Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
igoork

Post by igoork »

limanfkv wrote:
Turija wrote: Dovedite neki pravi evropski tim u Novi Sad (istaknite Grad na mapi Evrope), dovedite 15000 ljudi na Stadion, upalićemo reflektore.
Za kvalitet fudbala kojeg prati u proseku 1000 - 2000 (prava reč: zaluđenika) nećemo da trošimo struju i stotine hiljada evra za konfor grupe građana.
A Atletiko Madrid?
Nazalost ni tada stadion nije bio pun,ponekad pomislim da jednostavno nema nas dovoljno... :roll:
dulajlo

Post by dulajlo »

Ili je cena karte bila 2000 din. :)
igoork

Post by igoork »

Daj boze da je zbog toga... :lol:
soderstorm

Post by soderstorm »

dulajlo wrote:Ili je cena karte bila 2000 din. :)
Cena karte ja mislim da je bila 500 dinara verovatno. Medjutim 2 faktora su uticali na slabu posetu. Prvi je rezultat prvog meca a drugi je temperatura oko 40 stepeni.
limanfkv

Post by limanfkv »

Meni je ipak najtuznija stvar sto ce jedan novosadjanin za koju godinu leteti u svemir, a FK Vojvodinu Novi Sad od igranja u evro takmicenjima deli jedna stvar kao sto su reflektori.
0.0625
ice

Post by ice »

A svi mi bi mogli da prestanemo da kukumavčimo i počnemo da verujemo da udruženi nešto i možemo postići.Time što ćemo pozivati ljude da ne dolaze na stadion sigurno nećemo ništa postići.
I na kraju, mi ipak igramo to finale kupa koje nije mali događaj i ako ne budemo znali to da iskoristimo, onda nam stvarno nema spasa.Ali svako od nas treba da počne drugačije da se ponaša.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Kud nas sve odvede ovaj novi poraz...toliko puta sam čitao deprimirajuće postove ovde...al u ova zadnja dva dana stvarno rekordno...

Sad odjednom svi o reflektorima, stadionu, a niko nije ni spomenuo pola godine isti...Svi već otišli u mislima u Ligu Evrope onda kad je Mario dao treći gol groblju...Ja kad vidim ton kojim se ovde piše čudim se da još i imamo stadion, i ne igramo mečeve u Veterniku. Stvarno što ice reče, dajte ne kukajte toliko.
Šta pa zaslužuje klub sa ovakvim simpatizerima? Eto bilo je 5 hiljada u nedelju. I kako je bilo? Zapad pun, a pozorište. Pola severa je bilo na njemu(i ja takođe) i više me je publika razočarala neg sam meč. Veća domaćinska atmosfera je na nekom seoskom pašnjaku od terena. Svi samo kritikuju klub, tim, trenera(koji svi to i zaslužuju)...a šta je sa nama navijačima? Traži se vernost od igrača, a svi imaju zilion razloga da zbog nečeg ne dođu na stadion. I koga treba da onda sluša gradska vlada? Nas hiljadu paćenika.

Eto taj Atletiko je bio došao u vreme kad je ekipa bila dosta bolja od ove, kad je Batin mandat još bio nov, pa su mnogi mislili da će nešto od njegovih kula i gradova da se i ostvari, kao i ta prokleta titula...atraktivan protivnik upravo te sezone koji je potrošio 70 miliona evra na pojačanja. I bilo je 6 hiljada ljudi. I još znam za neke koji su došli iz drugih mesta i nisu naši navijači,ali su potegli zarad Atletika ovamo, a takvih je bilo sigurno još.
Ali pravdanja prosečan slaninar ima koliko hoće. Pretoplo vreme, skupa karta(jeste bila skupa, 600 din sever, 1500 zapad, sećam se), poraz 3-0...I tad smo sliku poslali o nama kao klubu za koji novosađani i ako preferiraju sigurno ne dišu za njega.

Sad će finale kupa, mi nismo Real Madrid a ni zvezda da nam trofej ne bi puuuno značio. Ajde barem do tog 5 maja da budemo navijači a ne uvređene mlade.
Io odio Belgrado
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Hoce li se neko iz kluba setiti da pojaca katastrofalno ozvucenje na stadionu??? Samo jedan zvucnik za ceo stadion?! Na levom delu Zapada nema sanse da se cuje spiker! Dodati po jedan zvucnik na levi deo Zapada, na Sever i na Istok, zar je toliko tesko?
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
the Gari

Post by the Gari »

Iz "Dnevnika"

ФК „Војводина” и кафеџије европеизују „Карађорђа”

Иако је градоначелник Игор Павличић у понедељак, на свечаном пријему фудбалера “Војводине” у Градској кући, спектакуларно најавио да ће до краја године завршити реконструкцију Карађорђа и “најлепшем граду у Србији подарити најлепши стадион”, градским буџетом за 2010. годину и програмом Завода за изградњу града нису планирана улагања за радове на стадиону. Међутим, како ствари тренутно стоје, стадион “Карађорђе” могао би бити реконструисан ове или следеће године, али не новцем Града који је његов корисник (стадион је још увек у власништву Републике) већ улагањима Фудбалског клуба “Војводина” и власника приватних локала на северној трибини. Павличић је на јучерашњој конференцији за новинаре најавио скору израду идејног пројекта и да би носилац целе инвестиције требало да буде ФК “Војводина”.

- Прошле години значајно смо инвестирали у “Карађорђе”. Планирали смо да наставимо и у 2010. години, међутим, због економске кризе и мањег буџета, тренутно нема новца за то. У наредних неколико дана формираћемо комисију у којој ће бити представници града, “Bојводине” и власници локала на северној трибини. По моделу сличном као код биоскопа “Арена”, они би обезбедили новац, а Град би давао подршку у вези са прибављањем дозвола. То би дало повлашћен статус клубу, али он не би постао власник стадиона већ би му град признао улагања и ослободио га плаћања закупа – казао је Павличић.

У овом тренутку стадион не испуњава неке од међународних стандарда, а да би се на њему играле утакмице Лиге УЕФА (у чије ће се квалификације Војводина највероватније пласирати), “Карађорђе” мора прегледати комисија УЕФА. У међувремену, председник Управног одбора клуба од којег се очекује највећи прилив новца за реконструкцију Ратко Буторовић је наговестио да ће Војводина, уколико не буде могла да игра у Новом Саду, следеће сезоне све европске мечеве играти као гост и да противнике неће дочекивати у Београду као што је то био случај на почетку сезоне 2009/10, када су меч против бечке “Аустрије” играли на стадиону “Црвене звезде”.

Још увек не постоје гаранције да ће радови стартовати у овој грађевинској сезони, нема конкретног пројекта како би реновирани “Карађорђе” требало да изгледа, нити има процене колико би то задовољство могло да кошта. За сада је то само бетонско ругло, без одговарјућих мокрих чворова, са димњаком ресторана на северној и поцепаном рекламом за прошлогодишње атлетско првенство на јужној трибини. Из Градске куће најављена је комплетна реконструкција - рушење управне зграде са свлачионицама (такозване кућице), што би у ствари значило спајање јужне трибине, као и наткривање осталих трибина и постављање кровних рефлектора. Такође, идеја је да се реше спорни односи града и закупаца локала, после чега би простор иза северне трибине био затворен за аутомобилски саобраћај и био претворен у пешачку зону.

Е. Д.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ova ideja je i možda neki pomak na bolje, jer je jasno da pare grad neće dati, jedino klub da odreši kesu uz određene beneficije.

Ali ako bude išlo brzo kao sa bioskopom Arena, koja već poprilično kasni u otvaranju...ovo neće još koju godinu...
Io odio Belgrado
dulajlo

Post by dulajlo »

Pa valjda nece naci i ovde neku grobnicu.
limanfkv

Post by limanfkv »

dulajlo wrote:Pa valjda nece naci i ovde neku grobnicu.
Nece, nije ovo Marakana.
0.0625
Cizma

Post by Cizma »

Gledao sam danas projekte naseg stadiona , i kako bi trebao da izgleda . Mogu reci samo perverzija ! Bice jedan od naj lepsih stadiona na balkanu . Mislim da ce sutra biti konferencija gde ce Bata da prezentuje projekat u iscekivanju odgovora gradskih vlasti kad ce moci da se pocne sa radovima !!!!
igoork

Post by igoork »

Cizma wrote:Gledao sam danas projekte naseg stadiona , i kako bi trebao da izgleda . Mogu reci samo perverzija ! Bice jedan od naj lepsih stadiona na balkanu . Mislim da ce sutra biti konferencija gde ce Bata da prezentuje projekat u iscekivanju odgovora gradskih vlasti kad ce moci da se pocne sa radovima !!!!
Da li ima mozda to negde na netu da se vidi bas me zanima... :)
shecky

Post by shecky »

A bre daj da vidim bre?! :)
Post Reply