SP u fudbalu - Juzna Afrika 2010

Locked
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Grba_NS wrote:Inace ekipa je pretrcala 117 km sinoc, toliko o (ne)spremnosti...
A u ligi sampiona, ekipe trce oko 110 km u proseku...
Koliko je Australija pretrčala sinoć, ako se to broji? Koga briga za te statističke podatke? Kristalno je jasno da smo 1. poluvreme odigrali fantastično i skladno. Samleli su nas u 2. poluvremenu, pre svega kukavičkim odgovorom gosn. Antića, lošim tajmingom izmena, to je faktor poraza, a ne sreća. Slažem se sa Vojom. Isto se desilo i protiv Gane. Odavno sam primetio da mi nemamo plan B, jos onomad kada smo raspravljali o pripremama, a to je ono što je protivnik imao. Ko reskira profitira :wink: Izbaciti Krasića, oko koga se sve vrti i što se uigravalo ovih 4 godine je skroz pogrešna i neshvatiljiva odluka, to je i malo dete primetilo. Otvaranje protivnika dalo Krasi veliku šansu. Još ubaciti na desno Tošića koji je ceo vek izraziti levak, a leva Lanetova strana bezopasna. Mrđa koji se lepo pokazao na pripremama neulazi umesto Krasića, je apsurdno. Stanković potpuno isceđen, vidno pada od nemoći u skoro svakom duelu, igra ceo meč, a Kačar koji vri od snage i može igrati napred - nazad, neulazi u igru. Ko je zakasnio i nije zatvorio "kengura" da šutira sa distance? Zatim izvođenje napadača da bi ga zamenio napadačem (koji ima duboku krizu gola), pri gubljenju je isto kukavički i neshavtljivo. Australijski selektor je preuzeo rizik i zbunio našeg selektora, što za selektora tolikog iskustva jeste poražavajuće. Ne mogu još uvek da poverujem da selektor tako velikog internacionalnog iskustva tako reaguje. Velika medijska kampanja vam neomogućava da realno sagledate stvari. Zbog svega ovoga, faktor sreće nije bio odlučujuć, klasična demagogija, neprihvatanje odgovornosti za loše odluke! Nemaju ni Argetinci sreće, ni Portugalci, ali imaju srce i hrabrost koji svaku teoriju pobijaju. Tu frazu o sreći je i naš predsednik voleo da upotrebi, pa smo se bunili.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Zeljafcv wrote:Nemaju ni Argetinci sreće, ni Portugalci, ali imaju srce i hrabrost koji svaku teoriju pobijaju.
Ama ne trebas uopste ici toliko daleko,kad vec spominjes SRCE.SRCE su sinoc Australijanci pokazali!!!!Njima ova pobeda nista nije znacila!!! A sad,da ne bude da nesto omalovazavam nase... setite se nas u takvoj situaciji,protiv Litvanije ako se ne varam,pa ce nam napokon biti jasno,da ni stara HIMNA (na koju se toliko igraca zalilo,nemaju motiv,kao) nije bila jedina prepreka ka dobrim rezultatima
Image
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

igoork wrote:
vladans wrote:http://www.lifesports.ru/news/28531
Sta je tu je ovo je sport!
Медији су их једва дочекали на нож.

И Енглези су се бунили и попустио им селектор и пиво им је дозвољено.

То да сви мање више пуше је опште познато и не видим зашто би се ико изнедадио?

Пушили су и пуше још увек: Просинечки,Михајловић,Станковић,Дивац итд.
Пуши и 70% страних звезда фудбалера,сви су и признали у биографијама (наравно ко је издао).

Све је то нормално и они су људи.
Сада треба да подржимо тим јел медији ће учинити све да износе "ексклузивне" вести и знамо шта све може да се деси.

Прва помисао је да Антић буде смењен и да на кормило доведу неког новог стручњака типа Петковић и да нас уназаде опет 10 година.
Postoji jedna velika razlika, sva imena koji si ti naveo su uz duvan uspevali da osvajaju KES, evropska zlata i svetska zlata.

Naravno da je ljudima iritantno kada vide clana nase reprezentacije ( reprezentacije koja nece narednih 100 godina imati ovako povoljnu grupu na mundijalu ) kako pusi u momentima kada se pognutih glava vracamo sa jos jednog mundijala.

Desetak biografija ne cini 70 posto svetskih fudbalera.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Brane

Post by Brane »

Antic je ocekivao da ce se igrati jos jedna utakmica kao protiv Nemaca. Da ce kenguri napasti jer im treba brdo golova za prolaz. Postavio je istu taktiku. I sta se desilo? Ovi zuti se sasrali skoroz. A kako i ne bi kad igraju protiv 10 puta boljih igraca. Superiornijih u svakom pogledu. I mi to ne iskoristimo. Onaj prdez umesto da im vice da krenu i nokautiraju totalno pogubljenog protivnika mi igramo siguricu. Vidic pipa loptu 330 puta Lukovic 227. Zaista lepo za oko, jos da su protivnici bili Nemci ili Spanci, Holandjani to bih i ja zvao dobra igra.
Ajde koliko puta smo centrirali loptu u sesnajsterac kada smo vec imali toliku nadmoc? Ja se secam jednom sa desne strane, Zigicu za preko gola. A koliko puta smo prosli kroz sredinu? Neki dupli pas, dribling sut iz izradjene akcije?
Mi smo na ovom prvenstvu igrali fudbal samo protiv Nemaca do postignutog gola. Videlo se da igraci igraju prema golu, rizikuju, grese ali igraju. Sve ostalo je bilo tesko taktiziranje.

I kao sto rece Del Boj: "who dares, wins"
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Brane wrote:Sve ostalo je bilo tesko taktiziranje.
Voja wrote:Mislim da prvu vecu mudrost ("najpametniji na svetu") Antara pravi time sto je od starta pokusao da bude takticar i umrtvi igru.Ljudi,gde nestade onaj elan,polet.... koliko se secam,jednom sam ovde pisao,kako nama drugo poluvreme i nije zanimljivo jer Orlovi prvo dobijaju sa 3-4 razlike.Antara je tad govorio da ce Srbija uvek igrati svoju igru,da nikad nece biti inferiorna,ali djavola... rekoh ja,posle uspeha,svi mi pomalo pocnemo biti VELIKI STRATEZI i FILOZOFI.Sta tek reci o izvodjenju prekida.Ljudi,ono po cemu smo bili poznati,ono sto nam i priroda namece,jer imamo najvisi tim na svetskom mi smo sveli pod sprdacinu.Poceli da filozofiramo,kod izvodjenja prekida,jer je MISTER umislio da je veliki strateg,pa eto,zajebace ceo svet.Strasno.... neverovatno je kako su me te stvari iznervirale!!!!
Jebo mater,zar mi u srpskom fudbalu nemamo nijednog mudonju (sem kad treba ukrasti i prevariti),koji ce povesti ekipu,protiv ostatka sveta!?Sve vrsni stratezi i filozofi.Kad cemo igrati fudbal??? Svideo mi se onaj dekica sto vodi Alzir!!!Covek nikakvu ekipu nema,al opet i na Engleze sa tri spica.Svaka mu cast!!! Ako nam Mihajlovic na selektorskom mestu ne bude prvi mudonja,bojim se ,da Laneta necu ni docekati da bude selektor :wink:
Image
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Kako da ne idem daleko? Ogorčen sam što pola zemlje pliva u poplavama, a gospodin Antić priča o sreći, prespavaćemo pa videti, to je demagogija u praksi! Skupo u stotinama hiljada evra prodavanje magle. Kolika je pritom plata selektora? :oops: Častan čovek bi podneo ostavku! Cilj je bio plasman u 1/8 finala, nije ostvaren, 4. si u grupi. Ipak je to reprezentacija, ne smeš tu da kočiš razvoj tima, povuci se ako ne ide, mora se biti častan!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Zeljafcv wrote:Kako da ne idem daleko? Ogorčen sam što pola zemlje pliva u poplavama, a gospodin Antić priča o sreći, prespavaćemo pa videti, to je demagogija u praksi! Skupo u stotinama hiljada evra prodavanje magle. Kolika je pritom plata selektora? :oops: Častan čovek bi podneo ostavku! Cilj je bio plasman u 1/8 finala, nije ostvaren, 4. si u grupi. Ipak je to reprezentacija, ne smeš tu da kočiš razvoj tima, povuci se ako ne ide, mora se biti častan!
A sta je trebao da kaze da bi zadovoljio selektore?! Da li je trebao juce, tu na aerodromu gde je i dao tu izjavu da obrazlozi kompletno sve, od priprema, SP pa do debakla od Australije u roku od 10 min?! Da li bi se poplave u Srbiji onda povukle, da li bi svi problemi ove napacene zemlje nestali?!

E Anticu Radomire, kriv si za sve, kriv si sto si nas odveo na SP, kriv si sto si jedini TRENER u fudbalskoj Srbiji!
Somborac

Post by Somborac »

Slovacka mi je ublazila tugu :lol:

Do kraja svim srcem uz Argentinu, zbog Maradone, Palerma, nacina igre i svega ostalog...
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Somborac wrote:Slovacka mi je ublazila tugu :lol:

Do kraja svim srcem uz Argentinu, zbog Maradone, Palerma, nacina igre i svega ostalog...
Isto. :D

Uvek navijam za sve ekipe iz Juzne Amerike, sada sam jos dodatno zacinio ljubav tiketom. :D

Prosto mi dodje zao sto cu morati da navijam protiv Japana u mecu protiv Paragvaja. Kako Japanci trce, lekcija za bilo koju svetsku reprezentaciju.
Somborac

Post by Somborac »

Maradona: "Ako bude frka, konsultovaću se sa Murinjom"

Dobro je imati Murinja za savetnika.

MaradonaArgentina, za sada, igra sjajno na SP, ali ukoliko Maradoni zatreba neki savet, on se neće ustručavati da kontaktira trenera Reala iz Madrida.

"Za mene je Murijo sjajan trener. Dopada mi se način na koji me je primio, pričali smo satima o taktici. Imam njegov broj telefona, možda ću ga pozvati ako mi zatreba neki savet", rekao je Maradona.

"U njemu vidim čoveka koga u bilo kom trenutku mogu da pitam za savet", nastavio je.

Međutim, Maradona je izjavio da nikada ne bi primenio taktiku kojom je Žoze Murinjo uspeo da trijumfuje u Ligi Šampiona, naročito kada je u pitanju dvomeč sa Barselonom.

"Ne, nisam mislio na to. Međutim, njemu je ta taktika donela uspeh, zar ne? Osvojio je Ligu Šampiona", dodao je.

Kudravi Gaucos radi fenomenalan posao, privlaci paznju na sebe i skida pritisak sa ekipe! Nadam se da ce fudbal pobediti :idea: [/quote]
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Zabari danas ispali isto kao i nasi juce. Poceli da grizu tek kad su Slovaci vec vodili sa 2:0.

Japanci pokazali da se i sa ovom loptom moze dati golcina iz slobodnjaka.

Sutra spektakl Brazil - Portugal. Predvidjam dosadnih 0:0 ili 1:1.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Voja wrote:Moj tim za onu nagradnu igru i bodovi za sada:

GOLMAN:
Argentinac - 3 boda

ODBRANA:
Sanderos (Svajcarska) - 0
Kjelini (Italija) - 0
Serhio Ramos (Spanija) - 0 (ima jos jedan mec sutra)
Jahija (Alzir) - -3 (crveni karton,ni kriv ni duzan,greska sudije)

SREDINA:
Jovanovic (Srbija) - 4
Elano (Brazil) - 8 (ima jos jedan mec)
Honda (Japan) - najvise opravdao ocekivanja,ali i razocarao.Doneo mi 8 bodova,a da je dao jos jedan godl danas dancima,doneo bi jos 5.A imao je dva zicera
Ozil (Nemacka) - 4

NAPAD:
Van Persi (Holandija) - 3
Runi (Engleska) - 0
Golman argentine opravdao ocekivanja,samona jednom mecu protiv Koreje primio gol.Odbrana... vec 3 prvenstva igram ovu igrui nikad ni bod od odbrane nisam dobio,ali ovaj put nazalost,kapiten Alzira dobi crveni karton,greskom sudije,jer ga je zamenio sa tamo nekim sto je prigovarao :cry:

Sredina.... svetska klasa.... Ozil,Honda,Jovanovic,Elano.... za pozeleti

Napad,moj licni promasaj!!! Za razliku od nasih trenera,ja priznam gresku :lol:

Ostali sutra jos Ramos i Elano,pitanje je da li ce ovaj drugi i igrati.... tako da.... mislim da cu igru zavrsiti medju prvih 100,od 10 000 timova
Image
Modernista

Post by Modernista »

Heh me te iste Japance očetkasmo u sred Japana sa drugim timom ,kad eto ti oni sad u osminu finala a mi kući .
Samo Borbeno !
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Modernista wrote:Heh me te iste Japance očetkasmo u sred Japana sa drugim timom ,kad eto ti oni sad u osminu finala a mi kući .
Nisam gledao nas mec sa Japanom, ali prosto imam neki osecaj da se tadasnji tim Japana veoma razlikovao od ovog koji gledamo sada. :D
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Lipi wrote:Ja sam jedini krivac

Preuzimam potpunu odgovornost za sve što se dogodilo, jer ako tim u tako važnu utakmicu uđe sa takvim pristupom igri to samo znači da selektor nije dobro uradio svoj posao.

Ne dirajte igrače, krivica je moja. Loše sam pripremio ekipu i preuzimam svu odgovornost.

Sve sam mogao da očekujem osim igre koju smo prikazali u prvom poluvremenu sa Slovačkom. Drugi deo igre neću ni da komentarišem. Ja sam odgovoran, jer je to bio moj izbor. Želim sve najbolje mom nasledniku, a vama se zahvaljujem na protekle četiri godine, tokom kojih smo imali i dobre i loše momente.

Vratio sam se sa velikim entuzijazmom i nijednog trenutka nisam zažalio zbog toga. Iskreno sam verovao da ćemo pružiti mnogo više i veoma mi je žao što se to nije dogodilo. Čvrsto sam verovao u igrače koje sam izabrao i mislio sam da će oni opravdati moje poverenje. Moja krivica je što nisam uspeo da ih motivišem da pruže svoj maksimum i naprave dobar rezultat. Omanuo sam na psihičkom, taktičkom i tehničkom planu.
Ovako se ponašaju TRENERI velikih ekipa koje su bile i zbog toga će biti ponovo na vrhu.
Locked