Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
djape_ns

Post by djape_ns »

Tema je treneri, al dobro...

Mislim da bi nase najvece pojacanje bilo, da s' Milinkovicem produzimo ugovor.
Bar jednom kad bi uprava htela da PLATI trenera koliko vredi :wink:
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

djape_ns wrote:Mislim da bi nase najvece pojacanje bilo, da s' Milinkovicem produzimo ugovor.
:!:
šumar

Post by šumar »

Aj sad, svi hvalimo Milinkovića, ali ja se nešto pitam, da li možda ove silne povrede naših igrača/Abu,Mereba,Meda,Tumba,Vule,Pavlović,Karan/ nisu posledica loše odrađenih priprema?
Ovo pitanje postavljam jer sam se bavio, doduše drugim sportom i znam da se nikada nisam povredio kada sam bio sto posto spreman.Malo mi je čudno da se naši igrači tako često povređuju a stigli smo tek do trećine polusezone.
TomaNS

Post by TomaNS »

šumar wrote:Aj sad, svi hvalimo Milinkovića, ali ja se nešto pitam, da li možda ove silne povrede naših igrača/Abu,Mereba,Meda,Tumba,Vule,Pavlović,Karan/ nisu posledica loše odrađenih priprema?
Ovo pitanje postavljam jer sam se bavio, doduše drugim sportom i znam da se nikada nisam povredio kada sam bio sto posto spreman.Malo mi je čudno da se naši igrači tako često povređuju a stigli smo tek do trećine polusezone.
Jeste, upravo tako...Lose pripreme su kostale da ulome Abua, lose pripreme su kostale da ulome Medu...Trebalo je Kiza da im bace topovska djula na stopla na priprema, da ih ocvrsne. Upravo tako! A, mozda, iza svega i stoji neka teorija zavere, ko zna? Jaoj....
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

šumar wrote:Aj sad, svi hvalimo Milinkovića, ali ja se nešto pitam, da li možda ove silne povrede naših igrača/Abu,Mereba,Meda,Tumba,Vule,Pavlović,Karan/ nisu posledica loše odrađenih priprema?
Pogledaj samo koliko se ljudi često povređuju u košarci, odbojci pa i vaterpolu, a koliko i fudbalu pa ćeš videti da ta tvoja izjava ne stoji uopšte.
Io odio Belgrado
Владика
Administrator

Post by Владика »

Стварно би било интересантно да неко стручан анализира те повреде? Углавном, када је играч спреман 100 посто онда се тешко може повредити? Бар је тако било у моје време. 8)
šumar

Post by šumar »

Trenirao sam jedan borilački sport dvadesetak godina i radio iz hobija/imam položen stručni ispit/ kao trener.Naglašavam, sve moje povrede koje sam imao bavljeći se sportom desile su se kada realno sagledam kada nisam bio najspremniji, drugim rečima nijednu povredu nisam "zaradio" kada sam bio spreman.
Cela porodica mi je u sportu a otac je bio vrhunski fudbaler i trener.Takođe, njegove reči su da mu se nikada nisu dešavale povrede kada je bio spreman i da se igračima tada ne dešavaju ni one "male" povrede .
Iz tog razloga sam stavio pod lupu pitanje brojnih povreda i povredica koje su nastale kod naših igrača i što reče podbara bilo bi interesantno kada bi to neko stručno malo obrazložio, čak bi bilo dobro da neko na konferenciji za novinare pita Zokija da li postoji veza između brojnih povreda koje su nastale i eventualno nedovoljne fizičke pripremljenosti.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Meda i Abu jesu jedni od najpsremnijih u ekipi, a onakve startove (ko ih je video) i potonje povrede, ne bi ni jedan fudbaler na svetu "odbolovao" brzo!

Ovo ostalo je "sitnije" prirode i to se redovno dešava. Mali odmor da "napune baterije" i biće k'o novi!
Turija

Post by Turija »

Šumarevo pitanje ima smisla i na mestu je.
S obzirom kakvo je bilo vreme, i kako su tekle pripreme, verovatno da ima nekog uticaja.Nisam stručan da komentarišem iz tog ugla (ima ovde dosta trenera i i DIFovaca koji će to daleko kompetentnije obrazložiti), ali recimo Medina povreda se (bar ja mislim) ne bi mogla izbeći ni sa super fizičkom pripremom (mada. možda bi brže pobegao i izbegao taj start protivničkog igrača?Ali to je sad već teorija - a možda bi ga, tamo dalje, skršio neko drugi?).
Abua nisam video kako se povredio, a ostale sitnije, verovatno su posledica i nešto slabijih priprema, a prevelike želje i trošenja igrača (što je, naravno, veoma pozitivno, mislim ta želja koju odavno naši igrači nisu pokazivali u takvoj meri :!: )
No, izvući ćemo se vešto, jer to je prilika za ,,rezerviste".I ko zna zašto je to dobro (kako napisa 021)?
Last edited by Turija on Sat Apr 09, 2011 9:31 am, edited 4 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
TomaNS

Post by TomaNS »

Grof Žekula wrote:Meda i Abu jesu jedni od najpsremnijih u ekipi, a onakve startove (ko ih je video) i potonje povrede, ne bi ni jedan fudbaler na svetu "odbolovao" brzo!

Ovo ostalo je "sitnije" prirode i to se redovno dešava. Mali odmor da "napune baterije" i biće k'o novi!
Potpisujem!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Sto bi se reklo, moze biti, a i ne mora :lol:
Do istegnuca, napuknuca (misica) u mnogo slucajeva dolazi bas zbog toga- nesto slabije spremnosti igraci, ali opet, moze da bude jos 100 faktora u pitanju, minimum... Naime, svako odstupanje od osnovnih principa trenaznog procesa uglavnom vodi ka povredi ili ka sindromu pretreniranosti (koja isto sama po sebi vodi ka povredi ili ka gubitku forme).
Svaka motoricka osobina organizma koju kada vezbamo uz sebe nosi neku zakonitost koju treba ispostovati (sto se tice konkretnog zagrevanja, istezanja, pauze itd.) Nije isto, bar iz ugla pauze i zagrevanja, da li danas radimo agilnost ili recimo aerobnu izdrzljivost, dakle principi treninga se totalno razlikuju. E sad, ako omanemo u ovim stvarima, poprilicno je velika verovatnoca da ce doci do neke manje povrede, (tipa istegnuce- prednje, zadnje loze, primicac itd.) Ako mene pitate, cisto sumnjam da je kod nas ovo u pitanju, moje je misljenje da su neke druge stvari u pitanju... Mislim da je to pre svega plod nesto zgusnutijeg rasporeda, sreda-subota, gde igraci nemaju vremena za predah i gde uglavnom dolazi do ovakvih povreda... Ipak oni, koliko god bili spremni (u ovom trenutku) nisu spremni za taj ritam. Moze ovo sve biti takodje plod slucajnosti, cega takodje verujem, ima. Evo recimo, Meda i Abu, primer dva momka koji bi doziveli mnogo (citiram mnogo) ozbiljnije povrede da nisu spremni tako kako jesu, verovatno bi obojica zavrsili sa lomom logamenta, Meda u skocnom zglobu, a Abu u kolenu, sto su vec poprilicno ozbiljne povrede (a do njihovih povreda je doslo neopreznoscu protivnckih igraca ne zbog nespremnosti). Ono sto definitivno jeste tacno to je da bi momci sve ovo mnogo lakse podnosili da su nama i nasem klubu dostupni medikamenti za oporavak, dodaci ishrani itd. koji u ovim konkretnim slucajevima (zgusnut raspored) mnogo znace, ali, opet to su neke druge teme (zaostajanje za svetom ne razlikuje se mnogo u sportu i u poljoprivredi, recimo-losa tehnologija, slaba dostupnost i poznavanje aditiva itd.)!
Takodje treba istaci i faktor od koga se ne moze pobeci (u sportu), genetika, neko je jednostavno kao stena, dok kod drugih pak, telo na svaku nelagodnost, odreaguje, nazalost, jednostavno neko je podlozan povredama, neko nije.
Dakle, postoji mnogo faktora (isuvise) da bi mi koji nismo upuceni i nismo sa ekipom mogli da tvrdimo da je zbog ovog ili onog doslo do povrede, ali svakako ono sto jeste ohrabrujuce je da momci na terenu deluju poprilicno spremno (za nase uslove)!
fruskogorac

Milinkovic ...

Post by fruskogorac »

Zoran Milinkovic ? GOSPON KIZA, smeker, onomad pre dvadeset godina po snegu se igralo protiv onih tamo a neki genije se nije video pored NASEG CUPAVCA koji je maestralno odigrao tu utakmicu. Jel se neko seca te utakmice ? Znate li o cemu kuckam ? :)
Krle

Post by Krle »

Kizi za ubacivanje Kosovića svaka čast i zaista bih voleo da ostane još koji godinu kod nas. A što se tiče povreda, video sam fotografiju starta nad Medom. Njemu je članak bio savijen pod 90 stepeni. Tu nikakva priprema ne pomaže.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
madda fakka

Post by madda fakka »

Danas ja tako odem na bulevar da snajki kupim lekove, stanem da pogledam idu li automobili i ugledam gospodina Zorana Milinkovica.
U trenutku se osetio kao klinac koji je dobio od deda mraza poklone, sledeci trenutak mi se odsekle noge od treme jer moram nesto da mu kazem.. Onako piskavim i pomalo promuklim glasom mi izleti "Svaka cast Zorane..." On me pogledao sa suncanim naocarima na pola nosa smekerskim dubokim (mozda pusackim) glasom kaze "Hvala". Kako sam pretrcao bulevar isao sam do snajke nasmejan kao tinejdzerka koja se prvi put poljubila...
E jesam dbl... :lol: To mi se nije ni desilo kada sam se rukovao sa Billy Idolom na EXITu... Cisto da se pohvalim koliko mi je VOSA trenutno bitna i koliko postovanja imam prema gospodinu Milinkovicu :wink:
I Bog je Slaninar...
ice

Post by ice »

Ljudi, mi se nekako Zoranu Milinkoviću moramo zahvaliti za sve što je uradio za nas, to njegovo ponašanje, izjave, priprema ekipe, tako nešto odavno nismo imali.
Dajte da mu već u sredu damo konkretnu podršku, znate da mu i ugovor ističe, ajde da i mi doprinesemo da na leto po tom pitanju ne bude više nikakvih dilema.Hoćemo ga na duži period u našem klubu!
Post Reply