Liga Evrope - sezona 2012/13

madda fakka

Re: Liga Evrope - sezona 2012/13

Post by madda fakka »

Helm wrote:I da, ima jos jedna opcija, gde i ako budemo treci mozemo da startujemo od drugog kola (toj opciji se najvise nadam). A to je u varijanti da firme kojima zvezda duguje prestanu da budu ovce za sisanje i da im ne oproste dugove do 25. maja i tako ih sprece da dobiju UEFA licencu. :deal:
E posto se secam da si prosle godine onako lepo objasnio koeficijente za klubove i lige itd i hvala ti za to :) da li to znaci ako czv ne dobije licencu (sto je ravno 0,001%, jer nista nije 100% sigurno) da li bi to znacilo da bi petoplasirani mogao da udje u ligu uefa?
I Bog je Slaninar...
Helm

Post by Helm »

I drugi put sta god da treba. :cheers:

Pa teoretski, u varijanti da zvezda ostane bez licence, moze se desiti i da petoplasirani tim udje u Ligu. Ali, to ipak zavisi od par faktora. Nasa liga ima jedno mesto u kvalifikacijama LS i tri u kvalifikacijama za LE. Od ta 3 za LE jedno mesto je za pobednika kupa, a dva su za drugoplasiranu i treceplasiranu ekipu iz prvenstva.
Ukoliko drugoplasirani ili treceplasirani ne dobije evropsku licencu trebalo bi da ide 4. tim iz prvenstva ako ispunjava uslove. Ako ne, opet se prenosi dalje konkretno na petog.

E sad, kod nas je nesto realnije da i cetvrti i peti idu u kvalifikacije (sve naravno ako zvezda ostane bez licence).
Pre svega jer se svi nadamo da cemo osvojiti kup sto bi znacilo da idemo po tom kriterijumu, a dva najbolje plasirana kluba za LE bi bili na cetvrtom i petom mestu (prvo ide u LS, drugo i trece su ili ostali bez licence ili osvojili kup).
Isto vazi ako bi Jagodinci uzeli kup.
Ako bi neko treci pobedio, onda bi taj tim isao u trece kolo kvalifikacija, a preostala dva mesta bi uzeli mi i Jagodinci u sadasnjoj situaciji.

Malo sam konfuzno napisao ovo, ali nadam se da se moze izvuci odgovor na pitanje. :D
Samo borbeno !

Post by Samo borbeno ! »

Pozdrav svima. :cheers: Da li moze neko da izbaci prvu postavu vecerasnjih utakmica LE? Hvala
Drina

Post by Drina »

Samo borbeno ! wrote:Pozdrav svima. :cheers: Da li moze neko da izbaci prvu postavu vecerasnjih utakmica LE? Hvala
Mislim da ce to biti poznato tek pred pocetak meca, zar ne?
Samo borbeno !

Post by Samo borbeno ! »

Drina wrote:
Samo borbeno ! wrote:Pozdrav svima. :cheers: Da li moze neko da izbaci prvu postavu vecerasnjih utakmica LE? Hvala
Mislim da ce to biti poznato tek pred pocetak meca, zar ne?
Ne. Nasao sam na Uefinom sajtu mnogo pre pocatka,samo se nisam setio odmah.
madda fakka

Post by madda fakka »

Helm wrote:Mozda ne bi bilo lose osvrnuti se i na ovo posto je ostalo nesto jace od mesec dana do kraja prvenstva.

Dakle, imamo opciju da krenemo od prvog, drugog ili treceg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Ako osovjimo kup krecemo od treceg, ako budemo treci krecemo od prvog. Drugoplasirani (sto nije mnogo verovatno da budemo mi u situaciji gde je zvezda krenula opako da zatvara utakmice) startuje od drugog kola.
Posto smo prema uefa rankiranju 25. isto sve kao i prosle godine, tj ako budemo treci 2. kolo kvalifikacija ako uzmemo kup krecemo od 3. kola. Samo koliko nam se popravio/pogorsao koeficijent.... Mislim da se poboljsao ipak nam je skor 2-1-1 tj pozitivan skor nosimo od prosle godine.
I Bog je Slaninar...
Helm

Post by Helm »

Uf, ja sam nesto pobrkao tamo. :oops:
Krece se od drugog kola kvalifikacija i u slucaju osvajanja kupa i u slucaju drugog mesta. A da bi osvajac kupa kretao iz treceg kola treba nam plasman na bar 18. mesto u odnosu na koje zaostajemo 9 bodova. A to je razlika koju prekticno ni ne mozemo nadoknaditi dok ne budemo imali redovno 2-3 zapazena ucesnika grupne faze. Mnogo smo blizi da izgubimo 2, 3 i padnemo na 28. gde i drugoplasirani krece od prvog kola. Izvinjavam se za gresku, te granice su nesto pomerane u skorije vreme, cini mi se da je do pre koje godine pobednik kupa do 27. mesta drzave isao u trece kolo.
madda fakka

Post by madda fakka »

Helm wrote:Uf, ja sam nesto pobrkao tamo. :oops:
Krece se od drugog kola kvalifikacija i u slucaju osvajanja kupa i u slucaju drugog mesta. A da bi osvajac kupa kretao iz treceg kola treba nam plasman na bar 18. mesto u odnosu na koje zaostajemo 9 bodova. A to je razlika koju prekticno ni ne mozemo nadoknaditi dok ne budemo imali redovno 2-3 zapazena ucesnika grupne faze. Mnogo smo blizi da izgubimo 2, 3 i padnemo na 28. gde i drugoplasirani krece od prvog kola. Izvinjavam se za gresku, te granice su nesto pomerane u skorije vreme, cini mi se da je do pre koje godine pobednik kupa do 27. mesta drzave isao u trece kolo.
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I Bog je Slaninar...
Helm

Post by Helm »

Ne gledas tu tabelu, to je zbirno koliko smo osvojili ove sezone. ;)

Ova ti je merodavna za plasman.
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VOSAMOJA

Post by VOSAMOJA »

Samo Partizan ispunio finansijske uslove UEFA

Na sednici Komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije razmatrano je ispunjenje kriterijuma klubova-kandidata za dobijanje licence za učešće u takmičenjima u organizaciji UEFA za sezonu 2013/2014. Prijave za licencu je podnelo 10 klubova Jelen Superlige, a samo je Partizan ispunio finansijske uslove.

Crno-beli do sada nisu ispunili samo jedan kriterijum, infrastrukturni, dok su finansijski, sportski, personalno-administrativni i pravni kriterijumi ispunjeni. Što se tiče Crvene zvezde, klub sa “Marakane” je od pet ispunio samo dva uslova, sportski i pravni. Za licencu će morati da ispune pre svega onaj najvažniji finansijski, a potom personalno-administrativni i infrastrukturni kriterijum.

Na odluke Komisije za licenciranje klubovi imaju pravo da ulože žalbe i to u roku od osam dana od dana prijema odluka i da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih preostalih kriterijuma. Sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja mora biti održana najkasnije do 25. maja 2013. godine, kada će biti donesene konačne odluke vezane za izdavanje licenci za takmičenja u organizaciji UEFA za sezonu 2013/2014.

U vremenskom intervalu od januara do početka aprila tekuće godine, klubovi su dostavljali dokumentaciju vezanu za ispunjenje kriterijuma za dobijanje licence. Po pregledu dostavljene dokumentacije od strane klubova, odnosno uvidom i izveštaje eksperata po različitim kriterijumima, Komisija je zaključila da nijedan klub nije ispunio sve neophodne kriterijume za dobijanje licence.

Takođe, zaključeno je da su neki klubovi bili na pragu dobijanja licence, ali je i njima malo nedostajalo. Konstatovan je problem bezbednosnog aspekta vezanog za infrastrukturu stadiona, što je nedostatak koji je prisutan godinama i sam FS Srbije nije u stanju da ga samostalno reši bez pomoći državnih organa.

Vojvodina, Jagodina i OFK Beograd nisu ispunili finansijski i infrastrukturni deo, koji se odnosni na domen bezbednosti stadiona, kako bi dobili licencu, dok su sve uslove zadovolili po pitanju sportskih, personalno-administrativnih i pravnih kriterijumu. Javor nije ispunio finansijske, personalno-administrativne i infrastrukturne kriterijume, dok su od pet neophodnih uslova Rad, Spartak i Sloboda zadovoljili samo pravne kriterijume. Jedini klub koji nije ispunio nijedan uslov je Radnički 1923.
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Znači, kako sad ispada, mi krećemo od prvog kola Lige Evrope, a Jagodina (osvajač kupa) i petokraka (verovatno vicešampion) od drugog? Što znači početak sezone već tamo negde krajem juna. Naravno, osim ako ovu računicu ne poremeti nedobijanje licence nekog od klubova, pošto je u ovom momentu nema nijedan.
Stexman

Post by Stexman »

Ja mislim da osvajac kupa krece od treceg kola!?
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Do prošle sezone da, ali u međuvremenu je došlo do nekih pomeranja na tim listama, valjda je naša liga dodatno izgubila na koeficijentu i pala na listi, tako da sad više niko ne kreće od trećeg.
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Od prvog kola krecemo. Zreb je 24.juna, prva utakmica 4.jula, a revans 11.jula.

Trenutno stanje par kola pre kraja, moguci protivnici su desno:

Image
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Locked