Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Turija »

Duplof wrote: Thu Mar 13, 2025 11:30 am
Minja wrote: Thu Mar 13, 2025 10:55 am Симболика је одлична, али име, по мени, др Коста Хаџи. Што више ствари копам о том човеку, све више долазим до тога колико је велик и значајан био. Са друге стране имам и лични сентимент, мој деда је рођен у истом граду у којем и Коста, годину дана је разлике, у исти град су се преселили, исти су факултет завршили, исти су клуб волели, не сумњам и да су се познавали.

Име стадиона Карађорђе је било помало и шлихтање тада владајућој породици/династији. Ми треба да баштинимо људе који су створили и неговали ФКВ. Идентитет клуба су људи који су своје животе уткали у исти.

Стадион др Коста Хаџи

https://fkvojvodina.com/secanja.php?id=9&title=dr+kosta+hadzi
+1000000

Čovek je svojim likom i delom zaslužio mnogo više od one biste kod stadiona!

Takođe, i tribine bi mogle nositi imena po legendama kluba, ali tu je mnogo veća dilema. Po meni, ističu se dve varijante:
1) četiri tribine za četiri musketara - Toza, Rajkov, D. Krstić i Vujke
2) jedna tribina po Radomiru Krstiću, kao igraču sa najviše nastupa za naš klub, druga po Tozi, kao najboljem strelcu u istoriji kluba, treća za jednog igrača iz prve, a četvrta tribina iz druge šampionske generacije.
Apsolutno ZA.
Covek je ceo zivot utkao za Klub, Stadion, Grad. Neizmerno mu hvala. :thankyou:

Za naziv tribina, takodje, apsolutno ZA.
Oni su fudbalski proslavili Klub, pozicionirali ga na mapi Evrope i podigli u evropsku i svetsku orbitu i kao igraci i kao treneri.

Mozda loza za Vujketa, a tribina za Takaca?
Pored sjajnih karijera, utkali su svoje ime i u prve reflektore na nasem stadionu.
Ili ako neko ima drugi predlog?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Cane

Post by Cane »

Pod uslovom da se zaista postojeći stadion sruši i izgradi novi onda bi sasvim legitimno bilo da se blagovremeno pokrene i argumentovana rasprava o nazivu tog novog stadiona. Svi predlozi koje ste izneli su zanimljivi i o njima bi se trebalo razgovarati ukoliko dođe do izgradnje novog stadiona.

Međutim, to je u ovom trenutku extremno preuranjeno jer na žalost još uvek nigde nema relevantne potvrde vesti da će se praviti novi stadion. Ja sam preko svojih izvora pokušao doći do bilo kakve informacije koja bi govorila tome u prilog, ali do ovog trenutka nisam dobio baš ništa o tome.
Čisto da se ne veselimo baš mnogo pre vremena.
Duplof

Post by Duplof »

Niko se ne veseli unapred oko pitanja stadiona, ovo su samo predlozi za neka buduća i, verujem, lepša vremena. Jasno je svima ovde da stadion na papiru nije naš, ali možemo urgirati i pisati ovde naše želje i predloge, možda će neko jednog dana čitati sve ovo i uzeti u razmatranje. :)

@Turija, odlični predlozi za tribinu i ložu!
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
CRD FCV

Post by CRD FCV »

slanobarac wrote: Thu Mar 13, 2025 11:49 am Vi zaboravljate da je stadion u vlasništvu grada(nažalost :( ). Ako država bude gradila nov stadion sigurno ga neće pokloniti Voši(kao što su blizancima). Tako da prvo rešimo vlasništvo nad ovim jer će sutra na novom igrati i GAT. :frown:
+1
Stexman

Post by Stexman »

Malo sva ova prica o nazivu nema smisla iako se slazem da bi trebalo da ponese ime dr.Koste Hadzija, ali...

Ovo sve mi deluje kao da komsije ocekuju bebu a ja(mi) se ubi da mu dam ime!

Prva stvar koju moramo da uradimo je da vratimo vlasnistvo nad stadionom. Ne mogu da verujem da ni jedan advokat(valjda ih imamo medju navijacima) nije pokrenuo pitanje restitucije. Kada vratimo vlasnistvo onda ima smisla da ga krstimo kako mi zelimo.
Turija

Post by Turija »

Stexman wrote: Thu Mar 13, 2025 4:37 pm Malo sva ova prica o nazivu nema smisla iako se slazem da bi trebalo da ponese ime dr.Koste Hadzija, ali...

Ovo sve mi deluje kao da komsije ocekuju bebu a ja(mi) se ubi da mu dam ime!

Prva stvar koju moramo da uradimo je da vratimo vlasnistvo nad stadionom. Ne mogu da verujem da ni jedan advokat(valjda ih imamo medju navijacima) nije pokrenuo pitanje restitucije. Kada vratimo vlasnistvo onda ima smisla da ga krstimo kako mi zelimo.
Predlozi su toliko razumni i sportski, da ni Grad nema nijedan argument da ih odbije, ako zeli da stadion bude steciste za sportsko fudbalsko takmicenje.
Ti svi navedeni ljudi su simboli i Legende FKV i Novog Sada.

Moglo bi se na tribinama napraviti i ,,prostor" za jos neke legendarne igrace npr. Iliju Pantelica, Trivica... pa i neke predratne npr. Velker... preko sektora tribina?
Sto bi sektori bili obelezeni brojevima, pored toliko legendarnih zasluznih sportskih licnosti za FKV i NS za vise od veka postojanja Kluba? To je nacin da im se oduzimo i nove generacije i goste upoznamo sa njima za dolazeca vremena.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ne vidim smisao pričanju o ovome, pričali smo još i pre 10, 15 godina na tu temu. Nije kao da će se nešto i desiti. Pogotovo ne sad.
Io odio Belgrado
slanobarac

Post by slanobarac »

Varaš se. Upravo sad je najbolje vreme za prazna obećanja. :mrgreen:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
KoKanidja

Post by KoKanidja »

Treba pumpati i ovu pricu :)
Broj sedecih mesta da bude obavezno ili 21000 ili 19140.
A sto se mene tice, ne bi davao stadionu ime po necijem imenu iz klupske istorije, previse mi je to i mozda nepravedno prema nekome drugom, tako da bi to ostavio simbolicno za neke tribine i lozu.
Ime bi dao Crni Djordje, Tvrdjava (u tom slucaju i praviti zidine i fasadu da spolja i izgleda kao neko uporiste i tvrdjava) ili Ponos Nizije, tako nesto....lupam.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Cane

Post by Cane »

Građevinska inspekcija je izgleda zatvorila za upotrebu severnu tribinu stadiona Karađorđe.

Navodno je nakon izvršenog pregleda ustanovljeno da postoje takva oštećenja konstruktivnih elemenata koja predstavljaju opasnost po bezbednost posetilaca i zbog toga se u narednom periodu ova tribina ne sme koristiti.

Dobio sam ovu informaciju a da li je tačna uverićemo se već za vikend.
slanobarac

Post by slanobarac »

Cane wrote: Mon Mar 24, 2025 3:01 pm Građevinska inspekcija je izgleda zatvorila za upotrebu severnu tribinu stadiona Karađorđe.

Navodno je nakon izvršenog pregleda ustanovljeno da postoje takva oštećenja konstruktivnih elemenata koja predstavljaju opasnost po bezbednost posetilaca i zbog toga se u narednom periodu ova tribina ne sme koristiti.

Daj Bože.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
VošaNS

Post by VošaNS »

Što se mene tiče mogu da sruše i više nikada ne naprave novi sever. Napraviti kao Rajo Valjekano što ima zid iza gola i gotovo. Sever je bruka za klub baš kao i loža na zapadu, odnosno ljudi koji sede u njoj.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Turija

Post by Turija »

Cane wrote: Mon Mar 24, 2025 3:01 pm Građevinska inspekcija je izgleda zatvorila za upotrebu severnu tribinu stadiona Karađorđe.

A, lokali?
Duplof

Post by Duplof »

Turija wrote: Mon Mar 24, 2025 6:00 pm

A, lokali?
Malo pre sam prošao pored stadiona, mislim da lokali rade najnormalnije. Plašim se da namerno prebacuju Firmu na drugu tribinu, jer niko neće hteti s njima na tribinu posle incidenta s Limancima.

U 16h sam prošao pored klupskog šopa koji nije radio. Kakvo im je radno vreme?
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Duplof wrote: Mon Mar 24, 2025 7:19 pm
Turija wrote: Mon Mar 24, 2025 6:00 pm

A, lokali?
Malo pre sam prošao pored stadiona, mislim da lokali rade najnormalnije. Plašim se da namerno prebacuju Firmu na drugu tribinu, jer niko neće hteti s njima na tribinu posle incidenta s Limancima.

U 16h sam prošao pored klupskog šopa koji nije radio. Kakvo im je radno vreme?
клупски шоп ради од уторка до недеље а понедељком не ради.
Post Reply