"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
madda fakka

Re: "A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Post by madda fakka »

Helm wrote:ima ali ne funkcionalnog.
Bas tako :) Nosi nkp dres u tamo sivoj zgradi :D
I Bog je Slaninar...
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Zamenio je bukagije narukvicom nedavno, tako da je sad valjda malo funkcionalniji. :)
limanfkv

Post by limanfkv »

Jeste, evo Deltu zatvorili. :)
0.0625
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Mihajlović za MOZZART Sport: Oumaru u reprezentaciji? Srbija Srbima!

"Dok sam ja selektor za Srbiju mogu da igraju samo igrači koji su rođeni u Srbiji ili imaju srpske roditelje. Sutra, kada dođe neki drugi selektor, on može to pravilo da menja, ali kod mene ne dolazi u obzir. To što je Oumaru rekao da bi pevao himnu ide njemu na čast, a na pleća onima koji su rođeni ovde i to ne žele. Nije problem pevanje himne, već odakle igrač potiče", kaže Mihajlović
http://www.mozzartsport.com/vesti/mihaj ... ija-srbima" onclick="window.open(this.href);return false;
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Koliko ja znam ni Miha ni njegovi roditelji nisu rodjeni u Srbiji...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
DekiFirma

Post by DekiFirma »

Poredjenje nije na mestu, etnicki je Srbin. Hoces da kazes da su Romi koji su rodjen u Srbiji veci Srbi od Srba rodjenih u Hrvatskoj?

Ali druga stvar je sto je Miha kreten, covek nema pojma ni o trenerskom poslu ni o vodjenju reprezentacije. Ja licno nisam za to da neko ko nije Srbin igra za reprezentaciju (svaka cast Abu, ali to je moj stav i ne bih da me sad neko napada zbog toga), ali ipak smatram da ovaj demagog treba da bude najuren sto pre.
nboya
Administrator

Post by nboya »

Premeravanja ko je koliki Srbin nisu dozvoljena!!! Povedite racuna o tome

Sto se tice teme da li Abu treba da igra u reprezentaciji Srbije, ja sam protiv. Ako ova zemlja nije u stanju da odskoluje jednog dobrog napadaca onda treba da igramo bez napadaca. Neka nasa struka povede racuna o tom problemu, zasto ne mozemo da izbacimo kvalitetnog igraca, a ne da se vadimo pomocu Abua. Principijelno, ja sam uvek za to da za reprezentaciju Srbije igraju samo oni igraci koji prodju nasu skolu, nacionalnost je nebitna.

Na primer, u kosarci sam protiv toga da (kao drugi) naturalizujemo nekog crnca. Isto tako smatram za veliki propust sto smo ispustili Pekovica posto je on sve o basketu naucio u Srbiji i on je nas igrac, bez obzira sto je rodjen u Crnoj Gori.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

nboya wrote:Sto se tice teme da li Abu treba da igra u reprezentaciji Srbije, ja sam protiv. Ako ova zemlja nije u stanju da odskoluje jednog dobrog napadaca onda treba da igramo bez napadaca. Neka nasa struka povede racuna o tom problemu, zasto ne mozemo da izbacimo kvalitetnog igraca, a ne da se vadimo pomocu Abua. Principijelno, ja sam uvek za to da za reprezentaciju Srbije igraju samo oni igraci koji prodju nasu skolu, nacionalnost je nebitna.
Apsolutno se slazem(o)! Nacionalnost je nebitna, ali neke veze sa zemljom za koju se igra, u ovom slucaju Srbijom, moraju postojati.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

DekiFirma wrote:Poredjenje nije na mestu, etnicki je Srbin. Hoces da kazes da su Romi koji su rodjen u Srbiji veci Srbi od Srba rodjenih u Hrvatskoj?
Problem je samo u toliko sto reprezentacije ne predstavljaju pojedinacne etnicitete vec su selekcije fudbalskih saveza. A ovi su opet u vecini slucajeva uredjeni po principu drzavljanstva i/ili pripadnosti odredjenoj teritoriji.

Da su uredjene po etnickom kljucu onda ne bi postojala recimo reprezentacija Austrije jerbo u Austriji u vecini zive etnicki Nemci, ne bi postojala ni reprezentacija Svajcarske (Nemci - Francuzi - Italijani), Belgije... ali bi zato postojale baskijska, katalonska, laponska... reprezentacija.

Mozda bi zato i reprezentacija Srbije imala vise uspeha ako se ne bi sastavljala po tome ko je medju fudbalerima najveci Srbin i ko najlepse peva himnu vec ko od njih najbolje zna fudbala? Svi ostali na svetu tako rade, mogli bi i mi malo da probamo. U svakom slucaju gore od ovoga sada ne moz' biti.
DekiFirma

Post by DekiFirma »

Da su uredjene po etnickom kljucu onda ne bi postojala recimo reprezentacija Austrije jerbo u Austriji u vecini zive etnicki Nemci, ne bi postojala ni reprezentacija Svajcarske (Nemci - Francuzi - Italijani), Belgije... ali bi zato postojale baskijska, katalonska, laponska... reprezentacija.
Nije tacno, burazeru. Ziveo sam u St.Gallenu i veruj mi da bi te tamo Svajcarci sravnili sa zemljom da im kazes da su Nemci, Francuzi ili Italijani... Ovi sa nemackog govornog podrucja isto kao i oni iz Zeneve ili Bellinzone (Ticino) sebe smatraju Svajcarcima. Isto tako, tamo narod nije podeljen kao ovde na Srbe, Madjare i bogove, svi su Svajcarci. E sad to sto im pola reprezentacije igraju Albanci (zato sto nema Kosova), e to je vec :shit: i ja ne zelim da i nasa reprezentacija postane reprezentacija puna stranaca koji veze nemaju sa Srbijom. Mogu ja kao Srbin da igram za Nemacku ili Francusku (pod uslovom da sam tamo ziveo i imam njihov pasos), ali ne mogu ja biti nikad kao neki pravi, rodjeni Francuz i da se borim istim zarom za tu reprezentaciju ii da razumem mentalitet tog naroda.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

DekiFirma wrote:Nije tacno, burazeru. Ziveo sam u St.Gallenu i veruj mi da bi te tamo Svajcarci sravnili sa zemljom da im kazes da su Nemci, Francuzi ili Italijani... Ovi sa nemackog govornog podrucja isto kao i oni iz Zeneve ili Bellinzone (Ticino) sebe smatraju Svajcarcima.
To je upravo ono o cemu ja govorim - oni imaju osecanje nacionalne pripadnosti definisano kroz nadetnicku drzavu-naciju. Isto i Austrijanci, ni oni u velikoj vecini ne smatraju sebe Nemcima.

Ali ako gledas po etnickom principu koji Miha i njemu slicni guraju, onda su svi oni kojima je nemacki jezik maternji i koji dele isto nemacko genetsko poreklo, bez obzira da li su Svajcarci, Austrijanci, Nemci (pa i iseljenici - Amerikanci i ostali), ustvari Nemci i nista drugo do etnicki Nemci. A po istom tom principu etnicki Svajcarci ne postoje, jer ne postoji jedinstvena grupa istog genetskog porekla niti postoji svajcarski jezik kao takav.

Cak i ako uzmemo ne bas harmonicnu Belgiju za primer umesto Svajcarske, gde se Valonci (etnicki Francuzi) i Flamanci (etnicki Holandjani) slazu ko rogovi u vreci, ni tamo niko ne trazi pripajanje svojim etnickim maticama Francuskoj ili Holandiji jer imaju osecanje posebnog identiteta u odnosu na njih.

Naravno danas su takve ideje vec totalno prevazidjene, ceo taj koncept etniciteta kao nosioca politickog subjekta.

No skrenuli smo daleko od teme...
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

DekiFirma wrote:Mogu ja kao Srbin da igram za Nemacku ili Francusku (pod uslovom da sam tamo ziveo i imam njihov pasos), ali ne mogu ja biti nikad kao neki pravi, rodjeni Francuz i da se borim istim zarom za tu reprezentaciju ii da razumem mentalitet tog naroda.
Kakav zar borbe za reprezentaciju kad za istu igraju menadzerski mezimci sa pola gasa, da se nepovredjeni i odmorni vrate u svoje klubove. Abu je veci Srbin od svih tih scepovica, tomovica, stevanovica,... :frown: Niko ne moze da bira gde ce da se rodi, a ako se Abu oseca kao Srbin, ponasa i zivi kao jedan od nas, ne razumem zasto mu se ne bi pruzila sansa, posto bi izgoreo za taj grb vise nego bilo koji od ovih Ramadanijevih stabala. Moreira je u Srbiji isto koliko i on, nije rec srpskog naucio, a Abu ga manje vise tecno prica, sto je samo jedan od pokazatelja postovanja zemlje u kojoj zivis i radis...
Sima Strahota

Post by Sima Strahota »

Po meni, apsurdno je da reprezentacija koja nema ni jednog normalnog spica, ima ovakav tip dileme. Ako Abu stvarno ima drzavljanstvo (iskreno nisam znao), i ako je stvarno najbolji kog imamo, onda neka igra.

Pa kad ponovo pocnemo da stvaramo normalnu selekciju igraca na svim pozicijama, onda cemo eventualno moci da biramo.

Na stranu sto za ovo sto je doticni izjavio, Abu ima tuzbu za diskriminaciju 1/1.
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Sima Strahota wrote:Ako Abu stvarno ima drzavljanstvo (iskreno nisam znao)
Nema državljanstvo. A nema ni pet, po propisima FIFA potrebnih, godina boravka u Srbiji kao što sam video da su neki novinari pogrešno napisali u nekom od ovih članaka. Došao je u Srbiju januara 2009.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

1) Za reprezentaciju treba da igraju najbolji - pa ne igraju...
2) On ("dok sam ja selektor stranac neće igrati") neće još dugo biti selektor (samim tim pita se još malo)...
3) Ako fudbalska vrhuška bude u tome videla interes - igraće bilo ko (ko se sa tim preklapa/poklapa)...
4) Več je jedan stranac brže-bolje preko noći (pred kamerama, direktno od ministra) dobijao pasoš, pa kad ode u Kinu, nema ni glasa o njemu (kamoli poziva u reprezentciju)...I Abu ide (od juna)...

Sve u svemu - mlaćenje prazne slame!!!
Post Reply