Turija wrote:Ono što ne razumem je zašto te nervira više pažnje za Brkića, ako je on jedini A reprezentativac iz današnjeg sastava Vojvodine?
Turija... Brxa sam ovaj put naveo kao primer,a govorio sam generalno o nama forumasima... kad nam je nesto drago (Brx,Meda,Djumi,Vojvodina...) postajemo malo "slepi kod ociju" i uvek krivicu trazimo na svakom drugom mestu,samo ne na onom jedinom,na kome se ona i nalazi.
Nije meni namera ovde na forumu, da "pljunem" bilo koga od nas i od nasih.Nikada ne bih rekao nijednu pogrdnu rec ni za jednog igraca koji nosi crveno-beli dres,niti mu sta opsovao.I oni su ljudi,bore se za sopstvenu egzistenciju,e sad... to sto napisem za nekoga da
zna ili
ne zna fudbal,to nije pljuvacina,vec jednostavno neko moje sagledavanje situacije.Pa ako se vratis Turija u proslost malo,provrsljas nekim mojim postovima,primetices recimo da se Voja nikad nije zadovoljavao time sto neko od igraca: navija za Vojvodinu,ljubi grb kluba,u stampi - navija za Vosu isl. vec je uvek imao isti arsin i isti pogled na sve igrace u startu,bez obzira da li su "nasi" ili ne.Pa ces isto tako primetiti da je za Voju recimo Vladimir Buac (tada ljubimac svih navijaca) uvek bio jedan od ona "dva igraca manje" u startu.Drugi je nazalost jos tu,u timu.Primetices da je Voja u startu dao svoj sud o Draganu Mrdji i kako se on pokazao,primetices da je Voja i Alina Stojku ocenio mnogo pre drugih (elem,jedan ga nazvao i velemajstorom fudbala i novim Sesticem

).... da ne bude da sam sad ja neko i nesto ili neka baba Vanga

bilo je tu i pogresnih procena... Recimo iz ovdasnje ekipe sam Igoru Djuricu predvidjao najuspesniju ino karijeru od svih tadasnjih igraca,pa sam omanuo... bilo je tu svega jos,ali sad pisem po sopstvenom secanju i iz jednog prostog razloga,da vam pokazem da i dan danas stojim iza svojih reci i da mi je misljenje uvek isto.Da nisam prevrtljivac koji ce danas pljuvati,sutra hvaliti.Pohvalio sam Mrdjine golove protiv Cuke jer su zaista bili fudbalski,ali nisam promenio svoje misljenje o Mrdjinim kvalitetima.
E sad,da se vratim na Brxa jos malo.Mislim da mi forumasi imamo jednu veliku privilegiju sto nam u goste povremeno dodju i nasi igraci tj. trener.
Bio je i Brx tu jedno vreme,a nadam se da potajno jos uvek "viri"
pa mi je pomalo krivo,sto ne mozemo ili bolje receno ne umemo da iskoristimo te privilegije i nase "posetioce" tj. njihove nastupe na samom terenu svojim konstruktivnim razgovorima,dobronamernim savetima i pravovremenim kritikama da podignemo na nivo vise nego sto je trenutni.
Konkretno,zasto bi mi svaki Brxov (i opet Turija kazem,ne mora biti Brx,ali eto,samo tri slova u nicku,pa mi nekako "legao"

)kiks vesto zamaskirali!?Pa to moze samo da mu steti,nikako da mu donese dobro.
Zasto bi recimo Turija (ciji je Brx ljubimac,to je ziva istina

) pisao post opravdanja za gol koji Brx primi u mladoj reprezentaciji na jakom takmicenju (ako se ne varam) po sredini gola i za koji po svim fudbalskim rezonima snosi bar malo krivice,pravdajuci ga time,kako su te lopte po sredini gola najteze i sl. Zasto bi se Brxu zaboravio gol koji smo primili protiv Austrije?Ili gol koji videsmo na pripremama sa nekih 30 i kusur metara,pa i ovaj danasnji.... zato sto je reprezentativac!????Reprezentativac je i Dragan Mrdja
Sami sebi zamazujemo oci... Zasto se niko od nas ne bi zapitao sta se to desava sa Brxom?Jer je pad forme ocigledan.Ima li decko mozda kakav problem!?Ovim ne mislim nista lose,nego jednostavno... voleo bih da se i on pojavi ovde i upusti u razgovor sa nama,jer ako su problemi na terenu... mozda to i do trenera dodje (putem foruma)
Mozda nas golman ima i sam neki predlog,objasnjenje.... mozda bi mu znacile i nase reci podrske... ok je covece,gresis,ali... mi smo uz tebe i daj da svi radimo na dizanju te forme... za Afriku.
iz istog razloga sam i Djumiju postavio ono pitanje u proslom postu,jer mi se cini da ce Djumi u ovom mandatu pokusati da iskopira neka resenja na terenu koja je patentirao pre pet godina.Sve je isto,samo su imena drugacija.Pa me zato zainteresovalo.... da li ce se ipak prilagoditi igracima koje ima ili
Isto tako,mogao sam Djumija pitati kako to da nema promena u timu kako je dosao na mesto sefa.I naravno dobiti odgovor opravdanja

,ali bih ga onda pitao,zasto sa istom ekipom koju je Sosa vodio onda makar nema pomaka u prikazanoj igri na terenu.Zasto stagniramo?Ma... imao bi Voja milion pitanja jos,ali.... sve je to na kraju izgleda... pisanje uz vetar.Pricamo,mudrujemo,filozofiramo,nerviramo se... i na kraju... siva eminencija dodje i u jednom postu nam sve objasni

Iz svega covek na kraju moze da zakljuci da FK Vojvodina ne da je institucija,nego je cak i drzava u malom (svaka mera je u rukama vlasti).
eto Turija,isprovocirao si me... zadovoljan?
p.s.jedan od primera koje sam navodio gore (pre nekih 6 meseci)
Voja wrote:moje vidjenje je da je Stoika dobrano promasena investicija.Vidim da ste ga svi zavoleli,videli neotkrivenog maga u njemu,medjutim mene apsolutno nijednim potezom nije ubedio da zasluzuje dres prvotimca Vojvodine.Vecito namrogodjen,slab u duelima,(ocito) slabog organizma... i jos jedna za mene neverovatna cinjenica,porazavajuca rekao bih za takvog maga.Covek u svakom mecu ima sut sa 15 metara sam,neometan ka golu protivnika,i svaku suta kao ragbista.Jel to majstor fudbala!?