Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Transferi

Post by gospodinFKV »

Posle brojnih samara koje smo dobili u poslednjih nekoliko godina, mislim da je jako bitno da se postavi jedno razgranicenje u vidu toga ko je ''Vosino dete'', a ko ''igrac ponikao u nasoj omladinskoj skoli''. Makar zbog zdravlja nas botova ovde... :greenbutt:

Primer Vosinog deteta: Zukic, Meda, Brka
Primer igraca poniklog u OS: Ivanic, Jovanovic, Poletanovic, Kosovic

Razlika izmedju ta dva nije samo predmet odgovornosti kluba, vec i odgovornosti pojedinca. Treba imati u vidu da su igraci poput Kataija, Ivanica, Poletanovica, Kosovica, Melega itd, bili u klubu kad je klub imao status koji danas imaju TSC i Cukaricki, a pritom imao identitet, veliku navijcku bazu i sve preduslove da kad si dete tog kluba, ti imas priliku, status, ali i obavezu. Mi mozemo da krivimo delom klub za ove svinjarije u poslednjih par godina, ali nesto je i do integriteta i vrednosti koje nosis iz kuce, ako ih njeni ukucani poseduju. Mi mozemo za Kabica recimo da kazemo ''eto, OS godinama ne radi na tome, klub gubi identitet i sl'', ali kako mozemo da izgovorimo tako nesto za igrace koji su videli hiljade i hiljade ljudi kako dolaze iz NS-a na finala kupa, ili ljude koji su nekad punili Sever, kaveze na gostovanjima, citave one novinske stupce ispunjene hvalospevima kad se nakantaju blizanci u sred onih njihovih rupcaga. To su sve videli i/ili iskusili gore pomenuti stariji igraci. Ako vec krivimo klub za deo toga, onda treba biti fer i reci da je ta Vojvodina u kojoj su oni ponikli ipak bila malo drugacija od ove Vojvodine sada, te da apsolutno ne postoji izgovor za ovakvu izdaju. To je samo i iskljucivo nedostatak integriteta i sistema vrednosti. Klasicne bulje od ljudi i moralni pigmeji. Ende.

Sto se Delea tice (ovog sto je Deep okacio), ja bih ceo prihod od Zukinog transfera i jos malo od gore za njega i probao da ga privolim uz mozda uticaj Mandarica, ali mislim da je on i dalje igrac za PL ili da bude bogotac u Cempionsipu, plus ga i dalje bije dobar PR, jer se bas sredio sa mentalnim zdravljem, tako da kontam da ce on ostati u Engleskoj. :mrgreen:
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Šta kažu jel doputovao Dele u Novi Sad jel prošao lekarske?
1892

Post by 1892 »

ElMaestro13 wrote: Thu Jul 11, 2024 12:58 pm Šta kažu jel doputovao Dele u Novi Sad jel prošao lekarske?
Pretpostavljam da je ovo sarkazam.
Znači i dalje ništa od ove kombinacije ?
Come on you Reds!
ernesto

Post by ernesto »

@ernesto ima i nas koji pomažu klubu što se tiče marketinga i to u sopstvenoj režiji, kako na TikTok-u, tako i na Instagramu… Ja sam lično napravio grupu na Instagramu od nas desetak Vošinih editora i zajedno pomažemo jedni drugima oko objava… Moj nalog na TikTok-u (@fkv.edits) je dostigao 6000 pratioca! :cheers: Ciljano sam napravio taj nalog da podstaknem mladje generacije da navijaju za Vošu, a ne za blizance :shit: . I naravno nisam ja jedini koji je imao istu nameru… Ono što hoću da ti kažem je da i tih dvoje ljudi koje se prijavilo su neki plus, ali da znaš da ima i nas koji se nismo prijavili iz razloga zato što upravo to i već radimo… :)
[/quote]
:lala: :cheers:
Banujte me molim vas :beg:
ernesto

Post by ernesto »

ElMaestro13 wrote: Thu Jul 11, 2024 12:58 pm Šta kažu jel doputovao Dele u Novi Sad jel prošao lekarske?
Jeste. Ima preglede trenutno.
Banujte me molim vas :beg:
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Jel se traži zamena za Zuku Bazuku?
djoks

Post by djoks »

Јесам ја једини који мисли да нам идаље требају бекови? Додуше нисам гледао припремне утакмице па не знам каквог су квалитета румун и бразилац.

Едит: https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ije/486856
Karlsson

Post by Karlsson »

Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Maki wrote: Thu Jul 11, 2024 9:44 am
Savcic Luka wrote: Thu Jul 11, 2024 8:19 amNe radi se tu o jednom igraču, već o principu i strategiji i da, o identitetu.
Generalno od omladinske škole, do ambicioznih biznismena što sportskih, što privrednih ne doprinosi tome. Možda grešim, možda će za pet godina da bude na terenu dosta dece sa Vujadina, a možda će da bude da je neću doći gledati sportsko igračku radnju koja će se zvati Vojvodina.
+1
Poenta! :deal:
Slazem se, ali:

Identitet kluba proizilazi iz identiteta grada / regije iz koje klub dolazi. A ne moze da se zanemari da se u poslednjih 30 godina identitet Novog Sada znacajno promenio. Ne kazem da je to lose ili da je dobro, ali cinjenica je da su danas Novi Sad i Novosadjani drugaciji mentalitetski i identitetski. To se mora uzeti u obzir kada razmisljamo o identitetu kluba jer ono sto je bilo nekad vise biti ne moze. Ali moze biti nesto sustinski slicno, bez kompromisa prema odredjenim pitanjima (npr. odbijanje svake saradnje sa blizancima) ali utemeljeno u novoj realnosti, prilagodjeno tako da bude prijemcivije novim generacijama koje stasavaju u nasem gradu i uvazavajuci razlike izmedju njihovih afiniteta i onih nasih iz ranijih vremena kad je Novi Sad bio drugaciji nego danas. Znaci prvo da utvrdimo sta i kakav treba taj identitet da bude u ovim novim vremenima.

I onda to kroz rad u mladjim kategorijama usadjivati u klince zajedno sa poducavanjem tehnickim i taktickim osnovama fudbalske igre, indoktrinirati ih time tako da kad jednom stasaju da "diplomiraju" u prvi tim oni do koske budu prozeti tim duhom i da im blizanci ni na pamet ne padaju! Da ne gledaju da povegnu iz kluba cim se ispile i sastave dva poluvremena na terenu nego da im ambicija bude da u njemu ostave trag. Da ne strahujemo hocemo li ih videti na necijoj tribini ili sta objavljuju po instagramima. Jer danas mi to nemamo, osim retkih izuzetaka (npr. Zuka) - nema razlike da li je klinac sa Vujadina ili je dosao sa strane, oni u najvecoj vecini navijaju za blizance i ne osecaju klub kao svoj nego samo kao odskocnu dasku da stignu tamo gde im je srcu milo ili ako to ne mogu da sto pre pobegnu u inostranstvo. To mene vise boli nego koliko ima dece sa Vujadina a koliko "dodjosa" u prvih 11. Kad bismo imali makar 3-4 prava Slaninara do koske u timu (ne ni u 11, u kompletnom pogonu prvog tima mi to danas nemamo!) i kad bi i oni koji rukovode klubom sa svoje strane insistirali na slaninarskom duhu i identitetu i delovali u tom interesu ne bih ja strahovao za ovaj klub. Ali mi to danas nemamo, i necemo imati sve i da sutra svih 11 u timu stavimo klince sa Vujadina jer se s tom decom ne radi dobro!

A k'o sto neko rece na terenu igrati moraju najbolji i najspremniji, bilo da su ponikli na Vujadinu, dosli iz drugih domacih klubova ili smo ih doveli iz inostranstva. To je naprosto zahtev takmicenja u najvisem rangu, tim se ne sastavlja po kljucu vec prema tome ko koliko moze da doprinese na terenu...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Maki

Post by Maki »

Radoye wrote: Thu Jul 11, 2024 3:24 pm
Kad bismo imali makar 3-4 prava Slaninara do koske u timu (ne ni u 11, u kompletnom pogonu prvog tima mi to danas nemamo!) i kad bi i oni koji rukovode klubom sa svoje strane insistirali na slaninarskom duhu i identitetu i delovali u tom interesu ne bih ja strahovao za ovaj klub.
+1
Kada bi oni koji rukovode klubom bili među ta „3-4 prava Slaninara“ sva bi ova diskusija bila izlišna, zato je Savčić u pravu, postoji bojazan da uskoro neće niko dolaziti da gleda Vošu, pogotovo ne ljudi kao on, kojima neće biti teško da sa svojim klincima i o svom trošku zapucaju u Topolu ili Amsterdam.
Stexman

Post by Stexman »

Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Stexman wrote: Thu Jul 11, 2024 3:58 pm Danilo Pejić novi igrač!

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ije/486856
Još jedna niška varijanta?
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Cane

Post by Cane »

@Radoye Napokon da ovde pročitam jedan dobar i argumentovan post. Odlična analiza i smislen pogled šta i kako treba raditi u budućnosti. Slažem se u potpunosti.
Emocije su u fudbalu neophodne i često pozitivne ali u nekim stvarima racionalnost treba staviti u prvi plan. I naravno na osnovu toga smislena i planska akcija, a ne beskorisno kukanje u prazno koje nikom ne donosi ništa nego samo tera ljude od kluba.
lapo-lapo

Post by lapo-lapo »

Izgleda mi da gomilamo igrace na poziciji stopera ili se racuna na prodaju Koraca. Prerano je jos da se prodaje, bar da sastavi sezonu u Vojvodini....

https://www.google.com/amp/s/www.telegr ... adi-milion
Karlsson

Post by Karlsson »

Neko je napisao u komentarima na Jutjubu dok je išao uživo prenos iz Užica da će Korać nakon Ajaksa u Francusku.
Post Reply