Marketing kluba
Re: Marketing kluba
au nemate pojma koliko me je ovo oraspolozilo
Konacno i svaka cast na ovome! Odlican potez da se krene sa Detelinare, i za pocetak bi trebalo da se ide i po ostalim krajevima gde navijacki slabije stojimo - Novo Naselje, Telep, Satelit... Nece ovo odmah dati rezultate ali ovo je nacin da se stekne veliki broj navijaca na duze staze. Jos kad bi delila neka majica ili sveska sa grbom ili tako nesto efekat bi bio jos bolji ali ni ovo nije uopste lose.

Sremac, Sremac Špricer Boys!
Ako je off slobodno brišite post.
Moram da se složim sa lakijem po ovom pitanju, ja se doslovno zgrožavam kad bacim pogled na Sever i vidim decu kojoj ne znam da li bih dao 15, 16 godina pa još i devojčice. Teško da oni znaju išta i o fudbalu i o Vojvodini (čast izuzecima naravno), poenta je biti na Severu i posle pričati društvu kako si Firmaš, član navijačke grupe. Baš kako laki kaže, prerašće to (jer nisu nikad bili navijači već su samo gradili svoj status pripadnošću navijačkoj grupi) i neće više dolaziti a još manje se interesovati za klub. U principu, nije kao da mi imamo nekakve posledice zbog toga, ali prosto mi smeta da to vidim. Ipak su to deca koja nemaju razvijen stav, ako žele na utakmice neka idu na Zapad, a kada dostignu određeni nivo zrelosti neka idu na Sever i u Firmu, još bolje za sve ako na taj način žele da doprinesu klubu (pravi navijači su igrač više na terenu). To sam hteo da prokomentarišem, motivi njihovog "navijanja" su pogrešni, a negovanjem pogrešnih motiva razvijaš pogrešan sistem vrednosti. Možda zaista nema veze sa nama, ali ima veze sa razvijanjem omladine.
Takođe ne znam kako to rešiti, jedino tražiti ličnu kartu na kapiji (što je nerealno).
PS: Tek posle Telepovog posta vidim koliko sam

Jbg, morao sam da se nadovežem.
Moram da se složim sa lakijem po ovom pitanju, ja se doslovno zgrožavam kad bacim pogled na Sever i vidim decu kojoj ne znam da li bih dao 15, 16 godina pa još i devojčice. Teško da oni znaju išta i o fudbalu i o Vojvodini (čast izuzecima naravno), poenta je biti na Severu i posle pričati društvu kako si Firmaš, član navijačke grupe. Baš kako laki kaže, prerašće to (jer nisu nikad bili navijači već su samo gradili svoj status pripadnošću navijačkoj grupi) i neće više dolaziti a još manje se interesovati za klub. U principu, nije kao da mi imamo nekakve posledice zbog toga, ali prosto mi smeta da to vidim. Ipak su to deca koja nemaju razvijen stav, ako žele na utakmice neka idu na Zapad, a kada dostignu određeni nivo zrelosti neka idu na Sever i u Firmu, još bolje za sve ako na taj način žele da doprinesu klubu (pravi navijači su igrač više na terenu). To sam hteo da prokomentarišem, motivi njihovog "navijanja" su pogrešni, a negovanjem pogrešnih motiva razvijaš pogrešan sistem vrednosti. Možda zaista nema veze sa nama, ali ima veze sa razvijanjem omladine.
Takođe ne znam kako to rešiti, jedino tražiti ličnu kartu na kapiji (što je nerealno).
PS: Tek posle Telepovog posta vidim koliko sam

Jbg, morao sam da se nadovežem.
Da li samo ja razmisljam o incidentima kojih ce sigurno biti na Detelinari 

Helm pa delimicno si u pravu, to je ono tipicno klinacko razmisljanje.
Mada sam i ja kao klinac isao na mali istok i normalno navijao i tada je bilo puno klinaca na tribini ,e sad nzm koliko njih i dalje ide na tekme ,znam samo da sam jos uvek prisutan
Glavni problem je to sto se mnogi identifikuju sa grupom a ne sa klubom ,sto nije dobro jer se na tekmu ne ide zbog grupe nego zbog kluba.
Ako je nekom bas toliko do grupe ,oni se mogu naci i bez tekme ..zar ne?
Mada sam i ja kao klinac isao na mali istok i normalno navijao i tada je bilo puno klinaca na tribini ,e sad nzm koliko njih i dalje ide na tekme ,znam samo da sam jos uvek prisutan

Glavni problem je to sto se mnogi identifikuju sa grupom a ne sa klubom ,sto nije dobro jer se na tekmu ne ide zbog grupe nego zbog kluba.
Ako je nekom bas toliko do grupe ,oni se mogu naci i bez tekme ..zar ne?
Da, na to sam ja i ciljao, poenta im je grupa a ne klub ili fudbal. Naravno da ima izuzetaka, ali većina ne zna da nabroji 4 igrača Vojvodine, da ne pominjem konstataciju "Ma zabošće im Brkić 3 komada" izrečenu na tribini! 

- Само Војводина
Лепа акција. Иначе, на Детелинари има много више наших навијача него што се обично мисли. Што се тиче овог око навијања, Фирма је много урадили за клуб популаришући га и ја не знам никог ко иде на утакмице само због групе. Свима које ја знам је клуб на првом месту.
Helm wrote:Da, na to sam ja i ciljao, poenta im je grupa a ne klub ili fudbal. Naravno da ima izuzetaka, ali većina ne zna da nabroji 4 igrača Vojvodine, da ne pominjem konstataciju "Ma zabošće im Brkić 3 komada" izrečenu na tribini!

Sto su svi zaobisli moj komentar?
Drina wrote:Da li samo ja razmisljam o incidentima kojih ce sigurno biti na Detelinari
- Red Marquis
- Moderator
Skup je zakazan za 11 pre podne. Narkomani iz Koride još spavaju tadDrina wrote: Sto su svi zaobisli moj komentar?Drina wrote:Da li samo ja razmisljam o incidentima kojih ce sigurno biti na Detelinari

Io odio Belgrado
Svaka cast Firmi, odlicni su, a znam i koliko su privrzeni klubu. Ali ovde se radi o deci ispod 15, 16 godina od cega ima mnogo i devojcica. Njima je to neka vrsta izlaska - dozivljaj kojim mogu da se hvale i koji im donosi neki rejting u klubu. Ima mnogo takvih primera.Само Војводина wrote:Лепа акција. Иначе, на Детелинари има много више наших навијача него што се обично мисли. Што се тиче овог око навијања, Фирма је много урадили за клуб популаришући га и ја не знам никог ко иде на утакмице само због групе. Свима које ја знам је клуб на првом месту.
Cak ni od njih se ne treba ocekivati da napadnu decu!Drina wrote:Sto su svi zaobisli moj komentar?

http://www.fkvojvodina.rs/2012/03/okupl ... etelinari/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Schteph_F89
Kao sto pomenuh u komentaru na sajtu,nadam se da ce ga videti ljudi iz marketinga,trebalo bi kapije na Karadjordju u subotu da budu otvorene za sve(ulaz besplatan)!Da na taj nacin proslavimo rodjendan a i privucemo sto vise ljudi!Krajnje je vreme da se to uradi,a sad je najbolje vreme za to!
- vosa do groba
Jedna jako lepa vest !
http://www.fkvojvodina.rs/2012/03/sombo ... vojvodine/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkvojvodina.rs/2012/03/sombo ... vojvodine/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
- Red Marquis
- Moderator
Kao rođenom Somborcu, nema šta drugo da kažem do bravo!!! Imam nekoliko prijatelja iz Sombora koji su dolaskom ovde na faks počeli da idu sa mnom na utakmice, i sad su redovni i pravi slaninari, a verujem da i među mlađim generacijama koje sad studiraju ima takvih...vosa do groba wrote:Jedna jako lepa vest !
Io odio Belgrado
Akcija, ako zaživi, je za svaku pohvalu. Koliko god kritikovali marketing službu, u odnosu na stanje od pre par godina, ovo su koraci od tri milje. Nadam se razgranatoj slaninarskoj mreži u pokrajini u vremenu koje je pred nama.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Trebali bi i mi sami, kad god ko može, da odemo i našim prisustvom pozdravimo i podržimo ova dešavanja.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!