Slava mu i hvala za sve.podbara wrote:Чика Васке се родио у Бегечу 1926. године. Гимназију у Новом Саду завршио је 1947. године.
Заједно са Бошковим, Рајковим, Веселиновићем и Крстићима, успео је да сруши мит о тзв. великој четворци у југословенском фудбалу.
У Радио Нови Сад, у спортску редакцију, дошао је за новинара 1950, а после привременог укидања програма на српском језику, прешао је 1956. године у спортску рубрику Дневника, коју је годинама уређивао, до одласка у пензију 1978. године. Били су запажени његови стручни и лепо писани извештаји са фудбалских и других утакмица, као и критички коментари о збивањима на спортском пољу.
Фудбал почео играти још као дечак у Бегечу, а за време окупације запажен као десно крило у тиму Српске гимназије, која је у средњошколском првенству града убедљиво била најбоља. После ослобођења 1946. почео да игра у навалном реду новосадске Војводине, да би силом прилика био постављен за голмана и на том месту се прославио као фудбалер. До 1960. одиграо је за први тим новосадског лигаша преко 500 утакмица. Један је од носилаца активности фудбалера-ветерана у оквиру фудбалског клуба Војводина. Написао је књигу о Војводини нод пасловом Пола века (Нови Сад, 1964).
In Memoriam: Lazar Vasić (1926-2015)
In Memoriam: Lazar Vasić (1926-2015)
Crni niz se nastavlja, otišao je još jedan velikan crveno-belih boja, napustio nas je legendarni golman Lazar Vasić.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Re: In Memoriam: Lazar Vasić (1926-2015)
Slava mu.
- Neizlecivi
Vecna mu slava i hvala za sve!
- Forza Voša
- madda fakka
Vecna mu slava i vecno mu hvala. Saucesce porodici
I Bog je Slaninar...
Slava mu.
...to mladost spiri u dahu kao secer u prahu sa bundevare...
Neka mu je vecna slava i hvala za sve.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
I ja sam pomislio vrlo slicnu stvar....Minja wrote:Iz moje skromne perspektive, cika Lazar Vasic je jedan od nekoliko najvaznijih ljudi u istoriji naseg kluba.
Iskreno saucesce porodici.
Pocivaj u miru, legendo!
Slozio bih se da je bio jedan od najvaznijih ljudi u istoriji kluba.
Saucesce porodici
Saucesce porodici
Slava mu.
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Ostasmo bez još jedne Legende Kluba.Jedne od najvećih koje je Vojvodina imala.
Večna mu slava i hvala.
Iskreno saučešće porodici.
Večna mu slava i hvala.
Iskreno saučešće porodici.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Čoveka sam lično poznavao, šta više, deo detinjstva mi je jako vezan za ovog čoveka... Deda Lazo, sad ste na boljem mestu. Sedite Vujke, deda Bata i vi pa da tučemo čehe u revanšu.
Večna Vam slava
Večna Vam slava
...ti si nasa prva ljubav...