Sve to stoji, ali mislim da ti precenjujes narod i interesovanje u kontinuitetu. Mozda ga ja potcenjujem, pa je neka sredina ipak 10 soma mesta, ali ako zelimo da menjamo sliku o srpskom fudbalu i poseti, tome moramo malo pristupiti i ''namazanije''. Okej, eto, dodje nam 7000 na Javor, sto smatram da je preambiciozno, ali to je sada nebitno, to u trenutnom kapacitetu ostavlja jos 5(?) hiljada praznih mesta. To ne vodi nicemu, makar kada je u pitanju promena percepcije o poseti. To nas izdize tek na neki pomen u medijima kao eto lepa poseta na stadionu, moooozda u rang nekog Novog Pazara. Slozices se, mnogo manje efektivno nego ''pun Karadjordje na Vojvodina - Javor''. Rezultat je sustinski isti (tih 7000 dusa), ali ovo drugo privlaci vise dugorocno. Nas kapacitet mozda nece biti nesto preterano veci od toga, ali umesto prosecnih 2-3 hiljade sezonskih, ti mozes da dobijes 4-5 hiljada sezonskih, sto ti duplira dugorocnu posecenost i gradi bazu koja potom rec jednu nece reci kada uzmes i preselis stadion van grada i prosiris za jos nekoliko hiljada mesta. U danasnje vreme, svaki uspeh je kratkog daha, zbog kolicine informacija kojima bivamo krkani svakodnevno. Evo, recimo, u nekom paralelnom univerzumu Vojvodina naredne sezone bude hit LE, dodje do nekog polufinala, ceo region na nogama. Donese nam to i popularnost i kes i sta sve ne, ja ti garantujem da to za dve godine niko nece pamtiti, osim nas, ukoliko nemamo decenijski kontinuitet, jer je zbog pomenute kolicine informacija, danas jako tesko graditi brend u kontinuitetu, pogotovo u industriji poput fudbala i okruzenju poput ovog. Primera radi, koliko je zvezda godina morala da ima Evropu u kontinuitetu, da bismo kao drustvo prestali da ih zajebavamo za one pecurke na travi? Koliko godina nakon pocetka ove politicke dominacije smo mi pricali o onom jezivom dugu koji su imali?
Takodje, to sto Rusi i Azijci dolaze sada, uglavnom je zbog geopoliticke situacije, ali niko od njih ne dolazi ciljano da gleda Vojvodinu, kao sto neki Kinez preleti pola sveta da gleda Junajted - Kristal Palas, jer je posetu Engleskoj planirao upravo oko utakmice Junajteda npr. Dokle god mi kao fudbalska nacija ne dostignemo to, veci kapaciteti nas samo udaljavaju od te percepcije i cilja.
Ja znam da je posle decenija mucenja jako tesko reci ''mi moramo sada da se
downsize-ujemo kako bismo stvorili nesto dugorocno dobro na svim poljima, jer je vecina nas na ovom forumu bukvalne te iste decenije ulozila u ovaj klub, ali to je nazalost tako. Svaki instant uspeh je kratkog daha, a ako cemo da sedimo i cekamo instant uspeh da bismo onda poceli da gradimo nesto dugorocno na njemu, onda su sasvim realne sanse da nas dvojica, vec uveliko u penziji, nekoliko decenija kasnije pricamo istu ovu pricu.