nssale wrote:Ja sam ovim pitanjima hteo da kažem da se već dugi niz godina ne može reći da klub nije u rukama Slaninara, makar se Oni tako deklarašu i opet nam se klub ni za jotu nije pomerio napred. Znači nije problem u tome da li je neko u klubu Slaninar ili ne, nego da li je neko profesionalan (ima znanje i može) i moralan (poštuje klub i ne hvata se pod ruku sa ološem).
E vidis tu lezi sustina problema. Neko ko danas nema problem da se deklarise kao cigan ili grobar jednostavno mora biti operisan od morala, to jedno sa drugim ne ide, nema, ne postoji. Da nije tako, ne bi bilo nista lakse nego da klub damo na upravljanje ljutim profesionalcima Terzicu, Covicu i Dzajicu i krenemo u juris na pehar Lige Sampiona. Jedino da komplet neke strance dovedemo koji veze nemaju sa Srbijom i srpskim fudbalom, a za to se nema para. Nece stranac uloziti svoj novac u ovo bure bez dna.
Sa druge strane, nije ni svako ko se deklarise kao Slaninar cvecka i automatski bezgresan. Cak naprotiv, suvise je tu likova koji svoj licni materijalni interes stavljaju ispred interesa kluba i ne libe se da rade na njegovu stetu da za sebe pribave korist.
Ja licno bih voleo da klub vode Slaninari, ali oni pravi, koji nece drpati za sebe. Kompletno od vrha do dna, od Predsednika do cistacice i onih sto odrzavaju terene, prodaju karte na blagajni itd. Pa koliko su sposobni i kako umeju neka tako bude. Ako Slaninarstvo ne ume bolje od podrucne lige neka onda bude podrucna liga, makar ce biti cista prica, i znacemo da za bolje od toga i nismo.
(A verujem da jesmo, i da jos ima ljudi koji bi ovaj brod mogli dobro da vode!)