Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Nevernik II

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Nevernik II »

N13 wrote: Fri Aug 02, 2024 10:29 am
Salvador wrote: Fri Aug 02, 2024 9:37 am Mene čudi kako je forum mlak oko toga što nemamo funckionalni stadion i kako to i dalje prolazi bez ikakve akcije.
Ja sam za to da se Karađorđe ozbiljno renovira, uklone atletske staze i napravi kapacitet za oko 20 do 25k mesta.
Te priče da nam treba manji stadion su meni glupe, sutra ćemo opet igrati sa nekim Totenhemom grupnu fazu i mnogi uspavani Vojvodinaši će se aktivirati, manite me te priče da samo onih 1000 koji idu na Lučane (usput ja sam jedan od njih) jedini imaju prava da gledaju jače utakmice.
Nikako... stadion od 20+ mesta je glupost. Istina, da dodje neki Totenhem, napunice se. Koliko cesto nama dolazi Totenhem? Jednom u 10 godina imamo atraktivnu utakmicu, ako i toliko. Stadion se pravi da ima dovoljno mesta vecinu utakmica koje klub igra, a ne za hipoteticki veliku utakmicu koja ce biti za 15 godina.
Npr Chelsea ima stadion od 40.000. Kad igra protiv Real Madrida, tu bi sigurno doslo i 500.000 ljudi. Sta, sad zbog toga treba da pravi stadion kapaciteta 500k? :mrgreen: Uz to oni mnogo cesce igraju velike utakmice od nas.
A drugo, kad imas stadion od 25k, a na utakmicu dodje 5k ljudi (sto uopste nije losa brojka za nase uslove), taj stadion ce izgledati prazno, ljudi razbacani po tribinama, a atmosfera mrtva. To ce izgledati toliko jadno na 99% utakmica, da cemo se sami sebe sramotiti.
Mi smo sinoc u topoli napravili vrhunsku atmosferu. Da se ta utakmica igrala kod nas, i dosli na utakmicu isti ljudi koji su bili sinoc, ili cak u Loznici, atmosfera bi bila za 80% losija.
Juventus je gradio novi stadion manjeg kapaciteta. Taj novi stadion za neke utakmice Lige Sampiona im nije dovoljan, ali je dovoljan za 90% utakmica koje igraju, i na tih 90% utakmica imaju odlicnu atmosferu. Slicno ce sada da rade Milan i Inter.
Nama treba novi stadion, bez atletske staze. Kapacitet tog stadiona ne bi trebao biti manji od 9.000 niti veci od 13.000. Jako je bitan i raspored tribina. Ljudi kod nas dolaze na bocne tribine najvise. Zato istok i zapad moraju biti najvece tribine, a sever i jug najmanje.
Sve ostalo je bacanje novca na izgradnji i odrzavanje.
Upravo tako, praviti stadion po meri, za onoliko koliko ti treba i za koliko možes da napuniš. Potencijalne buduće velike utakmice (koje se verovatno nikad i neće desiti) su samo wet dreams. Jasna vam je situacija u državi, gradu, kakvi su trendovi, ne znam koliko Rayo Vallecano ima mesta, ali napraviti tako nešto, samo lepši :D , sa sve četiri strane i malim severom i jugom.

Ali, naravno, ništa od toga neće biti u SNS gradu.
slanobarac

Post by slanobarac »

Kritikujete "Karađorđe" koje ima različite tribine a želite novi sa opet različitim tribinama? :o
Ako ste gledali groblje u Lublinu mogli ste videti stadion po meri. Lep, funkcionalan i kapaciteta kao i naš sadašnji samo bez atletske staze. Sve tribine pokrivene i u istom nivou. Isto tako i stadion Olimpije u Ljubljani. 15000 a Ljubljana ništa veća od NS i ni oni ne igraju svake godine sa Realom.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
N13

Post by N13 »

slanobarac wrote: Fri Aug 02, 2024 12:15 pm Kritikujete "Karađorđe" koje ima različite tribine a želite novi sa opet različitim tribinama? :o
Ako ste gledali groblje u Lublinu mogli ste videti stadion po meri. Lep, funkcionalan i kapaciteta kao i naš sadašnji samo bez atletske staze. Sve tribine pokrivene i u istom nivou. Isto tako i stadion Olimpije u Ljubljani. 15000 a Ljubljana ništa veća od NS i ni oni ne igraju svake godine sa Realom.
Nikako ne mislim da budi razlicite u visini i strukturi.
Da ne bude zabune, kada se tribine uklanjanjem atletske staze, i napravi pravugaoni umeato keuznog oblika, bocne tribine ce automatski biti dosta vece od severa i juga, jer je jednostavno teren takvih dimenzija. Ne mora po visini da se razlikuje. Samo treba pametno i dobro dizajnirati. Kada budem pri racunaru, postavicu nekoliko primera stadiona koji bi nam savrseno odgovarali.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Posle Karadjordja, jer je nas, kakav god da je, moja stadionska ljubav je stadion Smedereva i decenijama zudim za tim da vidim takav Karadjordje. Tu dodati i Bilino Polje. Dva mozda i najsavrsenija stadiona za Vosu kao primeri iz okruzenja koji pariraju kapacitetu Karadjordja, ako vec ne zelimo manji.
Milan

Post by Milan »

N13 wrote: Fri Aug 02, 2024 10:29 am
Nikako... stadion od 20+ mesta je glupost. Istina, da dodje neki Totenhem, napunice se. Koliko cesto nama dolazi Totenhem? Jednom u 10 godina imamo atraktivnu utakmicu, ako i toliko. Stadion se pravi da ima dovoljno mesta vecinu utakmica koje klub igra, a ne za hipoteticki veliku utakmicu koja ce biti za 15 godina.
Npr Chelsea ima stadion od 40.000. Kad igra protiv Real Madrida, tu bi sigurno doslo i 500.000 ljudi. Sta, sad zbog toga treba da pravi stadion kapaciteta 500k? :mrgreen: Uz to oni mnogo cesce igraju velike utakmice od nas.
A drugo, kad imas stadion od 25k, a na utakmicu dodje 5k ljudi (sto uopste nije losa brojka za nase uslove), taj stadion ce izgledati prazno, ljudi razbacani po tribinama, a atmosfera mrtva. To ce izgledati toliko jadno na 99% utakmica, da cemo se sami sebe sramotiti.
Mi smo sinoc u topoli napravili vrhunsku atmosferu. Da se ta utakmica igrala kod nas, i dosli na utakmicu isti ljudi koji su bili sinoc, ili cak u Loznici, atmosfera bi bila za 80% losija.
Juventus je gradio novi stadion manjeg kapaciteta. Taj novi stadion za neke utakmice Lige Sampiona im nije dovoljan, ali je dovoljan za 90% utakmica koje igraju, i na tih 90% utakmica imaju odlicnu atmosferu. Slicno ce sada da rade Milan i Inter.
Nama treba novi stadion, bez atletske staze. Kapacitet tog stadiona ne bi trebao biti manji od 9.000 niti veci od 13.000. Jako je bitan i raspored tribina. Ljudi kod nas dolaze na bocne tribine najvise. Zato istok i zapad moraju biti najvece tribine, a sever i jug najmanje.
Sve ostalo je bacanje novca na izgradnji i odrzavanje.

U potpunosti se slažem. Daj bože da se i desi da nam 10-ak hiljada bude premali i da se ljudi tad otimaju za karte. Mada se ni to neće desiti. :mrgreen:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Slażem se i ja. Nikako veći stadion, ne treba nam. A nije isto ni održavanje ni cena preglomaznog stadiona. I obavezno sever i jug moraju da budu mnogo manjeg kapaciteta od zapada i istoka. Firmi ne treba, blizance ko j**e. Ja poŝto sam negostoljubiv domaćin, pokrio bi tri tribine, a gosti nek kisnu + da nemaju bonus zvuka pod krovom.

Sijalice u wc ne stavljati, ipak treba neśto od tradicije i zadržati :lala:
Io odio Belgrado
N13

Post by N13 »

Evo nekoliko primera stadiona, koji bi nam legli samo tako

1. International Football Center of Rizhao (Kina)

Kapacitet: 12.100
Simpatican stadion spolja, dobar raspored tribina, gde su bocne tribine vece od tribina iza gola (kojima je smanjen kapacitet zbog 2 glomazna semafora). Na slikama gore teren je u ocajnom stanju, ali uz lepsi teren, stadion bi izgledao jos dosta bolje.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/chn/rizha ... all_center
Image Image Image Image

2. Bingoal Stadion (Hag, Holandija)

Kapacitet: 15.000
Sada vec ima godina, posto je izgradjen 2007. godine. Ali svakako struktura stadiona koja nam odgovara. Kapacitet i vise nego sto nam realno treba. Da bude 2-3 reda nizi stadion, opet bi nam bio odlican.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/ned/ado_den_haag_stadion
Image Image Image Image Image

3. Spor Toto Akhisar Stadyumu (Akhisar, Turska)

Kapacitet: 12.139
Izgradjen 2018. godine. Lep dizajn fasade i krova zeleno-bele boje. Kapacitet i raspored tribina savrsen za nase potrebe.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/tur/akhis ... diye_stadi
Image Image Image Image

4. Stadion Miejski Tychy (Tychy, Poljska)

Kapacitet: 15.150
Poljska je puna primera odlicnih stadiona slicnog kapaciteta. Ovo je jedan od njih, i upravo su ovakvi stadioni moji favoriti. Opet, uz par redova nize tribine, savrseno za nase potrebe
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/pol/stadion_miejski_tychy
Image Image Image Image Image

5. SORLEN Stadion im. Kazimierza Górskiego (Płock, Poljska)
Kapacitet: 15.004
Jos jedan nov stadion u Poljskoj (izgradjen prosle godine). Istog kapaciteta kao prethodni, i opet, i vise nego dovoljan za nas. Lepa fasada, lepe tribine.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/pol/stadion_wisly_plock
Image Image Image Image

6. Arena Lublin (Lublin, Poljska)

Kapacitet: 15.247
Jedan od meni najlepsih stadiona ovog tipa. Moderan, efikasan, funkcionalan
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/pol/arena_lublin
Image Image Image Image Image Image

7. ArcelorMittal Park (Sosnowiec, Poljska)

Kapacitet: 11.600
Jos jedan primer iz Poljske, ali manji stadion. Pokazatelj da moze i manji stadion da se napravi da bude moderan i funkcionalan. Iskreno, za nas je ovo savrsen kapacitet. Na 99.99% utakmica bi nam bio i vise nego dovoljan. A po izgledu deluje mnogo veci nego sto jeste.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/pol/zagle ... k_sportowy
Image Image Image Image

8. MOL Aréna Sóstó (Székesfehérvár, Madjarska)

Kapacitet: 14.201
I za kraj, jedan primer iz komsiluka. Stadion Fehervara, izgradjen 2018. godine. Lep, funkcionalan i moderan. Madjari su doktorirali izgradnju stadiona, i iskreno ako bi doslo do izgradnje novog, voleo bih da oni to rade kod nas.
Vise o stadionu: http://stadiumdb.com/stadiums/hun/mol_arena_sosto
Image Image Image Image Image Image

Ima jos gomila primera, ali ove sam brzinski iskopao. Ima i dosta primera lepih stadiona tog kapaciteta sa tribinama na 2 nivoa (fazon onoga u Loznici), ali meni licno se to ne svidja, pa zato i nisam stavljao te primere.
Ono sto je cinjenica je da su ovi kapaciteti i vise nego dovoljni za nas. Kada pogledate slike, vidite da to uopste nisu male tiribne. Pa mi juce nismo mogli napuniti 2 i po tribine u Topoli protiv jednog Ajaxa. Sve preko 15.000 (ma i 13k da mene pitate) je suludo praviti za nase potrebe.
ДушанФ89

Post by ДушанФ89 »

Како стадион у Бања Луци испуњава услове а Карађоре не (ако не рачунамо ово постављање траве). И онај стадион на којем су играли Морнар и Раднички.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

ДушанФ89 wrote: Fri Aug 02, 2024 8:34 pm Како стадион у Бања Луци испуњава услове а Карађоре не (ако не рачунамо ово постављање траве). И онај стадион на којем су играли Морнар и Раднички.
Zato što ih niko neće pustiti da igraju na drugom nekom koji ispunjava uslove a ne verujem ni da bi Uefa bila naklonjena ideji da igraju u Srbiji.

Kao što sam i rekao dobili bi mi licencu da smo imali teren i to je to, ispeglale bi se te neke stvari i dobili bi zeleno svetlo. Uefu baš briga za stvari na stadionu koji se najviše tiču nas samih navijača, njih brine komfor delegacija klubova i novinara.
slanobarac

Post by slanobarac »

@N13
Taj u Lublinu sam i naveo u mom prethodnom postu. Takav nama treba. I treba da ima 15000 mesta (ako ostaje na istom mestu) da se sa zapada ne vidi tržni centar Promenada.
Ali mogu da se kladim da će ovi ako krenu u "rekonstrukciju" zajebati stvar. Igraćemo mi dugo u Topoli i Palanci.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Fri Aug 02, 2024 9:03 pm @N13
Taj u Lublinu sam i naveo u mom prethodnom postu. Takav nama treba. I treba da ima 15000 mesta (ako ostaje na istom mestu) da se sa zapada ne vidi tržni centar Promenada.
Ali mogu da se kladim da će ovi ako krenu u "rekonstrukciju" zajebati stvar. Igraćemo mi dugo u Topoli i Palanci.
Rekonstrukcija koja jedina dolazi u obzir je da se radi u “Poljskom” stilu ruši se tribina i pravi se nova i tako tribina po tribina a utakmice mogu da se igraju i gledaju.

Ako već ne može novi stadion onda je jednostavno najbolje napraviti tri tribine identične zapadu ako želimo da ta rekonstrukcija liči na nešto i to je to do nekih boljih vremena i novog stadiona.

A zapad neka dobije ono osveživanje za koji postoji zvanični idejni projekat.

Stadion Colchester-a

Image
Image

Stadion Rochdale-a

Image

Stadion Bournemouth-a

Image

U Engleskoj ima jako puno takvih stadiona i izdvojio sam primer ova tri.

Sada samo treba videti da li da se sve četiri tribine spoje ili da budu ovako odvojene.
Last edited by Deep Purple on Fri Aug 02, 2024 9:30 pm, edited 4 times in total.
slanobarac

Post by slanobarac »

@Deep
Zapad "Karađorđa" je takođe potpuno nefunkcionalan za normalno praćenje utakmica. Visina redova, loše stolice, mnogo mrtvih uglova, nema štandova sa pićem, sporo pražnjenje(brže se izlazi iz zatvora)....
Deep Purple

Post by Deep Purple »

slanobarac wrote: Fri Aug 02, 2024 9:28 pm @Deep
Zapad "Karađorđa" je takođe potpuno nefunkcionalan za normalno praćenje utakmica. Visina redova, loše stolice, mnogo mrtvih uglova, nema štandova sa pićem, sporo pražnjenje(brže se izlazi iz zatvora)....
Naravno da nisam mislio da budu identični loše samcse izmad izrazio pogotovo ne u unutrašnjosti stadiona ali da spoljni izgled bude relativno sličan i da to sve liči na nešto.

Kapacitet da bude 12k i to je to a novi kada se bude i ako se bude pravio neka bude i preko 20k mada ne mora.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Obzirom na posetu protiv Ajaxa možemo igrati i na Kabelovom, čemu trošak.
A po pitanju rekonstrukcije sam pisao u temi uprava.
Ne možete stadion na istom mestu posmatrati jednodimenzionalno.
slanobarac

Post by slanobarac »

Savcic Luka wrote: Fri Aug 02, 2024 11:08 pm Obzirom na posetu protiv Ajaxa možemo igrati i na Kabelovom, čemu trošak.
A po pitanju rekonstrukcije sam pisao u temi uprava.
Ne možete stadion na istom mestu posmatrati jednodimenzionalno.
Mnogo faktora je uticalo na posetu protiv Ajaksa. Vrati se na forum par dana ranije i pročitaj kako je uprava to odradila. Nema forumaša koji nije popizdeo na konfuziju sa kartama a sve zbog alavosti i neorganizovanosti uprave. Kada se tu uvede red biće više ljudi. Trenutno, kako stvari stoje, imamo tim ali nemamo klub.
Post Reply