7. kolo: Vojvodina-partizan 2:0

Ocekujem

Pobedu Vojvodine
42
61%
Podelu bodova
15
22%
Pobedu gostiju
12
17%

Total votes: 69

veso

Post by veso »

Osnovno pravilo ne menjati ekipu koja pobedjuje,igrači izgube kontinuitet igara kad jednu igraju a drugu ne,Milinković je napravio izmene u pravom trenutku,ono što je dobro da imamo 18 igrača koji mogu u svakom trenutku igrati u prvoj postavi,ko loba Klea bila je Brkićeva greška.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi... Ne sme se ponoviti više Spartak od prošle godine, pretprošle OFK, i tako u nedogled poslednjih 20 godina. Idemo u Kulu, da konačno okrenemo vodu na svoju vodenicu!
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
ssnigd

Post by ssnigd »

http://www.sportal.rs/news.php?id=36606
sportal.rs wrote:Merebašvili: Stojković me udario u glavu

Posle derbija u Novom sadu više se, nažalost, priča o incidentima nego o fudbalu. Jedan od četvorice isključenih igrača, Gruzijac Giorgi Merebašvili, ističe da je neopravdano isključen u 84. minutu posle duela sa Vladimirom Stojkovićem.

- Ne znam zašto mi je pokazan drugi žuti karton. Situacija je bila potpuno igračka. Stojković me je, međutim, udario glavom u glavu i za to je kažnjen samo opomenom. Priznaćete, kazna za taj potez je direktno isključenje - rekao je Merebašvili za Večernje novosti.

Golman Partizana je iz svog ugla opisao situaciju iz finiša meča.

- Uzeo sam loptu ispred Merebašvilija,a on se postavio ispred mene i zakačio me nogom. To je morao da bude faul. Pošto nije dosuđen pošao sam napred da ispucam loptu, a igrač Vojvodine mi je stajao na putu. Možda sam mahinalno spustio glavu, ali ga nisam udario - objasnio je Stojković.
:lol: Ja ne znam samo koga laze ovaj Stojkovic. :greenbutt:
Stojke ti si uvek dobrodosao u Novi Sad, jedva cekamo sledecu utakmicu protiv tvog tima. Tri boda su nam zagarantovana.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
lesa

Post by lesa »

Sto se tice rotacije mislim da to treba da funkcionis otprilike ovako: 7-8-9 igraca su standardni a preostala 4-3-2 zavise pre svega u odnosu na formaciju, postavku, protivnika, neke individualne karakteristike itd. Meni je za tako nesto najbolji primer Manchester Utd. od prosle i predprosle sezone. Osnava su bili golman, nazad Evra, Vidic, Ferdinand, u vezi Fletcher, Gigs i Valensija i gore Runi. Ostalo se mnejalo. Berbatov ili Oven ako se igra sa dva spica. Skols, Nani Park u vezi (nekad i svi ako se igra sa jednim napadacem). Oshea ili Braun n desnom beku itd.

Tako nesto nama treba... Verujem da trener to moze i da vec nazire tih 8-9 najboljih i da ce koristiti sav arsenal koji nasa klupa nosi. Eto npr. ja mislim da je posle ove tekme svima jasno da Oumaru mora biti prvi izbor za spica. Voleo bi, eto, da za ove dve nedelje koje su pred nama Milinkovic upari njega i Bilbiju i da ih obojicu vidimo u startnih jedanaest u Kuli. Jedan "krvopija" i jedan "inzagi" i onda sastav cetvorke iza njih prilagoditi situaciji nastaloj zbog kartona u nedelju.
...ti si nasa prva ljubav...
Qr0nJa

Post by Qr0nJa »

ЈС-Тријумф мудрих и одважних

У редовима фудбалера Војводине размуљиво је задовољство после победе над актуелним шампионом – београдским Партизаном, у 7. колу Јелен суперлиге.

Резултат 2:0 је збир дешавања на терену на коме је у недељно поподне на “Карађорђу” домаћин био у свему бољи. Сложили су се, уосталом, у тој оцени и тренери оба тима, Зоран Милинковић и Александар Станојевић.
У редовима Новосађана кипело је од нестрпљења да меч почне, али се за разлику од неких ранијих утакмица нико унапред није разметао изјавама. У Војводини су знали чиме располажу, какве играче имају, па се чекало како ће Милинковићева замисао деловати на терену. Показало се, после 90 одиграних минута, да је домаћин био и мудар и одважан.
Одбрана Војводине, о којој се толико прича ове године, и у новосадској утакмици с горопадним Партизаном деловала је такорећи без грешке. Партизан је за 90 минута створио две шансе, први корнер извео у 81. минуту (Војводина до тада извела седам), па и то говори о постојаности црвено-белог последњег бедема. Бркић је уливао сигурност на голу, два централна бека Мојсов и Трајковић били си непрелазни пред својом мрежом, а опасни по супарничку кад год им се пружила прилика (статива Трајковића у финишу меча). О бочним играчима, Вулићевићу и Павловићу, говоре њихова јесења издања. Одрађују максимално своје роле, не тежећи ка самоистицању, па би их у тиму пожелело сваки тренер.
Средина терена, која је до сада изазивала највише полемика међу присталицама Војводине, деловала је у утакмици с Партизаном као најпрецизнији швајцарски сат. Од Медојевића и Тумбасевића увек се може очекивати да оставе срце на терену. Када су и максимално сконцентрисани, онда је њихов учинак за високу оцену, а то је био случај у одмеравању снага с Илићем, Петровићем и осталим Партизановим зналцима.
Милинковић је, сходно обећању, у ватру поново у пару убацио Ђуровског и Меребашвилија. Првог, као луцидног дистрибутера лопти и играча спремног да прихвати одговорност у тренуцима када се меч ломио (сигурни извођач најстроже казне), а другог као фудбалера којем је очигледно потребно време да искаже све оно што га је красило приликом доласка у Нови Сад. Грузијац је у пар наврата изломио супарничке чуваре, а посрећило му се да у покушају дриблинга лопта заврши на правом месту.
Искусни Лазетић урадио је у дербију управо оно што се од њега очекивало. Да време проведено на терену искуством, знањем и брзином преточи у победу. Бег за пенал који је над њим скривио Кизито наговештај су да његов ангажман последњег дана прелазног рока није био само јак маркетиншки потез. Зато је штета што је себи дозволио пречеста кошкања с Петровићем и Томићем, па је зато и пре времена морао на хлађење у свлачионицу.
Што се нападача Оумарума Абубакара тиче, он је до сада највећи погодак Војводине. Лаган и хитар као газела, уз завидну технику, био је лутајућа куглица у црно-белом флиперу, коју од гостију нико није могао да похвата. Зато је штета што сјајну партију није крунисао голом, а најближи је био на почетку меча када је украо лопту Камари, али није успео да погоди циљ.
Пред играчима Војводине је сада испит озбиљан колико и овај који су прегрмели. Да не буде забуне, нико кулски Хајдук квалитетом не изједначава с Партизаном. Али ривалитет ових тимова, уз чињеницу да је Куљанима сваки бод драгоцен за бег са дна, дају предстојећој утакмици значајну димензију. Зато је идеално за Војводину што ће због репрезентативних обавеза уследити првнствена пауза, где ће екипа добити на времену да се врати у нормалу и заборави усхићење после победе над Партизаном. Само у таквој атмосфери, максимално усредсређеној на следећи меч, Војводина ће у Кули моћи да рачуна на оно што јој према актуелној ситуацији на папиру припада.
С. Савић
Lep tekst iz Dnevnika
...i nikad ne shvatiti to,sto volim tebe ja ludo jer srce moje vecno za tebe kucace znaj....
uporan

Post by uporan »

Milan wrote:
ice wrote:
Ja se slazem da im se treba najebati mile majke kad dodju u Beograd. Bio sam na zapadu na tom njihovom smrdljivom karadjordju i to na strani blize severu. Tu se skuplja neka satro kulturna slaninarska ekipa koja je neprestano sipala provokacije prema Partizanu. Od "ustase, ustase" preko "mars u Beograd" do "Partizan je muslimanski tim". Oko njih su bili sve Grobari ali neorganizovani jer se nismo medjusobno poznavali, a bilo je i dosta roditelja sa decom. Sledece godine (a ovo sto sad pisem necu zaboraviti) treba na tom mestu da se pojavi jedna malo ljuca nasa ekipa pa da vidim sta ce da vicu p***e gadne palanacke.
:mrgreen:

Čekamo vas i dogodine... :greenbutt:
Jeste da se ovo polako pretvara u "Navijačke teme" ali ne mogu da odolim a da ne odgovorim:
Milane, ne znam da li si svestan kome pretiš? Na tvom mestu ja bih još jednom razmislio. Vidiš da je čovek lepo rekao da će sledeće godine na tom istom mestu da organizuje ljuću ekipu. Nemoj Milane posle da ti bude žao...
:mrgreen: :mrgreen:
UH!
budababa

Post by budababa »

Vecernje novosti wrote:Smiljanić: Bata mi je kao otac

Sevali su udarci i psovke na meču Vojvodine i Partizana, a nervoza se, posle podeljenih crvenih kartona, prenela i van terena, gde su fudbaleri nastavili sa obračunom, a prvi čovek Novosađana Ratko Butorović smirivao strasti. Jedan od onih koji je pre kraja utakmice morao da napusti teren - Milan Smiljanić kaže da su provokacije domaćina bile gotovo nepodnošljive...

- Ne pamtim da sam na nekom meču u Srbiji doživeo nešto slično. Toliko provokacija, uvreda... Naravno, nismo ni mi smeli sebi da dozvolimo da podlegnemo svemu tome, jer igramo Ligu šampiona i predstavljamo Srbiju u Evropi, ali nekada jednostavno ne možete da prećutite. Moramo što pre sve da zaboravimo i okrenemo se narednim mečevima pošto je ispred ekipe jako bitan period u kome će svakako svi pokušati da izgrade ime na Partizanu.

Kamere su zabaležile i vaš dijalog sa prvim čovekom Vojvodine Ratkom Butorovićem...

- Sa Batom Butorovićem imam odnos kao što imaju otac i sin. Dugo se znamo i jako poštujemo, prišao je upravo zbog toga i smirio me u svom onom haosu. Karakter mi je takav, ne trpim provokacije i uvrede, to Bata zna i zato je reagovao i to u pravom momentu. Sve se jednostavno „namestilo“, gubili smo na terenu, samim tim je bila i velika nervoza. Žao mi je zbog svega, posebno zbog poraza, ali moramo da shvatimo da je Liga šampiona mač sa dve oštrice, da će svi pokušavati da se istaknu protiv nas, da pobede na sportski ili nesportski način – rekao je Milan Smiljanić za „Sport“.

BUTOROVIĆ: MILAN DOBAR MOMAK

POTEZ sportski, ali van terena. Ratko Butorović, predsednik Novosađana, minut pre kraja meča došao je pred svlačionicu da sačeka fudbalere Vojvodine i čestita im na trijumfu. U istom trenutku, Milan Smiljanić, isključeni igrač Partizana, na putu ka svlačinici, krenuo je, s ”povišenim tonom”, takođe nekoliko minuta pre toga, ”pocrvenelom” Giorgiju Merebašviliju.

- Reakcija, reklo bi se, normalna za igrača koji je dobio crveni karton minut pre kraja. Znam Smiljanića, dobrog momka, tolike godine, uhvatio sam ga za ruku i rekao mu: ”Smiri se sine, polako.” On je, dečko, bez reči ušao u svlačionicu - objasnio je Butorović.
Image

Slika potkrepljuje tekst :mrgreen:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
uporan

Post by uporan »

Definitivno odnos otac i sin
UH!
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Evo i sta kaze trener Stanojevic u danasnjem "Zurnalu": "U nedelju su bili bolji od nas, ali pitanje je kako ce igrati kad budu protiv nekog trebali da se otvore i napadnu".

Vasa ekipa, gospodine Stanojevicu je prvi korner izvela u 81. minutu, stovirla je 0 sansi imala 1 udarac na gol. Vrlo ofanzivna i napadacka igra pa smo eto bili primorani da se branimo :lol:
newnowapv

Post by newnowapv »

Odgledao sam snimak i primetio da smo drugi gol dali bas kad smo pevali pesmu Lesinara, eto, srecna pesma nam je opet pomogla :wink:
mihailov

Post by mihailov »

kafe bagdad wrote:Evo i sta kaze trener Stanojevic u danasnjem "Zurnalu": "U nedelju su bili bolji od nas, ali pitanje je kako ce igrati kad budu protiv nekog trebali da se otvore i napadnu".

Vasa ekipa, gospodine Stanojevicu je prvi korner izvela u 81. minutu, stovirla je 0 sansi imala 1 udarac na gol. Vrlo ofanzivna i napadacka igra pa smo eto bili primorani da se branimo :lol:
Meni se Stanojević čini kao gospodin čovek, ne verujem da je tako nešto izjavio. Trenutno jedan od retkih u Srbiji kome konferencije za štampu ne služe za pljuvanje protivnika i traženje pravde!
Napred Voso!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ja se samo nadam da kad patlidžan šutne Smiljanića, a kako igra, neće on dugo ostati, ovaj ne završi kod nas :oops:
Io odio Belgrado
Kamenica

Post by Kamenica »

Stanojevic je jedan mlad i retko kulturan covek. Ovo znam zato sto je i sam rekao posle utakmice, da su stvari izmakle kontroli i da ce neko leteti iz ekipe, a ako se slicna svinjarija ponovi- da se moze desiti da on napusti klub, zato sto je to njegova krivica kao i ovo sto se desilo u nedelju, jer nije umeo da obuzda igrace na terenu.

Batu kad vidim zgrozim se. :shock:
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
ssnigd

Post by ssnigd »

Red Marquis wrote:Ja se samo nadam da kad patlidžan šutne Smiljanića, a kako igra, neće on dugo ostati, ovaj ne završi kod nas :oops:
Upravo to :!: Gledaj ti Bato da tog tvog "sina" drzis sto dalje od nas. Koliko je dobar pokazalo se u nedelju.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ice

Post by ice »

Ma manite Stanojevića, izigrava kulturnog dok se pobeđuje, sada mu već popuštaju živci i tačno je da je to izjavio, evo još jedne njegove izjave:

"Играч Партизана је изнад свих њих. Знате шта је Партизан? Иде Партизан, па велика празнина. И играч Партизана мора да буде спреман на све. И треба сви да буду против нас, кад смо најбољи - три године узастопно смо прваци, сада смо и учесници Лиге шампиона. Природно је да су сви против нас, свеједно да ли на спортски или на неспортски начин. И треба тако да буде. Пресрећан сам кад је тако. Волео бих само да судије заштите екипе које желе да играју".
Locked