Ne moraju ništa da ostave, samo nek idu!:) wrote:Slazem se sa ovim, zamislite da nam ostave 0 dugova i recimo 4 miliona evra pa makar prodali par igraca, pa debil bi se organizovao. Al nece nam ostavitiRed Marquis wrote:Klub živi od prodaje igrača. Ne od sponzora, ne od Bate.
U takvoj situaciji, klub može da vodi bilo ko, pa čak i ja, a one koji vole Vojvodinu i koji bi mogli da dođu na mesto Rabrena, Pante i nažalost Kize bi lako pronašli.
Osnovna greška je što ljudi stalno razmišljaju kako nam treba neko silno lovaran, kao da su Kostić, Gajić i Bata neke pare ostavljali, a upravo je bilo suprotno. Zamislite da pare od Kačara nisu nestale, da Mrđin transfer je poslužio da se kupe rezervni bekovi da Vule i Pavlović ne moraju da igraju 101 odsto mečeva u sezoni a ne za hotel...list goes on...
Samo treba prešjednik da odstupi.
Uprava
- slanobarac
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Slažem se u potpunosti sa ovim i sa svime onim što je SlaninarNS napisao, ali eto davno smo i ja i neki drugi forumaši pisali o tome pa smo zbog toga bili ismejavani i tražilo se od nas da predložimo isključivo neku lovarnu i uticajnu zverku.Red Marquis wrote:Klub živi od prodaje igrača. Ne od sponzora, ne od Bate.
U takvoj situaciji, klub može da vodi bilo ko, pa čak i ja, a one koji vole Vojvodinu i koji bi mogli da dođu na mesto Rabrena, Pante i nažalost Kize bi lako pronašli.
Osnovna greška je što ljudi stalno razmišljaju kako nam treba neko silno lovaran, kao da su Kostić, Gajić i Bata neke pare ostavljali, a upravo je bilo suprotno. Zamislite da pare od Kačara nisu nestale, da Mrđin transfer je poslužio da se kupe rezervni bekovi da Vule i Pavlović ne moraju da igraju 101 odsto mečeva u sezoni a ne za hotel...list goes on...
Samo treba prešjednik da odstupi.
Pa i tu nije valjalo kada je predložen recimo Morača, iako bi klub njegovim imenovanjem za predsednika imao višestruke koristi i dobio određenu podršku saveza.Naravno, to je jedno od onih rešenja da ako ne možeš da ih pobediš, a ti im se pridruži, ali šta je onda ovo ljudi moji što nam se sada dešava?Em ne možemo da ih pobedimo, em im se nismo pridružili (mada tu i tamo šurujemo sa njima) , em štetimo sami sebi, em nemamo ni čist obraz i napustili smo sve one vrednosti koje su krasile naš klub tokom istorije?
Ovakva situacija je po meni i najgora, bolje je čak i da tavorimo negde niže, a da nam je obraz čist i da svakome možemo da pogledamo u oči.
U svakom slučaju, šta god neko bude predložio ovde, nekima neće valjati, uvek će im smetati nešto.A isti ti će jednom kada ova uprava ode da pričaju kako su je baš oni terali, kao što je već bio sličan slučaj.
Bato majstore vodi nas do titule 

Gradska vlast sve i da hoće ne može da ozbiljnje sankcioniše republička javna preduzeća tipa NIS,EPS,Telekom , banke , niti bilo koga relevantnog i sa parama , osim javnih gradskih preduzeća koja su ionako pred kolapsom i bankrotom . Ni pokrajsnska isto ne bi mogla tu ništa naročito,jednostavno takvo je ustrojstvo države i raspodela nadležnosti , a to je mnogo šira priča i veći problem u koji se ovde ni ne vredi upuštati .podbara wrote:Погледајте ко су спонзори близанца. Добар део тих фирми има своје седиште у Новом Саду. Да имамо Градоначелника као свет, он бих назвао и рекао- Развалићу вас са инспекцијама, прописима и таксама ако будете наставили да финансирате оне. - Проблем решен, не треба нама ништа туђе.ice wrote:A šta kažete za nekog predsednika ili direktora neke od gomile jakih banaka kod nas?Svi oni ionako spadaju u najmoćnije ljude u zemlji, a među njima ima dosta i žena.
Last edited by Jataganac on Thu Jun 02, 2011 9:43 pm, edited 2 times in total.
Da je 10 godina mladji, ne bih imao dilemu, rekao bih Gospodin Ilija Pantelic!
Recimo, na mene nije ostavio los utisak Miroslav Tanjga. Ne libi se da kaze sta misli i to pred velikim auditorijumom, odaje mi utisak zavidne elokvencije, upucen je u desavanja u nasem klubu... Jeste da ima mrlju- prelazak u zvezdu, ali izjasnjava se kao navijac Vojvodine, bar sam ja stekao takav utisak. Deluje mi da ima petlju i sportski bezobrazluk, sto je svakako potrebno da bi se suprotstavio bg blizancu. Ulogu sportskog direktora Branetu Novakovicu , direktor omladinske skole Gruja, marketing, ekspertima iz te oblasti, ne moraju biti od imena i prezimena iz javnosti.
Na to se nadoveze podrska Grada, i uz zdravu slaninarsku atmosferu u i oko kluba eto vam mocne Vojvodine!
Recimo, na mene nije ostavio los utisak Miroslav Tanjga. Ne libi se da kaze sta misli i to pred velikim auditorijumom, odaje mi utisak zavidne elokvencije, upucen je u desavanja u nasem klubu... Jeste da ima mrlju- prelazak u zvezdu, ali izjasnjava se kao navijac Vojvodine, bar sam ja stekao takav utisak. Deluje mi da ima petlju i sportski bezobrazluk, sto je svakako potrebno da bi se suprotstavio bg blizancu. Ulogu sportskog direktora Branetu Novakovicu , direktor omladinske skole Gruja, marketing, ekspertima iz te oblasti, ne moraju biti od imena i prezimena iz javnosti.
Na to se nadoveze podrska Grada, i uz zdravu slaninarsku atmosferu u i oko kluba eto vam mocne Vojvodine!
Знаш како моје је мишење да Град ако хоће може свакој фирми да загорча живот. Разлог је једноставан јер нико овде не ради све 100 посто по закону. То је ствар политичке воље а ми политички политчку вољу освајамо ако будемо имали бројност.Jataganac wrote:Gradska vlast sve i da hoće ne može da ozbiljnje sankcioniše republička javna preduzeća tipa NIS,EPS,Telekom , banke , niti bilo koga relevantnog i sa parama , osim javnih gradskih preduzeća koja su ionako pred kolapsom i bankrotom . JNi pokrajsnska isto ne bi mogla tu ništa naročito,ednostavno takvo je ustrojstvo države i raspodela nadležnosti , a to je mnogo šira priča i veći problem u koji se ovde ni ne vredi upuštati .podbara wrote:Погледајте ко су спонзори близанца. Добар део тих фирми има своје седиште у Новом Саду. Да имамо Градоначелника као свет, он бих назвао и рекао- Развалићу вас са инспекцијама, прописима и таксама ако будете наставили да финансирате оне. - Проблем решен, не треба нама ништа туђе.ice wrote:A šta kažete za nekog predsednika ili direktora neke od gomile jakih banaka kod nas?Svi oni ionako spadaju u najmoćnije ljude u zemlji, a među njima ima dosta i žena.
Што се тиче Управе, мислим да треба сачекати са закључцима. Шпекулишемо на основу трачева и полуинформација које пласира ко зна ко и ко зна из којих разлога.
Шта ако нас је на пример одрадио Лазетић у мечу са звездом? Шта ако је држава преко својих канала све одрадила а да Б.Б. није имао појма шта се спрема? Имамо хиљаду сценарија и зато треба да сечакамо са коначном оценом.
Оно што ја видим у ваши захтевима је следећа-
1. Не сме бити сарадње са клубовима из београда
2. Кичму првог тима морају сачињавати играчи из подмлатка
3. Демократизација унутрашег клупског уређења
4. Транспаретност пословања то јест, да запослени редоно примају плате и да смо пред државом чисти.Остало нас не занима
5. Темељна промена структуре људи који раде са млађим категоријама
6. Неговање славне традиције нашег клуба
Да ли би можда ово мога да буде договор између Управе и навијача?
Last edited by Владика on Thu Jun 02, 2011 10:29 pm, edited 1 time in total.
- slanobarac
- severozapad
Наравно, свако има право на свој став а време ће показати шта се заиста збило. Када сам писао о правилима мислио сам да направимо кодекс који ће важити не само за ову Управу већ и за будуће које ће доћи.severozapad wrote:Slažem se sa postom Slanobarca, pokazali su za jedan vikend sa kim se oni mogu dogovoriti a sa kim nisu mogli.
UPRAVA NAPOLJE, KIZO VRATI SE..
Sa postom se generalno slažem, ali ova teorija teško pije vodu.podbara wrote: Шта ако нас је например одрадио Лазетић у мечу са звездом? Шта ако је држава преко својих канала све одрадила а да Б.Б. није имао појма шта се спрема.
Za početak, zašto je lazetić uopšte igrao (posebno znajući kako se zalaže protiv njegovih), onda zašto ga trener nije menjao ako je već video da je slab, zašto je prvi zamenjen čovek za koga su svi glasali za igrača utakmice, zašto umesto lazetića nisu igrali stevanović ili novaković, zašto vuk nije ubačen kao plejmejker, kako je merebašvili 'nesrećno' dobio žuti na meču na kom su ga čuvali za zvezdu, kako je baš ceo tim bio nemotivisan u tako bitnoj utakmici? Ne tvrdim ništa, ali je mnogo slučajnosti na jednom mestu i to baš u ovakvom trenutku...
Isto tako mi neuverljivo deluje naivni i neobavešteni bata zlata

A da je država umešala prste, pa to više i nije tajna.
- Red Marquis
- Moderator
Kodeks je sjajna ideja! Torcida je recimo sličnu stvar uradila.podbara wrote:Наравно, свако има право на свој став а време ће показати шта се заиста збило. Када сам писао о правилима мислио сам да направимо кодекс који ће важити не само за ову Управу већ и за будуће које ће доћи.severozapad wrote:Slažem se sa postom Slanobarca, pokazali su za jedan vikend sa kim se oni mogu dogovoriti a sa kim nisu mogli.
UPRAVA NAPOLJE, KIZO VRATI SE..
Kodeks upravljanja Hajdukom
1. Stručnost kao temeljni preduvjet za obnašanje svih dužnosti u Hajduku
2. Vizija i strategija razvoja Hajduka
3. Potpuni profesionalizam vodstva Hajduka
4. Zakonitost i transparentnost u poslovanju Hajduka
5. Odgovornost u ostvarivanju sportskih i poslovnih ciljeva Hajduka
6. Moralnost i zakonsko nekažnjavanje čelnika i svih djelatnika Hajduka
7. Neovisnost upravljanja Hajdukom
8. Sprječavanje sukoba interesa u Hajduku
9. Očuvanje ugleda i tradicije Hajduka
Ima tu i detaljno objašnjenja svake stavke, ali nisam hteo da stavljam čitav dokument.
http://torcida.hr/images/stories/klub_n ... jdukom.pdf
Nešto slično možemo i mi.
Obratite pažnju na stavku 6

Io odio Belgrado
Izvini Podbara, cenim te više nego ikoga na ovom forumu i često si mi u nekim stvarima i uzor, ali ovo što si napisao je eto potpuno netačno.podbara wrote:
Шта ако нас је например одрадио Лазетић у мечу са звездом? Шта ако је држава преко својих канала све одрадила а да Б.Б. није имао појма шта се спрема.
On da nije znao?
Pa pre bi sa neba umesto kiše počeli da padaju dijamanti nego što će se tako nešto ikada desiti.
Lazetić nas jeste odradio, ali nikako nije bio sam u tome, niti je on to inicirao.
Ne treba tražiti opravdanja tamo gde se ona nikako ne mogu naći.
To je nemoguće jer naš predsednik nikada ne bi pristao na tako nešto, zna se ko je gazda za sve i čija mora da bude poslednja, taj čovek će uraditi sve samo da bude u centru pažnje i istakne neku svoju veličinu.podbara wrote: Да ли би можда ово мога да буде договор између Управе и навијача?
A šta misli o navijačima lepo je rekao onomad posle meča u Kuli "Ne znam ja šta se mota po njihovim glavama i zašto rade to što rade".
I kako da bude bilo kakve transparentnosti kada je on upravo na suprotnom izgradio čitavu svoju da se tako izrazim "karijeru"?
A o nesaradnji sa blizancima će uvek govoriti onakvi potezi kao što su u nedelju bili, pa sa kim će on uopšte da sarađuje ako ne može sa najbližim prijateljima (uključujući i one odavde koji su donedavno privremeno bili prvi i drugi čovek našeg kluba i za koje se zna čiji su navijači, a za jednog od njih je naš predsednik istakao da će on za njega uvek biti broj jedan) ?

Хвала ти поштовани пријатељу на лепим речима. Ја нисам тврдио да се то десило, већ и ја у магновењу прелиставам и размишљам шта се све могло збити? Где смо били 10. маја а погледајте где смо данас. Као и свe Вaс и мене мори питање зашто нам брод тоне.ice wrote:Izvini Podbara, cenim te više nego ikoga na ovom forumu i često si mi u nekim stvarima i uzor, ali ovo što si napisao je zaista kako da se izrazim, a da se ne osetiš povređenim, eto potpuno netačno.podbara wrote:
Шта ако нас је например одрадио Лазетић у мечу са звездом? Шта ако је држава преко својих канала све одрадила а да Б.Б. није имао појма шта се спрема.
On da nije znao?
Pa pre bi sa neba umesto kiše počeli da padaju dijamanti nego što će se tako nešto ikada desiti.
Lazetić nas jeste odradio, ali nikako nije bio sam u tome, niti je on to inicirao.
Ne treba tražiti opravdanja tamo gde se ona nikako ne mogu naći.
To je nemoguće jer naš predsednik nikada ne bi pristao na tako nešto, zna se ko je gazda za sve i čija mora da bude poslednja, taj čovek će uraditi sve samo da bude u centru pažnje i istakne neku svoju veličinu.podbara wrote: Да ли би можда ово мога да буде договор између Управе и навијача?
.
Али ајде да не губимо снаге на међусобном гложења и свађи, већ да пробамо да јасно дефинишемо шта ми хоћемо од Управе, не само од ове већ и од свих будућих.
Slažem se da treba da definišemo šta želimo.
Sad, ja mislim (a i mnogi drugi) da bi u okviru tih želja trebalo da bude i ona o momentalnom odlasku kompletne uprave iz kluba.
Ali avaj, ako je to već nemoguće, onda definišimo naše stavove i želje i prema njima.Neka uprava na to ne da ni 5 para opet će biti dosta koristi od svega jer ćemo konačno na neki način zajednički artikulisati neke naše napore i želje da Voša bude klub kakav i treba da bude.
U svakom slučaju idemo dalje, na ovaj ili onaj način i niko ne treba da nam bude kriv iz našeg okruženja bez obzira na sve i neke činjenice.
Jedino mogu da razumem ako neko nema više želudac za sve to, ali u svakom slučaju barem neka je redovan na stadionu.
Sad, ja mislim (a i mnogi drugi) da bi u okviru tih želja trebalo da bude i ona o momentalnom odlasku kompletne uprave iz kluba.
Ali avaj, ako je to već nemoguće, onda definišimo naše stavove i želje i prema njima.Neka uprava na to ne da ni 5 para opet će biti dosta koristi od svega jer ćemo konačno na neki način zajednički artikulisati neke naše napore i želje da Voša bude klub kakav i treba da bude.
U svakom slučaju idemo dalje, na ovaj ili onaj način i niko ne treba da nam bude kriv iz našeg okruženja bez obzira na sve i neke činjenice.
Jedino mogu da razumem ako neko nema više želudac za sve to, ali u svakom slučaju barem neka je redovan na stadionu.

- Red Marquis
- Moderator
Ovo je po meni jako važno, mi sami moramo pokazati gde smo. Neka nas j*** čitava beogradska struktura, pa i naša uprava...neka se ništa u klubu ne promeni, a promeniće se ako konačno pokažemo da možemo biti jedno. Kada ako ne sada?ice wrote:Slažem se da treba da definišemo šta želimo.
Io odio Belgrado
tako nekako...slanobarac wrote:laki wrote:Koliko ja vidim, od nas ko zna koliko ovde niko nema adekvatno resenje za zamenu uprave, tj predsednika (a sa njim i ostalih). Zato je meni i dalje uzaludan stav "uprava napolje". Sad se verovatno svima penjem na zivce, ali jbg, jednostavno gledam vise od jednog koraka unapred! Nadam se da ce neko izaci sa nekim konkretnim predlogom u skorijoj buducnosti...
Ako nema od ovog bolji onda svi mi kolektivno da skočimo s Duge,al ne u Dunav već na kej- stil "Čuruška lasta".