mene ne zanima kome treba zahvaliti za dovodjene ovih dobrih igraca,nego kome treba zahvaliti sto je Dani otiso za samo 2.5m e?? tj. zasto je uopste otisao.
Milan

Post by Milan »

Ja ne mogu da verujem šta čitam na ovih nekoliko poslednjih stranica od uvažene Sive eminencije. Tužno, zaista tužno! U tebi je izgleda zaposlenje u klubu probudilo drugu osobu, jer se nešto ne sećam da su ti ovakva razmišljanja u prošlosti bila. Naprotiv... A počelo je sa ovim:

FK VOJVODINA je firma koja zivi od prodaje igraca. Nema prodatih ulaznica, nema TV prava, nema drugih prihoda. Kao i svaki drugi klub u ovoj jadnoj drzavi. Zato ce Medojevic, Adjuru, Vulicevic ili bilo ko drugi biti prodat u junu ili januaru. Budi uveren u to, to je neminovnost. Mozete vristati, zapomagati, vikati "napolje iz kluba ovaj ili onaj", uzalud trosite energiju. Sto pre shvatite realnost zemlje u kojoj pijani Dragan Bjelogrlic organizuje izvlacenje parova polufinala Kupa...bice Vam svima lakse u zivotu.
Ovo boldovano bih posebno istakao. Seti se samo koliko si ti godina proveo na stadionu vrišteći od muke, a sve u pokušaju da učiniš našu Vojvodinu boljom... I šta sad bi? Šta te je nagnalo da promeniš svoje stavove za 180 stepeni? Pun sam besa i ovde ću se zaustaviti. Dovoljno je što nam drugi zagorčavaju živote, pa ne moramo još i sami da se trujemo...

Edit: Ako sebe smatraš poštenim čovekom, za dole navedenu kontataciju, najmanje što duguješ ovim ljudima ovde je jedno izvinjenje...
I VI SEBE NAZIVATE NAVIJACIMA VOJVODINE ?
POŠTO OBRAZ ???!!!
menager

Post by menager »

Siva Eminencija wrote:FK VOJVODINA je firma koja zivi od prodaje igraca. Nema prodatih ulaznica, nema TV prava, nema drugih prihoda. Kao i svaki drugi klub u ovoj jadnoj drzavi. Zato ce Medojevic, Adjuru, Vulicevic ili bilo ko drugi biti prodat u junu ili januaru. Budi uveren u to, to je neminovnost. Mozete vristati, zapomagati, vikati "napolje iz kluba ovaj ili onaj", uzalud trosite energiju. Sto pre shvatite realnost zemlje u kojoj pijani Dragan Bjelogrlic organizuje izvlacenje parova polufinala Kupa...bice Vam svima lakse u zivotu.

no,no :mrgreen: ...fk vojvodina je fudbalski klub , a ne firma...i kao svaki FK on mora da ima neke takmicarske ciljeve (uostalom i zivot bez nekog cilja nema smisla)..konkretno, za vojvodinu to treba da bude titula i pokusaj da se udje u LS (ako je mogao debrecen zato ne i vosa..ili npr Bate borisov)...ili npr Liga Evrope..i tamo moze da se uzme ok novcani kolac...a da bi dosao dotle, ekipa treba da se ojaca a ne da se rasprodaje...naravno, moze da se proda neki igrac (ali ne vise od 1 u jednom prelaznom roku) ali da postoji zamena za njega

u suprotnom, ako uprava dovodi igrace za male pare da bi ga uvaljali za veci novac makar i sutra (tj za 6 meseci) onda navijaci i treba na sav glas da bojkotuju upravu...rezultati su u tom slicaju u drugom planu, ako dodju dodju..a navijaci ispadaju ovce najobicnije...ja razumem stanje u srbiji, ali mora da postoji neka vizija i neka strategija...

u suprotnom, vosa se ne razlikuje od radnickog iz nisa ili slobode koji prezivljavaju od danas do sutra...

vojvodina ima u svom kadru trenutno dosta igraca cija cena tesko da moze da pada..naprotiv...i ne znam cemu zurba oko njihove prodaje, sem ako uprava ne razmilja o rezultatima i vidi fk kao radnju za prodaju robe (igraca)..

i na kraju, svak firma podnosi izvestaje za svoje poslovanje,a kod fk to nije slucaj..ako vec zeli da se bavi time, onda mora jasno da se kaze za koliko je prodat, kome se vracaju dugovi i slicne stvari...dakle, ne moze i jare i pare...tj da se ponasa kao firma a da posluje kao Fk..pa to nema nigde
Djumi

Post by Djumi »

Svaki klub mora biti spreman da svoj rad neprestano izlaže sudu javnosti,pa samim tim i navijača.Tako treba da bude i oko toga se netreba sporiti jer je to u interesu kluba u svakom pogledu.Uvek će navijači pokazivati inters za svoj klub i na sebi svojstven način komentarisati određena dešavanja u klubu.Naravno da mišljenja i ocene u komentaru moraju biti zasnovani na činjenicama ali su često komentari zasnovani i na željama.Te želje mogu biti realne i nerealne ali su svakako kod pravih navijača dobronamerne.Forum jeste mesto na kome treba iznositi svoje mišljenje koja u svakom slučaju neće biti ista,a konačno ko bi i čitao Forum da svi misle isto.Ali ovakvo pisanje na duži rok može dovesti do hronične frustracije Foruma.Konflikti su normalna pojava između ljudi koji pišu svoje postove ali osobe koje smatraju da je odbacivanje njihovih želja i razmišljanja ustvari odbacivanje njih kao ljudskog bića i svaki konflikt doživljavaju kao negaciju ljubavi prema klubu, kao znak prezira, kao izdaju voljenog kluba.
Jedno je jasno:Vojvodina je uradila odličan prelazni rok i sada ću reći nešto u čega netreba da sumnjate a to je da VOJVODINA IGRAČKI IMA TRENUTNO NAJ JAČI TIM U ZEMLJI ! Samo je potrebno da se reši konflikt sa Kizitom !A može sigurno.Kad se tome pridodaju i klinci iz škole to je već budućnost.
Bilbija,Mojsov,Adams,Gruzin uz postojeći igrački kadar predstavljaju sportski kapital velikih vrednosti.
S druge strane mislim da se mnogo bavimo time kako su pare potrošene,koliko je para ostalo,ko je uzimao kredite i slično.
Navijanje- navijačima,igrači- trenerima,finansije- rukovodiocima a jedino je sud vremena merodavan da sudi.Svakako,navijači imaju obavezu da postavljaju i ovakva pitanja ali mislim da je suviše malo pravih informacija da bi se upotpunila stvarna slika.Sistem prodaje igrača je zasnovan na ponudi i potražnji a drugo je pitanje koliko je svaki klub spreman da rizikuje(bar mnogi tako misle) da će ako ne prodaju igrača izgubiti već zarađeni novac.
Sportska politika FK Vojvodine mora biti jasno definisana ali i javna jer ako nema operativne strategije i ozbiljno uređenih odnosa,onda se vrlo brzo sklizne u javašluk.
Dostojanstvo i ugled kluba treba da brane svi učesnici:od igrača,trenera,funkcionera,navijača.Za sve nas je karakteristično jedno a to je ljubav prema klubu !
Svi smo mi prolazni a jedino Vosa bitiše 1 vek !
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Gospodine Djumi, vreme je pripremnog perioda. Sasvim je normalno da najvecu paznju posvecujemo finansijskoj i kadrovskoj politici kluba, naravno, pored komentara na temu pripremnih meceva.

Gospodine Djumi, zato je meni i tesko. Zato sto znam da bi uz ocuvanje trenutnog tima u sledecoj sezoni bez problema uzeli titulu. Ukoliko se vec prodaju igraci, neka se proda samo jedan bitan igrac uz adekvatnu zamenu. Neka se na leto prodaju i Mrdja i Djurovski. Mi, navijaci, opravdano se bojimo da cemo na leto opet ostati bez 3-4 kljucnih igraca. Da budem iskren, ja gledam na situaciju pomalo paradoksalno. Voleo bih vise od svega da uzmemo kup na prolece, ali se u isto vreme bojim da bi taj kup znacio odlazak mnogih igraca kojima je tokom proleca porasla cena.

Nemojmo zaboraviti da je nas predsednik prilikom prvog dolaska u klub izjavio da ce doneti titulu Vojvodini. Gostujuci u emisiji Vislavskog na Jesenjinu.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Siva Eminencija wrote:I VI SEBE NAZIVATE NAVIJACIMA VOJVODINE ?
Pa nista, kanda vam je jedino preostalo da promenite navijace, oterate ove dosadasnje i na njihovo mesto izmislite neke nove, po vasem ukusu. Neke lepse, bolje, poslusnije...
Minja
Administrator

Post by Minja »

Najveca tragedija u svemu jeste da nas je u globalu jako malo, ali se i dalje nesmanjenom zestinom delimo. Nema srece u tom poslu.
limanfkv

Post by limanfkv »

Minja wrote:Najveca tragedija u svemu jeste da nas je u globalu jako malo, ali se i dalje nesmanjenom zestinom delimo. Nema srece u tom poslu.
:!: :!: :!: :!: :!:
0.0625
Djumi

Post by Djumi »

Svojina svih je ono što misliš i pišeš.Tvoje je samo ono što osećaš.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Palo je dosta teskih reci u poslednje vreme, tako da bi bilo dobro da se malo "spusti lopta na zemlju". Siva eminencijo izneo si dosta argumenata, od kojih je vecina nazalost tacna hteli mi to da priznamo ili ne. U ovom roku uprava se zaista pmerila s mrtve tacke, dovedeni su (za nase uslove) kvalitetni mladi igraci i svi s pravom ocekujemo bolje partije na prolece. Takodje je tacno da ce fudbalski klubovi na ovim prostorima jos dugo ziveti od prodaje igraca jer jednostavno drugih izvora prihoda nema niti ce ih biti u doglednom periodu. Gradjani su totalno osiromaseni, privreda unistena, novac se nalazi u rukama desetak tajkunskih porodica.
Neki spominju marketing ili tv prava. Marketingom kao znacajanim udelom u zaradi mogu da se pohvale samo najveci fudbalski klubovi na svetu, cak ni evropski klubovi srednjeg ranga ne mogu da iz tog dela prihoda podmiruju gro rashoda. TV prava dolaze u obzir ako vezes nekoliko sezona zaredom u nekom od evropskih takmicenja. Na samom kraju, drzava koliko god bila u rasulu uvek ce pomagati svoja dva fudbalska mezimca i sa te strane ne samo da ne mozemo ocekivati nikakvu milost, vec cemo morati debelo da se pomucimo da ih skinemo sa trona.

Sa druge strane, sve si arognatniji u obracanju clanovima foruma sto mi se ne dopada. Navodis svoje navijacke zasluge i pricas o putovanjima na gostovanja kao da niko od nas nikad nije isao ni na koje gostovanje o sopstvenom trosku. Ja sam prvi put bio na stadionu 1984. godine kad se pola clanova ovog foruma nije ni rodilo pa da li ja treba da trazim navijacku spomenicu? Ispada da samo clanovi uprave i zaposleni u FK Vojvodina imaju pravo na svoje misljenje o aktuelnim problemima u klubu. U tom slucaju mozda ne bi bila losa ideja da mi svi ostali krenemo da kolektivno bojkotujemo utaklmice pa da smo vi sto imate pravo na kritike nastavite da posecujete iste.

Na samom kraju rec, dve o upravi u sirem i uzem smislu. Oni koji tvrde kako nam na celu kluba sede ljudi sumnjive proslosti (pri cemu su u pravu) neka malo pogledaju Celsi, Ateltiko Madrid, Milan i jos neke velikane pa ce im biti jasno da su ljudi iz nase uprave mala deca u odnosnu na clanove uprava doticnih klubova. Razloga za opstu kriminalizaciju u sportu, a narocito u fudbalu je mnogo, a ja bih naveo tri najbitnija: liberalni kapitalizam u kome se ceni iskljucivo novac, mogucnost relativno lakog "pranja" novca kroz fudbalske klubove i na samom kraju nezasluzena medijska paznja koja se pridaje pojedinim fudbalerima sto za posledicu ima njihove enormne plate.

Nasa uprava ide napred, polako ali sigruno, tako da treba imati jos malo strpljenja pre nego sto dodju rezultati. Gresaka je evidnetno bilo, i jos uvek ih ima, bice ih sigurno i u buducnosti, ali ne treba smetnuti s uma da vecina clanova nase uprave nema iskustva u vodjenju sportskih kolektiva. Rad uprave mora biti podlozan kritici kavnosti i to kako strucne tako i navijacke, jer je FK Vojvodina jos uvek javno dobro a ne privatna svojina clanova rukovodstva bez obzira koliko su novca uneli u Vosu.
dulajlo

Post by dulajlo »

na forumu sam mahom voajer. dodjem i po nekoliko puta dnevno i ne retko odem razocharan jer "nema nista novo".

ne ucestvujem u raspravama jer ne osecam da bih mogao da doprinesem. uglavnom je moje misljenje vec neko drugi izneo. trudim se da pisem samo o stvarima u koje smatram da se razumem.

danas sam osetio potrebu da napishem neshto.

ovoliki stepen poznavanja ljudske psihologije i razumevanja iste, te mogucnost da se ono primeni u svim segmentima funkcionisanja kluba ja jos ni kod jednog sportskog radnika primetio nisam.

o fudbalsko/taktichkim, pedagoskim, ljudskim kvalitetima, kao i o ljubavi prema klubu izlisno je govoriti.

zato

djumi nas trener!
Post Reply