Pa zar baš niko od tih 20 trenera nije valjao??? Zato nemamo ni igru, nemamo kontinuitet, nemamo nešto po čemu nas prepoznaju, kao npr. Javor sa čvrstom igrom gde već godinama radi isti trener i za tim sa kojim raspolaže ima zadovoljavajuće rezultate. Razlog tome jeste kontinuitet u radu, stari već znaju koji sistem trener forsira, šta se od igrača traži, a novi se samo uklapaju u već razrađen kalup i rezultati moraju doći! Ovo kod nas je sprdnja, toliko trenera izmeniti, pa zamislite i te igrače...Sosa: "Tražili od mene da odustanem od ofanzivne igre, ne mogu preko principa..."10. mart 2010. | 09:40 | Izvor: Sportske.net
Branko Babić otkrio razloge odlaska sa klupe. Klub tražio da modifikuje svoj pristup, on smatra da je to gaženje principa, pa se zahvalio Voši i otišao. U ovom veku, Novosađani promenili 20 trenera.
Branko Babić je obrazložio svoj odlazak sa klupe Vojvodine.
„Od mene su tražili da modifikujem svoj plan, ali tu se radi o suštini. Ja u takve stvari ne verujem i ne mogu sad da izađem pred igrače i tražim nešto što se kosi sa onim na čemu sam insistirao“, kaže Branko Babić.
On smatra da je raskid saradnje u najboljem interesu Vojvodine.
„Ne odustajem od svog koncepta napadačke igre i zato ustupam svoje mesto treneru kome će tto biti lakše da uradi. Jednostavno, ne mogu da pređem preko svojih principa“, dodao je Babić.
Kao i obično u ovakvim situacijama licitira se sa novim imenima, Vojvodina je u ovom veku promenila 20 trenera, računajući i one koji su bili prelazna rešenja. Navijači žele povratak Milana Đuričića, Ratko Butorović uvek ima nekog aduta u rukavu, a ko će vaditi kestenje iz vatre videćemo u narednim danima.
Pogledaj te samo kad mi to menjamo trenere, damo čoveku da odradi cele pripreme sa timom i onda posle dva kola smena, ej i to nije prvi put ovakva situacija da jedan trener odradi pripreme "selektira" ekipu i onda posle par prvih kola smena!!! Ko će za to da odgovara, ko je odgovoran što ne može da nađe pravog stručnjaka koji će barem jednu celu sezonu da odradi od početka do kraja, a trebalo bi bar 3-4 sezone da se zadrži ako hoćemo neke rezultate. Ko je odgovoran što se Vojvodina provlači po sudovima zbog neispunjenih obaveza po ugovorima sa tim istim trenerima???