18. kolo: Javor-Vojvodina 0:1

Prognozeri da vas cujem?

Poll ended at Thu Mar 17, 2011 10:05 pm

Pobeda Javora
3
6%
Nereseno
19
36%
Pobeda Vojvodine
31
58%

Total votes: 53

Zeljafcv

18. kolo: Javor-Vojvodina 0:1

Post by Zeljafcv »

Javor je jedan od najstarijih klubova u Srbiji. Osnovali su ga 1912. Omladinci okupljeni oko studenta Milana Radojevića, koji je u to vreme imao nekog iskustva u fudbalu. Naziv potiče od obližnje planine, Javor. Utakmice su igrali na ternu Vašarište, koji su dobili od tadašnjih opštinskih vlasti i koji su radnim akcijama preuredili u fudbalko igralište. U to vreme u okolini nije bilo fudbalskih klubova, pa su utakmice najčešće igrali međusobno podeljeni u dve ekipe.

U predratnom periodu Javor je veoma aktivan. Iz njegovih redova su i dva tadašnja reprezentativca Dragan Jovanović-Žena i Boško Petrović. Posle Drugog svetskog rata u Javora su ponikli mnogi prvoligaški igrači i reprezentativci, Srboljub Krivokuća, Vladica Kovačević, Petar Krivokuća i Radovan Krivokuća.

FK Javor se dugo takmičio u nižerazrednim ligama, a 1994. ušao u Drugu saveznu ligu, da bi se u sezoni 2001/02 plasirao U Prvu saveznu ligu. Tu je proveo jednu sezonu, da bi se opet vratio u tada novoformiranu Meridijan Superligu 2005/06. kda i menja ime u Habitfarm Javor prema sponzoru Fabrici lekova „Habitfarm“. Inače, klub nikada ne bi ušao u prvu ligu da se nije raspala bivša Jugoslavija, jer je time preskočio više rangova. Vlasnik firme Habitfarm, Radoslav Sekulić, koji je i glavni sponzor ovog kluba, i otac predednika Dušana Sekulića je povezan sa mnogim kriminalnim radnjama, zbog čega je 2001. godine i bio hapšen, pa je pušten uz kauciju, kako bi se branio sa slobode. Od sezone 2010/11. klub više u svom nazivu ne nosi ime kompanije Habitfarm, tako da se vraća na stari naziv „FK Javor“.

Klub ima veoma dobro razvijen skauting u afričkim zemljama, tako da je u poslednjih 5 godina u dresu Javor igralo vise afričkih igrača. Igraju na stadionu koji može da primi 3.000 gledalaca. Boje kluba su crvena i bela.

U 18. Kolu JSL, u subotu, sa početkom u 14.30 snage će odmeriti Javor i Vojvodina. Posle 2 uzastopne pobede na startu prolećnog dela, Vojvodina gostuje uvek neugodnom i tvrdom Javoru. Gostovanje Javoru će biti lepa prilika da se vidi stvarna snaga ovog tima, po mišljenju većine navijača utakmica u kojoj se lome dalja očekivanja u prvenstvenoj trci. Pobeda je realna mogućnost, jer imamo kvalitetniji tim. Očekujemo da igrači pokažu maksimalnu angažovanost, borbenost, da odigraju muški i pametno, a kvalitet mora izaći na površinu i pobeda na teškom gostovanju u Ivanjici. Slažemo se da protivnik nije za potcenjivanje, jer igraju pred svojom publikom. U subotu je najavljen lep i sunčan dan. Verujem da će stadion biti dobro popunjen, jer gostovanje Vojvodine im je oduvek bilo interesantno. Sastav Vojvodine će konačno biti bez suspendovanih igrača, što znači da će trener Milinković imati priliku da napada sa svim raspoloživim snagama. Odmah sledeće nedelje igramo polufinale Kupa u komšiluku, mislim na relaciju Ivanjica – Lučani. Možda ne bi bilo loše da se ekipa ni ne vraća za Novi Sad, da bi se izbeglo gubljenje vremena u putu, i ekipa maskimalno spremila gostovanje Slobodi.

Najveća zasluga za imidž i prepoznatljivost ekipe Javora je naravno delo Radovana Ćurčića. Igra koja se zasniva na oštrini, na ivici faula, bez puno golova. Klasična antipropaganda fudbala. Takođe, karakteristika Javora je afirmacija velikog broja manje poznatih igrača, pa su ovih godina srpsko fudbalsko tržište obogatili sa dosta dobrih fudbalera. Ambicije im nisu plasman u Evropu, nego sredina tabele, jer finansijski nisu moćni za nešto više. Međutim, jako su dobro organizovan klub. Ćurčić više nije trener Javora, nego je promovisan u pomoćnika selektora reprezentacije, dok je na njegovo mesto prvog trenera Javora imenovan Zoran Njeguš. Trenutno su 7. Sa 23 osvojena boda. Kahriman im više nije golman. Odbrana im je izuzetna u skok igri, tako da bi trebalo naći načina iz kontre, polukontre brzim begovima ih probiti, jer visina po običaju dovodi do gubitka na brzini. Naravno, ovu tvrdnju zasnivam na mogućnosti da se domaćin otvori, ponesen domaćim terenom. Mada znajući Javor moguće da će ići da ne prime gol i traže šansu iz prekida. Potencijalnu opasnost vidim i u prekidima, gde mogu biti jako opasni. Kapiten i komandant u odbrani je Rendulić, koji je interesantno i prvi strelac ekipe sa 3 postignuta gola. Što dovoljno govori u prilog tvrdnji das u opasni prilikom prekida kada im visoki igrači dominiraju u skoku.
Last edited by Zeljafcv on Thu Mar 17, 2011 1:19 pm, edited 2 times in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Junior

Post by Junior »

Laza je suspendovan,ocekujem laganu pobedu, 0-2, Abu i Stevanovic 8)
mihailov

Post by mihailov »

Mene poprilicno brine ova utakmica i vrlo je tesko da cemo se ponovo izvuci ako ponovimo losu igru od srede. Javor je cvrsta ekipa, daleko neorganizovanija od one koju je vodio Curcic, ali i dalje zasluzuju veliki respekt za odlicnu igru na svom terenu.
Trebalo bi osveziti prvi tim sa par novih imena i siguran sam da time ne bismo umanjili sanse za trijumf, jer imamo kvalitetnu klupu. Ipak se najvazniji mec igra u sredu u Lucanima!
Bice zanimljivo videti kakvu ce Milinkovic primeniti taktiku, u vise navrata je dokazao da je majstor za igru na strani...
Napred Voso!
soderstorm

Post by soderstorm »

Posto Lazetic ne igra ocekujem konacno da istrcimo sa 11 igraca. Ovo je odlicna prilika Stevanovicu da izbaci konacno ovu babu iz tima. Uh sto bi voleo bas on da resi utakmicu i onda bi verovatno Lazeticu uzeo mestu u timu.

Teska jako utakmica za nas tradicija nije na nasoj strani jer ih nikad nismo dobili u Ivanjici. Igraju fudbal zvani 0-2 tesko daju tesko primaju. Mi smo poslednje 4 utakmice odigrali 3+ ali posto ih nikad nismo dobili verovatno ce biti po njihom receptu pa ocekujemo sigurno da jedan gol resi pobednika.

A kad se to zavrsi treba se okrenuti Slobodi koja srecom izgleda imaju isti problem ko i mi sto se tice reflektorna (nema ih ni u snovima) pa nece toliko biti nalozeni ipak ne igraju u Uzicu tako da bi tu trebala da bude nasa sansa.
kej

Post by kej »

Mozda treba napomenuti da nikada nismo pobedili u Ivanjici. Doslo je i vreme za to. Ocekujem jos jednu traljavu partiju i tri boda. Koliko god bila neubedljiva pobeda protiv bsk-a, bas takve pobede dizu samopouzdanje, jer dobro je znati da mozes da pobedis cak i kada igras lose. Ovo je stvarno jedna od kljucnih utakmica. Ocekujem Kataia i Tumbasevica u prvoj postavi.
Plasim se ''kompenzacije'', tj.potpuno sam uveren da nam u narednih par kola nece svirati penal makar nasim igracima budu lomili noge u kaznenom, jer vidim da po medijima sve vrvi od tri penala za nas u dva kola.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

kej wrote:Plasim se ''kompenzacije'', tj.potpuno sam uveren da nam u narednih par kola nece svirati penal makar nasim igracima budu lomili noge u kaznenom, jer vidim da po medijima sve vrvi od tri penala za nas u dva kola.
Pa vec je pocela prica, povezuju se ovi penali sa aferom "pecenje", bice toga jos i to mnogo zesce, samo cekajte. Narocito ako bude potrebno obezbediti blizancima 1-2 na tabeli i pobedu u finalu kupa... :roll:
aNS

Post by aNS »

Ја очекујем лагану победу јер је то неочекивано, а Воша ме је навикла на то. :lol:
Јесте да је Јавор тврда екипа и да их никада нисмо добили у Ивањици, али ове сезоне играмо боље у гостима и мислим да је време да се оствари та прва победа.
Ово је права шанса за Стевановића да покаже шта зна, а у другом делу дати шансу и Катаију. Ако већ у првом делу створимо предност од два гола, треба размишљати и о одмарању неког од кључних играча јер нам следи утакмица у купу.
Само храбро и је... судије.
madda fakka

Post by madda fakka »

Junior wrote:Laza je suspendovan,ocekujem laganu pobedu, 0-2, Abu i Stevanovic 8)
Slazem se za Lazetica siguran sam da cemo igrati bolje bez njega. Bilo bi dobro da se sada Meda vise ukljuci u napad kada vec ostavlja dusu na terenu na svakoj utakmici zasluzio je da da gol. Bice tesko uvek nam je Javor tj. Ivanjica neugodna bila.. 1:0 i ja cu biti miran.
Jel ima na areni prenos?
I Bog je Slaninar...
ice

Post by ice »

madda fakka wrote:
Junior wrote:Laza je suspendovan,ocekujem laganu pobedu, 0-2, Abu i Stevanovic 8)
Slazem se za Lazetica siguran sam da cemo igrati bolje bez njega. Bilo bi dobro da se sada Meda vise ukljuci u napad kada vec ostavlja dusu na terenu na svakoj utakmici zasluzio je da da gol. Bice tesko uvek nam je Javor tj. Ivanjica neugodna bila.. 1:0 i ja cu biti miran.
Jel ima na areni prenos?
Nema, opet čergu prenose.
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Image

Izmene: Katai, Mitosevic i Bilbija (Jao)

Edit: Glavni sudija ce biti Filipovic Dejan koji je sudio Vojvodina- Javor (2:0) u prvom delu sezone!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Neće biti puno izmena.

Prema Milinkovićevim rečima na konferenciji (bio još i Vule), Pavlović se vraća i Stevanović menja Lazetića. Sve ostalo znate!!!

Karan je blizu povratka u tim (oporavio se), možda već sutra bude putovao sa ekipom.
toftir

Post by toftir »

Realno, Javor je primio samo dva gola na svom terenu do sada ... tako da za mene dileme nema ... 0:0.
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
DUB

Post by DUB »

toftir wrote:Realno, Javor je primio samo dva gola na svom terenu do sada ... tako da za mene dileme nema ... 0:0.
E sutra će još dva! 0:2 (0:1).
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
limanfkv

Post by limanfkv »

Bice tesko. Nadao sam se da ce im barem Rendulic, vrlo bitan igrac, imati kartone, medjutim "ocistio" ih je u poslednjem mecu. Znam da nismo tamo pobedili (bar koliko mene secanje sluzi), znam da su vrlo neugodan domacin, ali znam i da to vise nije Javor Radovana Curcica i tu vidim nasu najvecu prednost. U dvoboju Zorana ocekujem da Milinkovic nadmudri Njegusa iako to,ponavljam, nece biti nimalo lako.

Izuzetno mi je drago da ce Cupo dobiti sansu od prvog minuta i ocekujem da je maksimalno iskoristi. Kada smo ga vracali iz Borca, gde je bio ponajbolji igrac, ocekivao sam da ce imati vecu minutazu. Sada je vreme da ugrabi svoju priliku.

Od jos jednog igraca ocekujem da donese prevagu, a to je Merebasvili. U jesenjem delu pojeo ih je u prvom poluvremenu, ocekujem najmanje da ponovi partiju sa Karadjordja.

Ono sto me brine jeste nesto losija igra odbrane u zadnje vreme, ali se nadam da je i tome dosao kraj. Doduse ne toliko losija (osim zadnje utakmice) koliko smo naivno primali golove. Sa druge strane, citam u novinama, pomalo me i raduje samokriticnost igraca kada su upravo golovi u pitanju. Medojevic je izjavio kako primamo golove kao deca i da to mora da se ispravi, dok je Brkic kritikovao sebe sto nije odbranio sut BSK-ovog napadaca za 0:1. Drago mi je da se to ne stavlja pod tepih sa rezonom "bilo pa proslo" vec se sa problemom suocava, sto je svakako bolji pristup.

Mislim da cemo imati dosta problema sa visokim loptama kao i tokom prekida za domacu ekipu. Deluje mi da imaju dosta skocnijih igraca od nas, stoga se nadam da cemo vise igrati po zemlji. I nadam se da cemo konacno videti suteve van kaznenog prostora.

Samo neka ponove ovakvu borbu i pasce i Ivanjica. Vreme je.
0.0625
prijatelj fudbala

Post by prijatelj fudbala »

Treba cuvati noge za Kup, bod je puna kapa...
Locked