Upravo tako, praviti stadion po meri, za onoliko koliko ti treba i za koliko možes da napuniš. Potencijalne buduće velike utakmice (koje se verovatno nikad i neće desiti) su samo wet dreams. Jasna vam je situacija u državi, gradu, kakvi su trendovi, ne znam koliko Rayo Vallecano ima mesta, ali napraviti tako nešto, samo lepšiN13 wrote: ↑Fri Aug 02, 2024 10:29 amNikako... stadion od 20+ mesta je glupost. Istina, da dodje neki Totenhem, napunice se. Koliko cesto nama dolazi Totenhem? Jednom u 10 godina imamo atraktivnu utakmicu, ako i toliko. Stadion se pravi da ima dovoljno mesta vecinu utakmica koje klub igra, a ne za hipoteticki veliku utakmicu koja ce biti za 15 godina.Salvador wrote: ↑Fri Aug 02, 2024 9:37 am Mene čudi kako je forum mlak oko toga što nemamo funckionalni stadion i kako to i dalje prolazi bez ikakve akcije.
Ja sam za to da se Karađorđe ozbiljno renovira, uklone atletske staze i napravi kapacitet za oko 20 do 25k mesta.
Te priče da nam treba manji stadion su meni glupe, sutra ćemo opet igrati sa nekim Totenhemom grupnu fazu i mnogi uspavani Vojvodinaši će se aktivirati, manite me te priče da samo onih 1000 koji idu na Lučane (usput ja sam jedan od njih) jedini imaju prava da gledaju jače utakmice.
Npr Chelsea ima stadion od 40.000. Kad igra protiv Real Madrida, tu bi sigurno doslo i 500.000 ljudi. Sta, sad zbog toga treba da pravi stadion kapaciteta 500k?Uz to oni mnogo cesce igraju velike utakmice od nas.
A drugo, kad imas stadion od 25k, a na utakmicu dodje 5k ljudi (sto uopste nije losa brojka za nase uslove), taj stadion ce izgledati prazno, ljudi razbacani po tribinama, a atmosfera mrtva. To ce izgledati toliko jadno na 99% utakmica, da cemo se sami sebe sramotiti.
Mi smo sinoc u topoli napravili vrhunsku atmosferu. Da se ta utakmica igrala kod nas, i dosli na utakmicu isti ljudi koji su bili sinoc, ili cak u Loznici, atmosfera bi bila za 80% losija.
Juventus je gradio novi stadion manjeg kapaciteta. Taj novi stadion za neke utakmice Lige Sampiona im nije dovoljan, ali je dovoljan za 90% utakmica koje igraju, i na tih 90% utakmica imaju odlicnu atmosferu. Slicno ce sada da rade Milan i Inter.
Nama treba novi stadion, bez atletske staze. Kapacitet tog stadiona ne bi trebao biti manji od 9.000 niti veci od 13.000. Jako je bitan i raspored tribina. Ljudi kod nas dolaze na bocne tribine najvise. Zato istok i zapad moraju biti najvece tribine, a sever i jug najmanje.
Sve ostalo je bacanje novca na izgradnji i odrzavanje.

Ali, naravno, ništa od toga neće biti u SNS gradu.