Zahuktala se rasprava, čak se pojavljuju i podele među forumašima, pa čak i ljudi kontriraju sami sebi u tim podelama(da li mlade, ne mlade, gde tu onda dolaze Topić i Zukić, da li oni potpadaju pod mlade, itd.). Maši se poenta, iako nije teško za videti da svi imaju želju da svojim "savetom" pomognu klubu. Pokušaću da sumiram moje viđenje:
Mladi igrači: Sadašnja pozicija srpskog fudbala ne omogućuje mladim kvalitetnim igračima da se dugo zadrže, ukoliko se neki ozbiljniji evropski klub zainteresuje za njih. Jednostavno, apetiti mladih igrača i njihovih porodica su veliki, a zašto i ne bi bili veliki, ukoliko im je dete talenat, gotovo izvesno je da neće uspeti ovde. Sistem je unakažen, prolaz imaju oni koji imaju da plate, pa me ne bi iznenadilo da su i Milošević i Kabić dospeli do prvog tima samo zbog toga što ih je neko gurao. Ne kažem da jeste, ali nije nemoguće da su čak i morali da pristanu na saradnju sa nekim bolje pozicioniranim, da bi došli do prilike. Ako to nije problem iz kojeg treba otići, ne znam šta jeste. A ako imaš priliku, zašto je ne iskoristiti? Ako ćeš propasti, propadni zato što svoj talenat nisi mogao da pretvoriš u kvalitet u nekom dobrom okruženju, a ne zato što te je neki kriminogeni pilićar uzeo na zub u ovoj zabiti. Ne zaboravite da je pre koju godinu reketiran naš mladi prvotimac. Zašto, nije ni bitno. Neko ti reketira dete iz škole. Suludo. Klub nije kriv što ne može da zadrži nekog mladog igrača, ovako direktno gledajući. Klub je kriv što je sistem u klubu smeće pa ne omogućuje zaštitu i napredak mladima, koji bi onda želeli i da dođu i da ostanu u Voši. Znači, vreme je za promene u klubu.
Dovođenje igrača: Vraćamo se na sistem. Gomila šljama obitava našim fudbalom, nudeći raznorazna imena, što je dovelo do toga da više nije bitno da li je igrač dovoljno kvalitetan za neki klub, već koliko tu ko može da se ugradi od pregovaračkih strana. Ako je ime neko "zvučnije", tim lakše provući to kao kupovinu iz snova. Kad bi se sa strane gledalo FM očima, znači sterilno i bez upliva kriminalaca, logično je da je Vojvodina želela da dovede i Malbašića i NN i UN, itd. Kad se skinu naočare za filtriranje govana, prvo logično pitanje koje svakoj iole razumnoj osobi koja voli klub mora biti je: "A koliko smo mi platili ovo zadovoljstvo?". Opet ću se pozvati na forumaša, neka mi ne zameri što se ne sećam ko je, koji je preneo informaciju da u prvom timu niko nema ispod 10.000 evra mesečno. Evo, ovako na prvu, razmislite dobro, koliko igrača iz startnih 11 zaslužuje više od 10.000 evra mesečno? Ne po igrama iz prethodne sezone, stavite to po strani, nego po dosadašnjoj karijeri, kao i potencijalu. I šta oni donose za te pare? Osim Čumića i donekle Carevića(koji me i dalje nije ubedio), niko tu ne obećava da će te pare biti ikad vraćene, što kroz rezultate, što kroz prodaje. Znači imamo buljuk preplaćenih sredovečnih likova(sredovečnih u fudbalskom smislu, ničije godine, 29-32, moraš ih platiti puno, a niko ih neće kupiti), koji su izvesno čist trošak. Na sve to, izvesno je da je neko iz kluba ugrađen u njihove plate. Hajde čak i da kažemo da mora tako, sistem je truo i ne možemo baš toliko mimo njega, pa mora biti ugrađenih, pa da to kao malo skrajnemo. Ali opet ću napomenuti, do pre koju godinu, krov je bio 2000, sad se lagano ide preko 10. Ko je onda odgovoran za inicijalno preplaćivanje? Koje je bez pokrića? Dakle, promene.
Skauting: Kao posebna kategorija, mimo dovođenja igrača, je taj skauting. Da li klub ima skaute? I ako nema, zašto nema? Da li je moguće da u 21. veku Voša kao klub nema dovoljno sposobnosti da ima sklopljenu saradnju sa nekim skautovima, da barem imamo upliv u neko manje istraženo tržište? Jasno je da ogromni klubovi imaju monopol nad time. Ali poenta tog skautinga je da otkrije i druge klince, ne samo najbolje. Jer, ne možemo mi dovesti najbolje. Ali da Tanjga "ide u Nemačku da bi video da li ima prostora za dogovor sa nekim igračima" je toliko ludilo mozga, da ne znam šta bih rekao. Voša skautira Nemačku

Skauting je to što nama donosi novac. Tj. što bi moglo da nam donosi novac. Nađeš mladog igrača, dovedeš ga, razviješ do neke granice i prodaš. Jel ne postoji sposobnost u klubu da se oformi takav sistem, koji je postojao, ali je ugašen/unakažen? Vreme je za promene.
Lako je reći da nije vreme za promene, uz standardnu floskulu, a ko sledeći? To i jeste problem, ta floskula. Od sledećeg zahtevati bolje. Ako ne može da isporuči, odmah menjati i tako u nedogled, dok se ne dođe do rešenja. Gore nam teško može biti. Da ispadnemo iz "Super"lige bi bilo loše? Nekad mi se čini da kad bismo ispali, da postoji mogućnost da bi nekako svi sjahali sa nas... I tako je ostala samo ljuštura nekad velikog kluba, a ovi su krenuli da skidaju već i ono šta se može skinuti sa te nesrećne preostale karoserije.