vosa do groba wrote:Gledajuci od raspada stare Jugoslavije, oni imaju komplekse od nas u svim sportovima. Retko nas dobijaju u bilo kom sportu i treba im mnogo da se posle da se pomire sa tim porazom, a pobede protiv nas slave kao osvajanje prvenstva. Imamo mladu i perspektivnu reprezentaciju zeljnu dokazivanja, brze igrace poput naseg Duce koji mogu dosta toga na kontru da urade, naravno da nasa odbrana uspe da sacuva gol i mislim da bi onda mogli izvuci povoljan rezultat.
Tako nekako
Ja bih dodao jednu stvar. Oni su previse optereceni nama i s tim opterecenjem sami sebi prave
problem. Oni jednostavno utakmice protiv nas dozivljavaju kao pitanje zivota i smrti. Sami sebi
natovare teret na ledja i takvi izadju pred motivisanog protivnika.
Moram priznati, igraju lep fudbal, imaju jako kvalitetnu ekipu, i sto je najbitnije, nemaju respekt
prema nikome. Ali s druge strane, i oni imaju problem da dobiju utakmice koje MORAJU da dobiju
(ovo je sigurno jedna od tih u njihovim glavama, bez obzira sto i sa porazom imaju i vise nego
realne sanse za odlazak na SP). Kad vratim film unazad, oni su retko dobijali utakmice koje su
im bile pod moranje. Znali su na zavrsnicama da dobiju recimo Italiju a onda posle u odlucujucim
utakmicama da padnu protiv Ekvadora i Turske. Naravno, nismo ni mi nista bolji s tim utakmicama
"pod moranje" (najsveziji primer Australija sa SP-a u JAR-u).
Medjutim, imam utisak da nasi u ovu utakmicu ulaze pod puno manjim pritiskom od Hrvata i ja
upravo u tome vidim nasu sansu. Hajde da realno pogledamo, posle Belgije i Makedonije manje-vise
smo se svi pomirili s cinjenicom da su ove kvalifikacije nasa zadnja stanica sto se tice ovog ciklusa.
Dakle, nasi idu u Zagreb kao ekipa od koje vise niko nista ne ocekuje.
Ako pobede - cela nacija ce ih dizati u nebesa i delom ce se opravdati za vec sad los ciklus
Ako izgube - pa realno, niko nije ni ocekivao nesto previse
A kod Hrvata je situacija drasticno drugacija.
Domaci teren - samo po sebi donosi odredjeni pritisak. Hrvatska javnost je stvorila atmosferu koja
je najmanje fudbalska dok su njihovi igraci, i svi u i oko reprezentacije vec upisali 3 boda jer eto,
"ta slaba Srbija nema sanse u paklu Maksimira".
Produkt svega toga:
Ako Hrvatska pobedi - bice ona prica "pa to smo i ocekivali/najavljivali", nista spektakularno
Ako izgube - ima da ih vesaju jednog po jednog, za nauk sledecim generacijama
Sve u svemu, ovo je velika sansa za nase. Oni su trenutno kvalitetniji, uigraniji, ogromna podrska
itd. itd. Ali, da se ovakve utakmice tako lako dobijaju, ne bih ja padao tikete svaki vikend na
takvim nazovi favoritima. Fudbal je to
I da se za kraj dotaknem i naseg tandema u reprezentaciji.
Brkic - definitivno zasluzuje da bude prvi golman, ne samo na Maksimiru nego uopste. Voleo bih
da ga vidim na golu mada nisam optimista. Ako kojim slucajem bude starter, ja ocekujem da
majstorski odradi ovu utakmicu. Iskustvo iz Italije ce svakako puno znaciti.
Tadic - on bi mogao obeleziti utakmicu. Ne verujem da su Hrvati previse svesni njegove forme
i kvaliteta. Mislim da bi on i mali Filip Djuricic mogli obeleziti utakmicu. A ne bi me iznenadilo ni da
Nikola Djurdjic bude nasa "tempirana bomba".
U svakom slucaju, Hrvati su se najvise fokusirali na nas defanzivni red jer su svesni kvaliteta
tog dela tima a po svim njihovim izjavama vidim da previse potcenjuju odstatak tima...oni su
u fazonu, "ma samo da mi razbijemo njihovu odbranu, oni nama nista ne mogu u napadu, pa na tim
pozicijama im igraju tamo neki momci iz Holandije i Gjorter Firta".