Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
TomaNS

Post by TomaNS »

car jovan wrote:
TomaNS wrote:Prema informacijama koje imam, a koje ce uskoro biti proverene, plan je (u toku naredne godine) i o tome smo vec pisali, da se pokrije kompletan stadion, rusi kucica, sredjuje jug i istok siri u nivou severa...

E, sada, sta ce biti o tome, videcemo uskoro i preneti informacije i u stampi i ovde blagovremeno :)
Најавили су 8500 капацитет истока.Према томе требао би да буде вишљи од севера
А, ko je to najavio?
car jovan

Post by car jovan »

Још пре две године су говорили о томе да ће имати 8500 и да ће бити покривена,е сад да ли се нешто изменило незнам.
OverForty

Post by OverForty »

Malo mi je to puno za istok, ako po informacijama kojima raspolazem ceo stadion ima 12.000 stolica, od toga zapad oko 4.500.
madda fakka

Post by madda fakka »

OverForty wrote:Malo mi je to puno za istok, ako po informacijama kojima raspolazem ceo stadion ima 12.000 stolica, od toga zapad oko 4.500.
Zapad ima 4500 sedecih mesta jer dosta prostora zauzima svecana loza plus sto prva 3 reda nemaju stolice uopste. Tako da nije puno za istok, ako se nadogradi u liniji severa, da ima kapacitet izmedju 8 i 9 hiljada a mozda bude i vise po mojoj slobodnoj proceni. Bilo bi odlicno kada bi istok napravili da bude strmiji tj pod ostrijim uglom (gledajuci tlo kao bazu) jer bi onda stvarno bilo uzivanje gledati utakmice (iz licnog iskustva znam).

TomaNS je napisao da ima proverene info da ce se rusiti kucica i sredjivati jug.. Interesuje me kako su gradske vlasti ili projektanti resili pitanje spajanja juga? Ili ce da "skrate" jug kako bi se mogao spojiti jer ako ostane ove visine ne gine rusenje komunalne policije :lol: Vec sam napisao da bi trebalo da ruse tu zelenu kucu iza i da sklone onaj otpad zardjalog celika kako bi se napravio veliki parking jer je i to jedan od zahteva UEFA da oko stadiona bude (otprilike) 3 ili 4 gledaoca od celog kapaciteta na jedno parking mesto.. Glupo je da poredim ali "Allianz" arena ima oko 20000 (oko 5000 unutar stadiona sa liftom koji ti nosi auto na mesto itd...) parking mesta a kapacitet stadiona je 66016 gledalaca (izvor album sa slicicama FIFA WC 2006 :) )
I Bog je Slaninar...
car jovan

Post by car jovan »

Blic wrote:
Novi reflektori i semafor, pokrivena istočna tribina sa 8.500 mesta za sedenje i poslovni prostor površine 3.000 kvadrata ispod nje, tako će izgledati Gradski stadion "Karađorđe" do početka Evropskog prvenstva u atletici za juniore 2009. godine. "Spens" je pripremio projekat rekonstrukcije i očekuje se da će za novi izgled stadiona biti potrošeno oko750 miliona dinara.

Projekat predviđa postavljanje novih reflektora i rušenje sadašnje istočne tribine. Na njenom mestu biće napravljena nova, pokrivena tribina sa 8.500 mesta za sedenje. U prostoru ispod istočne tribine bio bi smešten poslovni prostor površine oko 3.000 kvadrata. Ovi radovi omogućili bi da se održi Evropsko prvenstvo u atletici za juniore, planirano za 2009. godinu. Stadion je poslednji put rekonstruisan 2002. godine, kada je urađena drenaža terena i napravljena atletska staza, a uklonjeni su i reflektori.
- Ne znam zašto tadašnja vlast rekonstrukciju reflektora nije uradila do kraja. Svi bismo bili srećniji da je to urađeno, ali pošto nije pripremili smo projekat rekonstrukcije stadiona koji obuhvata i gradnju reflektora i cele nove istočne tribine - kaže direktor "Spensa" Miloje Jakovljević.
Posle Evropskog prvenstva 2009. godine, obnova stadiona bila bi nastavljena rušenjem južne tribine i upravne zgrade. Na njihovom mestu bila bi izgrađena nova tribina i upravna zgrada. Posle toga može se očekivati i sređivanje severne tribine i poslovnog prostora ispod nje. Ukoliko rekonstrukcija bude završena kako je planirano, stadion "Karađorđe" imao bi 24.000 mesta za sedenje, a tribine bi bile pokrivene.
- Sve zavisi od toga koliko ćemo novca uspeti da obezbedimo, a uveren sam da za manje od 750 miliona dinara možemo da uradimo većinu stvari. Nadam se da i grad i pokrajina i republika u bužetima za narednu godinu planiraju novac za rekonstrukciju stadiona. Sve ćemo ih obavestiti o ovom projektu, ali nećemo čekati da novac dobijemo samo od njih - kaže Jakovljević. On je naveo da mu je direktor ZIG-a Igor Mirović obećao pomoć oko finansiranja. Mirović se, inače, nenajavljeno pojavio na konferenciji za štampu "Spensa", ali je samo kratko rekao kako je spreman da pomogne. Direktor ZIG-a naveo je da grad za obnovu stadiona može da obezbedi 100 miliona dinara, što bi pokrilo troškove izgradnje reflektora, postavljanja novog semafora i manje radove.

Protiv hale na teniskim terenima
Ni Mirović ni Jakovljević nisu želeli da komentarišu njihov sukob nastao oko toga što "Spens" odbija da ZIG-u preda zemljište na kojem se sada nalaze teniski tereni. S druge strane, obojica su se odlučno usprotivili ideji da se na sadašnjim teniskim terenima sagradi Sportska hala za atletiku, što je ideja Ministarstva za sport.

Cena i rok za završetak
Deo stadiona troškovi rok
Istočna tribina 320.000.000 2008.
Semafor i rasveta 95.000.000 jun 2009.
Južna tribina 155.000.000 2010.
Poslovna i Upravna zgrada 120.000.000 2010.
Prateća infrastruktura 35.000.000
ice

Post by ice »

Eto, samo da nam opet ne dođe taj što je obećavao i obećavao i drmao ZIG-om, a inače je obožavalac crvenog blizanca kao i njegov bos iz Beograda.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Ne znam kako niko da prokomentariše promenu na "zelenom pravugaoniku" našeg stadiona "Karađorđe"? Trava je drugačije pokošena, dijagonalno. Napravili su se rombići, onako tamno i svetlo zelene boje.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Krle

Post by Krle »

Zeljafcv wrote:Ne znam kako niko da prokomentariše promenu na "zelenom pravugaoniku" našeg stadiona "Karađorđe"? Trava je drugačije pokošena, dijagonalno. Napravili su se rombići, onako tamno i svetlo zelene boje.
jeste, i deluje jako dobro i osvežavajuće...
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
madda fakka

Post by madda fakka »

Nevezano za reflektore.. Kako vam se svidja onaj zvuk pre nego sto spiker daje obavestenje? 8)
Prvi put kada sam cuo pomislio sam na zaleznicku stanicu :D Sta je sa starim spikerom koji nam je jednom za bozic cestitao uskrs?
I Bog je Slaninar...
laki

Post by laki »

:D Turu! Voz iz Bara stize u 15:48. Turu!
laki

Post by laki »

Baj d vej, treba napraviti sto veci istok i jos ga plus pokriti! Tako da kad cigansture i groblje dodju tamo da moze lepo jos vise da ih stane nego do sad, plus da se bolje jos cuju zbog krova!
Joe

Post by Joe »

Ne nego treba izmestiti cagansture i groblje sa istoka na jug, za to treba srediti i tu tribinu. Ne znam kako neko može biti protiv rušenja kućice. Pa ljudi onda ćemo stalno gledati ove kako se baškare na istoku.
kinik

Post by kinik »

Sto bi smo ih gledali na Istoku? Cak bi najbolje bilo ostaviti kucicu a Jug srediti pa ih smestati na dve tribine, onu tenisku i novi Jug, pa neka se dovikuju do mile volje!
1966...1989...201x
ice

Post by ice »

kinik wrote:Sto bi smo ih gledali na Istoku? Cak bi najbolje bilo ostaviti kucicu a Jug srediti pa ih smestati na dve tribine, onu tenisku i novi Jug, pa neka se dovikuju do mile volje!
Upravo tako.
Joe

Post by Joe »

Pa to bi bilo lepo, ali znate da ti vaši predlozi nisu realno ostvarivi ili su jako teško ostvarivi. Lako je pričati, oteraćemo cigane i grobare na mali i veliki jug, ali kako to sprovesti? Istočna tribina je slobodna, može kupiti kartu ko hoće. Nažalost mislim da je jedini način da ih oteramo sa istoka je da imamo dovoljno veliku tribinu na jugu. :?
Post Reply