Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Владика
Administrator

Re: Marketing kluba

Post by Владика »

Свака част за акцију али сматрам да је ово прво требало да се уради у Новом Саду? Ваља ту припремити терен и у рад укључити неколико еминентих личности из културно-научног живота нашег града. Мислим да би се многи изненадили колико људи из тог дела новосадског друштва заиста обожава наш клуб. Ствари морају да се поставе по оном принципу о којем је писао Момчило Чонкић - http://www.fkvojvodina.com/vesti.php?id ... osa+conkic
п.с. И са моје стране велике похвала за маркетинг за урађено у пређашњим месецима. :hurray:
playmaker

Post by playmaker »

http://www.mondo.rs/s236737/Sport/Sport ... kmicu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Svaka cast Jagodincima, nasem klubu zelim da se sto pre trgne iz letargije i krene da radi na marketingu.
U poslednjih par dana su pokazali znake zivota i ocekujem da krenemo jos jace bolje i vise.
Moramo da otvorimo shop, da se otvori i tako neki kafic itd. Do 100 godisnjice sve mora da bude uradjeno. :idea:

Zivim za taj 100 rodjendan i da gledam prepravljen centar Vosinim dresovima i salovima. :cheers:
vosa do groba

Post by vosa do groba »

podbara wrote:Свака част за акцију али сматрам да је ово прво требало да се уради у Новом Саду? Ваља ту припремити терен и у рад укључити неколико еминентих личности из културно-научног живота нашег града. Мислим да би се многи изненадили колико људи из тог дела новосадског друштва заиста обожава наш клуб.
Posto su rekli da se za sve informacije obratimo na mail Dragana Capelje,poslao sam mu poruku da li ce biti organizovan klub navijaca u Novom Sadu i evo sta mi je stiglo kao odgovor:

"Klub navijača Vojvodine u novom Sadu biće osnovan onog trenutka kada neka grupa ljudi za to bude izrazila interesovanje. Svako ko želi da da svoj doprinos ili učestvuje u akciji može da se javi u klub kako bi u saradnji sa marketing službom krenuo u realizaciju akcije."

S poštovanjem

Dragan Čapelja
FK Vojvodina
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
Marcello

Post by Marcello »

Zašto si, uopšte, pisao Čapelji u vezi sa klubom navijača???

Pa, nije to u njihovom domenu, već upavo u našem. Treba MI da osnujemo klub navijača (ili prijatelja kluba, kako god) u NS, Futožani u Futogu i svako mesto, gde ima naših navijača - za sebe...

Zatim, klubovi navijača imaju svoje prostorije, uglavnom su to neki pabovi ili kafići, gde se članstvo susreće i druži, sakuplja novac za akcije, izrađuju neki rekviziti i slično...
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Ponosan!

Post by Ponosan! »

Чекај како мислиш да је то људима из места ван Новог Сада лако ?
Узећу за пример рецимо Апатин, карта у једном смеру је 900 динара, што значи да је веома тешко човеку оданде да испрати неких 70% утакмица, бар на Карађорђу.
Овај клуб навијача би итекако могао да помогне тамо, ако би се рецимо организовао један мини-бус за сваку домаћу утакмицу.
Ако још узмете у обзир незапосленост, доста млађих људи, па јел стварно мислите да је лако да неко у тим местима организује групу/клуб навијача или како год? Може да организује, али која је њихова сврха постојања, испратиће укупно 3 утакмице у сезони, остало ће слушати радио пренос, пошто јелте преноса на Тву ни нема толико.

То је све до нашег менталитета!
Првенствено би људи у Новом Саду требало да схвате да треба да буду редовни како код куће, тако и на гостовањима, јер нису свесни колико је неким људима тешко, а желе да долазе на утакмице. Користите то што имате!
Владика
Administrator

Post by Владика »

budababa wrote:Nije možda direktno vezano za temu, ali evo lepe prilike da se kroz neku od priča provuče i ime našeg kluba, stadion, Firma... Ako ima kreativnih među nama, a verujem da se pokazalo da ih je dosta, možda na ovim stranicama budemo čitali i rad nekog od forumaša.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Sta-to-sija- ... aju-2.html
Стигло је пар лепих радова а овај ми је посебно запао за око. Прича је наравно о Подбари, молим Војводинаше да мало прочешљају ту страницу и да својим лајковима не допусте да победи прича везана за онај хибридни клуб са Детелинаре.
Da se odmah na početku razumemo, svi ste vi Podbarci. Neko više, neko manje.

Prvi naziv za ovo parče novosadskog neba je bio Petrovaradinski šanac, pa Neoplanta... Dok je kapitalno Vobanovo vojno utvrdjenje dobijalo iz decenije u deceniju jasnije obrise, na levoj Dunavskoj obali su hlebotvorci dizali iz močvarnog blata porodična ognjišta. Pošten i čestit svet je razvio zanatstvo. Bilo je tu ćurčija, kolara, šeširdžija, kotlokrpa, pendžeraša, perjara, korpara, kapara, sarača, trukerki, licidera, alvara, oštrača, kožara, papučara, pintera, jorgandžija, sajdžija, pekara, šlosera... Pogleda uprtih ka lepotici sa "Dunavskog Gibraltara" čekali su soldate koji su u novoj varoši trošili krajcare i ženili im kćeri. Godinama je grad rastao, a onda se rasteglio poput rano probudjenog dečaka noseći ime Neusatz - potonja varoš novosadska.

Ne mislim da ću da svojatam i one sokake našeg grada koji danas, crtani olovkom nekog administrativca, nisu u sastavu Podbare - nukleusa Novog Sada. Zato, razumećete kada malo zadjem i u "tudja dvorišta" iako su ona nekada bila naša, podbarska. A ulice, izvinite ali prvi smo birali, imaju najlepša imena: Čarnojevića Patrijarha, Jug Bogdana, Milana Rakića, Sterijina, Skerlićeva, Kosovska, Vladike Visariona, srpske Matice, Svetosavska, Tekelijina, Filipa Višnjića, Marka Miljanova, Miloša Obilića, Pećka, Almaška, Milovana Glišića, Petra Kočića, Daničićeva...

Pružam ruku i skidam kapu kao čin poštovanja sestrinskoj Salajci. Nas deli, ili bolje kazano spaja veliki Temerinski drum. Moja Podbara spava, možda i sanja neka druga vremena. Možda živi neko "juče" za neko bolje "sutra". Samo mi imamo Krsnu slavu (Sveta Tri Jararha- 12. februar) Almaškog svetog hrama, samo kod nas možete koračati autentičnom turskom kaldrmom, videti kibicfenstere, odžačare i odžake što dim krote. Kuće moje Podbare čuvaju i obrise kasnog baroka i rane secesije, čuvaju i uspomene nas "dece" koja su na njenim ulucama odrasla. Podbarci imaju komšiju "čelobašte", staro kumstvo, svog poštara, berbera, svoju kafanu, svoju ljubav - Vojvodinu, fudbalsku.

Kako i ne bi, pa mi smo je i osnovali u Temerinskoj ulici davne devetsto četrnaeste u prošlom veku. Bilo je to kada su neki drugi vetrovi duvali, nimalo naklonjeni slovenskoj, tačnije srpskoj nacionalnoj svesti. Grupa još golobradih novosadskih studenata sa bečkih, požunskih i praških visokih škola je u predvečerje Prvog rata osnovala svoj klub najlepših crveno-belih boja po ugledu na boje tada velike praške Slavije. Tako smo svom narodu, mi Podbarci, podarili i treću veliku institiciju. Pitate se koje su prve dve? Pa prvu su naši preci osnovali davne 1861, tu u komšiluku, inicijativom Jovana Đorđevića i nazvali je Srpsko narodno pozorište. Prvo pozorište u Srba, na diku i ponos. A druga je zahvaljujući velikoj dobrotvorki Mariji Trandafil, 1864 godine preseljena iz Pešte - Matica srpska.

Mi naše svetinje čuvamo i poštujemo. Pijetet prenosimo sa kolena na koleno. Almaška crkva, istinski je stožer tradicije ovog kraja. Ostala je bez tornja onih vihornih revolucionarnih godina kada su topovska đulad ispaljena sa one iste tvrđave padala po krovovima moje Podbare.
Moj kraj je prepun dođoša. Familijama iz Čuruga, Nadalja, Mošorina, Đale, Bečeja, Žablja, Kikinde, Kovilja, Kaća... ne samo da znamo prezimena, nego se po špic-name prozivamo. Znamo čija mama najukusnije bundevare savija, u čijim dvorištima se najbolja kajsijevača peče, znamo čija trešnja prva rodi, pred čijim se prozorima najlepše devojke češljaju. Kod nas se kere zovu Ribice i Džekike i uvek mašu repom kada im u avlije udješ. Kod naših alasa su šarani porcijaši, kod berbera zulufi trofrtaljci, kod birtaša su stolnjaci karirani i od žara cigareta nagoreli, kod naših pekara još može da se kupi cipovka od dve kile a kod mesara slanina sapunjara.

Na Podbari se još ide u dućan, kod šustera i šnajdera, u bircuzima se pije kratka ljuta kruška i pravi produženi špricer iz staklenih CO2 dvolitarki. Osvrnuo bih se na Dunav, naš Dunav. Podbarski. Tu je priroda bila malo surova prema nama. Naša plaža je tamo preko, preko velike vode, na legendarnom Oficircu. Nazvaću ga podbarskim distriktom jer teritorijalno je odvojen od matice. Petrovaradinci se neće ljutiti zbog toga. Decenijama unazad, generacije naše i petrovaradinske mladjarije deli ovo kupalište. Konsenzusom. Na ulicama moga kraja rasli su urbani heroji ovog grada, evropski i svetski šampioni. Iz inata su kući donosili svetska odličja. Mića Jotić, Mile Petrika, Dule Nos... naši drugari iz školskih klupa Gundulićeve i Đurine škole.

Još uvek se na Podbari može sresti musavi klinac sa parčetom 'leba u rukama namazanog mašću i posutom alevom paprikom u inat svim nadolazećim godinama. Taj mališan se prljavih ruku od klikeranja, i izderanih kolena kao posledica igranja fudbala na betonu, sa dušom u nosu, vraća kući u kasne večernje sate negujući svoje bezbrižno detinjstvo. Dok ne poraste učiće ko je bio Pera Nikezić i kako je izvodio slobodnjake, kako je "Porta" igrala najbolji mali fudbal u gradu, naučiće u čijem dvorištu miriše makoš, šta je kitnikez, ljubiće neke devojčice iz sličnih priča sa Limana, Grbavice, Telepa... promukli pubertetski glas i prve brčiće preseliće u hor na sever Karađorđa, strasno igrati nožni tenis, naučiti sve deklinacije, teoreme, postulate, ispevati mnoge pesme uz gitaru, proći pola sveta, gledati kako ona baca bidermajer preko leđa sa praga Almaške crkve, čekati prvi, drugi daj Bože i treći put pod prozorima novosadske Betanije, doneti decu na Podbarske vijugave ulice, pokušati da svom Novom Sadu ostavi i četvrtu svetinju... i ovoj Podbari sa megabitima u žicama i strasti u venama. (autor teksta Zoran Stojšin)
vosa do groba

Post by vosa do groba »

Marcello wrote:Zašto si, uopšte, pisao Čapelji u vezi sa klubom navijača???
Zato sto u tekstu na zvanicnom sajtu pise da se za sve informacije obratimo na mail Dragana Capelje.
ristoo7

Post by ristoo7 »

Добро је да коначно имамо директора за маркетинг који заиста нешто ради и да је та прича коначно кренула. Нормалним људима је потребно пар недеља, месеци, а нама година да се нешто барем покрене у добром смеру.
Box

Post by Box »

Ne znam da li sam na dobroj temi ali ako neko moze da mi odgovori na sledece pitanje bio bi mu veoma zahvalan.
Zasto RTV ne prenosi utakmice Vojvodine? Mislim da bi to bio dobar nacin da se popularizuje FKV, pogotovo medju mladjima.Ovako mogu samo da gledaju "one" i to na dve televizije...
West Ham

Post by West Ham »

RTV je u ropskom položaju spram RTS.
Tom istom RTS-u je Vojvodina bitna toliko da ponekad pomislim kako bismo, da igramo polufinale Lige Šampiona, tamo dobili celih petnaest sekundi, dovoljnih da se obznani ko igra protiv koga i kada. Duboko verujem da bi u tom slučaju prilog čitao Nedeljko Kovinjalo...
oi Oi Oi! The chozen few...
Turija

Post by Turija »

Problem jeste RTS, ali ništa manji nije ni sportska redakcija RTV, koju Vojvodina uopšte ne zamima (za više od 30 sekundi izveštaja).
Kako npr Danica Vučenić može da dođe i napravi respektivnu emisuju 1 na 1, na toj istoj RTV, a ovi ne mogu da organizuju običan TV prenos utakmica FK Vojvodine u Novom Sadu :?: Je l' za to, možda, potrebna svemirska tehnologija, a još su nam kao i neki medijski sponzor? Ne, već tamo nema nikog kome se radi, pošto radio ne radio ,,svira ti radio".
Možda ima ponekog časnog novinara u sportskoj redakciji, koga zanima svoj posao, kao i FK Vojvodina, ali taj se, verovatno, ništa ne pita :cry:
Last edited by Turija on Wed Mar 14, 2012 8:39 am, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Drina

Post by Drina »

trofej + vise navijaca = vise marketinskog prostora
Formula je jednostavna.
the Gari

Post by the Gari »

West Ham wrote:RTV je u ropskom položaju spram RTS.
Tom istom RTS-u je Vojvodina bitna toliko da ponekad pomislim kako bismo, da igramo polufinale Lige Šampiona, tamo dobili celih petnaest sekundi, dovoljnih da se obznani ko igra protiv koga i kada. Duboko verujem da bi u tom slučaju prilog čitao Nedeljko Kovinjalo...
Što je još gore, možda malo ljudi zna, ali RTV po sadašnjim zakonima nema apsolutno nikakve veze sa RTS-om. Nikakve! RTV nije ni deo, ni sekcija, ni dopisništvo niti bilo šta slično već pokrajinski medijski javni servis koji odgovara isključivo pokrajinskoj radiodifuznoj ustanovi, čime cela priča postaje još paradoksalnija. Oni (barem u formalnom smislu) nemaju šefove u Beogradu, ali autocenzura se vidi na svakom koraku i deluju kao da se trude da se dopadnu nekakvom imaginarnom cenzoru iz tog grada. E sad, taj "robovski" odnos koji mi vidimo verovatno proizlazi iz činjenice da to nisu nikakvi "javni servisi", te takvog (ili sličnog) odnosa pokrajinskih i glavnih odbora vladajućih stranaka koje po pravilu prisvajaju i uređivačku politiku navodno nezavisnih medija, što je već jedna vanfudbalska i vanmedijska jebada...

A RTS k'o RTS... MIslim da malo ko išta pametno očekuje od njih. Da je Vojvodina Bajern, mudri Peđa Strajnić bi opet smatrao da je značajnije onanisati na "atomski fudbal" neuhvatljivog Intera.

Inače, ko nije obavešten, danas je na pomenutoj televiziji "Dan večitih rivala", pa ko voli nek izvoli (platiti pretplatu) :pegla:
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
vosa do groba

Post by vosa do groba »

Akcija se nastavlja :cheers:

http://www.fkvojvodina.rs/2012/03/okupl ... trifkovic/" onclick="window.open(this.href);return false;
limanfkv

Post by limanfkv »

Bravo!!
0.0625
Post Reply