Duplof wrote: ↑Thu Feb 27, 2025 10:41 pm
U polufinalu francuskog kupa imamo izazivače u vidu drugoligaša i četvrtoligaša. Realno, teško će proći u finale, ali čuda su moguća zato što je kup sistem takav da svako može da osvoji trofej, ali zato u zemlji Srbiji postoje nosioci... Da ne govorim o tome da kup kod nas igraju samo superligaši i prvoligaši, uz par izuzetaka iz nižih rangova.
Kraj februara meseca a oni već znaju polufinaliste (okej, imaju i neki liga kup), a mi ne znamo ni sve četvrtfinaliste...
Znam da sam dosadan s ovim, ali naš kup je možda najgore i najzatvorenije takmičenje tog tipa u Evropi, potpisujem.
Имајући на уму инфраструктуру наших нижелигаша, вероватно би се за Куп окупили у два дана на неком од нормалнијих стадиона и играли један по један своје утакмице на свака два сата по терминима, ко на Гибралтару нпр...
Duplof wrote: ↑Thu Feb 27, 2025 10:41 pm
U polufinalu francuskog kupa imamo izazivače u vidu drugoligaša i četvrtoligaša. Realno, teško će proći u finale, ali čuda su moguća zato što je kup sistem takav da svako može da osvoji trofej, ali zato u zemlji Srbiji postoje nosioci... Da ne govorim o tome da kup kod nas igraju samo superligaši i prvoligaši, uz par izuzetaka iz nižih rangova.
Kraj februara meseca a oni već znaju polufinaliste (okej, imaju i neki liga kup), a mi ne znamo ni sve četvrtfinaliste...
Znam da sam dosadan s ovim, ali naš kup je možda najgore i najzatvorenije takmičenje tog tipa u Evropi, potpisujem.
Kao neko ko je u Srbiji igrao u nizim ligama, mogu ti reci da je to trosak koji nizeligasi cesto zele da izbegnu. Znas da te nece odvesti nigde, a i da te zapravo odvede do nekog superligasa, bices prica 2-3 dana, ako i toliko, i bez bilo kakve narocite koristi. Zato ga uvek igraju drugoligasi i po koji ''srecni'' srpskoligas. Nizi se nekad predaju i bez odigravanja utakmice. Nije ovo Engleska, pa da ti tako neke utakmice promene zivot, kao sto je recimo slucaj AFC Marine i tako nekih klubova, mada i tu sad unistavaju male klubove ukidanjem revansa, jer se prihod od karata deli na ravne casti.
Kup bi za nizeligase imalo smsila igrati samo ako se nizerangiranom klubu garantuje domacinstvo.
Recimo da se napravi da se 4 prvoplasirana iz superlige ne mogu sresti pre polufinala (prvi na cetvrtog, drugi na treceg) ali da sve dotle moraju da igraju u gostima. U polufinalu domacini su treci i cetvrti, finale neutralan teren. Unutar ove cetiri grane zrebanje je normalno s tim sto domacinstvo automatski ide timu iz nizeg ranga. Ako su klubovi iz istog ranga onda je domacin koga su izvukli prvog - osim vec pomenuta 4 "nosioca" koji su uvek gosti.
Tako bi pare od ulaznica uvek ostale malima. Cak i da se dogovore da zamene domacinstvo zbog neuslovnosti stadiona opet bi njima isao kompletan prihod.
@Radoye, slažem se, niželigaši bi morali imati prednost domaćeg terena.
Ipak, mislim da ne bi trebao postojati bilo kakav vid dirigovanja žreba, u smislu da se neke ekipe ne mogu sastati. Jedino da se "zaštite" prošlosezonski osvajač Kupa i, recimo, šampion Superlige (ako je ekipa uzela duplu krunu, onda se taj imunitet daje drugoplasiranom).
Duplof wrote: ↑Sat Mar 01, 2025 9:45 am
Ipak, mislim da ne bi trebao postojati bilo kakav vid dirigovanja žreba, u smislu da se neke ekipe ne mogu sastati. Jedino da se "zaštite" prošlosezonski osvajač Kupa i, recimo, šampion Superlige (ako je ekipa uzela duplu krunu, onda se taj imunitet daje drugoplasiranom).
Moze i tako, mada nisam ja to razmatrao kao zastitu nego vise da se omoguci manjima da "veliki" garantovano dodju da igraju kod njih. Pa ako im skinu skalp i izbace iz daljeg takmicenja svaka cast. A ako se "veliki" sretnu odmah i medjusobno poizbacuju u prva dva kola od toga bas niko koristi nema, sve bude odmah reseno i dobijas jedan klub koji se proseta kroz kup takmicenje.
Prva 4 sam tu uzeo kao klubove koji se kvalifikuju za Evropu. Oni svakako igraju medjusobno u prvenstvu i njima to ne znaci toliko, dok bi nekoj maloj sredini puno znacila prilika da ugoste atraktivno ime. Na takvim utakmicama se pisu istorije klubova.
Red Marquis wrote: ↑Wed Mar 05, 2025 8:25 pm
Mi pitanje hoćemo li ikada ponovo biti i Vojvodina, ona kakvu želimo da je pamtimo, a ne Atletik Bilbao...