Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ice

Post by ice »

lexa wrote:Turija,

Odlican post,i slazem se s tobom u potpunosti.
Jedan Gvozdenovic nije smeo biti doveden jer od njega Vojvodina nema ama bas nikakve koristi.
Kao prvo,vec je stariji,dakle,ne moze se vise nigde prodati.
Kao drugo,njega ne samo da nije htela Zvezda,nije ga hteo niko i u ovom slucaju me uprava Vojvodine negativno iznenadila.
Kao trece,on je vec igrao u Evropi,verovatno uhvatio neku paru i sad igra,sto bi mi rekli,cisto da se odigra.
Krivica ide na dusu vase uprave jer je boljih resenja sigurno bilo.
E sad,mozda nekome odgovara dovodjenja skart igraca. Nisam sklon nekim teorijama zavere ali kod nas je sve moguce.

Medjutim,zasto je ova rasprava uopste i pocela?
Pocela je zbog malog Lazevskog koji je susna suprotnost od Gvozdenovica.
Lazevski ima 21 godinu,dakle,decko ima itekako puno razloga da se dokazuje,da gine na terenu jer mu o tome ovisi karijera.
Niti se on kome dokazao,niti se finansijski obezbedio,dakle,nema nikakve slicnosti sa Gvozdenovicem osim sto igraju na slicnim pozicijama.

Ne vidim razlog zasto bi neki bili protiv njegovog dovodjenja.
Ja razumem neku vrstu rivaliteta izmedju Vojvodine,Zvezde i Partizana ali to treba staviti po stani kada su ovakvi slucajevi u pitanju.
Vec smo razjasnili,novca za extra igrace nema,osloniti se samo na svoju omladinsku skolu je nemoguce.
Dakle,kompromis je jedino resenje.
Nije to nista cudno u Vojvodini,pa i puno veci klubovi se "krpaju" na nekim pozicijama jer nisu u mogucnosti dovesti boljeg igraca.

Zaboravljaš samo jednu činjenicu i to bitnu,a to je da je ovde reč o našem,to jest srpskom fudbalu u kojem je sve moguće.
E pa u tom srpskom fudbalu za igračevu dobru prodaju uopšte nije bitno kako je igrao u nekom klubu već koliko dobrog,moćnog i uticajnog menadzera(a i nešto više od toga,mnogi imaju i takozvane gazde) ima.
Pa svedoci smo da su se mnogi naši fudbaleri koji su bili totalni škart dobro prodali napolju,naravno posle su igrački nestali(neću da kažem propali ako ionako nisu mnogo toga znali ovde ih je bar bilo jer su bili forsirani),ali to njih baš briga kada su dobro zaradili i ugovorno se obezbedili.
Čak i največi evropski klubovi sve više nasedaju lažima naših ljudi,gazda i menadzera i kupuju svašta ovde kod nas,a kasno uvide da su pogrešili.Eto primera i sa Tošićem i Ljajićem.Za Tošića su se pošteno prešli,a kod Ljajića su imali sreće što je ostao godinu dana u Partizanu i još standardno igrap zbog tog bonusa pa su mogli da uvide o kakvom se promašaju radi.Da ne spominjem i ostale primere,spisak je toliko dugačak da bi pola dana mogao da navodim imena.
Ne treba zaboraviti da mi imamo najviše tih menadzera u Evropi,da su izuzetno moćni,da drmaju evropskim fudbalom,naravno sve radi svoje zarade,a da su i povezani sa raznoraznim mafijaškim krugovima,što domaćim,što stranim.
Poenta je u tome da taj Lazevski može da u Vojvodini izigrava i najgoreg lezilebovića,svejedno će ga posle njegov menadzer negde solidno prodati.

Ne treba nam blizanačko smeće,imaju Sremčicu i Kaluđericu pa nek ih šalju tamo.Verujte mi da je tako najbolje za Vošu.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
pedja67

Post by pedja67 »

Dobar dan svima, prvi put pisam pa da se prestavim... Zovem se Predrag, cesto sam na forum, ali nikad nisam pisao... Ne mogu reci da sam bas navijac vojvodine, ali sam bar simpatizer, i idem na utakmice kad sam u SRB, to je izmedju 5-10 utakmica godisnje.

Sto se tice igrackog kadra, i transfera, mislim da prvo mora da se proda Djurovski ako ga stvarno traze nemci, jer nije on za profesionalni fudbal... Tehnicki je dobar, ali ne trci dovoljno, i nije dovoljno jak fizicki... Bude nekad koristan, ali nije to dovoljno... kao zamena, moze Vuk, Leandro (napredak) ili Stojka, koji mi je bas dobar igrac...
Mislim isto da ne treba da se prodaju Mrdja i Aleksic u isto vreme, jer nemamo posle spica... Adams je vise bocni igrac, ili drugi napadac, ne moze on sam da igra...
Tadic se moze pustiti jer ga ocigledno dosadilo igrati nasu ligu.
Sto se tice stopera, moj predlog je Goran Gavrancic... Jeste da je igrao u partizanu, jeste da je star, ali mislim da moze da pomogne, i sto je najbitnije, pravi je profesionalac...

Moj tim : Brkic - Vulicevic, Plec, Gavrancic, Lazevski - Medojevic, Adjuru, Stojka- Adams, Stjepanovic, Aleksic.
budababa

Post by budababa »

Kako veli B92, za Davidova iz Kule zainteresovan i partizan. Lepa prilika da vidimo koliko su stvarno dobre veze naseg predsednika, sada kada smo zvanicno zainteresovani i mi i oni za istog igraca.

P.S. Juce u "Vujadin Boskov" bio i Joca Tanasijevic... :?:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Koral

Post by Koral »

Koliko je spreman spreman je.. Ali ne stoji da Gvozdenović igra da bi odigrao. Pa on se najviše borio i jurio klince što skupljaju lopte na meču sa Smederevom, želeo je najviše pobedu od svih i ponašao se iskusno kao lik koji zna kako se jure trofeji na malim utakmicama. Sa druge strane Lakić nije mogao da uklizi čovek u meču sa Napretkom. Ne stoji priča da Gvoizdenović igra da bi odigrao...
Djumi

Post by Djumi »

lexa wrote:Turija,Lazevski ima 21 godinu,dakle,decko ima itekako puno razloga da se dokazuje,da gine na terenu jer mu o tome ovisi karijera.
Ne vidim razlog zasto bi neki bili protiv njegovog dovodjenja..
Partizan je pre izvesnog vremena prodao Obradovica u Spaniju i kao zamenu doveo Lomica(povratnik iz inostranstva).Mnogo pre Obradovica za partizan je debitovao Lazevski i logicno je bilo da posle odlaska Obradovica,On bude taj koji ce igrati jer igra za teleoptik filijalu partizana.Ljudi iz partizana nisu bas poznati po tome da se lako odricu svojih igraca.Ako se partizan odrice Lazevskog onda je je logicno da nije ni za Vojvodinu..Ako neko ima 21 godinu i dosta motiva da se dokazuje,da gine, jer mu od toga zavisi karijera,onda sve to moze da uradi u partizanu.Lazevski nije igrac za Vojvodinu bez obzira gde igra !!!
Nedavno sam predlozio Joksimovica iz Indjije za poziciju levog beka koji je 90 godiste i igrao je zajedno sa Medom i Aleksicem za reprezentaciju Srbije U-19 . Konacno,a ko je rekao da Kizito mora da ode !
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Koral

Post by Koral »

Ovo je utakmica po kojoj pamtim Lazevskog u dresu Partizana, na njoj je bio jedan od najboljih igrača. http://www.youtube.com/watch?v=_fwfpfo82eA
Turija

Post by Turija »

Mogu da se složim da je Lazevski talentovan i to što ima 21 godinu da mu je veliki plus.Ali, potpuno se slažem sa Djumijem da ako on sa 21 godinom nije imao motiva u partizanu, kako li će ga tek imati u Vojvodini?Što reče Ice, takvima je najvažnije da skupe određen broj prvoligaških utakmica u renomiranom klubu (a Vojvodina još uvek jeste takav klub) i da zagrebu preko grane.
OK, verovatno bi nešto i kanulo novaca, ali se takvom politikom od rezultata naše ekipe možemo pozdraviti.Partizan nam je već uvalio dvojicu takvih (i izjednačio rezultat zbog Vukelje, pa i preokrenuo u svoju korist), a ako bi gledali jednu utakmicu Stjepanovića protiv Rendžera i neke prodore Lakića iz Podgorice, pomislili bi da smo napravili odličan posao dovođenjem tog tandema.
Zato sam za našu decu (i npr Joksimovića iz Inđije ili nekog iz npr Javora...), nego za blizanačke mačke u džaku.Ako ni zbog čega drugog, ono bar zbog njihove želje da se dokažu u Vojvodini i pređu (jednog dana) u blizance (okolo naokolo), jer na žalost još uvek nismo uspeli u Klubu da vaspitamo decu da navijaju za matični klub - osim ono malo samosvesnih.Još uvek se malo šta promenilo na tom polju, od kako je, čini mi se gosn Svitlica, momentalno napustio ložu na derbi utakmici u Novom Sadu, kada su partizani dali gol, a veliki deo ,,naše" lože ustao da pozdravi gol u mreži Vojvodine :oops: . - i sada se mi ljutimo na Jokana, a Jokan je barem igrao u tim partizanima, i odigrao je za nas extra - istina, koliko je morao, da bi stigao do omiljenog dresa.
Last edited by Turija on Sun Dec 27, 2009 6:53 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Moja najveca zelja za ovaj prelazni rok je da igraci (ma koji da budu dovedeni) budu dovedeni na vreme, pre pocetka priprema, neozbiljno bi bilo da ponovimo ono sto smo uradili prosli prelazni rok, sa Plecom i Stoikom(koji je do duse stigao nesto pre ovog prvog)! Ako zaista imamo zelju da dovdemo nase bivse igrace Kovacevica i Covica onda ne vidim razlog zasto se toliko oteze sa njihovim dovodjenjem, sa Proleterom poodavno imamo sasvim dobru saradnju, nek prionu malo na posao, ne mogu oni biti bas tako skupi... I vrapcima na grani je jasno na kojim pozicijama nam trebaju pojacanja tako da ne bih solio pamet po tom pitanju... Na ovom forumu je dosta igraca predlozeno od strane Dejana pre svega, a vidim i da se Djumi ukljucio, njih dvojica ostalima (na forumu) nisu ostavili bas previse kvalitetne robe da predloze :D

I zeleo bih da se osvrnem na pisanje na forumu posednje 2 nedelje, koje je prosto iritirajuce, imam osecaj kao da se svi utrkuju ko ce bolje da ispljuje i ocrni svaki potez kluba i svaku vest koja se pojavi vezanu za nas, Fk Vojvodinu... Nekada sam na ovom forumu citajuci postove pojedinih clanova, ucio, divio sam se tekstovima koji su ostavljali pojedini forumasi(koji su me svojim pisanjem naterali da se uclanim ovde i da se osecam pocastvovanim sto imam priliku da ostavim neki svoj komentar i utisak ovde), dok sad prosto nemam zelju ni da citam postove, jer imam osecaj da uvek citam manje vise jedan te isti post- ironija, pljuvanje, omalovazavanje, podsmevanje... U svakom topiku, da li to bio marketing, transferi, pripreme, treneri, ili neki drugi jedne te iste stvari citam, samo par forumasa pise i iznose neka svoja (dublja, detaljnija) razmisljanja iz kojih se nesto moze procitati, a ostali cini mi se da samo pisu i kopiraju postove jedan od drugog(i pisu na utisku ovog sto je ostavio poslednji komentar), eto cisto da bi ostavili neki post, bez imalo truda i razmisljanja o toj temi o kojoj pisu...
lexa

Post by lexa »

ice,

Dobro ja znam sta se sve radi u nasem fudbalu jer sam u menadzerskim vodama,doduse,ne moras ni biti u tome da bi znao neke stvari.
Pazi,lezilebovic (ili kako vec nazivas pojedine fudbalere) moze biti svako nebitno odakle je doveden,Zvezde,Partizana,Borca,Vosine omladinske skole.
To su neke idividualne stvari na koje ne mozes uticati. Svaki igrac je razlicit.
Nekome je u cilju sportski uspeh,dakle,da dogura sto dalje,da igra u velikom evropskom klubu.
Nekome je cilj da se finansijski obezbedi pa makar se i setao na terenu.

Dakle,ne mozes unapred okarakterisati nekog fudbalera ni kao vrednog a kamoli kao "lezilebovica".

Djumi,

Postujem tvoje misljenje,kao uostalom i misljenja ostalih forumasa.
Moje miljenje je da niste u pravu,ali Boze moj,svako ima pravo na svoje misljenje.
Kazes,posle odlaska Obradovica Partizan je doveo Lomica umesto da je vratio Lazevskog iz Teleoptika? U redu,ima rezona u tvom stavu ali to
opet ne mora nista znaciti.
Pravili su ekipu za Ligu Sampiona pa su verovatno procenili da je bolje angazovati iskusnijeg Lomica umesto neiskusnog Lazevskog.
Usput,kad vec ice spominje menadzere,Lomic ima puno uticajnijeg menadzera,mozda je i to kumovalo tome.
Da se razumemo,nije Lazevski neka extra klasa,ali zar vi mislite da Vojvodina ima pare za extra igraca?
Naravno da nema,pa nema nijedan klub u Srbiji. Zvezda dovodi igrace iz Zemuna,Novog Pazara,Borca. Partizan iz omladinske skole,pa s vremena
na vreme vrate nekog svog koji ne moze naci angazman u Evropi.

To je cinjenicno stanje naseg fudbala. Svi rade po principu kupi jeftino,prodaj skupo jer drugacije ne moze.
I mnogo vas je ovde reklo kako Vojvodina ne placa obestecenja nego dovodi samo slobodno igrace. Pa sta ocekujete onda?
Djumi

Post by Djumi »

lexa wrote:
Djumi,

Kazes,posle odlaska Obradovica Partizan je doveo Lomica umesto da je vratio Lazevskog iz Teleoptika? U redu,ima rezona u tvom stavu ali to
opet ne mora nista znaciti.
Pravili su ekipu za Ligu Sampiona pa su verovatno procenili da je bolje angazovati iskusnijeg Lomica umesto neiskusnog Lazevskog.
Da se razumemo,nije Lazevski neka extra klasa,ali zar vi mislite da Vojvodina ima pare za extra igraca?
I mnogo vas je ovde reklo kako Vojvodina ne placa obestecenja nego dovodi samo slobodno igrace. Pa sta ocekujete onda?
lexa !
Sticajem okolnosti moja kuca je 10 km od partizanovog centra teleoptik a i cini mi se ipak da bar malo nesto i znam o igracima.
1)Ako partizan pravi ekipu za Ligu sampiona i nece Lazevskog onda je to stvar kriterijuma vrednosti a ne jacine menadzera.
2) Sam kazes da Lazevski nije ekstra klasa,ako je to tako onda treba da igra neko dete iz Vosine skole.
3)Sta ostali ocekuju ne znam ali licno ja zelim Vojvodinu koja ce nekada,kada je to potrebno, uzimati ekstra igrace iz zvezde i partizana(Sestic) a svoju buducnost graditi na Omladinskoj skoli,kvalitetnom skautingu i kvalitetnom radu !
ps.grbo vrlo sam blizu tvome razmisljanju :!:
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 12417.html
Jedno su zelje a drugo su mogucnosti :lol: :lol:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Djumi

Post by Djumi »

Uvek sa tobom wrote:http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 12417.html
Jedno su zelje a drugo su mogucnosti :lol: :lol:
Ajde malo i da se nasalimo?
Mislim da bi trebalo raspisati konkurs u dnevnoj stampi:TRAZIMO IGRACE SA POBEDNICKIM MENTALITETOM :!: :D :wink:
ice

Post by ice »

Da se osvrnem na pojedine postove.

Prvo,nisam ja nikoga nazvao lezilebovićem,već sam samo napisao da Lazevski MOŽE da bude takav,a da će opet biti solidno prodat.Dakle to je hipotetička situacija.
Jasno je da je glavni problem što se tiče igračkog kadra u našem klubu MOTIVACIJA.Većina igrača je nemotivisana da izgara za naš lepi dres,a nažalost mi nismo ni Zvezda ni Partizan pa da oni to iz neke dečačke ljubavi ili iz straha(što je u ova dva kluba uprkos nametnutom mišljenju možda i češći slučaj) rade.
Nismo ni Rad,Napredak,Jagodina gde će se boriti više za sebe nego za dres,jer ti klubovi za razliku od Vojvodine nemaju neku iole jaču reputaciju,pa nije toliko lako probiti se u takvoj sredini.
To je naše večito prokletstvo,nemamo reputaciju blizanaca,ali neku ipak imamo tako da bi mnogi igrači kojima je karijera krenula nizbrdo hteli kod nas.Ako imaju dobrog menadzera,taman im je to dovoljno.
Sa takvom praksom moramo da prekinemo i da dovodimo umesto takvih igrača one kojima je karijera u uzlaznoj liniji.
A zašto mi ne bi smo iz redova blizanaca dovodili njihove nosioce igre?Vidite protiv toga ja nemam ništa,ali imam u vezi dovođenja njihovih posrnulih igrača.
I nije da ljudi koji vode naš klub nemaju para,već oni jednostavno NEĆE da ih daju u iole ozbiljnijoj meri i u tome je bitna razlika.

Teško je inače pričati o nekakvoj smirenosti,afirmativnom pisanju i dobrom raspoloženju uzevši u obzir sve ono što se u našem klubu dešavalo u zadnjih pa skoro 20 godina.Tu je bilo toliko loših stvari da se o tome može napisati enciklopedija i to iz nekoliko tomova.Ne želim ni da se osvrćem uopšte na sve to.Strašne stvari su u pitanju,ali mislim da se trenutno možda dešavaju i još strašnije,to jest možda je ovo samo početak tako nečega.
A bolje je sprečiti nego lečiti.Ne želim da mirno posmatram kako klub propada.A zarad čega?Zarad bolesne ambicije i ličnih interesa par pojedinaca za koje CEO NOVI SAD zna ko su i šta su i šta su sve u životu radili?
Kao neko ko je uz ovaj forum(u raznim njegovim formama) praktično od početka,kao neko ko ceo svoj život navija za Vojvodinu,mogu ja da izrazim nezadovoljstvo nekim stvarima,prisutna je cenzura,niko ne sme da piše o određenim stvarima koje su jasne i očigledne,a zabijanje glave u pesak je redovna pojava kao i zavaravanje i optuživanje drugih za sopstvene neuspehe.
Pre izvesnog vremena bio sam postavio ovde tekst u kome se moglo pročitati ko su u stvari određeni ljudi koji su vodili ovaj klub,ali sa druge strane mogli smo čitati i pohvale upućene njima i da su to ugledni,poslovni ljudi.Ne toliko davno i Miodrag Kostić je isto bio svetac i spasilac našeg kluba pa niko nije ni reč smeo da prozbori protiv njega,a grupica navijača koja je skandirala protiv njega je nazvana "neozbiljnom" i "Ne znamo da li oni uopšte mogu da se nazovu navijačima".Da se razumemo,svaki postupak odgovara određenom trenutku,ali sve to pokazuje koliko su te gazde moćne i koliko uspešno manipulišu svima nama,naravno tu mislim i na sebe.A to ne bi smeli da dozvolimo.
A sve to u klubu čiji navijači za njega svojataju pridev "gospodski".Mi gospodski klub?Sa takvim ljudima na njegovom čelu?Sa "pečenjima" i ostalim specijalitetima?NIKADA!Da se prevrnu u grobu svi oni koji su sa ljubavlju osnovali naš klub i godinama ga pažljivo gradili.
Zar je i cenzura gospodski manir?
I nemoj da mi neko napiše da nema cenzure,ako je tako,evo odmah imam spremnih par članaka da postavim,pa da vidim hoće li im biti dug vek trajanja.
A na našem zapuštenom stadionu već duže vreme dve reči koje su najmanje dobrodošle i koje su praktično zabranjene jesu "Uprava napolje", a baš njih bi trebalo i najčešće da čujemo.Zašto da ne,pa i to je afirmativno,zarad boljeg sutra za Vošu?Kratko i jasno,bez ironije.
A što s tiče konkretnih afirmativnih predloga i konstatacija,pa zaboga bar je toga bilo i previše,ali je to sve prohujalo sa vihorom,a od svega je ostalo samo to da je sutra novi dan sa Rabrenom u njemu.

Još nešto.Stalno se potencira kako naš klub svi mrze i dočekuju ga na nož,a ne baš toliko davno,u staroj Jugoslaviji Vojvodina je bila svima veoma drag klub i neretko je bila ispraćana aplauzom.Možda i zato jer je tada pridev "gospodski" bio i zaslužen.Zapitajmo se i mi malo zašto je sve tako kako jeste.
U preispitivanju grešaka i stavova,čovek uvek treba da krene prvo od samoga sebe.
I zar mi u ovom gradu zaista nemamo poštene,iskrene ljude,stručne i prave zaljubljenike u fudbal koji bi mogli da vode Vojvodinu?
Ako nemamo,možda više ne zaslužujemo ni da nosimo ovaj naziv koji imamo još od 1914.Neka lepo gazde daju klubu ime po svom ličnom nahođenju.

No,uprava će uraditi kako oni budu hteli,i pored svega svim ćemo im dati šansu da pokažu mogu li ipak nešto da urade,šta uostalom drugo i možemo?Niko i nema uostalom ništa protiv njih lično,šta me briga uostalom.samo je prisutna velika zabrinutost zbog Voše(a tu se onda vraćamo na njih),ali zaboga način razmišljanja ipak mora da se menja,ako ništa drugo treba imati svoje JA.
Last edited by ice on Sun Dec 27, 2009 6:46 pm, edited 3 times in total.
lexa

Post by lexa »

Djumi wrote: 1)Ako partizan pravi ekipu za Ligu sampiona i nece Lazevskog onda je to stvar kriterijuma vrednosti a ne jacine menadzera.
Slazem se! Ali to sto je Lomic bio isped Lazevskog ne znaci da je Lazevski los igrac nego da je Lomic bolji.
Menadzere sam spomenuo u toj prici jer je ice potencirao tu pricu.

Djumi wrote:2) Sam kazes da Lazevski nije ekstra klasa,ako je to tako onda treba da igra neko dete iz Vosine skole.
Istina,Lazevski nije ekstra klasa,ali u ovom trenutku moze pruziti vise od bilo kog klinca iz omladinske skole Vojvodine.
Prelazak iz juniora u prvi tim je najosetljiviji period kod mladog igraca i mnogi,nazalost,imaju velikih problema u tom periodu.
Lazevski je recimo to prebrodio.

Djumi wrote:3)Sta ostali ocekuju ne znam ali licno ja zelim Vojvodinu koja ce nekada,kada je to potrebno, uzimati ekstra igrace iz zvezde i partizana(Sestic) a svoju buducnost graditi na Omladinskoj skoli,kvalitetnom skautingu i kvalitetnom radu !
Tome svakako treba teziti,ali ruku na srce,daleko je Vojvodina od tog nivoa.

btw.definitivno odustajem od ove rasprave oko Lazevskog.
Moji postovi su bili dobronamerni,hteo sam sam reci kao nije u redu da decku (koji jos nije ni dobio priliku) stavljate etiketu neradnika,loseg fudbalera i sl.
Ali eto,sad vidim dokle je dosla ta rasprava.
ice

Post by ice »

Ne radi se o Lazevskom,već o gomili igrača tog tipa.Nije reč o jednom imenu,već o motivima koji sve njih pokreću.Vojvodina njima sigurno nije pokretački motiv.
Post Reply