Deep Purple wrote: ↑Fri Jun 30, 2023 8:35 am
Pare se dobijaju na rate ne vidiš taj novac od prodaje odmah. Tu je više oslobađanje budžeta i mesta prodajom. Jer platu koju je fudbaler imao koji nas je napustio njegov naslednik može da dobije. Ne dobijamo odmah milion pa da se odmah uloži taj milion. I sam Mamić je pričao da se ceo budžet puni tokom sezone. Nije to toliko jednostavno prodaš pa pare staviš i kupuješ. Naravno prodaje ti olakšavaju život jer znaš da ti pristiže novac vremenom.
A ovo oko Čumića i te situacije ja mislim da je realno da takvi igrači odrade dve sezone ugovora i onda napuste klub. On je momak koji ima 24 godine i takve akvizicije se drže dve sezone u klubu i prodaju jer je to najbolje za sve.
I onda igrač i klub ubiraju plodove posle dve sezone pa ne dolazi do nezadovoljstva. Drugo su stariji fudbaleri koji i odrade ceo ugovor. Sve je to normalan proces.
Radulović je desno krilo i njegov dolazak nema veze sa Čumićem. Ja očekujem još jedno pojačanje i da se zatvara prelazni rok. Doveli smo štopera, veznog, krilo i napadača. Na takvim pozicijama već odlaze fudbaleri. I to ti je to. “Glava za glavu”
Neko je napisao da odlazi Traore. Ne znam otkud mu to jer za to nema nikakvih indicija. Najrealnije je da ode Vitas.
Ja očekujem jednog levog beka koji će da nasledi Đorđevića (očekujem da ode posle svega). Čisto logičko razmišljanje i mislim da bi nakon toga zatvorili prelazni rok. Eventualno neka prodaja posle neke dobre ponude pa da se onda neko još dovede. Generalno očekujem sledeći tim.
Carević
Antonijević (novi levi bek) Crnomarković Traore Lazarević
Busnić (Miletić) U.N Kajević
Čumić Vukić Radulović
Očekujem ovako neki sastav.
Naravno Baraye i sl trebaju da se bore za mesto i ako su bolji izbore, generalno je ovo mojih nekih 11.
Realno očekujem da smo bolji bar za 30% u odnosu na prošlu sezonu, makar kroz kontinuitet ako ne zbog direktnog kvaliteta novih pridošlica.
I iskreno mislim da ćemo se pobiti sa Apoel-om za prolaz.
Mislim da smo generalno bolje popunjeniji u odnosu na prošlu sezonu i sa više šireg kvaliteta.
No, naravno moguće je da grešim. Ovo je samo moje viđenje situacije.
Meni je jedino žao što nije doveden još jedan vezni koji je razbijač pa da uz Kajevića i U.N imamo ozbiljnog osigurača. Mislim ja bih Traore-a gurnuo iza njih i to bih odmah na pripremama primenio.
I jedina nedoumica mi je kako će Kajević i U.N zajedno da se ponašaju na terenu i da ako kliknu zajedno možemo da budemo dosta opasniji nego što očekujemo. I generalno mi sve u vezi ovog tima zavisi od njih dvoje i koliko su kompatibilni. Definitivno ćemo imati više kreativnosti u timu u odnosu na prošlu sezonu.
EDIT:
Ja bih Traorea gurnuo u vezni red a Vitasa ostavio. Koliko god da je imao grešaka i usrao onu utakmicu sa Čukom još uvek sam mišljenja da je naš najkvalitetniji defanzivac i mislim da bi ga trebalo ostaviti ali opet često ima problema sa povredama i to naravno utiče o njegovom statusu.