Carević je školovaniji, te su mu i lopte preciznije. Nije on dečko kriv što su srpski poluigraci navikli na sveće koje lete pet minuta. Oštrija lopta znači da i odbrana ima manje vremena da se namesti, a nebrojeno puta smo videli da Mima hoće da igramo brz fudbal kroz sredinu.Turija wrote: ↑Wed Sep 07, 2022 8:15 am Carevic deluje sigurnije u igri nogom, ali meni njegove visoke lopte nemaju dobru putanju, u smislu mogucnosti i vremena da se nasi napadaci pozicioniraju na prijemu. Tacne su, ali su previse ostre i niske.
Simiceva, sa vecim lukom, daje vreme nasim napadacima da se dobro postave pred nju i da im protivnicki odbranbeni igraci ne skinu loptu sa glave ili tela ( ili da moraju napraviti faul). Tu Carevic treba da koriguje degazman, bar ja tako vidim. Na liniji su mi obojica podjednaki, dok je Carevic bolji na centarsutevima, pa je u zbiru zato prvi golman.
Lopta koja putuje sto godina ne može da donese to šta im konstantno tražimo ovde na forumu - brži i tečniji fudbal. Oštar pas, spuštena lopta Simiću, dupli pas, gol šansa. Delujemo da možemo, samo im treba dati još malo vremena.
Ederson je primer golmana kojem stremi Carević u smislu igre nogom i učešća u pas igri, a Ederson prvi daje oštre i precizne lopte svojim saigračima. Po meni je pogrešan pristup da Carević nazaduje u igri, da ugodi našim napadačima. Pritom, ponavljam, odbrana ima isto toliko vremena da se izbori za poziciju. Imamo brze igrače, i u 9.9 od 10 slučajeva imamo brže igrače u fazi napada, nego superligaške ekipe u zadnjoj liniji. Bilo koje brzo spuštanje lopte na nogu Simiću, Malbašiću ili Čumiću stavlja ekipu u gol šansu, jer su to brzi igrači koji će oflekati bilo koju odbranu u ligi uz dobar prijem.