14. kolo: Vojvodina-Smederevo 4:1

Vasa prognoza:

Poll ended at Mon Nov 29, 2010 7:36 pm

Pobeda Vojvodine
44
76%
Nereseno
12
21%
Pobeda Smedereva
2
3%

Total votes: 58

igoork

Post by igoork »

Ja i dalje mislim da Mereba moza i mora da pruzi vise!
Karan je tragedija, sva sreca pa imamo Trajkovica i Milovica inace :roll:
Vuku i Medi sve cestitke !! :idea:

Zelim samo da napomenem da moramo malo vise da sutiramo sa distance.
Imali smo dosta prilika za tako nesto i uvek nesto smuljamo bezveze, takoreci zelimo da se usetamo u gol :roll:
Владика
Administrator

Post by Владика »

Ово је једна од оних утакмица које се у срцу и сећању чувају са посебном пажњом и љубављу. Играчи и Милинковић на делу су показали шта су направили за протеклих 5 месеци. Подсећам, променили смо халф линију, играмо без левог бека, имамо нова крила као и сам шпиц напада. Ако Милинковић од надлежног добије мандат и ако не буде распродаје убеђен сам да ћемо за две године бити прави конкуренти за титулу . Меребашили је на делу доказао да је највећи фудбалски зналац нашег тима. Каран и Смиљанић, бар по мени, још једном су показали да немају места у стартних једанаест. Брине ме помало и оно бацање дресова на крају утакмице. Да није ово последња утакмица Бркића, Медојевића и Вулићевића на Карађорђу?

п.с. ДИВЉИ ЗАПАД!
Last edited by Владика on Sat Nov 27, 2010 7:59 pm, edited 1 time in total.
igoork

Post by igoork »

Mi iz ove ekipe smemo sebi da dozvolimo luksuz da prodamo Brkica i eventualno Medu ako ocemo da ostanemo ozbiljna ekipa.
Sve ostalo bi nas vratilo na stari kolosek koji pratimo godinama u nazad...

Naravno najbolje bi bilo da nas presjednik shvati da je najbolje da ekipa ostane na okupu i mozda i uspe da se plasira u ligu evrope...
021

Post by 021 »

Alal vera, ovo je fudbal! Za kez, od uva do uva. Hrabro od početka, kolektivni duh, tempo na nivou. S izuzetkom Karana (u pojedinim momentima najopasnijeg napadača Smedereva), slabog pojedinca na terenu nismo imali. Od izuzetno sigurnog Brkića, beskompromisnog Mojsova, nadahnutog Merebe i Mede koji na kraju bukvalno ostavlja dušu na terenu. Fizički je najspremniji igrač, ne samo Vojvodine, već i čitave lige. A uz to, izgara do poslednjeg daha. Ilić je u špicu korisniji nego po boku, mada Brana uopšte nije igrač po mom ukusu. Kad sam se već dotakao ukusa – Kataijev način igre definitivno je delikates. Jedva čekam da se ustali u 11. Milinkoviću zameram kasne izmene. Moglo nas je koštati neosvežavanje ekipe. Dobar potez trenera što je zadržao Smiljanića u startnoj postavi. Runi je u usponu forme, logično je ostaviti ga do kraja.

Dugo je lutao Milinković, ali čini se da je konačno pronašao dobitnu kombinaciju. Nema sumnje da je upravo Mitošević bio nedostajuća karika. Tandem Meda-Vuk daje potpuno novu dimenziju našem veznom redu. Vuk se, doduše, još uvek pomalo bojažljivo navikava na ulogu startera, saigrači ga ne uključuju sasvim u igru, no siguran sam da je rešenje tih problemčića samo pitanje vremena i kontinuiteta. Promena je vidljiva i u pristupu. Konačno smo napali, od prvog minuta vukli prema napred, rečju – igrali fudbal. Tako treba uvek. Jer, ko hoće da bude nagrađen, mora preuzimati rizik u igri. Kada se obe ekipe plaše da napadnu, meč obično završava bez golova.

Danas smo definitivno odigrali najbolju utakmicu ove polusezone. Taman smo se razigrali, a ono pauza. Šteta, ali ipak ostaje još jedna – ali vredna. Da nadmašimo današnju partiju, i na zimski raspust odemo sa kapitalnim ulovom od oba blizanca... :cheers:
Last edited by 021 on Sat Nov 27, 2010 6:17 pm, edited 1 time in total.
mihailov

Post by mihailov »

Utakmica po ukusu navijača, mnogo šansi, golova i na kraju visoka pobeda našeg kluba!
Davno se nije osetila tako vedra atmosfera na stadionu, zapad prepun i raspoložen za glasnu podršku fudbalerima.
Počelo je kao iz snova, "bombaški" smo otvorili meč i kasnije rutinski dovršili započet posao. Posebno su se istakli Meda, Mereba, Vuk i Mojsov, u suštini, danas smo odigrali kao tim. Požrtvovanje nije izostalo ni kod jednog igrača i to je ono što može da raduje sve navijače Vojvodine!
Milinkoviću još jednom velike čestitke, dokazao je da zna svoj posao! Na pravi način je postavio taktiku i pogodio sa izmenama.
Od ove ekipe očekujem bod sa Marakane!

P.S. Ko zna kakav bi bio tok utakmice da Brka nije skinuo onaj zicer sa starta meča :wink:
Napred Voso!
kej

Post by kej »

Prava je milina kad dodje ekipa koja se ne brani. Tad mozemo i da vidimo nesto od fudbala. Ovo je nasa najbolja utakmica u sezoni do sada. Ukupno sedam igraca iz nase skole je danas igralo, sto je slag na tortu.
Penal jeste diskutabilan, ali nema veze. I od ona nasa cetiri penala bar jedan sigurno nije bio.
Brana Ilic, Medojevic, Mojsov- fenomenalni.
Merebasvili, naravno, igrac utakmice.
A neka mi oproste svi nepostovaoci lika i dela Nikole Lazetica, covek je jednostavno odlican fudbaler. To se danas videlo u vise situacija.
Na Marakanu hrabro- pa sta nam Bog da.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Kakvo zadovoljstvo je bilo danas biti deo Karadjordja! Hvala Vam svima koji ste bili danas na stadionu, jer svi vi nosite zasluge sto ce mnogi ovu utakmicu dugo pamtiti! Odavno nisam izasao sa stadiona ovako ponosan!

A sad malo i o fudbalu...
Hteo sam sinoc da napisem, ako otvorimo Smederevo na vreme, bice sexa! Oni su ekipa koja moze da odigra dopadljivo, ali isto tako i da prime dosta golova, bez problema! Ono sto me je plasilo (ispostavilo se opravdano) je Karan u prvoj postavi. Mislim da decko ne da nije za Vojvodinu, nego nije za prvu ligu, igrac koji osim skoka nema apsolutno nista, kiks igrac (najgori tip odbrambenog igraca)! Osim njega svi ostali su me manje, vise zadovoljli, a ono sto me je posebno obradovalo je Medina partija, sto bi se reklo decko je bio sef na terenu danas, svaka cast! Ne bih nesto posebno analizirao utakmicu, samo da kazem da ono sto karakterise ovaj tim Vojvodine (po meni) je izuzetna stabilnost- nema previse uspona i padova u toku utakmice, a i u toku sezone, cvrst karakter i to je ono sto treba da nas raduje, jer to je sigurna formula i za velike i male utakmice!

Jos jednom, svaka cast svima koji su danas bili na Karadjordju!
Last edited by Grba_NS on Sat Nov 27, 2010 6:30 pm, edited 1 time in total.
Salvador

Post by Salvador »

podbara wrote:Ово је једна од оних утакмица које се у срцу и сећању чувају са посебном пажњом и љубављу. Играчи и Милинковић на делу су показали шта су направили за протеклих 5 месеци. Подсећам, променили смо халф линију, играмо без левог бека, имамо нова крила као и сам шпиц напада. Ако Милинковић од надлежног добије мандат и ако не буде распродаје убеђен сам да ћемо за две године бити прави конкуренти за титулу . Меребашили је на делу доказао да је највећи фудбалски зналац нашег тима. Каран и Смиљанић, бар по мени, још једном су показали да немају места у стартних једанаест.
п.с. ДИВЉИ ЗАПАД!
Lepe vesti sa našeg stadiona!

Samo, nije mi jasno zašto mi ove godine nismo ozbiljni konkurenti za titulu?
Sledeće kolo idemo u Beograd po tri boda, a sledeće godine nastavljamo u istom ritmu. Ako je do bodova zvuči vrlo realno.

Mnogo veći problem je da se još ništa ne radi po pitanju stadiona, što znači opet ništa ozbiljno od nekog evropskog takmičenja :?
Stvarno je sramota za Novi Sad da smo mogli da imamo reflektore 1967., a 2010. ne :oops:
Dzony

Post by Dzony »

Merebasvili je najbolji igrac lige, to ce dokazati i u sledecoj utakmici.Lazetic(ucestvovao kod 3 gola) i Ilic(ponovo se upisao u listu strelaca) daju novu dimenziju Vojvodine.Brza i moderna igra zahteva brza krilna igraca, sto ova dvojica, svakako i jesu.Abu strasan napadac, uvek vrsi pritisak na odbranu, unikatan rekao bih u ovoj ligi.

Pobedom u sledecem kolu, dobijamo mnogo, isto tako porazom gubimo mnogo.Ne secam se kad smo poslednji put pobedili blizance u jednoj polusezoni u prvenstvu.

Prolece:
Zakljucili smo i ranije da Vosi treba napadac, "razbijac" kao Mrdja.U medijima se pojavljuju vec sad razna imena(Veljovic, Bogunovic, itd).Mislim da ce najveca pojacanja biti klinci(Vuk, Runi, Stevanovic, Katai), toga je svestan i Milinkovic.Isto tako je svestan da ce se morati resiti usluge nekih igraca.Gotovo je sigurno da ce se uprava resiti Adjurua, Jaoa, Djurovskog.
U subotu igra VOJVODINA-zato SVI NA SEVER!!!
Minja
Administrator

Post by Minja »

Sorry sto gušim sa fotkama... Ova tura je za gosn Podbaru

Image
Image
Image
Image
Image
ice

Post by ice »

Dobra partija i utisak pozitivan.
Mislim da su svi igrači odigrali dobro, Karan nešto slabiji, ali ni on nije bio toliko loš, trudi se bar momak, mada mu nedostaje određena obučenost da bude bolji fudbaler.
Smiljanić je bio odličan, ne znam zašto neki kritikuju njegovu igru, pa koliko je samo puta istrčao po boku ubacujući se iz drugog plana kao višak.U odbrani je bio dobar i dobio dosta duela, a zasluge ima i kod trećeg gola.

Ono što je najbitnije, Meda je ponovo onaj pravi i to me zaista raduje.Samo tako Medo nastavi, u stvari možeš ti još bolje u to sam uveren.Beskompromisna igra sa mnogo više samopouzdanja i boljim pregledom igre, to se traži od njega, a danas je to i pokazao.
Vule se popravio u defanzivi, trenutno sve dobro radi osim tog famoznog centaršuta kojeg nema li nema.
Mojsov odličan, sredina dobra, Vuka verovatno još malo drži trema, može on bolje iako je i ovo sasvim solidno.Gruzijac je bio odličan, ali ipak treba reći da je dosta pao u drugom delu igre.Mora da popravi završni pas, realizacija mu je inače fantastična.
Lazetić je dobro odigrao i vidi se da je konačno dostigao punu formu, a Brana Ilić me je oduševio kakvu je kontrolu lopte imao.Opet je dao i gol i zaista se posle povrede vratio kao neki sasvim drugi fudbaler.Abubakar jednostavno celo prvenstvo drži visok nivo i to je jako teško postići i zato mu svaka čast.I danas je taman odradio svoje.Rezerve su opravdale očekivanja, iako je samo Tumba malo više igrao.Mislim da je Milinković mogao Kataija i Stevanovića ranije da ubaci, siguran sam da bi onda Smederevo primilo bar još jedan gol.Brka siguran na golu po običaju, šteta zbog primljenog gola iz penala, primio je manje golova nego bilo ko skoro, ali nikako da to veže na većem broju utakmica pa da obori onaj namešteni rekord Božovića iz Partizana.Taman se ubaci taj jedan primljeni gol na 4-5 utakmica.

Idemo dalje, cigane sa ovakvom igrom možemo da otresemo samo tako, oni ionako nikako ne igraju.

Ako gledamo kvalitet ekipa, ništa mi ne zaostajemo za blizancima i mogli bi do trofeja već ove sezone bez čekanja, ali nažalost to u našem fudbalu nije presudno i plašim se da zbog nekih drugih stvari kako van našeg kluba tako i u njemu nemamo tu šta da tražimo.A da se ne zavaravamo, i pored toga nam je lakše nešto uraditi ovde nego u Evropi jer jednostavno nemamo odgovarajući stadion.I tu nas stopiraju očigledno po nečijem nalogu.

No, da se mi konačno ponašamo kao normalan i transparentan klub i da igramo dobar fudbal i onda će ljudi biti zadovoljni i bez trofeja (ako nam ih viša sila već ne dozvoljava) .
simicpk

Post by simicpk »

Dobro su odigrali,niko nije pravio neke velike greske.Bilo je zanimljivo na stadionu(Javi se sever :D )Da nije bilo ovoliko hladno mislim da bi rezultat bio jos veci u nasu korist.
PS
Da dodam Trajkovic je danas od prvog minuta bio na zapadu,dok je djurovski dosao tek na poluvremenu i to u lozu.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Predivno popodne.
Odlična i dopadljiva igra u većem delu meča, osim u prvom delu drugog poluvremena. Atmosfera na tribinama izuzetno pozitivna, jugozapad gde sam ja bio je briljirao...
O pojedinačnom učinku naših fudbalera je sve rečeno, ono što bih samo istakao je da se nadam da neće biti nekih prodaja velikih na zimu, pa da nakon zimskog raspusta uživamo u igri ovog tima. Merebu i odbranu nikome ne smemo prodati!
Marakana će biti test za nas, igrački smo jači, ali to naravno nije jedini faktor koji igra ulogu. Voleo bih da pobedom ućutkamo sve one grohbare koji zvocaju da smo žlezdina filijala. A onda, kao i uvek, poželeću prelazni rok-uspavanku, jer sigurno na bolje od ovog što imamo sad neće izaći. BATO, NE DIRAJ NIŠTA!
Io odio Belgrado
Turija

Post by Turija »

021 wrote:Alal vera, ovo je fudbal! Za kez, od uva do uva. Hrabro od početka, kolektivni duh, tempo na nivou. S izuzetkom Karana (u pojedinim momentima najopasnijeg napadača Smedereva), slabog pojedinca na terenu nismo imali. Od izuzetno sigurnog Brkića, beskompromisnog Mojsova, nadahnutog Merebe i Mede koji na kraju bukvalno ostavlja dušu na terenu. Fizički je najspremniji igrač, ne samo Vojvodine, već i čitave lige. A uz to, izgara do poslednjeg daha. Ilić je u špicu korisniji nego po boku, mada Brana uopšte nije igrač po mom ukusu. Kad sam se već dotakao ukusa – Kataijev način igre definitivno je delikates. Jedva čekam da se ustali u 11. Milinkoviću zameram kasne izmene. Moglo nas je koštati neosvežavanje ekipe. Dobar potez trenera što je zadržao Smiljanića u startnoj postavi. Runi je u usponu forme, logično je ostaviti ga do kraja.

Dugo je lutao Milinković, ali čini se da je konačno pronašao dobitnu kombinaciju. Nema sumnje da je upravo Mitošević bio nedostajuća karika. Tandem Meda-Vuk daje potpuno novu dimenziju našem veznom redu. Vuk se, doduše, još uvek pomalo bojažljivo navikava na ulogu startera, saigrači ga ne uključuju sasvim u igru, no siguran sam da je rešenje tih problemčića samo pitanje vremena i kontinuiteta. Promena je vidljiva i u pristupu. Konačno smo napali, od prvog minuta vukli prema napred, rečju – igrali fudbal. Tako treba uvek. Jer, ko hoće da bude nagrađen, mora preuzimati rizik u igri. Kada se obe ekipe plaše da napadnu, meč obično završava bez golova.

Danas smo definitivno odigrali najbolju utakmicu ove polusezone. Taman smo se razigrali, a ono pauza. Šteta, ali ipak ostaje još jedna – ali vredna. Da nadmašimo današnju partiju, i na zimski raspust odemo sa kapitalnim ulovom od oba blizanca... :cheers:
Da ne bih trošio vreme pišući, potpisijem utiske 021.
Jedino mislim, kao i ice, da Karan nije bio tako slab, samo su drugi, današnjom igrom, mnogo odskočili od njega.Nadahnuti su bili naši fudbaleri, ali i gledaoci.
Lepo popunjen Zapad, sa zrelom migracijom iskusnih navijača sa Severa, doneo je jednu novu, nedostajuću, dimenziju na ovu tribinu (tako da smo u jednom momentu imali, ne znam da li ikad viđenu situaciju u Novom Sadu - pozivanje druge naše navijačke tribine sa glasnim ,,Javi se Sever", kao što se to često ranije radilo sa Istoka :hurray: :cheers: Danas sve tri navijačke tribine istinski naše, još da je je bila popunjena i četvrta ,,Fer Tribina" , bilo bi kao iz bajke.
Treba doterati završni pas (Mereba, Ilić, Abubakar), dodati još 20% gasa u igru Lazetića (trener i on sam), za isto toliko popraviti kondiciju Smiljaniću, veću minutažu rezervistima (zaista imamo dugačku i jaku klupu) i ne bi imali tih vidljivih kriznih trenutaka u meču (danas smo iz jednog takvog primili gol, a mogli smo još najmanje jedan) ali zato i dati još toliko, ukoliko bi smo sve ovo sklopili.
Nadam se će se Milinkoviću, i ovom sastavu igrača, pružiti prilika da na proleće pokažu sav svoj potencijal (nipošto prodati bilo kog igrača iz današnjeg sastava, i ne dodavati neke poluigrače, koji će samo pokvariti napravljenu koncepciju i homogenost prve dvadesetorice).
Jako oprezno sa likovima kao što su ovih dana spominjana pojačanja.Dovođenjem tkzv pojačanja može se više pokvariti tim, nego nedovođenjem nikoga.Ovo je veoma delikatan trenutak za sve u Klubu.
Jedan robusni golgeter da, a za sve ostalo treba otvoriti četvoro očiju.
Šteta ko danas nije bio na utakmici.Nadam se da će (ipak) imati prilike da vidi propušteno na proleće; i to još u boljem izdanju.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
DUB

Post by DUB »

Turija wrote: Jedan robusni golgeter da, a za sve ostalo treba otvoriti četvoro očiju.
I to samo taj jedan i to neki što dalje odavde i od ove tzv. super lige. Neki koji nema pojma kakvi odnosi ovde vladaju i kakva su "pravila", koji će da grize da bi zaradio "lebac" i da bi se prodao dalje negde na zapadu. Nikako ovi koji se pominju po medijima i njima slični koji dolaze da otaljavaju "dok im ne uleti nešto bolje". Ako ne nađemo takvog onda je bolje nikog ni ne dovoditi nego "zlu krv" pustiti u tim. Eventualno još jednog levog beka, Joksimovića ili Nenadića.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Locked