Da napišem koju rečenicu o utakmici juče i nekim detaljima sa terena koje nije verovatno zabeležila kamera.To je atmosfera koja vlada među našim igračima i trenerom.Da se tu ne zna ko pije ko plaća pokazala je naša igra u proteklih 5 utakmica našeg kluba,od kojih sam uživo pratio četiri.Kraj prvog dela je doneo sliku i atmosferu našeg tima u celini kada je Supić verbalno napao Mitoševića a ovaj mu odgovorio istom merom,sve mi je to ličilo na manire igrača u područnim ligama našeg grada.Nastavilo se u drugom delu kada je naš popularni "Jašar" rešio da dokazuje svoj autoritet na zamisli najvećoj inostranoj zvezdi koja je igrala na ovim prostorima Apiji koji mu je pokazao šta misli o tome kada je izlazio sa terena,pa se prepirka nastavila i na klupi kada je pola tribine gledalo šta se događa kao i cela klupa Borca.Da li mi to dobijamo našeg Manćinija i Teveza?Nastavilo se konstanim provokacijama između Abua i Škuletića,jedan drugom neće da dodaju loptu,sve je to izgledalo kao na dečijem turniru u fudbalu kada se deca svađaju ko je bolji igrač.Sve ovo mi miriše da jedinstva i atmosfere u timu nema da su se napravili klanovi,a ko je za to kriv zna se,TRENER.Da se malo osvrnem na izmene i taktiku koju je postavio naš trener.Počeli smo u formaciji 4-5-1,gde je Moreira po drugi put za redom postavljen iza Abua,odnosno iza napadača.Tu Moreira nema šta da traži jer je on organizator igre,on treba da je u sredini i da diriguje igrom celog tima a ne da stoji iza špica i pita se koji q.... ja nisam dobio loptu a pored mene tri igrača od 2 metra?Naravno kao što ste videli a neki su i napisali sve se svelo na bunarenje tada u tom periodu igre na Abua i "visokog" Moreiru.

.Igrači su bili statični skoro celo prvo poluvreme,jedino gde smo par puta probili odbranu je po desnoj strani gde Vule i Boske uspeju nešto da urade,a onda naravno se tu sve i završi jer centaršuta nema.Naravno sve ptice na grani znaju da mi jedino možemo proći na toj strani pa se i cela odbarna drugih ekipa i zasniva tako da se odbrani desna strana našeg napada,jer sa drugih delova terena smo totalno bezopasni.U drugom delu nastavljamo po starom u prvih 15-20 minuta igre,gde se videlo da su Apija pogotovo i Abu na ivici da puknu od muke jer nema ko da potrči i da se otkrije da primi loptu.Zatim slede izmene i pretumbavanja po terenu.Bojović ulazi umesto Kataia,a Škuletić umesto Apije(pa sledi pomenuta rasparava trener zvezda).Tada Abu naravno prelazi na levu stranu,Bojović na mesto napadača a Škuletić to valjda niko ne zna sem trenera i njega.U toj formaciji Moreira konačno dolazi u vezni redi i počinje konačno da igra nešto za šta je i doveden(da se raumemo daleko je to od dobrog) a to je da bude organizator igre.Nije to toliko loše delovalo zajedno sa Vukom,pa je i igra malo živnula.Zatim sledi i poslednja izmena koja je većinu iznenadila Smiljanić umesto Mojsoova(ne znam da li je bila neka povreda il šta već),gde Vule odlazi na mesto štopera,Boske na desnog beka a Smiljanić na desnog spoljnog.Po mom mišljenju ovo je bio najbolji pokazatelj da naš stručnjak ne zna šta radi.Stavljati u ovakvom značajnom meču desnog beka da igra štopera u situvaciji da gde je protivnički napadač blizu dva metra visine i pored toga što je tu Trajković je za mene krajnje ziheraški,a još pri tome imaš na klupi rezervnog štopera Milovića.Da ne pominjem što se na kraju nije znalo ko izvodi kornere,ko aute a ko slobodne udarce,znači totalno rasulo u ekipi.I pored svega toga pri kraju meča stvaramo dve najozbiljnije prilike ali Bojović promašuje ono što se promašiti retko može,i na kraju šut Škuletića iz okreta koji pogađa stativu.
Sve u svemu,kup osvojiti nećemo ni ove godine,teško da ćemo ići i u evro takmičenja što je i bolje jer barem nećemo gubiti živce protiv raznih amaterskih ekipa koje bi nas pobeđivale.
Što kaže moj prijatelj kada je čuo rezultat sa "svetkovine" našeg fudbala idem da kupim kartu u jednom pravcu za Dominikanu da slučajno ako prođemo u finale ne padne mi na pamet da dolazim na stadion i gledam iživljavanje musavaca nad nama.Ja se samo pitam da li je Dominikana ipak dovoljno daleko?