Samo neka je konačno otišao, sve one priče su prevazišle svaku meru.A uprva nema razloga da likuje jer su itekako pregovarali sa blizancima, a klub je u dugovima.Nadam se da ćemo sada barem moći da isplatimo poverioce. Ili je to uzaludna nada?
Mislim da Mrđa može da napreduje u Sionu jer je to klub u usponu, a švajcarska liga je sve jača, recimo dosta kvalitetnija od austrijske.Jedino je pitanje koliko sam Mrđa vredi, odnosno da li će se snaći u situaciji kada se sva igra ne bazira samo na njemu i kada će igrati protiv rivala koji će itekako gristi protiv njega, umesto da se lenje vuku po terenu?
Sve u svemu, neka mu je sa srećom.
A uprava neka konačno izađe u javnost i predoči nam finansijsku situaciju!
Treba pregovarati sa svima, ali ne popustati onima koji nas dokazano mrze! Mozda je to i dobra taktika da se pregovara unedogled i time protivniku daje lazna nada. Ovo pogotovo vazi u situaciji kada su tu i ajkule (citaj beogradski mediji) koje stupaju u akciju cim omirisu krv. Mrdji srecno u novom klubu, a nasoj upravi zadatak da obavezno dovede Trajkovica.
Kad je prodat Takač napravljeni su reflektori, kada je prodat Siniša Mihajlović završena je severna tribina.
Pošto su prodali Tadića i Mrđu mogli bi bar sijalice da stave u WC na zapadu.
šumar wrote:Kad je prodat Takač napravljeni su reflektori, kada je prodat Siniša Mihajlović završena je severna tribina.
Pošto su prodali Tadića i Mrđu mogli bi bar sijalice da stave u WC na zapadu.
Sve to stoji ali tada je stadion bio manje-vise nas, SPENS upravlja stadionom a njih bas z... za neke tamo sijalice, mozda bude pred izbore..
JBŠ fabrike, svi na polje, svi na fudbal, da trenirate.. ajd zdra`o..
Mrđa: Moj je život Švajcarska
V. T, Đ. V. | 12. avgust 2010. 12:08 > 20:23 |
Zvezda prelaznog roka Dragan Mrđa potpisao trogodišnji ugovor sa Sionom: Ugovor smo potpisali posle meča Srbija-Grčka
“ŠPANSKA serija” se završila u - Švajcarskoj! Prva zvezda letnjeg prelaznog roka u Srbiji, Dragan Mrđa, potpisao je trogodišnji ugovor sa Sionom i karijeru će nastaviti na “neutralnom terenu”, daleko od Partizana, Zvezde i Vojvodine. Iako je saga o njegovom (ne)prelasku u Beograd iz Novog Sada trajala dva meseca, najbrži u foto-finišu su bili Švajcarci.
- Završi se “španska serija” - bilo je prvo što je kroz smeh rekao Dragan Mrđa. - Tačno je, potpisao sam ugovor sa Sionom i u naredne tri godine biću njegov igrač. Paraf sam stavio posle utakmice Srbije sa Grčkom i odmah odlazim u Švajcarsku.
Kako se između imena Partizana, Zvezde, Olimpijakosa, AEK, Verone, Avinjona, provukao Sion i pobedio, Mrđa je “morao” da objasni.
- Jednostavno, Švajcarci su bili najbrži i najkonkretniji. Ugovor smo potpisali posle meča. Svi drugi su bili nedorečeni, otezali su razgovore, sve je bilo u magli. Na kraju sam zadovoljan izborom i kluba i zemlje i, svakako, finansijskom stranom.
Dva meseca je Dragan Mrđa “dolazio” iz Vojvodine u Partizan.
- Ne bih o tome da pričam, pogotovo što nisam završio u Partizanu. Meni je od prvog dana prioritet bilo inostranstvo, čekao sam pravu ponudu i na kraju sam dobio ono što sam želeo. Igraću u klubu u kojem mogu da napredujem dalje u karijeri, i to mi je najvažnije - kratko je prokomentarisao Mrđa.
BUTOROVIĆ: POŠTOVALI MRĐINU ŽELJU
Golgeter Vojvodine i Superlige ode u Švajcarsku.
- Nije to bio nikakav obrt, Sion je bio jedna od ozbiljnih ponuda - objašnjava predsednik novosadskog kluba Ratko Butorović. - Mi smo ispoštovali volju igrača koji se sve dogovorio sa Švajcarcima. Naravno, moram da kažem da smo i mi zadovoljni obeštećenjem, ali ne bih govorio o kojoj sumi je reč.
I Partizan i Zvezda su ostali kratkih rukava.
- Večiti ostaju naši večiti prijatelji - rekao je Butorović.
Мрђа у Сиону три године
Дилеме више нема: нападач Војводине, капитен и најбољи стрелац минулог Шампионата Србије, А репрезентативац орлова, Драган Мрђа нови је члан швајцарског Сиона.
Ту вест потврдио је јуче председник ФК Војводина Ратко Буторовић.
- Тачно је, Мрђа ће каријеру наставити у Швајцарској. Потписао је трогодишњи уговор за Сион. Задовољан је Мрђа, а задовољна је и Војводина. Задовољан ће, сигуран сам, бити и Сион – каже Буторовић.
Према неким информацијама Сион није у најсјајнијој финансијској ситуацији?
- Први пут чујем да је у Швајцарској беспарица. Ми смо задовољни. На име обештећења добили смо све што смо тражили и то без рата, плус проценат када Мрђа пређе у следећи клуб - саопштио је Буторовић.
Прелазак капитена Војводине у швајцарски клуб, објављена је јуче и на званичном сајту Сиона, а на “Трансфермаркту” је Мрђа већ јуче представљен као члан Сиона чија је тржишна вредност 2.750.000 евра.
Према незваничним информацијама, Војводина је на име обештећења инкасирала милион евра и припашће јој 30 посто од укупног обештећења које Сион буде добио приликом Мрђиног преласка у трећи клуб.
Подсетићемо, за Мрђу су овог лета били заинтересовани турски Трабзонспор, Дубаи, Хапоел Тел Авив, шпански Расинг и Херкулес, француски Авињон, грчки Олимпијакос, Партизан и Црвена звезда. Његова превасходна жеља је била Западна Европа и та жеља му се испунила. Пре Војводине Мрђа је играо у Црвеној звезди, белгијском Лирсу и Зулте Варегему и руском Химкију.
Војводина је овог лета продала, пре Мрђе, Душана Тадића у Гронинген и Дарка Ловрића у Макаби Петах Тикву.
Iako se špekulisalo kako su u igri i neki jači evropski klubovi, za Mrđu je ovo pravi izbor. Otišao je u mirnu, bogatu i sređenu državu, u klub koji će se boriti za izlazak na evropsku scenu. Liga nije previše jaka, što mu ostavlja prostora da se prve sezone dokaže, "spakuje" jedno 15-20 komada, i eto preporuke za neki jači klub (možda već Bazel?) Igrajući jake utakmice u Evropi, tu bi već bio "na oku" menadžerima, pogotovo ako zadrži status reprezentativca. Sve ostalo je na njemu, a ako zaista 30% sledećeg transfera ide nama, eto razloga više da pratimo njegove partije i držimo palčeve da "eksplodira".
Na kraju, i navijači i klub mogu biti zadovoljni. Sveto pravilo nije prekršeno, mediji su malo više pisali o nama nego obično, uslovi transfera nisu loši. Kad pogledamo unazad, za otprilike iste novce smo ispratili i Despota, koji je (po mom skromnom mišljenju) ipak ostavio za nijansu dublji trag u Voši - setimo se samo onih golova za pobede od 1:0 i maltretiranja odbrana BG blizanaca. No, daleko od toga da Đamr nije ostavio svoj pečat, ipak je bio kapiten Voše, najbolji strelac i najbolji igrač prvenstva - i za to mu HVALA.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Sion je moj pun pogodak
P. Vuković | 13. 08. 2010. - 00:02h | Blic
Nije Zvezda, nije Partizan, već Sion! Dragan Mrđa, dojučerašnji napadač Vojvodine, potpisao je trogodišnji ugovor sa švajcarskim klubom, koji je na kraju u trci pobedio „večite“, ali i još nekoliko evropskih klubova.
- Drago mi je što sam konačno pronašao novu sredinu. Zadovoljan sam klubom, državom, uslovima, sve se poklopilo kako treba - rekao je Mrđa.
Koliko su se Švajcarci ozbiljno uključili u angažovanje fudbalera Vojvodine, govori i to da je predsednik Siona Kristijan Konstantin prisustvovao utakmici između Srbije i Grčke, a zatim produžio za Novi Sad, gde je, na obostrano zadovoljstvo, postignut dogovor.
- Švajcarci su došli dan pre utakmice, bili su konkretni, brzi i ostavili su najbolji utisak. U igri su bili još neki klubovi, ali je moj stav bio da karijeru nastavim u Evropi - naglasio je Mrđa.
Visina transfera je poslovna tajna, ali se pretpostavlja da je Sion platio blizu dva miliona evra.
- Mogu samo da vam kažem da je Partizan nudio milion evra, Zvezdina ponuda je bila još jača, međutim, Švajcarci su bili najkonkretniji i brzo smo se dogovorili i oko dinamike isplate - rekao je sportski direktor Novosađana Miodrag Pantelić.
Na sajtu Siona Mrđa je predstavljen kao veliko pojačanje.
- Sion je zaključio transfer sa srpskim napadačem Draganom Mrđom. Prošle sezone bio je najefikasniji strelac prvenstva Srbije, a ujedno je proglašen za igrača godine. Zahvaljujući kvalitetima u završnici napada, obezbedio je i poziv selektora Radomira Antića za Mondijal u Južnoj Africi. Tražili su ga brojni klubovi, pre svih Partizan, ali i prvoligaši iz Francuske, Španije, Grčke, Austrije i Srbije. Ipak, Mrđa je na tri godine potpisao za Sion - objavljeno je na sajtu kluba koji je posle četiri odigrana kola peti na tabeli sa sedam bodova. Sion je, inače, prošlu sezonu završio na petom mestu.
Mrđa je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, za koju je igrao do 2005. godine, da bi potom prešao u belgijski Lirs. Usledila je selidba u Varegem, a onda i u ruski Himki, da bi se 2008. vratio u Srbiju, tačnije u Vojvodinu, za koju je odigrao 56 utakmica i postigao 35 golova.