10. kolo: Rad-Vojvodina 1:0

Rad - Vojvodina

Poll ended at Mon Nov 01, 2010 10:07 am

1
9
18%
X
16
31%
2
26
51%

Total votes: 51

Zeljafcv

10. kolo: Rad-Vojvodina 1:0

Post by Zeljafcv »

FK Rad osnovan je u prvoj polovini 1958. godine tako što je Gradjevinsko preduzeće Rad iz Beograda prihvatilo ideju svog Mašinskog pogona da preduzeće preuzme registraciju i mesto na tabeli u III razredu malog banjičkog kluba FK Razvitak. Sve do 1973. nastupali su po Beogradskim nižerazrednim ligama, kao poluamaterski fudbalski klub, sa igračima koji su u isto vreme bili radnici GP Rad, otuda i nadimak “Građevinari”. Klub je 1973.godine usao u II Saveznu ligu, postao stabilan drugoligaš. Postizani su različiti plasmani, u više godina FK Rad je mogao da bude prvak i mnogo ranije da udje u I saveznu ligu - ali u GP Rad još nije bilo za to spremnosti i sindikalno - političke podrške. Osamdesetih godina prošlog veka su ušli u I Saveznu ligu i tu beležili svakakve rezultate. Na Evropskoj sceni najznačajniji rezultat im je bilo ispadanje od Olimpijakosa 1989. godine. Neki od značajnijih igrača koji su igrali za FK Rad: Zoran Mirković, Miroslav Djukić, Ljubinko Drulović, Vladimir Jugović, Boban Dmitrović. Ovo je kratak istorijat našeg protivnika.

U 10. kolu JSL, u nedelju, u 13 časova, Fk Rad će ugostiti Fk Vojvodinu. Definitivno utakmica koja će dati odgovore na mnoga pitanja. Koliko nam se puta dogodilo da kažemo da je FK Vojvodina ukleti klub, koliko se besa u nama skupilo?! Grozan osećaj, kada se sada već iz godine u godinu nama ponavlja ista grozna stvar. Kako pronaći radost posle svega toga, kako pronaći snagu da kraneš dalje, ako na leđima nosiš taj teret prošlosti koja se ponavlja? Nismo sigurni kao prethodih godina da ćemo Rad pobediti. Svi sa dozom strahopoštovanjem gledamo na ekipu Rada. Neka tako i treba. Taj strah je dobra stvar, jer nam daje viziju da vidimo koje nam opasnosti prete i jedan je od važnijih pokretača da se pripremimo kako treba. Ranije smo se busali i potcenjivali ih i to nam se obijalo o glavu. Nisu oni kao klub veći od nas, taman posla, ali trenutno dobro igraju i pored Spartaka i OFK-e su nam glavni konkurenti za 3. mesto, oni sebe po trenutnoj forumi vide u tome. Građevinari dobro grade ove sezone. Rad je u poslednjih 11 utakmica na svom terenu zabeležio 10 pobeda i remi. U prošlom kolu su pobedili Spartak sa 2:1, a imali su dosta šansi i za veću razliku. Trenutno imaju lidera na listi strelaca Dimitrijević Miloša sa 5 golova ove sezone. Reč je o veznom igraču i dovoljna opomena za nas da se radi o dobrom timu, koji kao takav izbacuje pojednica. Rad će nas po običaju sigurno sa mnogo samopouzdanja dočekati, "na nož" što bi se reklo. Izrazito domaćinska ekipa, svesni su da ih nismo pobedili jako dugo, imaju sjajnu rezultatsku seriju, lepo im ide i oni bi voleli da je nastave. Neće se braniti, što posebno brine, jer nam je odbrana u poslednjoj Kup utakmici pokazala dosta nesigurnosti, a verovatno kao plod grešaka u veznom redu. Mediji ih proglašavaju za "hit sezone", kite se "tuđom" slavom. Protiv nas su uvek posebno motivisani, jer tu jedino vide šansu za popularnost, za razliku od mečeva kada igraju sa Titovim blizancima, u kojima se kao većina ekipa ponašaju dupeuvlakački. Ne treba smetnuti sa uma da ih je partizan samleo sa 3:0, dok sa zvezdom igraju za 2 kola. Nas po običaju "na nož" dočekaju, doslovno su u nekom ratu sa nama, iako ničim nisu izazvani i tako godinama? Zašto im mi nebi istom merom uzvratili? Dokle će nam takvi klubovi rušiti reputaciju, zar nam nije dogorelo? Da li imamo snage i znanja za pobedu, teško, jer napadači koje trenutno imamo igraju kao da su kupljeni u fabrici drvne industrije, čija realnizacija 120% šansi ne prelazi 14%. Tužno i žalosno za klub koji je po dobrim napadačima bio tradicionalno prepoznatljiv. Da li će odbrana odoleti pritisku najbolje u prvenstvu, vidimo da u Kupu nije funkionisala? Trenutna situacija i duel Vojvodine i Rada se dosta razlikuje od proteklih, jer sada smo direktni konkurenti, za razliku od proteklih kada smo mi obično bili pri vrhu tabele, a oni se vadili na nama za opstanak. Trenutno smo ekipa u stvaranju, još uvek ne znamo gde smo, utakmica sa Radom je prava prilika da sa mnogo većom sigurnošću procenimo sudbinu Vojvodine u nastavku sezone i već sada podvučemo crtu za zimu i utvrdimo šta treba popravljati. Da li će posle nedelje doći kraj bajci o velikoj FK Vojvodini, koja ima snage da se "podigne" i učini ono što je nemoguće bilo prethodnih par godina, da kada mora da pobedi, pobedi i podari nam nadu u bolje sutra ili će sve da ukenjaju kao po običaju?! Da li će se taj bes koji živi u nama godinama konačno osloboditi i kanalisati u taj dugo čekani mentalitet pobednika? Kašće nam se u nedelju... Postoji pitanje da li Abubakarova povreda ozbiljnije prirode, ako nije, bićemo kompletni, igraće isti oni igrači koji su u sredu posle „epskog” nastupa odoleli „velikom” Sremu iz Jakova.
Na Banjicu možete ići i u organizaciji Firme 1989, a više informacija nađite na http://www.firma1989.com
Last edited by Zeljafcv on Wed Nov 03, 2010 3:02 pm, edited 2 times in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
newnowapv

Post by newnowapv »

Ako gledamo realno, izabrao bih 1 ili X.... nema nikakvog povoda da glasam za 2, narocito posle super partije u Jakovu...
A da ne pricamo o tome, kako godinama unazad lose igramo na Banjici, i kako nam (ne)lezi to gostovanje.
Jedino sto mogu, da se nadam da ce to ipak biti 2, jer je vec vreme da prekinemo tu seriju Rada, i da preuzmemo to trece mesto...
Samo hrabro momci, devojke, videcemo sta cete uraditi u nedelju...
Poz
Dejan

Post by Dejan »

Ovu utakmicu fudbaleri, jednostavno moraju da dobiju!
U poslednje vreme najlosiji skor imamo upravo protiv prosecne ekipe Rada... Nas protivnik ima slabu odbranu, dobru sredinu i prosecnu navalu tima. Mislim da sve zavisi od toga kako igraci Vojvodine budu usli u mec, moje misljenje je da ih ne treba respekovati i da treba poceti snazno, napadacki i agresivno od pocetka. U tom slucaju bi dosli do zeljene pobede mnogo lakse, nego sto se ocekuje.
Andreyos

Post by Andreyos »

Ukoliko u utakmicu uđemo sa namerom da se branimo,loše nam se piše.Igra protiv partizana treba da nam je disertacija i svaku sledeću utakmicu treba da branimo istu(mislim naravno na disertaciju).Ako stvarno budemo igrali ofanzivno i pritisnemo ih na njihovoj polovini,tada ćemo zaslužiti pobedu.Samo borbeno,muški do kraja,pa neka pokažu da su najbolji.
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
lesa

Post by lesa »

Sreo sam juce u merkatoru prvu liniju odbrane (falio je jedino Trajkovic) ali bio je tu Milovic da ga zameni. :) Popricali smo malo... Zamolio sam ih da nam vise ne skracuju zivot, misleci pre svega na tekmu u kupu. Za ofku nisam hteo da ih prekorevam nego sam im pozeleo srecu i nadu da im se promaseno od vikenda vrati vec u nedelju. Nek se prota pomoli koji put pa da Sveti Luka u nedelju bude navijac Vojvodine!

p.s. glasao sam za 2 cisto zbog prekida tradicije
...ti si nasa prva ljubav...
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Nisam znao da im se stadion zove "Kralj Petar I" (mozda je to bilo ime tog starog hipodroma?), nesto se moze nauciti i sa nase zvanicne internet prezentacije. Ja sam uveren da cemo pobediti u nedelju.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Tradicija nije u nedelju na našoj strani, ali možemo da je rušimo. U ovom veku (i milenijumu) imamo samo jednu pobedu nad Radom - avgust 2005, 2:0 - oba gola dao Vukelja...Realno - mnooogooo davno...

Đurovski je još uvek na "tankom ledu" (ne znači i da neće dobiti šansu), a Oumaru je danas odradio trening. Kako do nedelje ima još dva dana, moguće je da će biti potpuno spreman.
lexa

Post by lexa »

Evo kopirat cu svoj post sa jedne druge teme.

Igra Rada, njihove jace i slabije strane, poredjenje sa nasom igrom i igracima itd. (iz mog ugla)
lexa wrote:Inace,jos malo da se osvrnem na igru Rada,na njihove jace i slabije
strane.

Bojim se da cemo imati problema po nasoj levoj strani i nadam se
da je Milinkovic dovoljno upoznat sa igrom Rada kako bi na najbolji
moguci nacin pripremio taktiku.
Naime, po njihovoj desnoj strani igra jedan od najboljih krilnih igraca
lige,Predrag Luka, i vecina napada Rada upravo ide preko njega.
Zasto se bojim upravo te cinjenice? Svesni smo da smo tanki na tom
delu terena i svako ispadanje iz igre naseg levog beka ce biti opasnost
po nas gol.
Ne znam kakva je situacija sa Pavlovicem, ali tu bih svakako voleo videti
Tumbasevica i ako to nije njegova prirodna pozicija.
Fizicki je jaci od Luke, iskusniji, njegovu borbenost ne treba spominjati.
Najgora moguca opcija je Nestorovic. Mislim da bi stavljanjem njega
na poziciju levog beka sami sebe sahranili.
Dakle,Predraga Luku treba izolovati od ostatka ekipe i ne dopustiti mu
da se razmase jer njegovi prodori po desnoj strani znaju biti dosta
neugodni. Ako se on na pravi nacin izoluje od ostatka ekipe, oni bi
mogli ostati bezidejni jer kao sto sam vec rekao,vecina napada upravo
ide preko Predraga Luke.

Sto se tice ostalih stvari. Mario Djurovski ce imati velikih problema
jer ce ga najverovatnije cuvati Radomir Kokovic koji je
dosta grub igrac,zilav,i Mario pored njega nece moci napraviti puno toga.
Mozda je najbolje Djurovskog ostaviti na klupi a ubaciti nekog sa vise
zelje i htenja jer Djurovski sa svojim nonsalantnim pristupom nema
puno sanse u duelima sa Kokovicem.

Dalje, vise napadati po desnoj strani jer njihova leva strana nije ni u pola
dobra kao desna. Njihov desni bek Aleksandar Todorovski (reprezentativac
Makedonije) jer mozda i najjaca karika u njihovoj odbrani i bojim se
da bi nasi napadi na njega mogli biti jalovi.
Na levoj strani ce biti ili mladi i neiskusni Lekovic ili Djordje Cotra i mislim
da je to nasa velika sansa.

Sto se tice njihovog napada i nase odbrane.
Napadaci su im poprilicno visoki sto moze biti i dobro i lose po nas.
Njihov napadacki tandem Jovancic & Kojic vs. nas stoperski tandem Mojsov & Trajkovic..
Sva cetvorica igraca su visoka oko 190cm. Bice to malo nezgodno za
Mojsova i Trajkovica jer cuvaju igrace svoje visine i nije iskljuceno
da budu nadskoceni od protivnika. Iz tog razloga defanzivnu liniju
treba pomeriti sto dalje od gola i naterati njihove vezne igrace na
prizemne lopte prema napadacima jer bi centarsutevi sa krila mogli
biti opasni upravo zbog vec spomenute visine njihovih napadaca.
U slucaju da se defanzivna linija pomeri sto dalje od gola njihovi
napadaci bi primali lopte daleko od gola a samim tim bi bili i bezopasni
jer sa visinom od 190 cm nisu brzi kao napadaci od 170cm tako da bi
to trebao biti recept koji bi mnogo olaksao posao Mojsovu i Banetu Trajkovicu.
lexa

Post by lexa »

Sto se tice samog ishoda utakmice.

Glupo je pricati koliko bi nam tri boda znacila, koliko bi se situacija popravila
na bolje,ali realno gledajuci ovde je sve otvoreno i sve moguce.
Mislim da ce biti jako malo golova na utakmici,najvise dva. (ako Bog da oba u mrezi
domace ekipe) :)
Najvise me strah nase sterilnosti u napadu i iskreno, imam osecaj da ce
ovo biti verna kopija utakmice iz Lucana.
šumar

Post by šumar »

Mislim da ćemo sutra izgubiti. Oni su napaljeni, a mi .... Stvarno umemo da odigramo kao neke babe i bojim se da će se upravo to sutra i dogoditi.Ako smo realni više je razloga za pesimizam nego optimizam/rezultati Rada ove godine,tradicija.../.
Jedini način da sutra nešto napravimo je totalni fajt, znači jedanaest Tumbasovića u tim/može i Medojevića/.Đurovski baletan na Banjici? Ni slučajno.
Optimiste koji se teše sa tri pobede na četiri gostovanja dosada, želim da podsetim da smo dosad u gostima imali samo jednu ozbiljnu ekipu,Sevojno i ako se setimo te utakmice treba se za sutra ozbiljno zabrinuti.
Verujem da ovi naši bez obzira šta pevaju na konferencijama za novinare, da bi bili prezadovoljni sutra i sa bodom.I još nešto.Možda je vreme da se u tim vrati Milović i to umesto makedonca koji je počeo da brlja.Pogledajte čiji igrač je dao drugi gol u Jakovu.Njegov. A ovi će sutra centrirati i centrirati....
kej

Post by kej »

Nesto je mnogo poleteo ovaj Rad. Treba to prizemljiti jednim ratoborno-razbojnickim pristupom, kao protiv Partizana.
Vidim da je Pavlovic bio u Radu, odigravsi samo dve utakmice. Verovatno ne nosi lepe uspomene sa Banjice. Znaci, igrac prgavog karaktera+dodatna motivacija. Mirise na crveni karton.
Dobijamo sigurno, osim sto stvarno ne znam ko ce dati gol za nas. Neki prekid, čačkara, desice se nesto.
Samo da Merebasvili ne zalama po sest puta u kaznenom. Takav talenat, a takva bezidejnost u zavrsnici napada.. Daj Mereba to malo konkretnije, kao protiv Jakova.
2-0 za nas. Bez argumenta. Samo vera u pobedu.
Dzony

Post by Dzony »

Ja sam ubedjen da cemo ih dobiti 2:0 3:0.Nasi igraci imaju veliku zelju za pobedom u nedelju na Banjici, utakmicu ce resiti Mereba i Lazetic!
U subotu igra VOJVODINA-zato SVI NA SEVER!!!
mihailov

Post by mihailov »

Ova utakmica je biti ili ne biti za nas, odnosno meč u koji će odrediti naše ambicije za ovu sezonu. U slučaju pobede i dalje smo tim koji diše za vratom prvoj dvojci, dok bi nas poraz totalno prizemljio i nagovestio sezonu sličnu prošloj. Ulog je veliki, Rad ima odličnu priliku da se odcepi od nas na tabeli i takav razvoj ne smemo dozvoliti.
Najveći razlog njihove dobre igre leži u činjenici da oni već 2-3 godine nisu menjali trenera Nikolića koji se očigledno uigrao sa ekipom. Našu šansu vidim jedino ako se budemo ponašali kao na domaćen terenu, a to znači ofanziva i držanje lopte u nogama.
Napred Voso!
igoork

Post by igoork »

Poucen predjašnim iskustvom ja bi bio vise zabrnit da smo pre toga dobili OFK-u.

Ovako kad nije neka "velika" frka nasi ce to nadam se lakse da rese... :roll:
Passion

Post by Passion »

Ево ОФК одиграо 2:2 код куће.Стварно једна лепа прилика да престигнемо рад и тотално се одлепимо од осталих пратиоца.Само борбено :!:
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Locked