Naš takmac u petak u 18 časova biće tim sa krajnjeg juga Srbije, ljubimac ondašnje lokalne samouprave i pocupkivač u oru beogradskih romskih kolovođa, Radnik iz Surdulice.
Naši gosti za poraz ne znaju od devetog kola, kada su se poraženi vratili sa Čukarice. Nakon toga, sa gostovanja su bodove doneli iz Gornjeg Milanovca u 10. kolu (2-2, strelac oba gola Ćulum), iz Lučana u 12. (0:0) te iz Jagodine u 14. kolu (1:1, Stojanović). Uz to, sačuvali su bodove kod kuće protiv Javora u 11. kolu (1:1, strelac Ovusu) i crnog blizanca u 13. (2:2, strelac oba gola Stanković), da bi seriju završili sa dve domaće pobede, protiv Pazara u 15. kolu (2:0, oba gola Stojanović) i na poslednjem odigranom meču sa subotičkim Spartakom (1:0, Ovusu).
Na tabeli Radnik trenutno zauzima 12. poziciju sa osvojenih 17 bodova. Do sada, pobedili su u prvenstvu tri puta, bili su poraženi pet puta, a osam njihovih mečeva završilo se podelom bodova, uz gol razliku 15 datih i 23 primljena pogotka. Naš prvi ovosezonski susret, surdulička prvoligaška premijera, kada smo kao gosti putovali u jeku evropskih borbi nadomak Bugarske, završen je takođe podelom bodova, uz rezultat 2:2 (Stojanović, Ćulum - Ivanić, Ožegović).
Razog za moj optimizam leži u tome što znam da će nas na stadionu biti maksimum 500 (iako će izveštaj povećati broj bar duplo, kao i na poslednje dve domaće tekme, te kao i sada u subotu na Brdu), što znam da će biti hladno, da će se spustiti magla, i da će, kad nam pobeda praktično ništa ne donosi, ona biti sa lakoćom izvojevana.
Kakav će biti tim, da li će nam štoperski par ponovo zajedno imati manje pod 40 godina, hoće li Ožegović najzad da otkrije magični trik asistencije, da li će iz guste magle da iz izroni Crno Dete i simultankom reši pitanje pobednika, znaćemo u petak oko osam sati.
Do tada, sad kad je slaninarska knjiga spala samo na najmasnija slova, na nas koje ni kuga neće sa tribina oterati, ajde da se okupimo i zapevamo našu staru novembarsku pesmu ,,Spustila se gusta magla pokraj Dunava", pa da iz nje i uz nju izroni i ,,Vojvodina, aj nepobediva!"