1. kolo 24/25: Tekstilac – VOJVODINA 1:3 (0:1)

Locked
Grof Žekula
Administrator

1. kolo 24/25: Tekstilac – VOJVODINA 1:3 (0:1)

Post by Grof Žekula »

Педесет и седам дана ће проћи од кад победисмо лучанску Младост у последњем прошлосезонском колу, док поново не истрчимо на суперлигашки терен. У Бачкој Паланци, против Текстилца из Оџака (није рубрика „Веровали или не“ везана нити за стадион, нити за противника), почињемо нову епопеју.

Изборисмо Европу тада, што ће нам и дати могућност да видимо велики Ајакс (и после њега још барем једног ривала), али не у нашем Новом Саду. Док се „стогодишњак“ реновира, ми ћемо ривале надаље чекати у Бачкој Тополи.

Бандовић више нема поправни, Прошло (му) је време привикавања на Град, Клуб, Тим, Првенство, Судије, Савез и остало! Поменути тим доста изменисмо. О томе ко је какав судићемо у периоду пред нама. На папиру увек делује другачије у односу на травњак.

Имаћемо новог Капитена, јер нам је стари кренуо пут Аустрије, ослободисмо се вишкова, пазарили по нешто и наше и страно (међ' њима и старога Капитена кога не чекамо с љубављу на терену), а сад траје тај кључни период завршетка припрема, уигравања и синхронизације редова.

Нешто знамо, Нема више предаје бод(ов)а онима који остају испод нас на табели, јер су лошији. „Не просипај, већ скупљај“ мора бити мото Божине чете. Европа нека нам служи да се покажемо, ово наше („сваке године све регуларније“) првенство да се што пре винемо горе (на табели) и поново изборимо ривалe на Старом континенту. Не сметните с ума да је, ове сезоне, КУП НАШ.

Ја се искрено надам да ће Сеид Кораћ имати прилику да брани титулу ИГРАЧА СЕЗОНЕ, играјући целу за наш Клуб.

Све испочетка. Вежите се, крећемо!

Бачка Паланка, 21.07.2024.
Текстилац - ФКВ 1:3 (0:1)
0:1 - Вукановић 28'
0:2 - Величковић 51'
0:3 - Радуловић 88'
1:3 - Давидовић 90'

Извештај са утакмице - https://www.superliga.rs/utakmica/s2024 ... vojvodina/
Grbavica.021*

Re: 1. kolo 24/25: Tekstilac – VOJVODINA, nedelja 19.30

Post by Grbavica.021* »

ГОЛМАН ВОЈВОДИНЕ ЛАЗАР ЦАРЕВИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД СТАРТ НОВЕ СЕЗОНЕ: Царски учинак међу стативама

Три дана преостало је до почетка нове првенствене трке у елитном српском фудбалском такмичењу.
Метеоролози су најавили пад температуре, с тим да ће се жива у термометру задржати изнад 30. подељка.

Фудбалери Војводине, сви до једнога, тврде да такву жегу не памте у каријери.
Поподневни тренинзи тешки су и за гледање, а не за испуњавање радних задатака на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“.

Не можемо да бирамо временске услове, нити да на њих утичемо. Професионалци смо, фудбал је наше животно опредељење, тако да спремно одговарамо на обавезе и по јесењим кишама и по врелини јулског сунцу – узвратио је Вошин голман Лазар Царевић на питање како успева да сачува свежину до краја напорних тренинга. – Упркос врелини, задовољан сам начином на који смо припреме реализовали, доводећи форму на ниво потребан за одговоре на искушења која следе. Ако би некада и дошло до засићења или да се појаве знаци умора, расположење читаве екипе је такво да нас подигне и понесе до циља.

Голмани Војводине Царевић, Росић и Гочманац тренирају са Срђаном Жакулом, некадашњим чуварем Вошине мреже. Један другоме су конкуренти за састав, приватно пример добре сарадње и успешног тимског рада.

Роске и ја пола године радимо заједно – подсетио је Царевић. – Он је одличан голман, квалитет га је и кандидовао за селекторов позив у репрезентацију. О томе нема потребе да се говори, али ја бих томе додао да је он добар човек и друг. Ми јесмо конкуренција један другом, а из здраве конкуренције рађа се квалитет више. Његовим доласком у Војводину и ја сам напредовао. Уз нас двојицу и млади Гочманац стасава у поузданог наследника међу стативама.

Тренер Бандовић није пропустио ни један састанак са новинарима, а да није нагласио одличну атмосферу у свлачионици, као основни предуслов успеха у сваком тимском раду.

У таквој атмосфери уочљив је и позитиван помак у игри о чему сведочи наш резултатски учинак, али и утисак о функционисању линија у тиму у низу од четири утакмице које смо у међувремену одиграли – цени поуздани чувар мреже. – Нарочито је то било видљиво у генералци против турског суперлигаша Башакшехира. Јесте утакмица завршена без победника (1:1), али смо сагласни да смо надиграли Турке, извели смо неколико успешних акција, које су у завршници претворене у повољне прилике. Само је мало спортске среће недостајало да и четврту утакмицу завршимо у победничком расположењу. Имамо разлога да верујемо да ће и првенствени старт у недељу бити на линији стеченог утиска о вредностима тима, спремног за напад на врх табеле.

Недељни старт одредио је суперлигашки жреб. Војводина ће гостовати код новајлије Текстилца у Бачкој Паланци. У среду, 24. јула путује у Амстердам где ће сутрадан одиграти са Ајаксом прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Ајакс подсећа где је поникао Тадић
Улазнице за утакмицу Ајакс – Војводина на Кројф арени у Амстердаму 25. јула су у продаји и могу да се купе по цени од 15 евра. Иначе, холандски медији у најавама меча подсећају да је у Вошиној омладинској школи стасао Душан Тадић и да је Војводина клуб у коме је одиграо 97 утакмица и постигао 27 голова, пре него што је 2010. године потписао за Гронинген, да би осам година касније обукао дрес Ајакса у коме је стекао славу вансеријског фудбалера.
Saki

Post by Saki »

Grof Žekula wrote: Wed Jul 17, 2024 11:24 am Педесет и седам дана ће проћи од кад победисмо лучанску Младост у последњем прошлосезонском колу, док поново не истрчимо на суперлигашки терен. У Бачкој Паланци, против Текстилца из Оџака (није рубрика „Веровали или не“ везана нити за стадион, нити за противника), почињемо нову епопеју.

Изборисмо Европу тада, што ће нам и дати могућност да видимо велики Ајакс (и после њега још барем једног ривала), али не у нашем Новом Саду. Док се „стогодишњак“ реновира, ми ћемо ривале надаље чекати у Бачкој Тополи.

Бандовић више нема поправни, Прошло (му) је време привикавања на Град, Клуб, Тим, Првенство, Судије, Савез и остало! Поменути тим доста изменисмо. О томе ко је какав судићемо у периоду пред нама. На папиру увек делује другачије у односу на травњак.

Имаћемо новог Капитена, јер нам је стари кренуо пут Аустрије, ослободисмо се вишкова, пазарили по нешто и наше и страно (међ' њима и старога Капитена кога не чекамо с љубављу на терену), а сад траје тај кључни период завршетка припрема, уигравања и синхронизације редова.

Нешто знамо, Нема више предаје бод(ов)а онима који остају испод нас на табели, јер су лошији. „Не просипај, већ скупљај“ мора бити мото Божине чете. Европа нека нам служи да се покажемо, ово наше („сваке године све регуларније“) првенство да се што пре винемо горе (на табели) и поново изборимо ривалe на Старом континенту. Не сметните с ума да је, ове сезоне, КУП НАШ.

Ја се искрено надам да ће Сеид Кораћ имати прилику да брани титулу ИГРАЧА СЕЗОНЕ, играјући целу за наш Клуб.

Све испочетка. Вежите се, крећемо!
Kakva najava :cheers: . Da ne duzimo, svi u Palanku
N13

Post by N13 »

Ima li Palancana ovde? Preporuke gde je najbolje parkirati u blizini stadiona?
slanobarac

Post by slanobarac »

N13 wrote: Wed Jul 17, 2024 3:37 pm Ima li Palancana ovde? Preporuke gde je najbolje parkirati u blizini stadiona?
Ima @Voja ali on tihuje :mrgreen:
Imaš parking ispred ulaza na zapadnu tribinu ali tamo se parkiraju duž cele ulice. Nema problema, sve je blizu.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Bane

Post by Bane »

Bilo bi lepo da bude neko sinhronizovano napušavanje pixija :shit: , saveza i svega ostaloga... Kao i skandiranje DULE TADIĆ...
Maki

Post by Maki »

Samo ne znam ko će da skandira i da putuje da gleda ovo? Možda ako je osnovana podgrupa Firma Veternik. :roll:
Wild Srem

Post by Wild Srem »

@Bane @Maki
Vasa dva stikera u postovima koreliraju sa vasim upisima.
naseljekolumbija

Post by naseljekolumbija »

Wild Srem wrote: Thu Jul 18, 2024 11:51 pm @Bane @Maki
Vasa dva stikera u postovima koreliraju sa vasim upisima.
:D :lala:
CenejFCV

Post by CenejFCV »

Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

CenejFCV wrote: Fri Jul 19, 2024 11:25 am https://www.fkvojvodina.rs/bandovic-spr ... olju-vosu/
Otkud sad u Loznici da se igra?
Каква смо ми смејурија од лиге, два дана пред утакмицу се мења локација одигравања....
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

CenejFCV wrote: Fri Jul 19, 2024 11:25 am https://www.fkvojvodina.rs/bandovic-spr ... olju-vosu/
Нигде се не спомиње Лозница.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Uvek sa tobom wrote: Fri Jul 19, 2024 11:36 am
Каква смо ми смејурија од лиге, два дана пред утакмицу се мења локација одигравања....
Продаја улазница
Текстилац – Војводина
Карте ће се продавати на дан утакмице на благајни стадиона Славко Малетин Вава у Бачкој Паланци по цени од 500 динара за запад.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Онда су изменили текст.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Locked