SP u fudbalu - Juzna Afrika 2010

Locked
igoork

Post by igoork »

vladans wrote:http://www.lifesports.ru/news/28531
Sta je tu je ovo je sport!
Медији су их једва дочекали на нож.

И Енглези су се бунили и попустио им селектор и пиво им је дозвољено.

То да сви мање више пуше је опште познато и не видим зашто би се ико изнедадио?

Пушили су и пуше још увек: Просинечки,Михајловић,Станковић,Дивац итд.
Пуши и 70% страних звезда фудбалера,сви су и признали у биографијама (наравно ко је издао).

Све је то нормално и они су људи.
Сада треба да подржимо тим јел медији ће учинити све да износе "ексклузивне" вести и знамо шта све може да се деси.

Прва помисао је да Антић буде смењен и да на кормило доведу неког новог стручњака типа Петковић и да нас уназаде опет 10 година.
Brane

Post by Brane »

Drugo poluvreme nisam gledao. Ni jedan gol nisam video.
Zato sto mi je posle prvog sve bilo jasno. A ko kaze da smo dobro igrali prvo poluvreme taj o fudbalu pojma nema.

Antic je glavni krivac jer je on u glavi kukavica. To prvo poluvreme se videlo da igraci imaju jasnu direktivu da ne rizikuju. Bekovi se nisu ubacivali ako se pre toga nisu zakunuli u mamu da nece izgubiti loptu. Jednom, dvaput Bane i to je bilo to.
Svaki put kad osvojimo loptu u sredini, nema kontre zato sto im je receno da se drzi posed. Pusti lepo kengure da se vrate pa cemo mi polako Vidic do Lukovica, ovaj do Obradovica, pa nazad.

Prvo poluvreme smo trebali da ih isamaramo da se vise ne povrate. Pa oni su usli u utakmicu da su im se noge tresle. Onaj levi bek je izgubio loptu u prvoj sekundi cim ju je dobio.

Neka ostane Antic, mozda kao direktor nacionalnih selekcija ili tako nesto ali za trenera nekog ko ima muda. Igraci su nam dobri, ima i pivopija, neradnika, ima i onih koji bi trebali biti pozvani a nisu, ali uglavnom to je to.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Dobili smo Nemce, prekinuli 20 godina apstinencije pobeda nad jakim selekcijama. Dobili smo Ninkovića. Kolarov je konačno počeo da igra kao starter. Cela nacija je videla a čini mi se i Antić, da od Milijaša vajde nema. Stojković je branio solidno. Batalili smo 4-4-2 koja ovom timu i ovakvim igračima ne leži. Igrači se nisu raspali na 2-0 protiv Australije, već krenuli da napadaju a zna se kakva iskustva imamo sa poslednjih nekoliko takmičenja.

Šta sve ne valja ne moram da pišem, pošto se svi samo na taj negativni deo koncentrišu i samo pljuju i kukaju. Većina od toga negativnog jeste tačna. Da se razumemo, i ja sam razočaran, ali nisam besan na tim niti na trenera. Ovo prvo poglavlje mi daje nadu u bolje sutra.

Ja bih se zahvalio Stankoviću, prosto nikakav autoritet na terenu nije bio nikad i zauzima mesto boljima i mlađima. Milijaša za njim. Ubaciti Matića. Oporavlja se i Janković. Ostalo ne bih menjao. Na sledećim mečevima isprobati Laneta na mestu centarfora, a Bambija na njegovo mesto. Ubija nas neubojitost, moramo isprobati sve mogućnosti.
Io odio Belgrado
vladans

Post by vladans »

Сада треба да подржимо тим јел медији ће учинити све да износе "ексклузивне" вести и знамо шта све може да се деси.
O cemu ti druze pricas?!Ti hoces meni da kazes da je ovo normalno ponasanje profesionalnih fudbalera koji predstavljaju svoju zemlju na SP u fudbalu,vece uoci najvaznije utakmice u njihovim zivotima?!Izvini,ali ja ovim klosarima sa slike podrsku davati necu,a ti ih podrzavaj koliko hoces..

Ne znam onda zasto se bunimo kada mali Smiljanic pijanci pred utakmicu JELEN FANTASTIKO LIGE,kada nam je ovo normalno na SP...
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Antic je glavni krivac, u igru su morali Tosic, Mrdja i Pantelic i to od 60. minuta kada smo poceli da padamo u igri.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Brane wrote:A ko kaze da smo dobro igrali prvo poluvreme taj o fudbalu pojma nema.
Onda cu ja za sebe prvi da kazem da pojma o fudbalu nemam!
igoork

Post by igoork »

vladans wrote:
O cemu ti druze pricas?!Ti hoces meni da kazes da je ovo normalno ponasanje profesionalnih fudbalera koji predstavljaju svoju zemlju na SP u fudbalu,vece uoci najvaznije utakmice u njihovim zivotima?!Izvini,ali ja ovim klosarima sa slike podrsku davati necu,a ti ih podrzavaj koliko hoces..

Ne znam onda zasto se bunimo kada mali Smiljanic pijanci pred utakmicu JELEN FANTASTIKO LIGE,kada nam je ovo normalno na SP...
Razlika je u tome sto to treba da preseces jel je taj mali klinac!
A ovo su igraci koji su ves stasali i njima ne mozes nista.
I svi to rade i sa tim sam se pomirio. Ako cu ih napadati za nesto za ovakve gluposti necu!

Ovo sigurno nije niti ce ikada biti razlog za "neuspeh" kako to mediji pokusavaju da predstave.
Oni su napisali kao da su se ovi sprdali tamo a ovo je mozda bilo jedno vece kada su se malo opustili i na kraju ipak POBEDILI VELIKU Nemacku.

A svi koji kazu da nismo igrali nista neka se sete 2006 i nek uporede pa da vide koliki je napredak u pitanju.

Na kraju se ispostavilo da se Antic istvrdoglavio i nije hteo da menja sastav i formaciju posle onih prijateljskih. I ta Gana nas je na kraju kostala prvestva.

Pozitivno je sto se posle te utakmice dozvao pameti ali evo izgleda je bilo kasno.

Covek se uci na greskama i ako nastave da rade kao do sada nece biti problema. Nema uspeha preko noci.

http://www.mondo.rs/s174282/Orlovi/Lazo ... pusim.html
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Grba_NS wrote:
Brane wrote:A ko kaze da smo dobro igrali prvo poluvreme taj o fudbalu pojma nema.
Evo nemam ni ja!
igoork

Post by igoork »

Radoye wrote:
Grba_NS wrote:
Evo nemam ni ja!
Izgleda da nemate. :wink:

Svi strani mediji hvale nasu igru u prvom poluvremenu. Ajde eto oni nisu pristrasni.
Posed lopte,akcije,sanse sve na nasoj strani. Ne znam sta ste vi gledali,i sta ste tek ocekivali od nas.

Mi nemamo Cavija i Mesija i bolje od tog prvog poluvremena tesko da ce ikada biti.
Ako ovim iz prvih 45min niste zadovoljni, vi niste realni. :idea:

Nismo iskoristili sve to i kaznjeni smo. Racunica je jednostavna. :roll:
igoork

Post by igoork »

http://www.youtube.com/watch?v=bESiuNHQlS4&hd=1

Uzivajte, glavu gore bice bolje. :wink:
uporan

Post by uporan »

Jednostavno, ovo je naš maksimum. Sve što Nemcima nije ušlo protiv nas (hvala Podolskom), to nama sad nije ušlo protiv kengura. Tamo smo imali sreće, ovde i ne i jbg.

Kao što neko reče pre 10ak strana, nismo mi nešto spektakularno igrali ni kvalifikacije. Glavni konkurenti za prvo mesto u kvalifikacijama, sada su dali 1 gol i to dosta govori.

Osnovni problem je što smo mi mnogo očekivali (ja lično i ne) i onda posle dođe veliko razočaranje.

Moja razmišljanja su pre početka bila sledeća:
Golmani: neopevane rupe (ovde sam se gadno ogrešio o Stojkovića koji je bio još i dobar, kakav zna da bude i njemu ide veliki plus od mene)
Odbrana: možda i najbolja na prvenstvu (i ovde sam pogrešio, jer je po mom mišljenju Vidić odigrao kriminalno, orlov let u 16 protiv Nemaca, nadskakanje od strane onog indijanca protiv kengura za 1:0 u čemu mu je pomogao kolega Ivanović, što pokazuje i njihova rasprava posle ovog gola, neblokiranje drugog indijanca za 2:0)
Sredina: solidna. Ovde nisam puno pogrešio. Odigrali su solidno, ali ne dovoljno dobro.
Napad: gori čak i od golmana. Ovde se nisam ogrešio ni malo. Žigić i prijatelji su bili dno dna. Žigić je bio mnogo korisniji u odbrani nego u napadu (svaka čast na tome), dok su patuljci (Pantelinjo i Cuxov kum najlepši Lazović) nekrunisani kraljevi ofsajd zamki i promašaja.

To je to. Sada možemo na miru bez nerviranja da gledamo, nadam se, bolji fudbal. Prva šansa Engleska - Nemačka...

Nemci me juče oduševili! Koliko bi reprezentacija iskalkulisalo i odigralo nerešeno kako bi izbegi Engleze i Argentinu? Ali ne i Nemci! Svaka im čast na tome!

Eh, kad se setim kako sam se 2006. radovao kad su kenguri izbacili ujake...
UH!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

igoork wrote:Svi strani mediji hvale nasu igru u prvom poluvremenu. Ajde eto oni nisu pristrasni.
Posed lopte,akcije,sanse sve na nasoj strani. Ne znam sta ste vi gledali,i sta ste tek ocekivali od nas.

Mi nemamo Cavija i Mesija i bolje od tog prvog poluvremena tesko da ce ikada biti.
Ako ovim iz prvih 45min niste zadovoljni, vi niste realni. :idea:

Nismo iskoristili sve to i kaznjeni smo. Racunica je jednostavna. :roll:
Pa to je to otprilike - samo sto ima jos jedna stvar vezano za nas sport koja je meni potpuno nejasna ali bi se mogla podvesti pod - mentalitet:

Uvek, ali bas uvek, kad nam ide dobro kao sada protiv Ozija u prvom poluvremenu, ili kad smo poveli protiv Svaba, sledi neshvatljiv pad. Odjednom prestajemo da radimo to sto smo do tada tako dobro radili i potpuno nestajemo sa terena da bi se prenuli tek posle nekog soka kada su stvari vec otisle naopako, Pa se posle vadimo kako znamo i umemo.

Sa Nemcima smo jednostavno imali srece - nakon dobre igre do 38. minuta kad smo dali gol prestajemo da igramo, i do penala je izgledalo kao da Nemci imaju igraca vise a ne mi. Posle penala su i oni psiholoski pali i raspali se pa to vise nije ni licilo na fudbal.

Ovaj put sa Kengurima sreca nas nije pogledala, pa na kraju nismo uspeli da ucackamo taj jedan gol za izjednacenje i 1/8 finala protiv SAD.

Ali poenta je u tome da smo sami sebe doveli u situacije da moramo da se pouzdajemo u srecu. Protiv Nemaca kao da smo se uplasili uspeha (opet - to nam je tradicionalno protiv njih unazad koliko pamtim) i panicno se branili u nasih 16 prepustivsi im inicijativu iako smo imali coveka vise, cak im na tacni bez ikakve potrebe poklonili idealnu priliku za izjednacenje - penal. Protiv Australije ni sam ne znam otkud takva promena u poluvremenu i totalni kontrast onoj superiornoj predstavi, da li je u pitanju bahatost u fazonu "lako cemo" ili nesto drugo... U svakom slucaju, rezultat znamo.

Na kraju - opet idemo kuci kao poslednji iz grupe, no pozitivno je to da se barem nismo obrukali, pobedili smo Nemce (kako-tako, pobedi se u zube ne gleda) po prvi put posle bezmalo 40 godina, nismo niotkoga popili petardu ili sestardu... Nije sve bas skroz crno.

Ali boli to sto nam je na kraju tako malo falilo za prolaz, sto smo pokazali da kad hocemo mi umemo da igramo fudbal, samo sto izgleda da bas necemo uvek...

Sinoc posle utakmice (igralo se u rano popodne po ovdasnjem vremenu) sam se osecao totalno iscrpljeno i emocionalno ispraznjen, otisao sam vec oko 9 na spavanje i spavao 10 sati. Izmedju ostalog sanjao sam kako je Maradona, ovako debeo i bradat, obukao dres reprezentacije i sam sebe uveo u igru u utakmici protiv Engleza u 1/4 finalu i opet im dao 2 gola :mrgreen: ... Jutros sam ustao kao nov - i fizicki i psihicki. Zivot ide dalje!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Radoye wrote:Izmedju ostalog sanjao sam kako je Maradona, ovako debeo i bradat, obukao dres reprezentacije i sam sebe uveo u igru u utakmici protiv Engleza u 1/4 finalu i opet im dao 2 gola :mrgreen: ... Jutros sam ustao kao nov - i fizicki i psihicki. Zivot ide dalje!
Daće Mesi za njega, vreme je!

Kad ne dobijemo svi krenu po psihološkom planu, ima toga ali...ja mislim malo drugačije. Ja sam se Australije pre početka prvenstva najviše plašio, jer sam znao da imaju snage za 150 minuta trke. Pali smo u drugom jer ne možemo da držimo ritam, već smo pred kraj prvog smirili tempo. Imamo Žigića u napadu kome svaka čast za sve što je uradio u našem šesnaestercu, ali van toga on je igrač manje. Stanković možda nije igrač manje, ali je barem pola igrača manje. Da zna sa loptom pa da ga trpimo, ali ne zna. Juče je imao brdo prodatih lopti. A u prvom meču kad na to dodamo onog invalida Milijaša to je to. Lane, a pogotovo Krasa su igrači koji ne igraju dvosmerno. Nije džabe Ivanović u prva dva meča morao da igra isključivo defanzivu. Pobede u Austriji i Rumuniji su isto produkt igre u prvom poluvremenu. Ne može 3-4 igrača u timu da nema snage za 90 minuta.

I da, odigrali smo odlično prvo poluvreme juče. Ko misli drugačije, je besan i kivan zbog juče i samo pljuje gde treba i ne treba.

Stojković
Ivanović-Vidić-Luković-Kolarov
Kuzmanović-Ninković-Matić (Kačar)
Krasić-Tošić
Jovanović

Ovako treba da počnemo kvalifikacije za Evro.
Io odio Belgrado
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Inace ekipa je pretrcala 117 km sinoc, toliko o (ne)spremnosti...
A u ligi sampiona, ekipe trce oko 110 km u proseku...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

igoork wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bESiuNHQlS4&hd=1

Uzivajte, glavu gore bice bolje. :wink:
Svaka cast majstore!!!!

Evo,sve kad saberem i oduzmem,mislim da smo ovako prosli zbog Antare!!!

Za mene kljucni momenti: Izvdojenje Laneta umesto Krasica protiv Gane,izvodjenje Krasica umesto Laneta protiv Australije i prednost Lukovicu i Obradovicu umesto Kolarovu i Suboticu protiv kengura.Mislim,da smo u ovih nekoliko koraka izgubili dosta.Razumeo se ja u fudbal ili ne :wink: ,cinjenica je da smo najbolji bili dok protivnici nisu grizli za svoju drzavu,cim su oni dadali gas.... :wink:
Image
Locked