Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Cane

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Cane »

Milan wrote: Tue Jul 02, 2024 1:21 am
Cane wrote: Mon Jul 01, 2024 7:42 pm Da podelim neke skroz sveže podatke do kojih sam došao.
Iz izvora koji mi se do sada pokazao prilično upućenim sam dobio informaciju da se zaista sprema ozbiljna i kompletna rekonstrukcija stadiona. Po istoj priči pravi se potpuno novi projekat koji će sigurno obuhvatiti sve neophodne elemente za dobijanje evro licence, a koji treba da bude gotov najkasnije do kraja godine nakon čega će se znati i kolika će biti vrednost svih tih radova.
Sve tribine će doživeti ozbiljne promene, ceo stadion će izvana dobiti novi izgled i fasadu, a pored ostalog istok će biti kompletno natkriven.

To je ono što sam čuo, pokazaće vreme da li će i biti tako, ali kažem do sada se sve što sam dobijao preko ovog kanala pokazalo vrlo pouzdanim.

A atletska staza?
Ne znam bukvalno ni reč više od onog što sam napisao, nisam ni bio u poziciji da postavljam bilo kakva pitanja nego samo da registrujem "priču". Da li je tačna ili je u pitanju obmana kako smatra jedan broj forumaša pokazaće vreme. Živi mi bili svi zajedno pa da kroz neko vreme imamo jasan odgovor, ako se pokaže da je ovo izmišljotina javno se obavezujem ovde da se u tom slučaju izvinim svim forumašima zbog prenošenja neistina i da sam sebi izreknem suspenziju pisanja na tri meseca najmanje! Ako se budem "pravio blesav" neka me slobodno neko podseti na ovo obećanje. A možda ne bi bilo loše da i drugi usvoje takav obrazac ponašanja, bar ponekad :wink:

Nadam se da mi niko ne zamera što sam samo preneo ovde ono što sam čuo a za šta verujem da može zanimati forumaše. Ako je to loše, ok zadržaću ubuduće sve takve stvari za sebe, nikakav problem.

Drugo, zanimaju i mene mnoge stvari u vezi funkcionisanja kluba ali nisam u poziciji da pitam nekoga relevantnog, a nešto i sumnjam da bi dobijao bilo kakve odgovore sve i da pitam. Ponešto saznam jer se krećem po gradu i kontaktiram dosta s ljudim zbog posla i inače, pri čemu ne mogu biti siguran u pouzdanost dobrog dela tih informacija te ih zbog toga uglavnom i ne prenosim nigde dalje.

Imam i neke stvari koje sam čuo u vezi malog Jovanovića, odnosno njegovog oca ali ih neću pisati ovde. Prvo, jer nemam nikakvu potvrdu da su zaista i tačne, a drugo jer bi time možda narušio duh jednodušnosti koji tim povodom vlada na forumu :D
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Maki wrote: Mon Jul 01, 2024 10:41 pm
Savcic Luka wrote: Mon Jul 01, 2024 8:26 pm
Cane wrote: Mon Jul 01, 2024 7:42 pm a pored ostalog istok će biti kompletno natkriven.
Ovo je ozbiljna greška i nepoznavanje mentaliteta Stare garde, Enca i ostalih navijača sa istoka. Ako istok natkriju oni će pomisliti da su na zapadu i svi će kolektivni napustiti stadion. Pa Toša je ostao da sedi i po onoj kiši sa Čukom :lala:
Sijalice su im dosta :greenbutt:
Ne brini se ti za nas, period privikavanja svakako ide preko Bačke Topole. Toliko ćemo tamo biti domaćini dok se bude natkrivao naš istok da ćemo izumreti čekajući, a ko preživi zaboraviće kako je nekad izgledala naša tribina. Verovatno će se do tada i TSC Arena raspasti od starosti.
Na istoku je old school. Nema brige… :cheers:
N13

Post by N13 »

Milan wrote: Tue Jul 02, 2024 1:21 am
Cane wrote: Mon Jul 01, 2024 7:42 pm Da podelim neke skroz sveže podatke do kojih sam došao.
Iz izvora koji mi se do sada pokazao prilično upućenim sam dobio informaciju da se zaista sprema ozbiljna i kompletna rekonstrukcija stadiona. Po istoj priči pravi se potpuno novi projekat koji će sigurno obuhvatiti sve neophodne elemente za dobijanje evro licence, a koji treba da bude gotov najkasnije do kraja godine nakon čega će se znati i kolika će biti vrednost svih tih radova.
Sve tribine će doživeti ozbiljne promene, ceo stadion će izvana dobiti novi izgled i fasadu, a pored ostalog istok će biti kompletno natkriven.

To je ono što sam čuo, pokazaće vreme da li će i biti tako, ali kažem do sada se sve što sam dobijao preko ovog kanala pokazalo vrlo pouzdanim.

A atletska staza?
Da bi se uklanjala atletska staza i tribine priblizile tereni, to bi znacile da se najmanje 3 i po tribine moraju skroz do temelja rusiti, i graditi ponovo od nule. Za taj posao je potrebno minimum 50 miliona, a ne 10 koliko je spomenuto. Koliko god zvuci nerealno, tako je po danasnjim cenama.

Za 10 ocekujem da srede sve 4 tribine da budu funkcionalne, natkrivene i moderne. Zamenu stolica onim na rasklapanje takodje ocekujem. Ali svakako da ce najveci fokus biti na prostorijama unutar stadiona, vip loze, svlacionice, sale za medije, novinarske i komentatorske loze... i ostale stvari koje UEFA zahteva. Zaista bih voleo i da se spolja resi stadion, sa nekim led osvetljenjem da bude moderan, ponos grada, a ne ruglo. Dva nova semafora su takodje potrebna.

Najgora stvar je sto je u pitanju drzavna svojina, pa se ne moze birati izvodjac radova. Mora se raspisati tender (koji ce verovatno biti namesten nekoj bratsko/kumovskoj firmi). Kad se samo setim rekonstrukcije obicnog bazena na spensu i svih problema, najezim se. Sanjam da ce strana firma raditi rekonstrukciju... ali ah, pusti snovi.
LIMAN

Post by LIMAN »

Samo da ne dodje Ultra Kop famozni da radi :mrgreen:
Само храбро до нове победе, але...
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Savcic Luka wrote: Tue Jul 02, 2024 9:18 am
Maki wrote: Mon Jul 01, 2024 10:41 pm
Savcic Luka wrote: Mon Jul 01, 2024 8:26 pm

Ovo je ozbiljna greška i nepoznavanje mentaliteta Stare garde, Enca i ostalih navijača sa istoka. Ako istok natkriju oni će pomisliti da su na zapadu i svi će kolektivni napustiti stadion. Pa Toša je ostao da sedi i po onoj kiši sa Čukom :lala:
Sijalice su im dosta :greenbutt:
Ne brini se ti za nas, period privikavanja svakako ide preko Bačke Topole. Toliko ćemo tamo biti domaćini dok se bude natkrivao naš istok da ćemo izumreti čekajući, a ko preživi zaboraviće kako je nekad izgledala naša tribina. Verovatno će se do tada i TSC Arena raspasti od starosti.
Na istoku je old school. Nema brige… :cheers:
Источно је стајање права ПСИХИЈАТРИЈА :whistler:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Saki

Post by Saki »

Nargila barovi,marketi,kafići,roštiljnice na stadionu srušiti obavezno i napraviti nešto što ima veze sa klubom. Neki restoran ili kafić gde se može uzeti tokom poluvremena nešto za pojesti, da imaju ljudi sta da vide, da izmedju ulaza budu neki posteri, u hodnicima retro dresovi, neki trofeji, kao mini muzej da se može malo razgledati. Bilo šta, samo ne ovo
VošaNS

Post by VošaNS »

Saki wrote: Tue Jul 02, 2024 11:23 am Nargila barovi,marketi,kafići,roštiljnice na stadionu srušiti obavezno i napraviti nešto što ima veze sa klubom. Neki restoran ili kafić gde se može uzeti tokom poluvremena nešto za pojesti, da imaju ljudi sta da vide, da izmedju ulaza budu neki posteri, u hodnicima retro dresovi, neki trofeji, kao mini muzej da se može malo razgledati. Bilo šta, samo ne ovo
+1
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Кад се већ уводи нови дренажни систем, да ли би са њим било могуће одиграти меч у условима какви су били у полуфиналу купа са Чуком прошле сезоне? Може ли да поднесе толику количину падавина?
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Saki wrote: Tue Jul 02, 2024 11:23 am Nargila barovi,marketi,kafići,roštiljnice na stadionu srušiti obavezno i napraviti nešto što ima veze sa klubom. Neki restoran ili kafić gde se može uzeti tokom poluvremena nešto za pojesti, da imaju ljudi sta da vide, da izmedju ulaza budu neki posteri, u hodnicima retro dresovi, neki trofeji, kao mini muzej da se može malo razgledati. Bilo šta, samo ne ovo
Lokali na stadionu su mahom u privatnom vlasništvu, vodila se ova polemika na forumu više puta. Obzirom da je grad vlasnik stadiona, a da su iza nas vesele devesesete, deo tih lokala je "prodat" privatnim licima.

Ekvivalent tvom predlogu je da neko dođe u tvoj stan, iseli te i napravi, recimo, bazen.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Milan

Post by Milan »

Cane wrote: Tue Jul 02, 2024 9:09 am ako se pokaže da je ovo izmišljotina javno se obavezujem ovde da se u tom slučaju izvinim svim forumašima zbog prenošenja neistina i da sam sebi izreknem suspenziju pisanja na tri meseca najmanje! Ako se budem "pravio blesav" neka me slobodno neko podseti na ovo obećanje. A možda ne bi bilo loše da i drugi usvoje takav obrazac ponašanja, bar ponekad :wink:

Ne vidim zbog čega bi ti sebe kažnjavao, kad si ovde lepo napisao kako si do informacija došao i obrazložio zbog čega imaš razlog da poveruješ istim?
POŠTO OBRAZ ???!!!
1892

Post by 1892 »

Milan wrote: Tue Jul 02, 2024 12:01 pm
Cane wrote: Tue Jul 02, 2024 9:09 am ako se pokaže da je ovo izmišljotina javno se obavezujem ovde da se u tom slučaju izvinim svim forumašima zbog prenošenja neistina i da sam sebi izreknem suspenziju pisanja na tri meseca najmanje! Ako se budem "pravio blesav" neka me slobodno neko podseti na ovo obećanje. A možda ne bi bilo loše da i drugi usvoje takav obrazac ponašanja, bar ponekad :wink:

Ne vidim zbog čega bi ti sebe kažnjavao, kad si ovde lepo napisao kako si do informacija došao i obrazložio zbog čega imaš razlog da poveruješ istim?

E pa treba da se samo-kazni ali zbog poslednjeg pasusa napisanog. (o jovanovićima....) :evil:
Ljudi ili recite ili nemojte. Ovo je srednjoškolski. Čak je i Deep prestao sa time...
Come on you Reds!
Milan

Post by Milan »

To se slažem.
POŠTO OBRAZ ???!!!
slanobarac

Post by slanobarac »

Milan wrote: Tue Jul 02, 2024 12:01 pm

+1
To bi se pre odnosilo na drugog forumaša koji "ima informacije iz prve ruke".
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
djoks

Post by djoks »

Нов стадион је једино решење какво црно реновирање, ако може на исток локацији ако не може онда на новој разни клубови су премештали стадион на нову локацију на пример Вест Хем, спомињало се да ће да се руши Сан Сиро. Тако да ако такви стадиони могу да се руше и граде нови не видим зашто би ми били тврдоглави са ставом нов стадион може само на тренутној локацији. Разумео бих да је стадион колико толико модеран али овај мора да се руши до темеља и да се направи нови комформи стадион са 4 једнаке и покривене трибине, са ВИП ложама па чак и са неким штрандовима за храну и пиће као што има ТСЦ арена. Дакле НОВ стадион локација ми није битна капацитет 15-18к
Neizlecivi

Post by Neizlecivi »

Rabba wrote: Tue Jul 02, 2024 11:56 am
Lokali na stadionu su mahom u privatnom vlasništvu, vodila se ova polemika na forumu više puta. Obzirom da je grad vlasnik stadiona, a da su iza nas vesele devesesete, deo tih lokala je "prodat" privatnim licima.

Ekvivalent tvom predlogu je da neko dođe u tvoj stan, iseli te i napravi, recimo, bazen.
Ovo manje vise znaci da nema teoretske sanse da se bilo sta radi na stadionu? Ili da bi grad pre toga trebao da otkupi nazad ove lokale, sto je nemoguce manje vise... U suprotnom, mozda da im u zamenu ponudi nove lokale na istom mestu? Moguce je i da se planira samo rad na tribinama i svemu, iznad lokala, pa ce oni ostati manje vise netaknuti? Istok ispada jedina tribina, mozda uz Jug koja je podlozna vecim pomeranjima, promenama itd.

Sto se tice nas ljubitelja istoka, mozda je najidealnije da se Istok sredi kako treba, ostalo vam je sve dobro :mrgreen:
Post Reply