van der iV a.k.a Totti wrote:dulajlo wrote:ovaj tim ne moze bolje.
Naprotiv... Nestorovic,Djurisic,Djurovski,Lakic,Stjepanovic bi dobili ispisnice,a Tadic i Mrdja bi odavno grejali klupu...
Onda to nije isti tim, zar ne? ;)
Utakmicu sam gledao sa zapada. Po Casual opisu mislim da sam sedeo odmah ispod njih, gde smo zdruzenim snagama utisali "one cije se ime ne spominje" tu oko levog coska loze. Kada su ovi dali golove delovalo mi je da je bar 2/3 zapada skocilo. Ipak, pred kraj utakmice, kad je Vojvodina pritisla na terenu i kada je u vazduhu visio izjednacujuci gol, delovalo mi je da 2/3 zapada trazi pritisak. Sta ja znam, verovatno je bilo pola-pola, ali sigurno je da se crno bela poovina nije bas baskarila na zapadu.
Generalno sam sa brojkama los i vecinu utakmica gledam sa severa pa mi je tesko da procenim brojnost na toj tribini iz ovog ugla. I prokleti Karadjordje sa svojih 5 razlicitih trbina je kao opticka varka. U jednom trenutku mi je delovalo kao da je na istoku znatno vise ljudi a onda, provalim, da je sever duplo visi. U svakom slucaju, dobro izdanje Firme, kritika jedino ide na racun ljudi koji su sedeli na delu severa blize zapadu.
Gore
quoteovan post sam napisao na poluvremenu. Bio sam toliko frustriran da sam morao negde nekako da pustim to iz sebe inace bih pukao. Onako kukavicku igru i onoliku nemoc nista ne moze da opravda. I dalje sam misljenja da od ovog tima ne treba ocekivati nista vise. Sve smo probali, promenismo trenera, izmenjase se igraci u zadnjoj liniji, manekene ohladili na klupi... al ne vredi. Mislim da je ovo vrhunac za ovaj tim u ovom trenutku. Bolje ne treba ocekivati samo cemo se nervirati.
A sad o igracima rec, dve.
Brkic - mislim da su pritisak oko reprezentacije i par losih partija prethodnih kola najveci razlog izuzetno blede partije golmana koji nesumnjivo moze bolje. Mnogo bolje. Brkic je jos uvek mlad i izuzetno je vazno da dobije podrsku saigraca i pre svega trenera u narednih nekoliko dana, kako bi se vratio u staru formu.
Vule - losiji nego sto sam navikao da ga vidim. Kod drugog primljenog gola, akcija je i pocela tako sto je Vuleta preskocila lopta. Centarsut takodje na nezavidnom nivou i u situacijama 1 na 1 Vule nema sta da trazi. Ipak, zalaganje mu niko ne moze osporiti.
Tumbasevic - drugi borac u nasoj ekipi, plasim se i poslednji. Na zalost, na ovoj utakmici prinudjen da igra na poziciji koja mu ne odgovara ponajvise pa nije bio toliko koristan u napadu a u odbrani neubedljiv. Ipak, tehnicki najjaci u nasoj zadnjoj liniji danas pa nije ni cudo sto je toliko lopti prenosio preko pola gde je, na zalost, naletao na Tadica.
Plech - pisao sam vec na drugoj temi malo o ovom igracu malocas. Njega ne mozes da promasis, ni kada sa tribine gledas ni kada hoces da ga driblas. Jak u duelu, hrabar i odlucan, prilicno dobar u igri glavom uz realni hendikep odsustva brzine. Zaista steta sto ce ovaj igrac na kraju sezone zavrsiti karijeru. Falice.
Djurisic - o ovom momku nemam sta da napisem. Markiranje kod drugog gola kriticno. Cenio je da ce lopta u gol aut. Amaterski. Igra se dok ne cujes sudijski zvizduk. Ipak, nije tako los sa loptom koliko sam mislio da jeste.
Adjuru - Nnaemeka je vidim, mnogima od vas odigrao korektnu utakmicu i generalno ste zadovoljni ovim igracem. Ja, pak, ne mogu da verujem da je nama svaki napad, do ulaska Djurovskog, pocinjao od ovog igraca tehnicki oskudnih kvaliteta. On je kod svakog pasa imao 2+ kontakta i konstantno je pod pritiskom protivnickih igraca zbog toga. Takodje, pred kraj utakmice, kada je Plech provodio malo vise vremena napred, od njega se ocekivalo da pokriva taj prostor i spreci kontra napade protivnika. Slucajno nismo primili gol ili dva na kraju jer je Adjuru bio pretrcan.
Medojevic - buducnost Vojvodine. Sve fizicke i tehnicke predispozicije su tu i sto je jos vaznije mentalne. Ipak, nesumnjivo je da se Medojevic nalazi u igrackoj krizi koja se jos uvek vidi u njegovim igrama. U prvom poluvremenu mu nista nije islo od noge. Svaka lopta mu se odbijala od noge, ni jedan pas nije mogao da odigra. Ipak, nije pao i izlaskom Tadica, cini mi se, ili ulaskom Stjepanovica i Djurovskog koji su razvlacili igrum dobio je vise prostora za igru i odigrao nesto bolje u nastavku. U odbrani isto solidan, ni jedna lopta za njega nije bila izgubljena. Mislim da je ostatak sezone kljucan za Medojevicev razvoj kao fudbalera, i tu ce, siguran sam, imati veliku podrsku Djumija.
Tadic - svi znamo da Tadic moze ali ne delim misljenje sa nekima od vas da Dusan ne zeli. Kod njega je problem definitivno u glavi. Pritisak? Ne znam, zaista, ali on ni u jedan duel nije usao odlucno. Kako kaze Sun-Tzu "Pobednicki ratnici prvo pobede pa onda idu u rat dok prazeni prvo krenu u rat pa onda traze pobedu" tako i Duca ni u jedan svoj prodor ni sam nije verovao da moze da prodje, nije ni cudo toliko povratnih lopti. Da li imamo uopste imamo klupskog psihologa?
Mereba - igrac takvih tehnickih kvaliteta bi trebao da ima veci procenat uspesnih pasova. Prevelik broj gresaka za tih 15 minuta koje je igrao. U direktnim duelima je takodje gubio loptu. Mozda previse ocekujem od ovog momka, mozda bi me demantovao da je nastavio da igra, ali slozio bih se sa konstatacijom koji je neko malocas izneo: od Merebe ne treba ocekivati pasove koje seku odbranu na pola i lopte sa ocima. On je igrac koji ce da bljesne, veze 3 finte, posalje cel odbranu po burek i onda plasira u dalji ugao gola. Jos uvek cekam na taj scenario.
Bilbija - za mene najvece razocarenje danas. Lopta nije mogla do njega a i kada je dosla brzo je se oslobadjao jer je danas zaustavljen od mnogo fizichki jacih igraca odbrane. Igrali su cvrstu odbranu na njemu, sve vreme na ivici preterane grubosti i mislim da se Nemanja upasio malo. Djumi ga je ocekivano zamenio.
Mrdja - ipak mi se vise svidja kada igra malo vise po strani. Nema on sta da radi u guzvi u sredini. Neubedljiv je u skoku, nema snagu da zagradi loptu i stvori situaciju za sut. Danas je pretio samo iz kontri i polukontri kada je njegova brzina dosla do izrazaja. Drugar sa kojim sam bio na utakmici kaze da se trudio i da je trcao. Ja nisam primetio, mozda mi je promaklo.
Djurovski - nas najbolji igrac danas. Od trenutka kada je usao zaigrali smo bolje. Rasteretio je Medu i Adjurua u ofanzivnim zadacima, razlacio igru, pravio prostor drugima i sam se ubacivao u isti. Tako je i dao gol. Nikada nisam sumnjao u njegovo fudbalsko umece, kod njega je pitanje da li on moze ovakvu igru da da u kontinuitetu. Ja sam misljenja da ne moze. Mislim da je stvar motivacije.
Stjepanovic - kako me je on danas nervirao. Prvo - nema sta da se pozdravlja sa Petrovicem pri ulasku na teren. '90 minuta ste protivnici a posle se ljubite koliko zelite. Drugo - dodaj nekada, onako, fazona radi. Iznenadi nas. Trece - koliko neuspelih pokusaja prolaska izmedju trojice igraca je potrebno da shvatis da ti to ne umes? Njegov ulazak nije doprineo promeni na terenu u drugom poluvremenu.
Novakovic - tih 10 minuta sto je igrao bio mi je dijagonalno pa nisam mogao dobro da ga ispratim. Delovalo mi je da se lepo snasao duz levu liniju uz podrsku Djurovskog.
Sto se ponistenog gola tice nemam misljenje. Daleko se sve to zbilo od mene a na snimku se ne vidi najbolje. Sta god da je, gotovo je. 3 boda njima 0 bodova nama.