Buca wrote:Drina wrote:Ukoliko imate zelju da uradite nesto za klub onda biste trebali da se raspitate ko ce izabrati novog predsednika kluba.
(Pretpostavljam da ce to raditi grad tj. gradonacelnik Igor Pavlicic.)
Uzimajući u obzir i ovaj deo Statuta (boldovani deo):
Председник Клуба је, председник Скупштине и Управног одбора, бира сазив чланова скупштине на период од 4 године.
Novi predsednik kluba, ukoliko ga mi sada nemamo (a to nama nije poznato) će biti izabran od strane skupštine koju je izabrao bivši predsednik tako da ne verujem da će članovi skupštine kluba izabrati nekoga ko nije "dobar" sa bivšim predsednikom. Sem naravno ako ne promene mišljenje.
Pre svega zelim da naglasim da su Buca i Drina na pravom tragu. Svaka cast na konkretnim predlozima....
Sto se tice Pavlicica, to bi stvarno trebalo ispitati, odn. videti ko od gradskih struktura konacno planira da stane iza kluba. Realno sada moramo biti jedinstveni kao nikad jer jedino tako cemo politicare naterati da rade u interesu kluba.... ipak oni vide samo glasove, a sada u predizborno vreme to je veoma vazan faktor
Уколико Председник Клуба, поднесе оставку, његове послове преузима потпредседник УО који је дужан да сазове ванредну изборну Скупштину, која ће се одржати најкасније 3 (три) месеца од дана подошења оставке.
Ovo je clan iz prvobitnog predloga statuta je na 5-min sednici promenjen i sada glasi:
Уколико Председник Клуба, поднесе оставку, његове послове преузима
један од потпредседника Скупштине који је дужан да сазове ванредну изборну Скупштину,
која ће се одржати најкасније 3 (три) месеца од дана подошења оставке.
Jako bitan detalj...
Kao i ovaj:
Скупштина може разрешити председника Клуба пре истека времена на које је
изабран.
Предлог за разрешење председника Клуба може поднети најмање 1/3 чланова
Скупштине или ако сам поднесе оставку.
Одлука о разрешењу председника Клуба сматра се усвојеном ако је за њу
гласала већина од присутних чланова Скупштине.
Skupstina ima 54 clana, a navijaci, prijatelji kluba, veterani... imaju vise od toga

Vojvodino znaj, da tebe volim ja i dok sam živ, ja bodriću te moja jedina...