Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Post by Turija »

Del_Boske wrote:
Pripadnik wrote: Da ne dužim, šta je za tebe manji kapacitet? Meni je manji kapacitet 30000.
12-16.000.
И то је проблем да се напуни, па ми нема логике правити нешто са 60.000 места и чекати да Нови Сад добије Олимпијске игре.
Treba ovaj grad da odluči šta želi, a mi treba kao deo javnosti da pokušamo da podignemo svest o tome ako već oni ne znaju!? Da li želi da razvija vrhunski sport ili želi da radi nešto drugo odnosno da svoj opstanak bazira na nekim drugim granama. S obzirom da su turizam, trgovina, sport glavne privredne grane na kojima je planirano da se grad razvija onda pitanje stadiona ne treba shvatiti olako.

Ono najbanalnije u celom projektu trenutna procena. Najvažnija je projekcija onoga što grad odnosno društvo želi da postigne. Najlakše je proceniti da sadašnjih 1000 do 2000 ljudi postavljanjem reflektora postane 5 do 10 hiljada ali šta ćemo ako je projekcija grada(opšti interes) ulazak FK Vojvodina u ligu šampiona, ako grad želi organizaciju nekih većih takmičenja,...
Vojvodina, u ligi šampiona recimo, je od višestrukog značaja za grad, okolinu pa i državu. Taj značaj prevazilazi značaj exita i sajma i ko zna čega sve. Pa sad ti vidi da li je i koliko kapacitet bitan i da li je potrebno proširiti pogled odnosno ne biti ograničen palanačkim mentalitetom.
Само још реци филозофијом паланке...

Лига шампиона? Већа такмичења у Новом Саду?
Лига и држава су нам у таквом стању да нажалост тих 5 до 10000 врло тешко могу да замислим. Лига, држава, клуб и град.

А пројектовати као да ћемо добити СП у фудбалу или правити концерте Здравка Чолића шест пута годишње ми нема логике.

Једноставно не видим у ближој будућности потребе града Новог Сада за стадионом већим од 15-20х. Где је ближа будућност 20-30 година.

Но добро, лако је могуће да грешим.
Del Boske, mogu ti sa velikom dozom sigurnosti reći da grešiš, iz barem dva, lako proverljiva, razloga:

1.Vojvodina je punila Stadion od blizu tih, trenutno ,,nedostižnih", 30.000 mesta, i to 60iih godina, kada je grad bio barem upola manji nego sada; i Vojvodina je tada već igrala ,,Ligu Šampiona" samo se to onda nije tako zvalo.

2.Gledaš u budućnost iz najniže tačke perspektive (tj današnje), kada gotovo ništa ne treba, osim hleba (čak ni igara).Da su na stvari tako gledali ljudi koji vuku napred, još bi se uvek stanovalo u zemunicama i upaljenim lojanicama.
Vojvodini jako malo treba da njen stadion, u času, postane tesan (dovoljan je jedan atraktivan evropski protivnik).
Ne zaboravi da je OK Vojvodina punila SPENS od 10.0000 mesta (a mnogi su ismevali Miroslava Vislavskog, u stilu mašta čini svašta, kada je rekao da će OK Vojvodina jednog dana napuniti SPENS i biti Prvak države u narednih 10 godina).
Nikad pravi graditelji ne grade samo za aktuelni trenutak, već i za budućnost.A koliko je ona ,,duboka" zavisi od vizionarskog kapaciteta graditelja, kao i finansijera Projekta i njegovih vidika.
Novi Sad ima potencijala, i materijalnog i duhovnog, da renovira naš stadion tako da ako već ne možemo mnogo da se (po)hvalimo, barem, da ga se nikad više ne (po)stidimo (pa i da održimo koncert velikih zvezda, što da ne, a ne da nemamo zadovoljavajući kapacitet - čitaj dovoljan prihod od karata - da one dođu u Novi Sad).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Del_Boske

Post by Del_Boske »

Ако нисам у праву, односно ако ме време демантује, биће ми јако драго :)
Turija

Post by Turija »

@Del Boske
Možda lokacija stadiona nema prateće uslove za tih spominjanih 30 hiljada mesta, ali za nekih 20 i kusur, realno bi moglo, ako bi se, konačno, okanuli čuvanja placeva oko stadiona samo za supermarkete (i oni su nam već poluprazni, a cene uglavnom iste).
Mislim da je neki optimum, koji će ,,izdržati" vreme /sadašnje i buduće/ 25 hiljada mesta.Zbog trenutne loše finansijske situacije optimum je i gradnja u fazama - prvo reflektori /kako si sam već napisao u postu/ pa nadalje.
Verovatno će se u skorijoj budućnosti ta velika takmičenja organizovati regionalno, kao bi i manje države mogle biti domaćini (npr EXYU države, Rumunija, Bugarska, Mađarska), pa zašto da iz Srbije može samo Beograd aplicirati?
Ako se uredi naš stadion, pa Čair, pa Užice, Subotica, Smederevo... sigurno bi imali realne šanse da se ozbiljno kandidujemo i dobijemo zeleno svetlo.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
laki

Post by laki »

Meni ta istocna tribina koju spominju i nije tako losa u poredjenju sa onim necim tamo na jugu. Ne dirajte istok dok ne resite jug, za ime Boga!
Jataganac

Post by Jataganac »

Vidim juče u Dnevniku neki mali opskurni tekstić,od dve rečenice ,u kome spominju neke podzemne vode i bunare koji treba da ih odvode , na mestu temelja za buduće reflektore :shock: kako je krenulo i naftu će naći tamo samo da odugovlače što više . :roll:
Pripadnik

Post by Pripadnik »

Nisu ovo do sada u pitanju radovi nego priprema terena odnosno kopanje i isušivanje zbog podzemnih voda. Sećate se da je i prilikom izgradnje te nesrećne jugoistočne tribine isto jedno vreme ispumpavana voda.
Sutra verovatno neke zvaničnije informacije pošto ...
Obilazak radova na izgradnji osvetljenja stadiona „Karađorđe“
http://www.novisad.rs/sh/content/obilaz ... -karadorde
Mi smo jedno to je naša snaga...
Junior

Post by Junior »

Srusen je Bubi Grill,tako da bi na tom mestu trebalo da stoji cetvrti stub (izmedju zapada i severa). Takodje,deo stepenista izmedju severa i istoka je porusen. A na jugoistoku i jugozapadu se vec uveliko radi. 8)
Владика
Administrator

Post by Владика »

ЗИГ wrote:Почетак радова на изградњи осветљења стадиона "Карађорђе" данас су обишли Игор Павличић, градоначелник Новог Сада, Александар Кравић члан Градског већа за спорт и омладину и Борислав Новаковић, директор ЈП Завод за изградњу града.

Тренутно су у току припремни радови који обухватају бушење бунара ради снижавања нивоа подземних вода.

Планирани радови на изградњи новог, модерног осветљења градског стадиона подразумевају изградњу 4 бетонска стуба која ће бити постављена ван стадиона, висине 45 метара, а на сваки ће се монтирати по 72 рефлектора. Такође, предвиђено је да се на постојећој надстрешници монтира још 28 рефлектора, што значи да ће бити постављено укупно 316 рефлектора који су пројектовани у складу са захтевима УЕФА – за фудбал и ИААФА – за атлетику.

Поред тога изградиће се и нова трафо станица, а у складу са међународним прописима, у случају нестанка електричне енергије, поставиће се адекватан резервни извор напајања у облику електричне агрегатне станице.

Завршетком радова, који се очекује током маја месеца, створиће се услови за одржавање фудбалских утакмица и атлетских такмичења у вечерњим терминима.
Pripadnik

Post by Pripadnik »

Mi smo jedno to je naša snaga...
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

РТВ wrote:Нови рефлектори на стадиону Карађорђе

НОВИ САД -Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је данас радове на изградњи четири рефлектора на стадиону Карађорђе.

"С обзиром на то да се рефлектори граде изван терена, то ће нам омогућити да убудуће несметано даље градимо стадион", поручио је градоначелник Новог Сада.

Тренутно се изводе радови на копању бунара за одвођење атмосферских вода, након чега ће се радити на постављању темеља за рефлекторе.

Image

Приликом обиласка радова, директор Завода за изградњу града, Борислав Новаковић нагласио је да је ово само почетак планираног посла за 2011. годину, јер тек предстоји посао реконструкције јавне расвете у граду, вредан 670 милиона динара.

Стадион Карађорђе требало би да буде осветљен у мају када је планиран завршетак радова на изградњи рефлектора.

Image
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
soderstorm

Post by soderstorm »

Gledam video i primetih nesto na 0:57. Ne lici mi na maketu sadasnjeg jer je stadion ovalnog oblika i ima sve 4 trbine pa kontam da li to mi gledamo u buducnost.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Neki novi salovi :lol: bas je lepo videti gradske celnike u salu Vojvodine,sto je pre bilo nezamislivo,eto i to je neki vid marketinga...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
torrente

Post by torrente »

Ima li gde ovih šalova za kupiti?! 8)
Da...još kad bi atletska staza bila u plavoj boji kakva se sada i stavlja...
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Marcello

Post by Marcello »

Na Futoškoj pijaci sam danas video ovakav šal! :wink:

Nije loš, jedino je grb nedorađen, tj urađen je samo do pola, jbg.

Btw. kakvi pijačari! :mrgreen:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
ogi
Administrator

Post by ogi »

Post Reply