Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

Da i ja sam to danas čuo boraveći u sportskom centru i posmatrajući turnir.Izgleda da je sve rešeno.
Dolazi nam izuzetno neiskusan trener koji neće imati ni zrna hrabrosti da iskaže neki svoj stav kada to situacija bude nalagala i nemojmo se zavaravati, zna se ko će u stvari biti pravi trener.
Jeste on dobro vodio Proleter koji je solidno igrao, ali je isto tako u tom klubu već navikao na zakulisne radnje i puštanje određenih utakmica kada to ustreba, što je neretko bio slučaj.
Džaba talenat ako nemaš svoje ja.
Svejedno, uprkos svemu, ne dajem mu više od godinu dana, čak i tako bi izjednačio rekord koji drži trenutno Milinković. :lol:

EDIT-Nisu problem njegovi talenat i afiniteti, nego čovek je dosta blizak sa našim predsednikom, tako da možemo da očekujemo kud naš predsednik okom, tu će Ristovski odmah biti skokom.Ne tvrdim ovo napamet.Nikada nećemo imati trenera kao što je bio Milinković koji je bar nekako uspeo da izgura to da bude iole samostalan u radu.Ali nekako je baš Ristovski suprotnost tome (ne radi za procenat,ali jednostavno gledaće u predsednika bojažljivo kao u Boga) , no, ako ništa drugo, bar ga nije pregazilo vreme kao neke druge i moći ćemo da gledamo bolji fudbal na onih par čistih mečeva koje ćemo odigrati tokom sezone.
Last edited by ice on Sat Jun 11, 2011 9:48 pm, edited 2 times in total.
Akcent

Post by Akcent »

Na stranu sto je mlad i neiskusan, mislim da je dobro vodio i Spartak ove sezone. Jesu igrali nesto defanzivnije ali to je bilo zbog nedostatka kvalitetnih napadaca, sto kod nas nije slucaj. Ipak, uspeli su da pariraju blizancima i da nisu pokradeni uzeli bi im bodove.
Ne znam, meni je drago sto je Ristovski, a ne Bekvalac i "kafanska gospoda" . Covek je slaninar, zivi u Novom Sadu i zna znanje. Sta cemo vise?
E sad neka bira pojacanja, sto pre!
Vojvodina, Vojvodina nepobediva...
šumar

Post by šumar »

I ajd sad, šta je taj Ristovski, pitam vas ja sve opet bolji i pametniji od onih naših trenera koji su stvarali Kačare,Krasiće,Medojeviće itd...
Gruja,pokojni Mikica Stupar,Pantelić, zašto nikada njima nije data šansa.Pa koju to karijeru ima Ristovski koja mu daje neko preimućstvo u odnosu na njih.
Đumi kaže, Gruja nema licencu. Pa odakle mu pare da je plati ? Od primanja u Vojvodini ?
A to da je Ristovski Vojvodinaš, šio mi ga Đura. Enterijer njegovog kafića uopšte ne govori tome u prilog.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Nije Beki...Ljuba Ristovski će od nedelje biti promovisan u šefa stručnog štaba!

Novine zbore sledeće o njemu- Mladi i veoma ambiciozni trener, Ristovski do sada je veoma uspešno vodio Fk Proleter. Karijeru je započeo u Novom Sadu, bio je fudbaler Vojvodine, Novog Sada, Borca iz Čačka, Hajduka iz Kule nakon čega je prešao u Portugaliju gde je igrao za nekoliko klubova, i igračku karijeru završio u Nacionalu. U Novom Sadu započeo je trenersku karijeru i to u Fk Novi Sad, posle čega je vodio Cement, Radnički iz Sombora i Proleter.
Vuke

Post by Vuke »

Ljudi, predsednik je upotrebio taktiku kojoj pribegava od svog dolaska! Uvek pusti probni balon, osluskuje reakcije, zatim pusti nesto sto bi predstavljalo najgore moguce resenje[nocna mora svakog slaninara], da bi zatim uradio po svom i pored toga to ispadne kao odlicno, ma najbolje resenje.

Probni balon i osluskivanje reakcija- lista potencijalnih kandidata Nikolic, Ristovski, Vignjevic, Sapuric.

Najgora moguca resenja Stidljiva najava Jokanovica, pa vest o kontaktu sa crvenom petokrakom i Kristicem i pustanjem buve kako je prakticno Dragoljub Bekvalac vec prakticno novi trener[upuceni znaju da je Bekvalac u vrlo losem zdravstvenom stanju, cak mu lekar i porodica brane da se bavi trenerskim poslom]

odluka po svom Vignjevic i Nikolic vaze za fudbalske trenere koji forsiraju ofanzivan stil, nedopustaju pritiske i mesanje sa strane! Sami biraju tim i traze novac u skladu sa njihovim trenerskim radom! Prica kako je Stojic bio trener, nije istinita! Mesao mu se u posao poslednjih nekoliko kola, zato je i usledila ostavka!

Drago mi je sto je Ljubomir Ristovski povezan sa nasim klubom, sto zivi u blizini stadiona itd. Ali mislim da ce biti preveliki problem sto mu je fudbalska orijentacija iskljucivo bazirana na defanzivnom fudbalu! Izvor informacije su njegovi bivsi igraci iz Proletera i Spartaka, ali i pored toga kazu da je dobar trener. Citiracu jednog bivseg igraca Proletera "Sigurica je trener, prvo i osnovno svoj gol, pa sta se uradi u napadu"! Mladi igraci Vojvodine skoro svi imaju sjajne ofanzivne karakteristike, pitanje je kako ce se u defanzivnu taktiku uklopiti Katai, Stevanovic, Mitosevic, Bilbija itd.

Ovo je prvi ozbiljniji i veci klub u kojem radi, u Spartaku se zna ko je sportski direktor i ko se za vecinu stvari pitao. Isto tako je novi trener u dobrim odnosima sa Pantelicem i Batom, pitanje je koliko ce samostalno raditi.

Najveci problem u celoj prici je sto predsednik misli da je veliki poznavalac fudbalske igre, i voli da se mesa u trenerski posao. Ja cak verujem da on to radi iz dobre namere, ali verovatno nije ni svestan koliko to lose utice na trenera, odnose u ekipe, igrace, navijace i ceo klub!Zbog toga ni Kizi Milinkovicu nije bilo lako, verujte mi na reci. Nadam se da nije kasno da shvati da je podela funkcija i decentralizacija u bilo kom segmentu poslovanja i rada najdelotvornija i najbolja!

I za kraj novi trener ce prakticno za DZ raditi u nasem klubu!

PS. I pored svega zelim puno srece Ristovskom i da promeni ili koriguje svoju fudbalsku filozofiju u ofanzivniji model, posto sada ima materijal za to!
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

Са Беквалцем је вероватно пуштена провокација како би сад били срећни са Ристевским, који наравно не може бити лошије решење од фудбалског научника који је заједно са играчима, против Хапоела скинуо гаће у реваншу тамо у Израелу. Само кад се сетим те срамне утакмице подигне ми се притисак. Ето делимично су успели да нас усреће јер ипак није Беквалац, само су се мало преварили јер неки људи више не наседају на њихове фазоне. О Ристевском знам то што је већ овде помињано, верујем да је можда перспективан али не верујем да ће имати независност у раду. Исто сам мислио и за Милинковића као и већина верујем овде, па смо се ипак преварили. Дај Боже да и сада буде тако. Питање је какав ће тим остати на располагању новом тренеру, исто тако штета што се он ту вероватно ништа не пита. Генерално у првенству немамо шта да тражимо по обичају, а у купу бих волео да укину оно правило о носиоцима, па да у првом колу добијемо нкп, а у другом петокраку јер по мени у тим утакмицама пре финала имамо већу шансу да нас не исеку него у финалу. Једино што може да донесе нешто ново, је евентуално освежење у виду проласка бар једног кола у квалификацијама или чак у групе ЛЕ. За то ће нам бити потребна луда срећа при жребу и наравно исто тако и луда срећа на утакмицама. Новом тренеру желим најпре да што пре схвати са ким има посла у клубу, тако ће му бити и лакше да ради и евентуално нас обрадује ако се укаже прилика. Такође му желим пуно среће и надам се што више независности у раду, мада мислим да ће ово бити највећи проблем.
Djumi

Post by Djumi »

šumar wrote: Đumi kaže, Gruja nema licencu. Pa odakle mu pare da je plati ? Od primanja u Vojvodini ?
Đumi samo konstatuje i sve će učiniti da pomogne Gruji da nastavi školovanje.A igrači koje je trenirao i bio im drugi otac nisu se setili da ga odvedu na ručak a kamoli nešto drugo.Svi su mu kao zahvalni a nemogu ni u novinamada ga spomenu(čast izuzecima).
Gruja je odličan trener i ako bog da,biće sigurno jednog dana trener Voše !
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Dejan

Post by Dejan »

Vojvodina prelomila: Korimilo Ristovskom?
S.BAJIĆ | 11. jun 2011. 21:16 | Vecernje Novosti

Ako ne dođe do naglih preokreta u toku noći, izvesno je da će u nedelju Novosađani da predstave novog stragtega, dojučerašnjeg trenera Spartaka

Ljubomir Ristovski po svemu sudeći preuzeće kormilo novosadskog fudbaslkog superligaša. Tako je, kako nezvanično saznajemo, odlučio Upravni odbor na subotnjoj, petočasovnoj maratonskoj sednici s namerom da tu odluku saopšti zvanično u nedelju i ujedno da promoviše novog trenera.

Nije tajna, Novosađani su gotovo dve nedelje birali stratega po meri njihovih ambicija i u skladu sa renomeom i tradicijom kluba koji nosi epitet najstarijeg superligaša u Srbiji.

U kombinaciji Novosađana bilo je mnogo imena uglednih stručnjaka a u najuži izbor ušli su Marko Nikolić, Nebojša Vignjević i Ljubomir Ristovski.

Dojučerašnji trener Saprtak Zlatibor vode, inače Novosađanin koji je veći deo igračke karijere proveo upravo u dresu Vojvodine i odrastao u komšiliku u ulici kraj stadiona „Karađorđe“ je izbor po meri rukovodstva kluba.

Vojvodina se nameračila na trenera koji ima visoke ambicije ali i naviku da forsira mlade igrače, stratega na duže staze koji razmišlja jednako kao i Novosađani i čini se, pogodili u centar.

Ristovski je najpre beležio uspehe na klupi novosadskog Proletera, a u prethodnoj polusezoni obeležio sopstveni talenat sjsjnim rezultatima na klupi Subotičana pa je po logici stvari pripremio teren za klupu Vojvodine.

Razgovori na relaciji Vojvodina Ristovski trajali su samo u dva navrata, najpre , kako to obićno biva po pitanju informativnog karaktera, a ztim i sa pojedinim konkretnijim predlozima. Po svemu sudeći zajednički jezik je pronađen a klupsko rukovodtsvo je odmerilo. Ako ne dođe do naglih preokreta u toku noći, izvesno je da će u nedelju Novosađani da predstave novog stragtega, Ristovskog.
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Кад је већ споменуто али не до краја, не разумем какав му је ентеријер кафића?
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Milan

Post by Milan »

@Vuke, sjajan post! Dobro ga svi pročitajte, čovek je ubo pravo u centar!
POŠTO OBRAZ ???!!!
kej

Post by kej »

Niko coveku ni dobrodoslicu da pozeli.
Dok je vrlo dobro vodio Proleter, bas sam razmisljao kako bi jednog dana mogao da vodi i Vojvodinu. Mozda malo ranije nego sto sam ocekivao, ali verujem da cemo svi biti prijatno iznenadjeni. Nisu mi jasni ljudi koji sad iznose poluinformacije o novom treneru: enterijer kafica ovo ono, nije samostalan u radu itd.. Razumem gnev sto je otisao Milinkovic, ali Ristovskom je sada potrebna nasa podrska. Nije zasluzio da od pocetka bude diskreditovan, ma koliko mi prezirali upravu koja ga je dovela.
Sto se tice defanzivne taktike, postavio bih samo jedno pitanje: kakvu taktiku je forsirao Zoran Milinkovic?
ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
šumar

Post by šumar »

Neko napisa da je Ristovski veliki Vojvodinaš a ja onda spomenuo enterijer njegovog kafića/uostalom svratite,"Dojava" na bulevaru Evrope/. Nema tamo nijedno obeležje nijednog kluba sem zastavice "Proletera"-N.S.
Ja kada sam kupio kola odmah sam kupio i zastavicu Vojvodine za retrovizor.Kada sam dobio sina kupio sam mu dres Vojvodine.U kancelariji sam imao zastavicu Vojvodine, imam je u stanu i da ne budem više dosadan...
Hteo sam da kažem da kada bi imao kafić i u njemu bi bilo neko obeležje Vojvodine.
Uostalom, možda će sada i da okači.....
Владика
Administrator

Post by Владика »

kej wrote:Nije zasluzio da od pocetka bude diskreditovan, ma koliko mi prezirali upravu koja ga je dovela.
Sto se tice defanzivne taktike, postavio bih samo jedno pitanje: kakvu taktiku je forsirao Zoran Milinkovic?
Мислим да смо одавно установили правило да сваком треба пружити шансу. Ја га се сећам још док је носио дрес жутих, и морам рећи да је добро гризао када је играо против нас. Нек му је са срећом. Надам се да ћемо почети да играм оа два нападача?
п.с. Дубок наклон и шешир доле за оног које успео да нам подвали причу о Беквалцу!
Krle

Post by Krle »

Podrška Ristovskom.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
slanobarac

Post by slanobarac »

Nemam još stav o njemu kao treneru jer nisam pratio njegov rad ali ako smo Kizu doveli od "golubova" možda nam se posreći i sa njim. Ime njegovog i Boletovog kafića je baš " fudbalsko" :cheers: Ipak jedan je Zoran Milinković Kizo vrati se! Za kraj da ne mislite da sam odustao- pročitajte potpis.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Post Reply