Bas takoHelm wrote:ima ali ne funkcionalnog.

Bas takoHelm wrote:ima ali ne funkcionalnog.
http://www.mozzartsport.com/vesti/mihaj ... ija-srbima" onclick="window.open(this.href);return false;Mihajlović za MOZZART Sport: Oumaru u reprezentaciji? Srbija Srbima!
"Dok sam ja selektor za Srbiju mogu da igraju samo igrači koji su rođeni u Srbiji ili imaju srpske roditelje. Sutra, kada dođe neki drugi selektor, on može to pravilo da menja, ali kod mene ne dolazi u obzir. To što je Oumaru rekao da bi pevao himnu ide njemu na čast, a na pleća onima koji su rođeni ovde i to ne žele. Nije problem pevanje himne, već odakle igrač potiče", kaže Mihajlović
Apsolutno se slazem(o)! Nacionalnost je nebitna, ali neke veze sa zemljom za koju se igra, u ovom slucaju Srbijom, moraju postojati.nboya wrote:Sto se tice teme da li Abu treba da igra u reprezentaciji Srbije, ja sam protiv. Ako ova zemlja nije u stanju da odskoluje jednog dobrog napadaca onda treba da igramo bez napadaca. Neka nasa struka povede racuna o tom problemu, zasto ne mozemo da izbacimo kvalitetnog igraca, a ne da se vadimo pomocu Abua. Principijelno, ja sam uvek za to da za reprezentaciju Srbije igraju samo oni igraci koji prodju nasu skolu, nacionalnost je nebitna.
Problem je samo u toliko sto reprezentacije ne predstavljaju pojedinacne etnicitete vec su selekcije fudbalskih saveza. A ovi su opet u vecini slucajeva uredjeni po principu drzavljanstva i/ili pripadnosti odredjenoj teritoriji.DekiFirma wrote:Poredjenje nije na mestu, etnicki je Srbin. Hoces da kazes da su Romi koji su rodjen u Srbiji veci Srbi od Srba rodjenih u Hrvatskoj?
Nije tacno, burazeru. Ziveo sam u St.Gallenu i veruj mi da bi te tamo Svajcarci sravnili sa zemljom da im kazes da su Nemci, Francuzi ili Italijani... Ovi sa nemackog govornog podrucja isto kao i oni iz Zeneve ili Bellinzone (Ticino) sebe smatraju Svajcarcima. Isto tako, tamo narod nije podeljen kao ovde na Srbe, Madjare i bogove, svi su Svajcarci. E sad to sto im pola reprezentacije igraju Albanci (zato sto nema Kosova), e to je vecDa su uredjene po etnickom kljucu onda ne bi postojala recimo reprezentacija Austrije jerbo u Austriji u vecini zive etnicki Nemci, ne bi postojala ni reprezentacija Svajcarske (Nemci - Francuzi - Italijani), Belgije... ali bi zato postojale baskijska, katalonska, laponska... reprezentacija.
To je upravo ono o cemu ja govorim - oni imaju osecanje nacionalne pripadnosti definisano kroz nadetnicku drzavu-naciju. Isto i Austrijanci, ni oni u velikoj vecini ne smatraju sebe Nemcima.DekiFirma wrote:Nije tacno, burazeru. Ziveo sam u St.Gallenu i veruj mi da bi te tamo Svajcarci sravnili sa zemljom da im kazes da su Nemci, Francuzi ili Italijani... Ovi sa nemackog govornog podrucja isto kao i oni iz Zeneve ili Bellinzone (Ticino) sebe smatraju Svajcarcima.
Kakav zar borbe za reprezentaciju kad za istu igraju menadzerski mezimci sa pola gasa, da se nepovredjeni i odmorni vrate u svoje klubove. Abu je veci Srbin od svih tih scepovica, tomovica, stevanovica,...DekiFirma wrote:Mogu ja kao Srbin da igram za Nemacku ili Francusku (pod uslovom da sam tamo ziveo i imam njihov pasos), ali ne mogu ja biti nikad kao neki pravi, rodjeni Francuz i da se borim istim zarom za tu reprezentaciju ii da razumem mentalitet tog naroda.
Nema državljanstvo. A nema ni pet, po propisima FIFA potrebnih, godina boravka u Srbiji kao što sam video da su neki novinari pogrešno napisali u nekom od ovih članaka. Došao je u Srbiju januara 2009.Sima Strahota wrote:Ako Abu stvarno ima drzavljanstvo (iskreno nisam znao)