Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
servalsorim

Post by servalsorim »

По хиљадити пут понављам!!!Незадовољство већине радом управе су проистекла само из разлога олако датих обећања,разних сензација по штампи и пуцања у празно!!!
Свака част Ајсу!!!Једини има м**а да износи ствари онаквим каквим јесу.И то јавно,док већина незадовољних то ради онако кулоарски,лалошки.Мислим на трибину а мање на учеснике форума!!!
...uno di noi...
Brane

Post by Brane »

Ja sam blize razmisljanju Sive Eminencije, Cizme i jos par forumasa koji imaju kol'ko tol'ko razumevanja za upravu. Smatram da ne znaju svoj posao ali mislim da imaju cilj koji se poklapa sa ciljem svih nas navijaca. Mladi su, naucice :lol:
4 godine nije dosta da bi se dostigla stabilnost u finanskijskom smislu a to je ono sto je ovde najbitnije.
Pa ja prosto ne vidim drugi razlog zasto bi Bata prodao Danija za 2 miliona ako je siguran da bi za njega dobio 4 samo godinu dana kasnije. Jedni razlog je nizak nivo rizika koji mogu da prihvate jer su to jedine pare koje imaju u operativi. Sa par ovakvih transfera koji nama strasno idu na qrac ja sam siguran da ce polako produzavati vreme boravka u klubu nasih najskupljih igraca pa ce samim tim i podici nivo igre. Mozda ce vec sa Medom i Vukom taj rizik biti preuzet pa cemo imati prvog igraca koji je u inostranstvo otisao za X0.000.000 eura.
Ne verujem u price "uzmi lovu i brisi" prosto jer ne vidim gde drugde mozes uloziti 2 miliona i za godinu dana imati 100% zaradu.
Sve u svemu, po modelu koji ja (mozda naivno) vidim, sportski rezultati idu ruku pod ruku sa mogucnoscu zarade pa je valjda samo vreme potrebno da se postigne zadovoljavajuci nivo.
ice

Post by ice »

Mislim da ćemo skoro svi mi dati naravno upravi novu šansu i ovog proleća,sačekaćemo i taj kup da vidimo šta će biti,pa i ako tu izgubimo ne moraju redom da lete glave,sledi i leto i možda zaista poslednja prilika da klub krene napred.
Međutim,uopšte to nije poenta cele ove rasprave.Nije u redu da neko ko uostalom nije lično zaslužan za dovođenje par kvalitetnih pojačanja likuje ovde i da maltene napiše da svi mi koji smo u proteklom periodu sa razlogom kritikovali upravu nemamo pojma,da nas niko ne šmirgla i da ih sve baš briga šta mi mislimo.Pa da li to mi gospodo imamo toliko navijača da možemo da ih rasipamo kao zrele trešnje?
Hoćemo više navijača na tribinama,a sa druge strane tretiraćemo ih kao najgore budale i luzere?
E pa to tako ne ide gospodo moja draga.
Ajde da se na forumu pojavio lično gospodin predsednik pa da nas je iskritikovao,ali ne,nas kritikuje neko ko od njega prima platu i samo zato mu izigrava dežurnog advokata.Pa to nema nikakvog smisla.Bar da je neki osmišljeni post napisan u vezi toga,ali opet ćorak.
A valjda naš klub nije stub totalitarizma(koji toliko često spominjemo u vezi beogradskih blizanaca) pa da se ne može čuti i poneka kritika vezana za rad uprave?I to dobronamerna.
A razloga za kritike ima itekako.
Da se vratim malo i na to funkcionisanje kluba,nije tu toliko reč ni o rezultatima već o onome što je delom i Servalsorim spomenuo i ostala razna mešetarenja,pa dovoljno je pogledati jednog Rabrena šta radi pa da čoveku sve bude jasno.
Ako se pojedini igrači guraju u prvih 11,a najveći su zabušanti,pa valjda je u redu skrenuti pažnju na tako nešto?Valjda je u redu ako ti smeta što se razni menadzeri i drugi lešinari motaju oko kluba?
Kada je naš trenutni predsednik izabran na tu funkciju,mnogima se to nije svidelo ali su tako nešto smatrali neophodnim,među njima sam bio i ja.U međuvremenu,malo sam promenio mišljenje,ali ne baš u drugu krajnost.
No dobro,neka predesdnik i njegovi saradnici vode klub kako misle da treba,imaće još prilika da se dokažu,ali to ne znači da mi ovde na forumu od čoveka treba da pravimo sveca da bi smo mu se dodvorili kada svi mi dobro znamo da on to nije.Ne moraju samo sveci da dobro rade određene poslove,pogotovo ako su prljavi,kao što je prljav savremeni fudbal.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Marcello

Post by Marcello »

Vidim da smo se ovde, hteli to ili ne - podelili na 2 tabora...To mi se ne dopada, ali mi se dopada to, što je rasprava civilizovana...

Inače, moram pohvaliti "Ice"-ove postove...Po meni, čovek razmišlja potpuno realno. Kada kritikuje, to potkrepi činjenicama, a sve baziranim na podacima kojima raspolaže. Druga je stvar što mi, "sa ove strane žice", nikad nećemo imati potpuno pouzdane informacije, na osnovu kojih bismo mogli doći do apsolutne istine...

Ja bih se osvrnuo na "Čizmin"-u konstataciju, da se za 4 godine, ne može napraviti ozbiljan klub...Tvrdim da može! U Srbiji - može! U svim, ovako grotesknim državama, to može...

Navešću samo par primera iz Evrope: Šahtjor Donjeck, Bate Borisov, CSKA Moskva, Zenit, Rubin...(dobro, negde je 4, negde godina-dve više)

Naravno, samo je pitanje koliko je jaka konkurencija, finansijski i politički. Kod nas je konkurencija, jedino politički jaka...U Ukrajini, takođe (Dinamo Kijev)!

U Belorusiji - fudbal je imaginarna kategorija, tako da je dotičnom entuzijasti bilo dovoljno malo novca i vremena, kako bi napravio respektabilan klub. Koliko će trahjati, ne znam, ali, za sada nije loše.

Rusija...dobro, to je posebna priča - kombinacija politike i novca, tamo je situacija najkomplikovanija...

Ja sam ovde naveo samo klubove koji su se istakli na evropskom nivou!!! Da bi se istakao u Srbiji, složićete se, potrebno je mnogo manje...

Eh, da...na kraju...Kup nećemo osvojiti, nemojmo se zaluđivati...

Voleo bih da grešim, ali mi se čini da sam u pravu.

Na žalost...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Koral

Post by Koral »

"Zvezdica" Aleksić ne mari što sedi na klupi Đenove, jer u tom klubu ćuti i ući.. samo kod nas nije hteo da uči, ovde je naišao na zaveru protiv njega..

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 15436.html
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Koral wrote:"Zvezdica" Aleksić ne mari što sedi na klupi Đenove, jer u tom klubu ćuti i ući.. samo kod nas nije hteo da uči, ovde je naišao na zaveru protiv njega..

Pa i rano je da već bude starter, zna i on to sam...debitovao je protiv Juventusa, pa makar i na par minuta...to ne može da se meri ni sa 90 protiv Mladog Radnika :wink:
Mislim da ćemo već do jeseni ove godine videti jel bio nebrušeni dragulj ili je i dobro što smo ga i za ovoliko prodali...
Io odio Belgrado
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Koral wrote:"Zvezdica" Aleksić ne mari što sedi na klupi Đenove, jer u tom klubu ćuti i ući.. samo kod nas nije hteo da uči, ovde je naišao na zaveru protiv njega..

Priznaces da tamo postoji razlog zasto je na klupi, dok se bas ne moze reci da je kod nas sedeo na klupi zbog sve samih majstora u nasem napadu iz jesenjeg dela. :D
servalsorim

Post by servalsorim »

Lala sa zapada wrote:

Priznaces da tamo postoji razlog zasto je na klupi, dok se bas ne moze reci da je kod nas sedeo na klupi zbog sve samih majstora u nasem napadu iz jesenjeg dela. :D
Апсолутно тачно :idea:
...uno di noi...
Koral

Post by Koral »

Priznajem, ali o tome mi kao navijaci mozemo da diskutujemo , on ne.. a nije "silazio" iz stampe tih dana..
Cizma

Post by Cizma »

Ice , ajde da damo kao sto si rekao upravi jos malo vremena kao sto kazes pa da onda kritikujemo ili hvalimo :-)

@ Marcello

Tvrdis da se ozbiljan klub u zemlji kakva je Srbija moze napraviti za 4 godine u zavisnoti od toga koliko je finansijski i politicki jaka konkurenicja ? Slazem se , po meni finansijski smo jaci i od Patlidzana i od Zvezdane , to smo na kraju krajeva pokazali i u ovom prelaznom roku , e sad najveci problem je to drugo gore navedeno , POLITIKA . Bg blizanci u svojim upravama imaju (sto svi znaju) mnogo jake politicke figure , tipa Rasim Ljajic , Ivica Dacic itd koji naravno tim klubovima (iako sam naveo u ovom primeru politicare koji su u Partizanu ) davaju enormnu podrsku , a u nasem klubu nema nikakvih politickih struktura . Ice je u prethodnom postu rekao da mu nije jasno o kakvoj ja to politici pricam , gospodo pricam o tome kako VOJVODINU , NOVI SAD , Beograd i ostatak Srbije ne moze da podnese i zele da nas ponize na sto ruzniji nacin zbog pre svega Canka LSV i nase zelje za autonomijom , znaju oni ako opet dobijemo autonomiju da su ga ugasili , oni to posle raznih cepanja nase drzave , a najsveziji primer je CG , KOSOVO , nece dozvoliti i Vojovodini , e sad zamislite kad se vodi takva politicka borba u smisli oce li Vojvodina dobiti autonomiju ili nece , dodje FK Vojvodina , pobedi Partizana , i Zvezdu u sred Beograda (u NS da ne pricam) , i uzme KUP , uzme TITULU .... Pa sve ce uraditi (fudbalski naj manje) da nam to onemoguce. E to sam mislio kad sam rekao POLITIKA
ice

Post by ice »

Cizma wrote:Ice , ajde da damo kao sto si rekao upravi jos malo vremena kao sto kazes pa da onda kritikujemo ili hvalimo :-)

@ Marcello

Tvrdis da se ozbiljan klub u zemlji kakva je Srbija moze napraviti za 4 godine u zavisnoti od toga koliko je finansijski i politicki jaka konkurenicja ? Slazem se , po meni finansijski smo jaci i od Patlidzana i od Zvezdane , to smo na kraju krajeva pokazali i u ovom prelaznom roku , e sad najveci problem je to drugo gore navedeno , POLITIKA . Bg blizanci u svojim upravama imaju (sto svi znaju) mnogo jake politicke figure , tipa Rasim Ljajic , Ivica Dacic itd koji naravno tim klubovima (iako sam naveo u ovom primeru politicare koji su u Partizanu ) davaju enormnu podrsku , a u nasem klubu nema nikakvih politickih struktura . Ice je u prethodnom postu rekao da mu nije jasno o kakvoj ja to politici pricam , gospodo pricam o tome kako VOJVODINU , NOVI SAD , Beograd i ostatak Srbije ne moze da podnese i zele da nas ponize na sto ruzniji nacin zbog pre svega Canka LSV i nase zelje za autonomijom , znaju oni ako opet dobijemo autonomiju da su ga ugasili , oni to posle raznih cepanja nase drzave , a najsveziji primer je CG , KOSOVO , nece dozvoliti i Vojovodini , e sad zamislite kad se vodi takva politicka borba u smisli oce li Vojvodina dobiti autonomiju ili nece , dodje FK Vojvodina , pobedi Partizana , i Zvezdu u sred Beograda (u NS da ne pricam) , i uzme KUP , uzme TITULU .... Pa sve ce uraditi (fudbalski naj manje) da nam to onemoguce. E to sam mislio kad sam rekao POLITIKA

Naravno da ćemo im dati vremena,ali to ne znači da za to vreme kritika neće biti,ne zato da bi se nešto kritikovalo same kritike radi,već po potrebi kada se nešto loše uradi.

Što se tiče te politike koju spominješ,ima nešto u tome,ali kakav nam je jadan domaći fudbal ne verujem da je to posredi.Suviše malo ljudi se zanima za to da bi to imalo neki veći uticaj.U upravnim odborima blizanaca su uvek sedeli političari,to nije ništa novo,ovi današnji su mnogo slabiji "igrači" od onih ranijih.Oni su tamo da maznu koju paru,a i da namaknu pokoji jeftin politički poen,ali što se toga tiče varaju se,uostalom samo propali SPS se još time bavi(dobro i neke sitne ribe iz drugih stranaka ali to nije toliko važno,a Ljajić je batalio).
Takođe,nekako nema logike da se obruše na naš klub zbog pokrajine,autonomije i slično kada on već godinama unazad što zahvaljujući upravi,što zahvaljujući navijačima predstavlja apsolutnu protivtežu tome,odavde su potekle i neke inicijative i može se čak reći da se ovde neke stvari više potenciraju u tom pravcu nego kod blizanaca.
Još jedna stvar,mnogi zadrti autonomaši su navijači blizanaca,to je apsolutno tačno i sami ističu da sport nema nikakve veze sa njihovim ubeđenjima.Pa i mnogi Đukanovićevi ljudi koji su bili zdušni u nameri da Crna Gora bude samostalna,navijaju za Zvezdu i Partizan i dalje,a ne za Budućnost.To su godine indoktrinacije i navike,ne menja se to preko noći.

Međutim,sve to nema veze u našem slučaju jer nam je fudbal ISUVIŠE marginalan i eventualno može nekima poslužiti kao dobro pokriće za pranje novca i to je sve.
Nažalost,što se tiče Voše,sve ono što je godinama rađeno sa njom učinilo je da je i naš klub trenutno jako mali i marginalan i nismo mi trenutno nikome na pameti,nas je zahvatio veo ZABORAVA.Samo se mala grupica nas od kojih je dosta prisutno ovde na forumu bori sa vetrenjačama.

No,što se tiče naše uprave,da oni hoće ozbiljno da zasuku rukave,oteraju mešetare i pošteno se posvete napretku klubu,itekako bi mogli da osvojimo neki trofej,ne bi nas niko mogao sprečiti u tome.Moguće je to itekako,ne može nas niko dekretom sprečiti,a ne verujem da bi trenutno i hteo.Ranije je možda bilo malo drugačije,ali kažem jad i beda domaćeg fudbala su ponešto promenili,a i nije na primer situacija kao onomad u vreme sankcije da su domaći trofeji značili život ili smrt.
Ali problem je i u nama samima i to moramo jednom otvoreno priznati jer inače nema napretka.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Milan

Post by Milan »

Merebašvili: Pobedio sam Zvezdu, sledeći je Partizan
Merebašvili: Pobedio sam Zvezdu, sledeći je Partizan

Gruzijac Georgi Merebašvili, poslednje pojačanje Vojvodine koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor, jedva čeka novi susret sa Crvenom zvezdom, ali i debi sa Partizanom. Merebašvili je u dresu Dinama iz Tbilisija pobedio crveno-bele u prvom meču kvalifikacija za Ligu UEFA (2:0), međutim, u revanšu nije mogao da pomogne svom timu (5:2).

- Protiv Zvezde sam igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u prvoj utakmici koju smo dobili, ali u revanšu nisam igrao zbog kartona i Zvezda je prošla dalje - podseća Merebašvili u razgovoru za Sport.

Ambicije Vojvodine su poznate.

- Znam da je ove sezone cilj ovajanje Kupa. Zato se unapred radujem duelu u polufinalu sa Partizanom.

U Novom Sadu Merebašvili uživa u društvu sa zemljakom Hucišvilijem, koji ima problema sa srčanim smetnjama. Prvi utisci su veoma povoljni.

- Mnogo je lepo, baš onako kako mi je Miša Hucišvili pričao. On je jedan od glavnih "krivaca" što sam došao u Vojvodinu, ali takođe mislim i da je ovo pravi klub za nastavak moje karijere. Uslovi su fantastični i uveren sam da ću sa Vojvodinom ostvariti dobre rezultate - zaključio je Gruzijac.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Cizma wrote:Ice , ajde da damo kao sto si rekao upravi jos malo vremena kao sto kazes pa da onda kritikujemo ili hvalimo :-)

@ Marcello

Bojim se da smo mi sebi najveci neprijatelji. Da li nam je politicka elita koja sedi u Beogradu kriva za onu blamazu u Krusevcu? Da li su oni krivi za sve izgubljene bodove koje smo morali osvojiti? Navedi mi situacije u kojima smo osteceni u jesenjim duelima protiv blizanaca.

Da se prisetimo, jedno Smederevo je uspelo da osvoji kup pobedivsi zvezdu u finalu. Tesko mi je da poverujem da bi politicka elita nama osporila pravo na uspeh ako to isto pravo nije osporeno jednom Smederevu...
FKVteam

Post by FKVteam »

Ranko (ne Despotovic) Amadeus je lepo rekao:

politicar je vazda ljubazan sa svima svako od njega rado saucesce prima

Zato molba za sve. NAPOLJE sa politicarima i politickim strankama sa ovog foruma. Na tu temu nema kompromisa. Brisacemo sve postove koji se budu bavili bilo kojom drugom politikom osim politikom FKV.

SVAKI POLITICAR KOJI BUDE HTEO OVDE DA SE REKLAMIRA MORACE DA PLATI REKLAMNI PROSTOR

Hvala
pedja67

Post by pedja67 »

Dobar dan svima. cesto sam na forum, mislim da je odlicno mesto za razmenu misljenja. Navijac ( ili simpatizer) sam Vojvodine, zivim u okolini NS i mislim da je glupo navijati za tim nekog drugog grada.

Ja sam zadovoljan sa radom uprave. Kad pogledama gde je bila Vojvodina pre 4 godine i gde je sada, vidi se napredak. dobro stojimo sa finansijama.Iako nismo osvojili ni jedan trojef, postali smo treci klub u SRB i igramo redovno u Evro kupovima.Mislim da trenutno tesko mozemo do titule, ne zato smo smo slabiji, nego zato sto CZ i PFC imaju veci autoritet kod nas. Klubovi kad igraju protiv njih, igraju da NE IZGUBE, a protiv nas DA POBEDE. Znaci da su vec izgubili protiv njih i svaki bod ili minimalan poraz je bonus, a protiv nas idu na sva tri boda.Evropa je dokaz toga : Zvezda gubi od dinama, slavije, apoel... Partizan takodje nista ne uradi. Klubovi u evropi znaju da mogu da ih pobede, i igraju otvoreno i napadacki. nasa Vojvodina igra dobro : ekstra smo odigrali protiv Austrije i pokazali da mozemo da se nosimo sa ozbiljnim protivnikom. Nisu nasih klubovi toliko losi, Borac je igrao otvoreno i daleko dogurao u kup UEFA, i zato je jako tesko ocekivati da Vojvodina pobede sve utakmice u prvenstvu. A taj isti Borac igra bunker protiv Zvezde i Partizana.

Sto se tice igrackog kadra, i tu sam zadovoljan. Imamo mozda najbolji tim kod nas. Mislim da prodaja mladog igraca je normalna stvar, ali ne treba i prodavati redom i bez plana. Aleksic je perspektivan napadac ali nije nista pokazao igrajuci za prvi tim, ili ne bar koliko sam ocekivali od takvog talentovanog igraca. Njegova prodaja je dobra stvar ako smo dobili dovoljno novca da se sacuvana par drugi talentovanih igraca.
jedini problem je sto je tesko izbaciti dobrog mladog igraca iz svog pogona : francuzi, koji imaju najbolju skolu, ocekivaju 1 ili 2 igraca iz jedne generacije.
Imam jednu zamerku : ne moze da se proda jedan ifgrac posle samo 6 meseci u prvom timu. hteli su da prodaju i Medojevica ! On je talentovan i treba da ostane bar godinu i po, dve... osim ako dobijemo dobru ponudu ( najmanje 6-7 miliona, jer ne verujem da moze dostici tu cifru i posle 2-3 godine igranja kod nas).
treba i da spomenem Kizita. To sto nece da produzi, to je njegova stvar i razumem ga : profesionalac je, hoce da zaradi vise, a i NS mu je samo stanica. Ali ne razumem sto ga klub nije prodao pre, i uzeo neke pare ! A mozda onaj presednik iz SM je nezadovoljan jer je trebao da dobije neki procenat pa je nagovorio ove nase da mu ne daju da igra. A na primer Popovic ili Buac su igrali do kraja ugovora...
I jos samo da spomenem nesto : ne moze se ocekivati da svih igraci navijaju za Vojvodinu jer su profesionalci. Jedino mozemo da trazimo da daju maksimum i da postuju klub koji ih placa.

Nadam se da nisam vas smorio, i naravno ne ocekujem da se svi sloze sa mnom. samo sam rekao sta mislim :)
Post Reply