Po meni situacija je sledeca:
Favoriti su Brazil i Spanija,iz drugog plana vrebaju Englezi.
Njih vadi Kapelo da nije njega ista prica kao i do sada bi bila sa njima.
Ostali mislim da nemaju kapacitet pre svega u zadnjoj liniji za titulu.
U fazi eliminacije,gde se igra jedan mec odbrana je vise od pola posla to je neko moje misljenje. (Grci su nam demosnstrirali na Evropskom a i Italjani bezbroj puta ranije)
Ono sto je najbitnije a to smo mi.
Nas test su Nemci! Sada ili nikada izgleda. Nikada slabija nemacka u nikada losijoj formi.
Klose,Balak,Podolski kao glavni igraci ne secam se kada su imali losije sezone iza sebe po licnom ucinku na terenu.
Taj mec ce odluciti ko ce biti prvi u grupi. (Neko moje misljenje)
Gana je ovde kod nas malo previse napumpana. Cak sam siguran da ce nam biti 2 puta teze protiv Australije nego sa njima.
Grba_NS je vrlo lepo napisao pre mene.
Mi mozemo da prodjemo grupe,ako to ne uradimo to je debeli neuspeh!
Prvi krug nokaut faze mozemo jos proci i dalje je potrebno mnogo srece.
Treba biti realan,Krasic koga svi hvalimo protiv Francuza koliko kog problema stvarao Evri sem sto ga je dobro umorio nije uradio nista.
I to pred punim nasim stadionom,da Laneta ne spominjem on tek se nije video.
Kad ovo kazem,bez obzira na njih dvoje stojim iza toga da smo bili bolji od Francuza sto je i statisticki kasnije pokazano.
Ono sto nama moze da donese nesto "veliko" je bas ta formacija i sastav sa kojim smo igrali protiv Francuza u BG-u ali nam je potrebna
sreca koju to vece nismo imali.
4-5-1 ili 4-2-3-1 kako god.
Odrana nam je u najmanju ruku kapacitet za titulu bez preterivanja, ali onda nastaju problemi koje bi ova formacija trebala da prikrije.
Mi nemamo nesto posebno kreativan vezni red koji je sposoban da diktira tempo i nametne posed lopte protiv ekipa koje ce se naci u eliminacionoj fazi takmicenja i toga treba da smo svesni.
Tada nastupa Kacar. On kao isturen ispred Stankovica i Milijasa a iza Zigica treba da donese upravu tu kariku koja nama nedostaje.
Kako ja to volim da kazem "Prva linija napada,prva linija odbrane". Izuzetno bitan u oba pravca!
On takodje nije kreator ali je neverovatni borac koji zna da presece loptu,napravi kontru i sto je najvaznije da da gol, a ima snage za 2 meca.
Sta ocu da kazem? To da je on taj koji ce svojom karakteristicnom igrom da unosi paniku u vezni red protivnika,sto konstantnim presingom tako i u kontri kad zna da bude veoma opasan sto u skoku sto iz drugog plana.
Nece moci onda da mirno vode svoju politiku igraci njihovog veznog reda, misleci samo na napad.
Kada se tu dodaju Stankovic i Milijas koji znaju da daju tu "dugu" loptu na Zigica koji ce je spustati na stranu krilima mi postajemo izuzetno opasan tim po sve pa i Brazil.

U toj eliminacionoj fazi nama sem taktike kao JSL - Japan neme neke srece. Zid u odbrani i brza kontra uz prejak prekid.
Sreca je u tim utakmicama faktor od minimum 50% to smo videli bezbroj puta. U tim utakmicama prekidi obicno resavaju, bude malo golova i veoma su tvrdi mecevi.
Ako uzmemo u obzir ovo sto sam malo pre pricao i
statistiku meca sa Francuzima videcete da su oni bili manje opasni po nas gol nego mi po njihov.
Imali su 3 suta u okvir i ta tri su bila tuzna ako se secate(polusanse).
U prevodu mogu da su kreativni koliko god oce ako mi igramo sa 3 u vezi koji mogu da budu barem toliko destruktivni.
Da skratim sve ovo sto sam vas do sada davio.
Nema nam druge sem da ako svi budu zdravi igramo blok pa na kontru i tako nesto mozemo uraditi drugacije nema nama srece, hteli mi to da priznamo ili ne.
Price o posedu lopte,dominaciji, Anticevoj taktici da igramo u skladu sa nasim mentalitetu ne piju vodi kod tehnicki jacih ekipa, npr Spanaca jer jednostavno nismo kapacitet na sredini terena za tako nesto.
Jednostavno nemamo igraca koji ima tacnost pasa 92% (Xavi).
Ono sto je najvaznije igramo sa verom,zarom,
timski posle duzeg vremena i mislm da necemo razocarati...
Izvinjavam se svima na predugackom postu,jednostavno reprezentacija je tema za koju se zivi.