Odnos članova kluba prema Voši

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Firmson89

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Firmson89 »

lazarr wrote:http://www.fkvojvodina.rs/2013/08/matej ... ovog-sada/

E, ovo je već ozbiljna priča!!!!
ЉУДИНО!!! :klanjanje: :klanjanje:
prijatelj fudbala

Post by prijatelj fudbala »

Delač, što se mene tiče, ne mora više ništa da uradi za Vošu. Ovo je više nego dovoljno da mu budemo zahvalni za sva vremena i da se njegovo ime pominje dok postoji Vojvodina!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

021 wrote:Veliko je srce sportiste - golman Vojvodine daje preostali iznos za operaciju Stojana Kolarova

Mladi golman Vojvodine, Matej Delač, odlučio je da uplati kompletnu sumu novca koja nedostaje za operaciju kojoj će u Parizu biti podvrgnut Stojan Kolarov iz Novog Sada.

Stojan boluje od retke bolesti, mukopolisaharidoze koja zaustavlja rast i vezuje čoveka za invalidska kolica, ali ga to ne sprečava da bude na svim utakmicama Voše.

Tako je bilo i sinoć protiv Šerifa, a na tribinama prepunog Karađorđa ponovo je prikupljan novac za operaciju Kolarova. Akciju je nedavno pokrenula navijačka grupa "Firma 89" kako bi mu bilo omogućeno da otputuje u Francusku i podvrgne se hiruškom zahvatu.

Na poslednja dva evropska meča koja su Novosađani igrali u Novom Sadu protiv Burse i Šerifa prikupljeno je skoro 2.000 evra, a mladi hrvatski reprezentativac će uplatiti preostalih oko 6.000 evra. Podsetimo, Delač je u julu došao na pozajmicu iz Čelsija i već se istakao odličnim odbranama i postao ljubimac navijača.

Podsetimo, Kolarovu je operacija potrebna kako bi se zaustavilo dalje oduzimanje funkcija udova i unutrašnjih organa, a naknadnim fizikalnim vežbama Stojan bi prema procenama lekara bio ponovo pokretan. "Osnovno je da bih imao kvalitetniji život i mogao da radim u svojoj struci", kaže Kolarov za 021, koji je i pored teške bolesti sa kojom se bori ceo život uspeo da diplomira veb dizajn na Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu.

"U našem zdravstvu uslovi su na izuzetno niskom nivou i naši lekari nemaju iskustva sa kostima mog sastava. To je razlog slanja mojih snimaka u Pariz, jer je istooboleli Novosađanin, koji se leči u Parizu, imao istu ovakvu operaciju koja je bila uspešna. Veliki mi je problem da sam finansiram operacije u inostranstvu, jer naše zdravstveno osiguranje ne želi da plati troškove", navodi Kolarov.

Stojanu Kolarovu je za operaciju i lečenje u Parizu bilo potrebno oko 25.000 evra, a kada Delač uplati potreban novac moći će da zakaže termin i da ode u prestonicu Francuske. On inače živi sa ocem koji je invalidski penzioner od 2003. godine, kada je imao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginula majka.

Stojan Kolarov je od 2004. godine, kada je imao 16 godina, u invalidskim kolicima, a do tada je bio pokretan i vozio bicikl bez pomoćnih točkova. Njegova bolest je takva da organizam ne proizvodi enzime koji raznose mukopolisaharide i kalcijum, što uzrokuje nepravilan razvoj koštanog, zglobnog i mišićnog aparata.
Friend

Post by Friend »

Svaka čast i veliko hvala momčino!
budababa

Post by budababa »

Hvala Mateju, momak je već sada ostavio dublji trag u klubu nego mnogi koji su se ovde dosta duže zadržali.

Poštovanje!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Boske87

Post by Boske87 »

Na sledećoj utakmici Karađorđe mora grmi, mora da skandira ime ove ljudine MATEJ DELAČ!!!
What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
mvp

Post by mvp »

Real human being, and a real hero

[video]http://www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8[/video]
Beli je genije

Post by Beli je genije »

Lepo bi bilo da se na utakmici protiv Spartaka oduzimo Delacu u vidu prigodnog poklona. Skupimo svi odredjen iznos,sta mislite?

Izuzetna humanost od strane momka koji je juce dosao u klub i koji sigurno ide iz kluba vec u leto 2014.
Milan

Post by Milan »

Grof Žekula wrote:To su trebali neki drugi u Klubu da urade, ovako je uradio Matej!
LJUDINA!!!
Biti čovek, mnogo je važnije od biti fudbaler!!!
Slicno napisah na drugom topiku, pre nego sto videh tvoj post...

Au, svaka cast! Uradio je sam ono sto je bila klupska duznost...

Hvala Matej! :cheers:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Chana

Post by Chana »

Naša Voša voli sistem toplo-hladno, iz krajnosti - u krajnost...
Najbolji primer: Posle Supića - Delač :!:
Image

Šalim se, ali davno me neko nije tako prijatno iznenadio - kao Matej ovim potezom...

Najbolji pokazatelj da srce ništa ne može da zameni :!: :!: :!:

NEMAM REČI - ODUŠEVIO SI ME, MATEJ :cheers:
AJMO CRVEN-BELI !!!
Image
johnny sin

Post by johnny sin »

svaka cast Delacu, momak i kada govori, vidi se da je kulturan i fin, sada je samo pokazao da je i velikog srca..
"Nismo birali ni zemlju gde ćemo se roditi ni narod u kome ćemo se roditi ni vreme u kojem ćemo se roditi, ali biramo jedno – da li ćemo biti ljudi ili neljudi." -Patrijarh Pavle
Telep

Post by Telep »

kakav car ostao sam bez teksta..ljudina
Sremac, Sremac Špricer Boys!
N13

Post by N13 »

Uf... steta sto nema dovoljno vremena do sledece utakmice, ali pala mi je na pamet ideja da u znak zahvalnosti odstampamo majicu sa njegovom slikom i natpisom "JEDAN JE MATEJ DELAC" I poklonimo mu to na sledecoj utakmici. Zna li neko gde se to moze odraditi za jedan dan?
Rivelinjo

Post by Rivelinjo »

Minja wrote:Humanost se ne naplacuje, humanost se ne reklamira. Kada se pravi cirkus od toga onda je to najobicniji bljutavi marketing.

Delac je pokazao koliko srce ima ali kao sto sumnjam da je zeleo publicitet, jos sam sigurniji da ne bi zeleo bilo kakvu majicu, transparent, poklon.... Neke stvari dolaze iz srca i to je to. Nista ne traze kao kompenzaciju. Samo cete pokvariti. Ako sve prodje dobro sa covekom za kojeg je novac skupljan, onda ce i njemu srce biti puno.

Veliki aplauz iz srca na sledecoj utakmici ce mu biti nejveca nagrada.
Poptisujem od reči do reči - ako je Delač normalan momak (kako verujem da jeste), moglo bi mu samo biti neprijatno.
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Rivelinjo wrote:
Minja wrote:Humanost se ne naplacuje, humanost se ne reklamira. Kada se pravi cirkus od toga onda je to najobicniji bljutavi marketing.

Delac je pokazao koliko srce ima ali kao sto sumnjam da je zeleo publicitet, jos sam sigurniji da ne bi zeleo bilo kakvu majicu, transparent, poklon.... Neke stvari dolaze iz srca i to je to. Nista ne traze kao kompenzaciju. Samo cete pokvariti. Ako sve prodje dobro sa covekom za kojeg je novac skupljan, onda ce i njemu srce biti puno.

Veliki aplauz iz srca na sledecoj utakmici ce mu biti nejveca nagrada.
Poptisujem od reči do reči - ako je Delač normalan momak (kako verujem da jeste), moglo bi mu samo biti neprijatno.
+1
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Post Reply